Video 10: Karriereambitioner for de 4 generationer
♥ Gratis video: De 4 generationers karriereambitioner ♥
Få den 10. af i alt 20 videoer om de unge generationer 
Pop-Op til hjernen med gode anbefalinger
 
  
 

POP-OP ER OGSÅ EN KARRIEREAMBITION

Denne uges video handler om forskellen på de fire erhvervsaktive generationers karriereambitioner.

Men inden vil jeg introducere dig for et begreb, som jeg opfandt, fordi jeg synes, at vi giver det fænomen alt for lidt opmærksomhed. Og værdi. Jeg kalder det for

kontorkærlighed

Og det er noget, som de fleste mennesker faktisk har masser af i hverdagen. Og som ville gøre vores liv både mere farveløs og kedeligere uden.

Kontorkærlighed er også noget, der opstår mellem generationer, for den har ingen alder. Den overskrider derfor ofte også de forskellige karriereambitioner, som kollegaerne har, og som video 10 handler om.

Og så udfordrer kontorkærligheden det kærlighedshierarki, som vi ikke rigtig taler om, men som findes for fuld udblæsning.

Det hele kan du læse om i den klumme, som jeg skrev til Femina i deres guldnummer. Og måske viser det sig at være noget andet, end det du umiddelbart kunne tro ud fra navnet: 

Hun havde kort lyst hår, et vidunderligt smil og et super sjovt grin, hun var skarp og varm og var stolt over at kunne kalde sig amerkaner. Første gang hun sagde det højt, var min skepsis åbenbart så tydelig, at hun med et smil sagde: Os, der bor på Amager.

Aha!

Hun udvidede min verden på måder, som jeg ikke have prøvet før, og vi grinte os igennem en ret dødssyg regnskabsafdelingshverdag, og jeg delte alle mine personlige kvaler med hende og hun med mig. I seks måneder var hun nærmest min nærmeste, hun hed Lisbeth og da min elevtid var færdig, sås vi aldrig igen.

Dét var ægte kontorkærlighed!

De fleste får et smørret smil på og ligner nogle, der kunne finde på at sige ”hø hø”, når jeg nævner begrebet kontorkærlighed. Hvilket jeg godt forstår, for det mest oplagte er naturligvis at tænke i kopimaskinesex og sexting på tværs af kontorlandskabet.

Men det er altså ikke kontorkærlighed.

Tænk et øjeblik tilbage på alle dine Lisbeth’er. For var der ikke en eller flere kollegaer, der kom til at betyde noget særligt for dig på de arbejdspladser, som du har været på? Er på? Som du har en stærk fortrolighed med? Som du ser hver ugedag, og som du glæder dig til at dele oplevelser, tanker, følelser og erfaringer med? Og som måske i virkeligheden kender dig bedre end dine andre nærmeste?

Well, sådan er kontorkærlighed. Og det er så enkelt, at ægte kontorkærlighed også er ægte kærlighed. Mellem mennesker som tilfældigvis arbejder sammen.

Vi taler bare sjældent om det, som kærlighed. Ofte taler man i stedet om ”et godt forhold”. For man elsker jo ikke sin kollega. Problemet er, at vi ser kærlighed som et hierarki.

Finest er.... Læs videre her

En af generationerne ser sig selv som en Pop-Op virksomhed
 
Ugens video handler om de fire erhvervsaktive generationers forskelllige karriereambitioner.
  • En har loyalitet overfor arbejdspladsen
  • En anden ser sig selv som en pop-op virksomhed
  • En tredje arbejder ikke for, men med, en organisation
  • Og en fjerde er loyal overfor sin egen profession.

Kan du gætte, hvem der er hvad?

Ellers kan du se video 10 og få styr på både aktiviteter og fakta. Og måske også noget inspiration til, hvordan du bedst får de fire generationer til at arbejde bedst sammen og støtte hinanden i stedet for at bekæmpe hinanden i forsøget på at være den, der gør "det rigtige".  

Se videoen her og send mig gerne kommentarer og erfaringer på min mail emilia@emiliavanhauen.dk 
 
Under aktuelle artikler nedenfor, får du link til en kronik, som jeg skrev til Børsen om som flere har efterlyst. Du har modtaget den før i et tidligere nyhedsbrev, men du får den lige igen, så den er nem at finde for dig, hvis du vil have noget på skrift om emnet. 
 
Under Pop-op til hjernen ligger der hele 3 x guf!
Kærlig hilsen
Emilia 
 
PS: 
Hvis du følger min youtubekanal holder du dig automatisk opdateret, hver gang jeg udgiver en ny video. Du kan se de sidste 9 videoer her!

PPS: Vil du og dine kollegaer vide mere om generationerne YZ, kan I også booke mig til et foredrag om dem. Læs mere her

AKTUELLE ARTIKLER & TV

De unge er løsningen. Ikke problemet!

På vej til Sabro for at holde endnu et foredrag om de unge generationer, vores unge generationer, slog det mig pludselig, hvad der også lå bag det spørgsmål, som en kvinde en måned før, havde stillet til årets Cranet konference, der blev afholdt på Copenhagen Business School. I år var temaet hvordan man skaber meningsfulde organisationer, og fordi netop det er et af de væsentligste succeskriterier, hvis man gerne vil tiltrække Y og Z-generationerne, var bla. jeg og to repræsentanter fra generation Y hyret til at holde indlæg om, hvad de unge prioriterer på en arbejdsplads, hvis den skal være attraktiv og give mening for dem.

Kvinden der fik det sidste spørgsmål til vores indlæg, og som selv må have tilhørt generation X, leverede det i en lettere frustreret tone. Ikke som i foragt. Men mere som i opgivenhed. Undren. Og med et vift af vrede.

”Helt ærligt, synes I selv, at I er en attraktiv generation?...!”

POP OP TIL HJERNEN

Verden er fuld af spændende mennesker, gode organisationer, skønne produkter og vidunderlige oplevelser! Her har du nogle af mine udvalgte til inspiration.
 
DareGender og Rapolitics inviterer til et event med fokus på samtykke, grænser og seksualitet. De erfaringer vi kan drage fra hele #Metoo bevægelsen sættes i perspektiv, samt hvordan vi gør datingkulturen, sexen og samværet federe. Det handler nemlig om tryghed. Eventet byder på paneldebat, koncert og et DJ sæt ved "Kvinder Der Kender Din Krop".  
 
Birgitte Possing har i 2018 udgivet en hel bog med argumenter, der er blevet ført imod kvinder fra 1850 til i dag. Argumenter der stadig præger den offentlige debat, og som er fremført af alt fra kvinder selv til højtrangerede erhvervsfolk og politiske skikkelser. Citaterne er udpluk fra artikler, breve, udtalelser mfl. – der kommenteres på dem, både på mønstrene i dem, men også hvordan de har ændret sig gennem tiden. Klart værd at tage et kig på!  
 
At være voksen og også gammel, er noget der får mere og mere opmærksomhed i tv-serier og film. Serien Friends from College tager fat i mellemtiden i livet, hvor man har gjort alt det, man forventedes at gøre, og samtidig husker, hvad det egentlig var man gerne ville have ud af livet, da man var ung.
Frameld dig denne e-mail-liste