Vind et online-kursus!
♥ Deloitte spørger de unge om fremtidens samfund  
Pop-Op til hjernen med gode anbefalinger
NYHED: Frederikkes forhåbning
 

KONKURRENCE FOR DIG

To aftener i sidste uge havde jeg fornøjelsen af to gange seks unge mennesker, der fortalte og diskuterede ivrigt, hvad jeg skal have med i min kommende bog om de unge generationer.
 
Det gav mig også en masse nyt stof til mine foredrag.
 
Og nu vil jeg gerne give lidt tilbage. Til dig. Som abonnent på dette nyhedsbrev. For du kan nemlig vinde mit online-kursus om de unge generationer. Det er en masse videomoduler, cases med topledere (bla. Anders Dons, Nordic CEO Deloitte) og en del unge, der fortæller hvad vi skal vide om dem.
 
Kurset er ikke kun for ledere og kollegaer. Det er lige så meget for forældre og bedsteforældre, der gerne vil forstå deres børn og børnebørn bedre.
 
Vil du med i konkurrencen?
 
Så send min skønne assistent, Frederikke, en mail, hvor du svarer på følgende spørgsmål:
 
Sidste gang du undrede dig over en ung, hvad var det så? Noget han gjorde? Eller ikke gjorde? Noget hun sagde? Eller mente? 
 
Send dit svar til pa@emiliavanhauen.dk og så finder vi en vinder. 
 
Husk at skrive dit navn og gerne din egen alder. For du må også gerne selv være ung ;)
 
Men der er mere! 
 
For hvis du går ind på dette link kan du få adgang til 5 moduler GRATIS. Uanset. Så du kan prøve kurset af og se, om det kunne være noget for dig. God fornøjelse med det :)
 
Hvordan 19 år blev til 19 sekunder

Det ene øjeblik er jeg helt knuget til af sorg, længsel, fortrydelse og smerte. Og det næste er jeg fyldt op af glæde, stolthed, kærlighed og generøsitet.

Jeg forstår faktisk ikke, hvordan jeg kan indeholde så mange modstridende følelser uden at eksplodere. De kommer og går som det passer dem, og med et hjerte, der føles lige så skrøbeligt som brændt papir, der flagrer i vinden, har jeg intet værn mod pinen. Ej heller kan jeg holde varigt fast i alt det gode.

Så jeg strejfer hjemløs rundt i min identitet som mor, der i næsten tyve år har udgjort den højest prioriterede andel af min selvforståelse, men som i disse dage, pludselig er forandret, forladt, forsvundet ind i en form, der er lige så ubekendt som verdens ende.

Ifølge google maps er min ældste søn flyttet præcis én kilometer væk. Hvilket er et fnug i den fysiske verden, men i mit emotionelle landskab kunne han lige så godt bo i et helt andet solsystem.....

Sådan starter min kronik der var i forrige søndag i Jyllandsposten - og at jeg åbenbart ikke er alene om at føle sådan, viste sig på facebook, hvor den fik en pæn reach og mange delinger. Det fedeste er dog at læse kommentarsporet, for nøj hvor følte jeg mig pludselig meget mindre ensom i min situation. Tak til alle jer, der delte jeres tanker

TEDx St. Andrew
En lille privat glæde er, at jeg er blevet inviteret til at tale på TEDx St. Andrews i Skotland til næste år - hvor deres tema er "on the edge". Derfor vil jeg tale om de ustyrlige kvinder og hvorfor de har det sjovere. Og sikkert er det, at det bliver sjovt at stå på den scene! Måske også en smule presset. Men nu har jeg lige hørt, at det hjælper at have en lille bimmelim på, når man står på en scene, så måske skal jeg bare hælde vodkaen op i det vandglas, der står på scenen :))

 Vil du med i et unge panel for Deloitte?
 
Hvis du er mellem 20 og 28 år og interesseret i det samfund, vi alle er en del af, så synes jeg, at du skal ansøge om at blive en del af Small Great Nations ungepanel.
 
