Video 8: Livsambitioner for alle 4 generationer
♥ Gratis video: De 4 erhvervsaktive generationers livsambitioner♥
Få den 8. af i alt 20 videoer om de unge generationer 
Pop-Op til hjernen med gode anbefalinger
 
  
 

SÅDAN KUNNE VI OGSÅ LEVE BEDRE. LÆNGERE.

Det er f.....rysende koldt!

Hvilket er fint, hvis man er på ski. Men hvis man er på cykel, så er det sgu lidt træls med mascarastriber ned ad kinderne og isklumper i næsefløjene. Der klirrer, når man drejer hovedet til venstre for at se, om man skal undgå en lastbil, og istedet for kigger lige ind i den der megahætte, som man havde taget over huen, fordi det er så f..... koldt.

Og så var det jeg tænkte: Kunne vi ikke lige bruge lidt varme og sol? Lidt lækker sommerferiestemning?

Denne kronik skrev jeg til Jyllandsposten i sensommeren, hvor man altid bliver mere luftig i hovedet og tænker: Sådan her skal jeg have det hele året!

Bom bom - det kom vist ikke liiige til at ske. Men nu har vi jo halvdelen af januar tilbage til at lade den genopstå. Hermed lidt inspi:

De kommer gående hånd i hånd. Hans diller svinger lystigt frem og tilbage, selvom den faktisk ikke er så lang, at den virkelig kan svinge ud til siderne, og måske derfor, er det hans kraftigt gråbehårede bryst, som jeg fascineres af. Nå ja, og af hans lige så imponerende overskæg, der når længere ud over kanterne end hans tilbehørs svingninger.

Hun har stråhat og sololie på, og gynger melodisk henover sandet som en smuk patineret skude, og da jeg vender blikket ud mod havet og bliver blinket til ro af glitrende bølgetoppe, så meget at mit hjerte halverer antallet af slag, eller deromkring, tænker jeg, at vi er vanvittige. Vi moderne mennesker. For vi har alt for travlt med alt det forkerte i hverdagen. Men jeg tænker også, at jeg gerne vil have sådan et forhold, som de to har, når jeg bliver gammel. I hvert fald gammel nok til at bevæge mig rundt som nudist på en spansk naturiststrand.

Cikadernes kalden fylder alle hullerne i mørket og jeg smækker benene op på plastikbordet, der har ar efter alle familiens medlemmer, som har brugt det til at spise ved, spille kort ved, drikke ved, ryge ved og hvad ved jeg. Mine sønner og deres venner har jeg efterladt på klubben (mor, helt ærligt – diskotek??? Det siger man da ikke mere!!) så de kunne byde unge spanske og engelske piger op, disse fire lækre skandinaviske drenge, som jeg er så heldig at være på ferie med, og nu sidder jeg så her og indtager natten gennem buerne på terrassen, mens havet kalder på mig. Igen.

Denne gang for at fortælle mig en historie om dengang maurerne endegyldigt forlod Spanien for mere end 500 år siden, dengang hvor den unge prins stod og græd lige på denne strand (i hvert fald ifølge min mor) hvilket fik hans mor til at udbryde: ”Græd nu som en kvinde, for det du ikke.....

Læs videre her

Vi er kommet til video 8  i serien om generationerne Y & Z.
 
Men denne gang har vi også de 2 andre erhvervsaktive generationer med, for det handler nemlig om forskellen på deres livsambitioner. 
 
  • En vil have worklifebalance.
  • En anden vil have jobsikkerhed.
  • En tredje stabilitet og sikkerhed.
  • Og en fjerde frihed og fleksibilitet. 
 
Kan du gætte hvem, der vil have hvad?
 
Se videoen og få styr på fakta. Måske du bliver overrasket! 
 
Hvis du følger min youtubekanal holder du dig automatisk opdateret, hver gang jeg udgiver en ny video. Du kan se de sidste 7 videoer her!

Under aktuelle artikler og tv nedenfor kan du se mig fortælle om z'ernes flydende sekstualitet, og hvordan de ellers adskiller sig fra ders forældre i DR Deadline.

Under Pop-op til hjernen ligger der 2 x guf til både hjerne og hjerte! 

Kærlig hilsen
Emilia 
 
PS: Vil du og dine kollegaer vide mere om generationerne YZ, kan I også booke mig til et foredrag om dem. Læs mere her
PPS: Dette udgave af mit nyhedsbrev giver dig alt, hvad jeg sender ud og finder interessant. Hvis du ønsker kun at modtage et om måneden, og kun med artikler og videolinks, så skriv til mig og jeg flytter dig over på den liste.

AKTUELLE ARTIKLER & TV

Seksualitet og køn. Kernefamilien med far, mor og børn går en hård tid i møde - det viser de nyeste tal. I stedet har den helt unge generation Z en mere flydende seksualitet, hvor de hverken er homoseksuelle eller heteroseksuel og hvor deres køn ikke nødvendigvis lader sig rubricere under traditionelle kønsstereotyper.
 
Hør hvorfor den nye generation adskiller sig fra deres forældre - og hvad det betyder for indretningen af fremtidens samfund. Sigge Winther Nielsen fra Deadlineredaktionen har forfatter og sociolog, Emilia van Hauen og uddannelses- og kønssociolog, Cecilie Nørgaard i studiet til en diskussion om Generation Z´s seksuelle og kønsmæssige orientering. 

POP OP TIL HJERNEN

Verden er fuld af spændende mennesker, gode organisationer, skønne produkter og vidunderlige oplevelser! Her har du nogle af mine udvalgte til inspiration.
 
Hør Ove Kaj Pedersen bud på hvordan og hvorfor vores samfund er udfordret på flere parametre i dag. Han er manden bag begrebet "konkurrencestaten", og foredraget tager udgangspunkt i hans seneste bog "Reaktionernes tid", som er en analyse af den nyere politiske situation vi befinder os i. Det er d. 12. marts i København, og der skulle være mulighed for selv at komme med input til debat... hvis man nu havde nogle gode forslag? 
 
Et britisk komediedrama, hvor hovedpersonens mor er sexolog - mega pinligt når man går i highschool, og det eneste alle er optaget af, er sex. Og man er selv jomfru..
 
Eller
 
....også viser det sig at være ret smart, når man starter en virksomhed, og bruger morens kloge ord til at hjælpe vennerne med at håntere alt fra kærlighed til pubeshår. Serien sætter aktuelle emner, som deling af nøgenbilleder blandt unge og hatecrimes mod homoseksuelle, på dagordenen. Og i det hele taget de mange aspekter der kan være, af det at være ung i dag, og finde ud af, at ens seksualitet, ikke altid er helt nem at håndtere. 
Frameld dig denne e-mail-liste