Videoer 16+17: Bliver dit job overtaget af robotter?
♥ 2 gratis videoer om succeskriterier og karriereveje 
Få video 16. og 17. af i alt 20 videoer om de unge generationer Y&Z
Pop-Op til hjernen med gode anbefalinger
 

FRA 170 FØLGERE TIL VERDENS FLESTE PÅ 11 TIMER

Hvordan kan det kan være, at så mange af os lever på en måde, hvor vi har alt for travlt med at få det dårligt?

Der er nemlig et hav af statistikker, der desværre spejler vores ringe tilstand: Stress er i dag en folkesygdom; cirka halvdelen af befolkningen er ramt af det i en eller anden grad. Angst er hverdagen for 20-30 procent af os, mens depression rammer 20 procent på et tidspunkt i deres liv.

Det har også vist sig, at ensomheden er stigende og nu er man også begyndt at tale om søvnløshed, som et samfundsfænomen, for over 20 procent af os lider af det. Alle tilstande fører til psykisk sårbarhed og ringere energi. Mens vi samtidig kræver mere af os selv og andre end nogensinde før.  

Der er en masse indlysende forklaringer på tallene. Fx at den enkelte ikke kan sætte sig udenfor fællesskabet og derfor bliver nødt til at følge med for ikke selv at blive fyret. At tidens teknologiske muligheder skaber nye normer for hastighed og tilgængelighed. At vi er en del af et globalt marked, der stiller krav til os alle om at følge med osv. Og alle argumenter giver logisk mening ift vores forsøg på at klare os godt.

Men når vi nu har denne slags tal, der bør få alle regerings- og virksomhedsledere til at tvinge en ny kultur igennem, som understøtter det menneskelig levet liv, hvorfor bliver det så ikke taget seriøst nok? Hvorfor vægter dette ikke nok til, at der bliver gennemført lovgivninger, som varetager det menneskelige levede livs bedste forudsætninger – i stedet for at være passive tilskuere til at en sygdomstilstand er gået hen og blevet en norm? Når man kan lovgive om ligeløn og alkohol, så kunne man nok også finde ud af at lovgive om livskvalitet? Læs mere om hvorfor opmærksomheden i højere grad bør vendes mod vækst i forskelligartede erfaringer, der styrker sjælen, relationerne og kreativiteten i min kronik for Jyllandsposten. 

Og inden vi går til videoerne, så husk at der er et spændende arrangement hos N'Age, hvor du kan få god vejledning og høre en del af mit foredrag Ustyrlige kvinder har det sjovere!

Og apropos manglende fokus på erfaringer der styrker sind og relationer, så handler Video 16 om de fire krav de unge (tror) de er underlagt for at opnå succes.
 
Justine Sacco gik på 11 timer fra at have 170 følgere til at være den mest retweetede person i Twitter. Og den mest hadede person i det univers.
 
Hendes historie er et skræmmende eksempel på, hvordan det kan gå, hvis man forsøger at leve op til de forventninger, som især unge føler sig domineret af. En evig turnus der udelukker al mulighed for fordybelse og refleksion og ikke mindst at skabe deres egen identitet i fred. I stedet cencurerer de kosntant sig selv.
 
Se videoen og få indsigt i, hvad de fire krav egentligt indebærer. Og hvordan cencureringen foregår. 
 
Video 17 handler om fremtidens arbejdsmarked, og hvad det kommer til at betyde, at 50 % af de unges jobs slet ikke findes endnu.
 
Sagt på en anden måde -  hvad betyder 'Den Fjerde Industrielle Revolution' for vores samfund og liv, og for de unges karriereudsigter? 
 
Forrige søndag udgav jeg Video 14. og 15. om de unge Generationer Y&Z. Resten af videoerne i serien kan du se her
 
Sætter videoerne tanker igang, eller har kommentarer - så send dem endelig i min retning. 
 
