Video 20: Stil krav og giv dem kærlighed
♥ Hovedbudskabet og sidste video i serien om de unge
Få video 20. af i alt 20 videoer om de unge generationer Y&Z
Pop-Op til hjernen med gode anbefalinger
 
 

HUN KOM. HUN TALTE. HUN....

I starten var det som at være med til et amerikansk vælgermøde. Mega prof og stort set-up med storslåede film og dybe stemmer, der annoncerede hvad der var på vej.
 
Ren patos for fuld skrue.
 
I slutningen kom Rachael Ray, en tv-kok, på scenen og sagde nogle sætninger på dansk. Mens hun med en snert af bebrejdelse (sådan læste jeg det) proklamerede, hvor SVÆRT det havde været at lære det. Og allerede her begyndte jeg at sidde uroligt på stolen, for enten synes jeg bare, at man skal gå all in. Eller også helt lade være med at gøre det. Men at gøre det og brokke sig er sjældent god stil.
 
Og så efter endnu mere film-intro, kom Michelle her-self på scenen.
 
Jeg var spændt. Hele salen var spændt.
 
Og herfra gik det desværre bare ned ad bakke.
 
Nok fordi hun ikke havde læst sin målgruppe rigtigt. For det føltes, som om mindst 80 procent af tiden gik med at tale om børn, mad og indretning. Og ja, børn er vigtige, men jeg ville langt hellere have høre hende fortælle om verdenshistorien. Om hvad hun var mest stolt af som førstedame. Hvad hun ærgrede sig over, at hun ikke fik gjort. Hvilket menneske, der havde berørt hende mest under de 8 år i Det Hvide Hus. Hvad hendes livsopgave er nu. Og mere i samme skuffe.
 
Well, jeg var ikke den eneste, der var super skuffet over hendes show. 
 
Vi var mange og BT har samlet lidt op på det her, hvor bla. mit tweet fra aftenen får lidt plads.
 
Michelle faldt fra piedestalen, fordi hun valgt at gå med på kokkens ligegyldige spørgsmål og ikke selv gik high, da intervieweren gik low. Og selvfølgelig kan Michelle have lov til at lave en bommert. Men det er ikke på niveau med den professionalisme, som hun ellers står for. Og det er super ærgerligt.
 
At hun stadig har meget at byde på, er der ingen tvivl om. Hvilket jeg fortalte om, da jeg var så heldig at tale på Goodtalks sidste onsdag. Et vidunderligt netværk, som Pernille Sandberg har startet op for at hjælpe kvinder til at spille hinanden gode. Prøv at tjekke det ud, hvis du har lyst til at blive løftet.

Vi er nået til vejs ende i videoserien om Genereation Y&Z. Denne gang får du rosinen i pølseenden: Video 20, som dels er en opsummering af hvad der karakteriserer de unge, og dels er det sidste budskab, som jeg vil give jer med på vejen:
 
Det handler i bund og grund om at stille krav til dem og give dem kærlighed. 
 
Se videoen og bliv mindet om hvad de unge er drevet af, deres værdier og hvordan ledere og forældre kan støtte og udvikle dem bedst muligt.  
 
Hvis du har misset en video undervejs, eller bare gerne vil gense dem, så fortvivl ikke! De ligger alle sammen på min Youtube-kanal lige her.
 
Jeg håber, at du har fået en masse information, inspiration og idéer til hvordan du kan være broen mellem generationerne. Både derhjemme, men også når du tager på arbejde. Hvis du har tanker, idéer eller vil høre mere om mit arbejde med de unge, så send mig endelig en mail på emilia@emiliavanhauen.dk 
 
Under aktuelle artikler nedenfor, får du link til min kronik i Femina om hvilken historie dit nøglebundt fortæller om dig, og min kronik i JP om hvad 'god hjertesorg' er for en størrelse. Og så er der som sædvanligt lidt forskelligt guf under Pop-op til hjernen.  
 
Kærlig hilsen
Emilia 
 
PS: 
Vil du og dine kollegaer vide mere om generationerne YZ, kan I også booke mig til et foredrag om dem. Læs mere her 

AKTUELLE ARTIKLER & TV

 
Det er så nemt at konkludere på andre menneskers liv, blot ved at iagttage dem. Og det er lige så let at tage fejl, og lade egne fordomme og forventninger styre de indsigter, som man gør sig på andres vegne. For min umiddelbare konklusion på den sorg, som jeg mente at se i hendes blik, var, at hun længtes efter at have flere nøgler i sit liv. Fordi de var symboler på hjem og mennesker hun havde adgang til og delte tillid og følelser med, og steder med mennesker, som forventede, at hun kom for at levere et bidrag.

Men jeg aner det jo ikke.

Mit eget nøglebundt er et rodsammen af mange slags nøgler, inklusiv et par stykker, som jeg faktisk ikke aner, hvad kan låse op, og mens vi sad der og ventede, tænkte jeg på, om...

JP: Den gode hjertesorg

Desværre lever vi i en kultur, der er smerteforskrækket. Alt hvad der gør ondt, skal helst fikses på fire minutter, og selv vejen ud af smerten, må gerne være bedøvet, så vi slet ikke mærker noget som helst, men bare er hurtigt videre. Og det er denne Skrid-Smerte-Skrid holdning, han hele tiden bliver mødt med, når han deler sine følelser.

Og det går ham på. For han kan ikke få dem til at gå væk. Og han har heller ikke lyst til at de bare forsvinder. Det siger han under vores tredje samtale denne uge og måske burde jeg bare sidde og lytte. Og lytte. Til han var tømt for alle chokreaktioner og famlende fejlslutninger på den manglende logik i situationen. Men jeg er irriterende ambitiøs på hans vegne og vil netop have ham til at...

POP OP TIL HJERNEN

Verden er fuld af spændende mennesker, gode organisationer, skønne produkter og vidunderlige oplevelser! Her har du nogle af mine udvalgte til inspiration. 
 
'Mit barn tager ikke stoffer - Jeg har spurgt'. Sådan lyder titlen på en ny bog, skrevet af to mødre og deres sønner. En simpel bog med et hamrende vigtigt budskab: Vi skal til at tale åbent om, hvor tæt stofferne er kommet på unge mennesker i dag. For ved at tale om det, afliver vi myter som: 'Det er kun børn af rige forældre der tager stoffer' eller misforståelser som 'Selvfølgelig kan min dreng ikke tage stoffer, for han dyrker jo sport på elite niveau'. For et stofmisbrug kan ramme enhver sårbar teenager - og hvis du har fulgt med i min video-serie om de unge, så ved du, hvor sårbare de fleste unge er. Bogen giver et ærligt og rørende indblik i, hvordan livet tæt på stofferne er - set fra både de to unge drenges synsvinkel, men også deres forældres. For stofferne er tættere på en man tror, og de rammer langt flere end vi lige har øje for. 
 
Fredag d. 3. maj holder Gyldendal fest i anledningen af udgivelsen af bogen 'En som os' af Josephine Kuhn og Nanna Hovgaard. Pigerne har længe sat orgasmer, sorg, dårlige vaner, mærkelige relationer og selvhad på dagsordnen i deres vidunderlige og befriende podcast-serie Fries Before Guys. Nu har de skevet en bog om 'ærlighedens forløsende kræfter'.  
Der vil være livemusik og DJ, samt mulighed for at købe et signeret eksemplar. Læs mere om bogen her.
Frameld dig denne e-mail-liste