For Gen Z er CPR = CVR
♥ Gratis video: De unges største udfordringer♥
Få den 7. af i alt 20 videoer om de unge generationer 
 POP-OP til hjernen med gode anbefalinger  
 
 

TÆNK NU HVIS JEG TAGER DEN FORKERTE BESLUTNING!

Først vil jeg gerne sige tak ♥ tak ♥ tak ♥ for en fuldstændig magisk søndag i 40 vidunderlige kvinders selskab! Det er bestemt ikke sidste gang jeg har afholdt Ustyrlige kvinder har det sjovere kursus, for det var simpelthen en fest. Og jeg har allerede en masse nye ting, som jeg gerne vil have med næste gang. Måske bliver det allerede til foråret, for der kom mange på venteliste og det er lidt langt tid at vente et helt år. Du hører nærmere her i brevet. 
 
Ellers handler (næsten) resten her om de unge. Både en video og en kronik i Børsen.
 
Video 7 tager dig med ind i terapirummet hos generation Y og Z og fortæller om, hvad det er for 5 emner, som de er mest udfordret af i livet og som de derfor har brug for at tale om for at forstå.
 
Den de fleste er mest tynget af har har noget med FOMO at gøre og den femte kan jeg fortælle, at de ikke er ene om. Faktisk er det noget, som 70 procent af befolkningen lider af. Men de har bare ikke så meget erfaring at stå imod med og derfor slår det dem hårdere. 
 
Kom med indenfor her og forstå dem bedre. Måske kan du bruge det som inspiration til at tale med en ung, som er i dit liv og som måske også er udfordret.
 
Hvis du følger min youtubekanal holder du dig automatisk opdateret, hver gang jeg udgiver en ny video. Du kan se de sidste 6 videoer her!
 

 
”Vi skal da ikke blive til noget! Vi ER noget! Og jeg er ligeglad om jeg får et job i en stor koncern, hvis jeg alligevel bare skal lave kaffe!”

Min assistent Frederikke (som også kommer anbefalinger her i brevet) er 22 år og læser sociologi på første år. Forleden smed hun denne sætning – i et lettere indigneret tonefald, som du nok har gættet – ud i rummet mellem os, i forlængelse af en samtale hun havde haft med en voksen nær sig. Indignationen symboliserer i virkeligheden et af de to grundbehov, som de yngre generationer har i forhold til deres job, nemlig mening.

Det andet er frihed, og det kommer jeg ind på senere i teksten.

Begge dele er også grundstenene i motivationen hos mange selvstændige. Friheden til at selv at vælge, hvad de skal bruge deres tid, opmærksomhed og penge på og som samtidig giver mening for dem. Friheden til....

Du kan læse resten af kronikken her, der var i Børsen i søndags og var den 2. mest læste.

Under artikler nedenfor kan du også læse en anden kronik jeg skrev for Børsen, som handler om at vi er gået fra at være medmenneskelige til at være medmaskinelige - og det er altså ikke en specielt god udvikling. Men vi kan selv gøre noget. Se her

Under Pop-op til hjernen får du to anbefalinger.

Skøn tirsdag til dig.

Kærlig hilsen
Emilia 
 
PS: Vil du og dine kollegaer vide mere om generationerne YZ, kan I også booke mig til et foredrag om dem. Læs mere her
PPS: Dette udgave af mit nyhedsbrev giver dig alt, hvad jeg sender ud og finder interessant. Hvis du ønsker kun at modtage et om måneden, og kun med artikler og videolinks, så skriv til mig og jeg flytter dig over på den liste.

AKTUELLE ARTIKLER & TV

Et ayurvedisk ophold i Sydindien gav mig konkrete kropslige beviser på, hvorfor ægte ledelse handler om relationer og medmenneskelighed. Skal vi have sjælen med – og dermed have adgang til vores kreativitet og innovationskraft – må vi smide maskinlogikken af os.

Hvad vil du helst være: En algoritme eller et menneske?

I virkeligheden er det et trickspørgsmål. Hvilket jeg vender tilbage til om lidt, for min vigtigste pointe med denne kronik starter nemlig et helt andet sted: På en café en mørk vinterdag med en veninde. Som fortalte mig om et ophold hun havde haft to gange hos en Doktor Unni i Sydindien. Det var vist lige før jul og jeg sad pakket ind i varm uld og kold stress, og lyttede mere og mere henført og plusundelig (ja, det er misundelig med et positivt fortegn) mens hun fortalte om hvordan dette fantastiske rejsebureau Grace Tours havde sendt hende afsted i fire uger, hvor hun intet havde lavet, andet end at modtage behandlinger og så slappe af.

POP OP TIL HJERNEN

Verden er fuld af spændende mennesker, gode organisationer, skønne produkter og vidunderlige oplevelser! Her har du nogle af mine udvalgte til inspiration.
 
Hver uge smider Peter Falktoft og Esben Bjerre et nyt afsnit op, hvor de med charme og humor vender verdens tilstand. Intet er for stort, intet er for småt! Man bliver opdateret samtidig med, at man får lov til at grine - et perfekt alternativ til TV2 News... der godt kan være lidt tungt til tider. Min favorit er klart deres Julespecial, hvor de spiser æbleskiver på D'Angleterre med Adam Holm. En finurlig fætter der ved ALT om Mellemøsten. 
 
i 2009 var jeg i Niger for CARE Danmark som ambassadør, hvor jeg bla. besøgte flere landsbyer og talte med mange kvinder om deres livsvilkår. Et af mine besøg, det var i landsbyen Guigamawa Sabuwa, blev filmet fordi det skulle bruges til Danmarksindsamlingen dengang. Du kan læse om mine oplevelser i denne artikel Stiletter for Sultens Land. Og nu er der indsamling igen. Denne gang for verdens udsatte kvinder. Tjek linket ud og se, om du har lyst til at involvere dig. 
 
Frameld dig denne e-mail-liste