Jeg medvirkede for ikke så længe siden i deres podcastserie om fremtidens arbejdsmarked, hvor jeg bl.a. slog et slag for, at KPI burde stå for Konstant Pressede Individer. Du kan høre eller genhøre den her, hvis du er nysgerrig efter at se noget af det SGN (Small Great Nation) står bag. 
 
Som medlem af panelet får du mulighed for at tegne Danmarks fremtid sammen med ca. 50 andre unge, som vil samles til workshops og sociale aktiviteter. SGN er en del af Deloitte, og panelet har til formål at formulere en vision for Danmarks fremtid. En vision for det samfund, I ønsker, at Danmark skal være i 2040. Vildt fedt!
 
Du kan læse mere om panelet og om ansøgningsproceduren her. Og du kan læse mere om SGN lige her.
 
Hvad ellers?
 
Under "Aktuelle artikler" finder du linket til min kronik fra Jyllands-Posten om, hvornår forældreskabet stopper. Hvilket det jo aldrig gør! Jeg skrev artiklen med afsæt i de mange følelser der er forbundet med, at ens mellemste søn flyver fra reden. Og det er længe siden, at en af mine artikler har sat gang i så mange fortællinger, følelser og kommentarer fra jer. Tak igen for at dele, og tak for at vise sårbarheden.
 
I Femina får du historien om hvordan mor her gik på reggaebar på Bali - og hvad det gjorde ved mine sønner...
 
Pop-op til hjernen byder på en bog om det at være menneske. Hvilket jo er utrolig sårbart og svært. Derudover anbefaler Frederikke en anden bog om samme i sit afsnit. Begge bøger er på hver deres måde redskaber til at blive bedre til, at stole på sig selv og på livet. Derudover vil jeg slå et slag for en helt fantastisk film, som jeg var til gallapremiære på. Men husk en pakke kleenex, for den sætter gang i hele spekteret af de mest menneskelige og dybeste følelser der rør sig i os. 
  
Kærlig hilsen
Emilia 
 
PS: 
Vil du og dine kollegaer vide mere om generationerne YZ, kan I også booke mig til et foredrag om dem. Læs mere her 

AKTUELLE ARTIKLER & TV

 
Det ene øjeblik er jeg helt knuget til af sorg, længsel, fortrydelse og smerte. Og det næste er jeg fyldt op af glæde, stolthed, kærlighed og generøsitet. Jeg forstår faktisk ikke, hvordan jeg kan indeholde så mange modstridende følelser uden at eksplodere. De kommer og går som det passer dem, og med et hjerte, der føles lige så skrøbeligt som brændt papir, der flagrer i vinden, har jeg intet værn mod pinen. Ej heller kan jeg holde varigt fast i alt det gode. Så jeg strejfer hjemløs rundt i min identitet som mor, der i næsten tyve år har udgjort den højest prioriterede andel af min selvforståelse, men som i disse dage, pludselig er forandret, forladt, forsvundet ind i en form, der er lige så ubekendt som verdens ende...

Femina: Reggaebar til mor

”Hvor er du heldig, at de stadig gider at tage med dig på ferie!”

Den bemærkning fik jeg en del gange, når jeg fortalte – eller delte på de sociale medier – at jeg var alene på ferie med mine to store sønner på 16 og 18 år. Og jeg følte mig også heldig. Men det var bestemt ikke kun held, at de gerne ville med.

Jeg havde nemlig benyttet mig af bestikkelse....

POP OP TIL HJERNEN

Verden er fuld af spændende mennesker, gode organisationer, skønne produkter og vidunderlige oplevelser! Her har du nogle af mine udvalgte til inspiration.
 
