3 pladser tilbage til på søndag
♥ Gratis video: Årsagen til de unges manglende selvværd ♥
Få den 6. af i alt 20 videoer om de unge generationer 
 POP-OP til hjernen med gode anbefalinger  
 
 

HVAD TÆNKER DU OM EN DRENG, DER KYSSER MANGE PIGER?

Pigen går i syvende klasse og jeg har stillet hende spørgsmålet, fordi hun har spurgt, hvad sociologi er. Hun kigger genert ned og mumler, at det ved hun ikke.
 
”Hvad tænker du så om en pige, der kysser mange drenge?”
”At det ikke er så godt?!”
 
Svaret falder prompte.
 
”Se, det kan sociologien forklare,” siger jeg, ”for, hvorfor er der forskel på, om det er ok, hvad en pige og en dreng gør, når de nu gør præcis det samme?”
 
Lyset bag hendes øjne blinker forvirret.
 
”Synes du det er fair?”, spørger jeg, og nu ryster hun uden tøven på hovedet.
 
Bingo!
 
Muligvis fik jeg her endnu et fremtidigt medlem til Ustyrlige Kvinders Klub, så hun fremover kan blive sparet for følelser af forkerthed, skam, mindreværd og manglende status, som stadig i alt for høj grad forfølger unge kvinder.  
 
Fænomenet ustyrlige kvinder blev italesat første gang da kvinder gik med klokkehatte og dansede charleston. Det skete i forlængelse af den første bølge af feminisme og betegnede en kvinde, der både var seksuelt frigjort og intelligent, og som i visse tilfælde også forsørgede sig selv, hvorfor hun dengang provokerede på næsten alle de parametre, som kvinder ellers havde været hårdt styret på.  
 
Men når en pige på 12 år mener, at samme opførsel af en pige og en dreng vurderes forskelligt og til pigens ulempe, hvor ustyrlige er kvinder så i dag, her 100 år efter?  
 
Ikke nok, må vi konstatere. Ellers ville en bevægelse som #metoo ikke blive så stor på kun et år.
 
På alt for mange områder har kvinder nemlig stadig ikke taget ejerskab over deres egen seksualitet, skønhed og socialitet, og så længe kvinder vedblivende styres af begrænsende og utidssvarende normer om hvordan kvinder bør opføre sig og fremtræde, samt hvad de skal stræbe efter og bidrage med, går samfundet glip af en masse kreativitet og socialitet, der kan innovere os alle ind i en ny tidsalder, hvor der både er miljømæssig og social bæredygtighed. Hvilket er afgørende nødvendigt, fordi vi som art vokser med eksplosiv fart.  
 
Og ja, det starter faktisk med den lille pige i syvende klasse, der har lært, at piger ikke må (have lyst til at) kysse mange drenge...
 
3 pladser tilbage
 
Sådan starter min kronik i Jyllandsposten fra i søndags, som du kan læse færdig her og hvor du vil høre, hvorfor ustyrlige kvinder får et sjovere 2019, fordi de tager ejerskabet tilbage over deres seksualitet (kreativitet og livskraft), skønhed (retten til synlighed på egne præmisser) og socialitet (retten til at forfølge egne mål og interesser).
 
Vil du selv opleve mere, kan er der i skrivende stund 3 pladser tilbage på mit nytårskursus, Ustyrlige kvinder har det sjovere i 2019. Det afholdes søndag den 6.1. Meld dig til her og læs mere om det.
 

De kompetente børn er blevet til usikre unge
 
Video 6 om generation Y & Z handler om hvorfor de unge lider af manglende selvværd. Det er spørgsmål jeg har fået mange gange under foredrag, fordi det virker så modsætningsfyldt, at de har meget opmærksomme forældre og lærere - og alligevel lider af problemer med deres selvfølelse.
 
Hvorfor?
 
Alle-fortjener-en-medalje tankegangen, FOMO (Fear Of Missing Out) og urealistiske referencegrupper er tre af forklaringerne.