Under aktuelle artikler nedenfor, får du link til min artikel i Børsen om 'Bærenødvendighed', og under Pop-op til hjernen ligger en Oscarvinder, et must-see og et teaterstykke, der er lige så mærkværdigt som dets titel. 
 
Kærlig hilsen
Emilia 
 
PS: 
Hvis du følger min youtubekanal holder du dig automatisk opdateret, hver gang jeg udgiver en ny video. Du kan se de sidste videoer her

PPS: Vil du og dine kollegaer vide mere om generationerne YZ, kan I også booke mig til et foredrag om dem. Læs mere her 

AKTUELLE ARTIKLER & TV

 
Ifte smiler stort og hans ansigt lyser op. Igen. Han er i slutningen af 30erne, men hele hans væsen udstråler en interessant blanding af oldingevisdom, let social indignation og barnlig glæde. Noget der kunne virke mærkeligt på alle andre end lige ham.

For man skal ikke være sammen med ham mange minutter før man bliver inddraget i både hans verden og livsfilosofi. Og man skal ikke vide meget om tidsånd og trends, før det bliver klart, at han holder fremtiden i hånden. Det han gør, er det, som flere og flere kommer til at gøre i fremtiden. Som virksomheder kommer til at adoptere. Som regeringer forhåbentlig kommer til at lovgive om. Og som man allerede nu kan vælge at gøre frivilligt og med lyst, eller senere blive tvunget til at gøre i modstand. Og det han gør er i virkeligheden uhyre enkelt tænkt, men svært at udføre, fordi det går imod den herskende...

POP OP TIL HJERNEN

Verden er fuld af spændende mennesker, gode organisationer, skønne produkter og vidunderlige oplevelser! Her har du nogle af mine udvalgte til inspiration.
 
En helt særlig og meget livsbekræftende Oscarvinder der spiller på de danske biografscener for tiden. Og så med Viggo Mortensen i en af hovedrollerne! Den amerikanske dramakomedie Green Book handler om et uventet venskabet mellem en meget talentfuld afroamerikansk jazzmusiker og en dørmand fra arbejderklassen, der påtager sig rollen som livvagt og chauffør på turné i de raceopdelte sydstater. Budskabet er klart; når man konfronteres med racisme og livsfare - og ja uventet menneskelighed og humor mennesker i mellem - så tvinges man til at tilsidesætte klasse og foreskelle i hudfarve for at trives på livets rejse. 
 
Line Baun har lavet 3 podcasts om at være i overgangsalderen. Mød tre kvinder, der alle har været der, en gynækolog, der forklarer hvad der sker og en sociolog (ja, det er mig :)
 
Teaterstykket - eller rettere sagt 'scenekunsten' FRIT FLET er baseret på fællesbogen af Naja Marie Aidt, Line Knutzon og Mette Moestrup. En sanselig oplevelse, hvor man både får lyst til at græde og grine, og som rummer lige så meget humor som alvor. Som titlen, er stykket et fletværk at lyd, bevægelse og ord - og er centreret om frihed, køn, seksualitet og kærlighed. Det opføres på Sort/Hvid Teatret i København og i Mungo Park Koldning. Frederikke (min assistent) har set det og var forundret. 
 
Vi er i USA. 1956. Ruth Bader Ginsberg er en af de eneste kvinder på det prestigefulde Havard School of Law. For kvinder havde fået adgang til uddannelse på lige fod med mænd, men havde intet at bruge den til når først de var færdige. For ingen blev ansat. Juridisk var kvinder langt fra ligestillet med mænd - og omvendt. Filmen er baseret på en sand historie, og handler om hvordan Ruth, med hendes datters fremtid som drivkraft, kæmper imod hver en lov, der diskriminerer på baggrund af køn. Vi følger hvordan Ruth starter en omlægning af et århundredes kønsdiskrimination. Se filmen 'On the basis of sex', og bliv mindet om, at hvis det ikke havde været for kvinder som Ruth, var vi aldrig nået til, hvor vi står i dag. 
Frameld dig denne e-mail-liste