Trøst i tro og kærlighed. Nogle gange trænger vi bare til at blive holdt om og vide, at vi ikke er alene med vores smerte. Derfor har Anja Steensig skabt en helt særlig bog, der giver læseren omsorg, trøst og kærlighed i de svære stunder. “En lille bog til mørke dage - trøst i Tro og Kærlighed” er skabt i ønsket om, at give læseren støtte på de svære dage, hvor ensomheden og smerten er størst. Den er en påmindelse om, hvor elsket man er, og hvor meget hjælp man har til rådighed. Fuld af inspiration til bøn, meditation og taknemmelighed, der bringer dig nærmere Gud i dig.
 
Min kære veninde og dygtige mester, Grace, inviterer til retreat ved vinter solhverv. Hun skriver:
 
Kom og vær med når vi mødes midt i den mørkeste vinter og fejrer at lyset på mystisk vis genfødes i os selv og vender fornyet tilbage til verden.

Vi vil skabe fredfulde dage sammen, i ceremoni og nærvær, i glæde og kreativitet, med tid og mulighed for at fordybe os i den spirituelle malekunst: "Intentional Creativity" - "Kreativitet med Intention".

Vi vil male med vores "Healende Magiske Malerpensel" og kalde vores indre lys frem på lærredet. Du vil på magisk vis male dit eget maleri for den kommende årscirkel - også selvom du aldrig har malet før. Vintersolhvervs Retreatet er åbent for alle!
 
Jeg var så heldig at være inviteret til deres galla premiere - og undervejs ønskede jeg, at jeg ikke havde været det. For denne fuldstændig fantastiske og enestående film slipper ikke én et eneste sekund. Derfor sidder man med hjertet i halsen igennem næsten samtlige minutter - og det er den værste gyser jeg nogesinde har set. Selvom det altså ikke er en gyser, men en historie om en skilsmisse. DU SKAL SE DEN!!! Punktum. Også selvom den tæsker dit hjerte igennem, for den er så klog, så vis og så vigtig. Og efter et par dage, har du det godt igen ;) Nikolaj Lie Kaas og Cecilie Cederspiel er...jamen, jeg har ikke ord for det. Så igen: Bare se den!
 
Filmen floppede, men serien lader til at leve op til bøgernes fremragende, fantastiske og vidunderlige univers og historie. Jeg har simpelthen ELSKET serien om Det Gyldne Kompas siden jeg læste den første gang - og jeg kan ikke anbefale den nok. Jeg har set første afsnit på HBO og det tegner lovende. 
 
Jeg ved ikke rigtig hvad jeg skal sige om denne serie, som der var en masse reklamer for i september, da min søn og jeg var i New York, og som siden er blevet hypet ret meget. Nu har jeg set den og den er på mange måder en udmærket ungdomsserie, men faktisk er det sidste afsnit det bedste :D TTjek den ud - Gwennyth Paltrow gør det virkelig godt, Jessica Lange også, æstetikken er interessant og det vanvittige amerikanske politiske system virker nærmest eksotisk. 

FREDERIKKES FORHÅBNING

 
Efter utallige snakke om avisoverskrifter, projekter på studiet, 'alt det der burde være mere af i verden', og at være 23 år (med mange holdninger) i en fucked verden, så forærede Emilia mig denne plads i sit nyhedsbrev. Det er for fedt, og jeg takker max for tilliden!    
 
Jeg hedder Frederikke Felding og er i gang med en bachelor i Sociologi på Københavns Universitet. Hvilket ikke var min første indskydelse i livet, men efter forsøg på at blive god til noget, jeg ikke er, besluttede jeg mig for at lave noget, som jeg synes er spændende.  
 
Så jeg skiftede studie.  
 
Hvilket resulterede i, at jeg nu er interesseret i alt det, der undrer mig. Og det er meget! For jeg synes godt nok at vores verden og samfund er super underligt engang imellem. For ikke at tale om vi mennesker. Derfor har jeg kaldt denne plads for en ’forhåbning’. For jeg synes, at der er ret meget, som vi bør have højere forventninger til i vores samfund i dag.    
 
Og lad mig starte min forhåbning med sex!   
 