Få det uddybet i Video 6 om generation Y&Z - og hør også om det vigtige begreb ”ontologisk sikkerhed”, som kunne blive deres redning.

Hvis du følger min youtubekanal holder du dig automatisk opdateret, hver gang jeg udgiver en ny video. Du kan se de sidste 5 videoer her!
 
Tjek også min tv-serie anbefaling ud under Pop-op til hjernen.
 
Til sidst vil jeg takke for et ret skønt 2018, hvor jeg bla. mødte en del af jer læsere til foredraget om generation Y&Z. Også i 2019 får du tilbudt at komme til gratis foredrag. Du hører nærmere.
 
Rigtigt godt, magisk og vidunderligt nytår til dig <3 
 
Kærlig hilsen
Emilia 
 
PS: Vil du og dine kollegaer vide mere om generationerne YZ, kan I også booke mig til et foredrag om dem. Læs mere her
PPS: Dette udgave af mit nyhedsbrev giver dig alt, hvad jeg sender ud og finder interessant. Hvis du ønsker kun at modtage et om måneden, og kun med artikler og videolinks, så skriv til mig og jeg flytter dig over på den liste.

AKTUELLE ARTIKLER & TV

Da jeg blev 50 var jeg meget i tvivl om, hvordan jeg havde lyst til at fejre det. Umiddelbart var det, der kaldte mest, et kæmpe cocktailparty, hvor alle jeg holdt af skulle med, hvor vi ville spise let og mest stående, så folk frit kunne bevæge sig rundt mellem hinandens historier, hvor vi ville drikke boblende og farverigt, og hvor vi ville danse hele aftenen og natten med.

I stedet blev det til to middage, hvor jeg inviterede mine veninder, for det jeg egentlig havde mest brug for, var at holde det nært. De to aftener blev helt magiske. For os alle.

Selvom vi var 14 om bordet begge gange, lykkedes det næsten hele aftenen at være samlet om de anekdoter, som hver enkelt delte med de andre, og alt fra befriende grin til hjertegråd forbandt os i en fælles fortælling om det at være kvinde og menneske midt i livet.

Da de var gået, måtte jeg begge gange lige sætte mig i min sofa og synke ind i den vidunderlige energi, som de havde efterladt, før jeg var klar til at gå i seng med en dyb følelse af taknemmelighed over, at jeg havde sådan nogle fantastiske kvinder i mit liv.

En fælles materiel gave var det også blevet til, for jeg havde ønsket mig et særligt armbånd, som næsten alle bidrog til, så jeg kunne sende dem alle en kærlig tanke, hver gang jeg tager det på. Og præcis sådan har det været, når jeg åbner øsknen og spænder det rundt om håndleddet.

Da jeg skulle holde min fødselsdag i år, var set-up’et lidt mere beskedent, og jeg nøjedes med at invitere til en enkelt middag. Op til dagen tikkede beskeder ind om hvad jeg ønskede mig ind, og først var jeg ved at lave en liste over ting. Men pludselig slog det mig, at det eneste jeg egentlig ønskede mig af dem, var… dem selv.

Samvær.

Dagen efter middagen... læs videre her

POP OP TIL HJERNEN

Verden er fuld af spændende mennesker, gode organisationer, skønne produkter og vidunderlige oplevelser! Her har du nogle af mine udvalgte til inspiration.
 
Først var der Grace & Frankie på Netflix med Lily Tomlin og Jane Fonda om to kvinder, der bliver forladt af deres mænd, fordi de vil giftes - med hinanden! Super serie, som også ses af mange unge. 
 
Og nu er mande-udgaven af den kommet også på Netflix: The Kominsky Method. Den er et fantastisk studie i skuespil og hovedrollerne stråler, mens bipersonerne bliver lidt for klichéagtige. Det lever man med, fordi resten er så godt!
Frameld dig denne e-mail-liste