I sidste uge lagde jeg mærke til, hvad der omtales, som den mest valide undersøgelse af danskernes sex-vaner og lyster. 62.000 danskere har deltaget. Dermed er det den største undersøgelse af sin slags i verden.
 
Undersøgelsen falder sammen med et fag, jeg har i dette semester, som netop handler om kvantitative studier; altså studier, hvor man bruger store datamængder til at sige noget generelt. 
 
Det der har ramt medierne er, at resultaterne viser ’store’ forskelle på mænd og kvinder. På alle parametre.
 
Fordi jeg undrede mig over, om det virkelig kunne være rigtigt, hørte jeg en podcast om undersøgelsen, hvor den blev betegnet som forholdsvis deskriptiv og objektiv. 
 
Altså at undersøgelsen er uafhængig af iagttagerens standpunkt, og at den gennem tusinder af svar på en survey blot forholder sig til, hvordan danskerens sexvaner er.  
 
Hvilket jeg ikke helt forstår, for jeg har lært, at når man deler en undersøgelse op på køn, så kommer køn til at forklare de forskelle man kan se. Undersøgelsen beskriver derfor ikke bare, hvordan danskernes sexvaner er. Den forklarer via køn, hvorfor der er forskelle.  
 
For de fleste (inklusiv mig selv) har nok læst undersøgelsen sådan her:
 
’Kvinder har mindre lyst til sex' og 'mænd er mere utro'.
 
Slår vi de to ting sammen, har vi en giftig byggesten i den måde vi taler om hinandens seksuelle lyster på.  
 
Derudover lærte jeg som noget af det første, at komplekse fænomener aldrig kan indfanges i en survey. Og hvis der er noget, som ofte kan være svært at formulere (endda til sin egen partner), så er det seksuel lyst. Pointen er, at lyst i høj grad her reduceres til adfærd, eller som noget der kan indfanges på en skala.   
 
Jeg undrer mig derfor over, at denne undersøgelse står som den mest valide til dato. Og det ærgrer mig, at noget der faktisk er god statistik præsenteres på så forvrænget vis. Og bliver tillagt en mening, eller mangel på samme, som er nødvendig for, at vi ikke misforstår, hvad undersøgelsen egentligt skildrer.   
 
Min forhåbning er derfor, at vi, til trods for statistisk signifikans, objektivitet og antal deltagere, alligevel sætter ? ved alt den forskning der præsenteres i medierne. Og husker, at fede overskrifter sælger bedre, men nødvendigvis ikke behøver have særlig meget med realiteten at gøre.   
 
Slutteligt vil jeg slå et slag for nedenstående bog. Jeg er vokset op med en spirituel mor, som stak mig denne i hænderne for ikke så længe. Det gjorde hun, fordi jeg ofte klager over, hvor svært jeg har ved ikke at sammenligne mig med andre. Og hvor svært det er at følge sig selv, og ikke de andre. Derfor hjælper den mig med at følge min intuition, gøre det jeg er god til, og stole på, at der er en større mening med, at jeg er her. God læselyst!
 
Den spirituelle guru Gabrielle Bernstein har skrevet en essentiel og fantastisk bog. Den handler om, at vi skal have tillid til livet og universet. Den svarer på spørgsmålet om, hvorfor ulykkeligheden og tvivlen altid følger med os, til trods for, at vi tjekker ting af på vores bucket-list?
 
Fordi vi ikke tillader os selv lykken og kærligheden i livet.
 
Vi er nemlig nogle selvsaboterende væsener når det kommer til stykket. For vi har alle et indre drive, som for nogen er sværere at følge end andre.
 
Det er ikke altid, at vores drive lever op til samfundets forventninger om, hvad vi skal bruge den korte tid vi har på. Hvis vi lærer at slippe kontrollen, og giver os hen til den højere mening med vores tilstedeværelse, så får vi lov til at sætte dagsordenen i vores eget liv. Bogen giver læseren psykologisk og åndelig indsigt gennem simple redskaber, til at leve livet i kærlighed og glæde.
Frameld dig denne e-mail-liste