Under 10 pladser tilbage til at være ustyrlig!
♥ Gratis video: De unges mentale velbefindende ♥
Få den 5. af i alt 20 videoer om de unge generationer
 POP-OP til hjernen med gode anbefalinger 

RÆK UD. ISÆR DE UNGE HAR BRUG FOR DET.

En af mine ynglingsjulefilm er både en genial krigsfilm og et rørende og intelligent persondrama. Den er også smækfuld af gode citater. Måske kan du gætte, hvilken jeg tænker på?
 
"Folk skulle vide, hvornår de er erobret!"
"Ville du, Quintus? Ville jeg?"
 
"Er I ikke underholdt? Er I ikke underholdt?!!"
 
"Vi, der skal dø, hilser dig!"
 
"Nogle er gode til at slås og andre tll at dø. Du behøver begge dele!"
 
Det er vildt at tænke på, at man engang har kunnet sige den sidste sætning med loven i ryggen! 
 
Yes. Det er Gladiator med eminente Russel Crowe, en total betagende og underspillet Connie Nielsen og en hjertevridende Joachin Phoenix.  
 
Det er en af de bedste film jeg har set. Og på mange måder sætter den billeder og historier på Video 5 om generation Y&Z. For den video handler om de unges mentale velbefindende. 
 
Maximus, hovedrollen, udviser nemlig alle tegn på depression og selvmordsønske en time inde i filmen. Som alt for mange unge også gør.

For de unge lider. Mere end tidligere. Og det er ikke bare ballon-argumenter; der er masser af hårde facts og statistikker bag.
 
Dem får du i videoen. Og flere af tallene kommer bag på de fleste.
 
Når du har set den, og hvis du bliver berørt over tallene, så husk, at det bedste vi alle kan gøre er at TALE mere sammen. VÆRE der for hinanden.
 
Præcis det, der er mulighed for i juledagene, hvor man i længere tid end normalt kan rende rundt i sokker og py-look og hænge sammen ud i sofaen...og måske se Gladiator, mens man alligevel får talt om livet og hvordan man egentlig har det.
 
Få forbundet jer med hinanden igen, så ingen behøver at stå alene med en følelse af angst, ensomhed og livslede. Men derimod kan mærke, at fællesskabet er der for en.
 
Så: Ræk ud - til dem du kender, dem du ser har brug for det og også til dem, der ikke ser ud til at have brug for det. Uanset har vi nemlig alle brug for at mærke, at vi hører til et sted og er elsket. Det handler julen også om :)
 
Vil du vide mere om de unge? Så husk at jeg udgiver en ny video hver uge, og du kan se de sidste 4 videoer på min youtubekanal. Hvis du abonnerer på den, bliver du opdateret med det samme. 
 
FÅ BILLETTER TILBAGE TIL USTYRLIGE KVINDER I 2019
 
Nu hvor julegaverne er både købt og foræret og har skabt glæde, er du måske klar til at tænke på, hvad du vil med dig selv i 2019?
 
Hvis du gør, har jeg et forslag ;-)
 
Kom med til nytårskursus søndag den 6.1.19 kl. 10-15!
 
Vi bliver over 40 kvinder, der kommer til at dele tanker og historier om de 3 områder, som kvinder trænger til at være mere ustyrlige på (af andres forventninger altså!): 
  • Skønhed (hvor meget og hvordan må du tage din plads i verden?)
  • Seksualitet (hvor meget udtrykker du din kreativitet og livskraft?)
  • Socialitet (hvem dyrker du egentlig og hvad giver det dig?)
Du kommer også til at høre om det fantastiske begreb: Erotisk kapital.
 
Hvis det går, som det har gået de andre gange, får vi en fest! Så hvis du trænger til inspiration og en masse gode grin og klare indsigter, er det måske noget for dig.
 
Læs mere her om hvad kurset indeholder og tilmeld dig. 
 
BEMÆRK - FÅ PLADSER TILBAGE: Der er kun 40 pladser og over 30 af dem er allerede solgt, så hvis du ved, at du gerne vil med, vil jeg råde dig til at bestille med det samme. 
 
Vil du læse lidt om, hvordan ustyrlige kvinder danser? Så tjek min Femina-klumme ud lænere nede i dette nyhedsbrev. Her finder du også en kronik, jeg havde i Jyllandsposten om at "Relationer bliver Gud i fremtiden". Apropos de unge.
 
Og så er der en lille lækker sag under Pop-op til hjernen.
 
Kærlig hilsen
Emilia 
 
PS: Vil du og dine kollegaer vide mere om generationerne YZ, kan I også booke mig til et foredrag om dem. Læs mere her
PPS: Dette udgave af mit nyhedsbrev giver dig alt, hvad jeg sender ud og finder interessant. Hvis du ønsker kun at modtage et om måneden, og kun med artikler og videolinks, så skriv til mig og jeg flytter dig over på den liste.

AKTUELLE ARTIKLER & TV

 
Hvis du var konge over en øde ø, hvem var du så? Nemlig! Ingen. For hvem skulle du være konge over?!

Det er en af de virkelig dårlige sociologvittigheder, som oftest bliver afleveret med et vådt grin en sen nat, når tiden er komme til det platte og indlysende. Men så dårlig er den nu alligevel ikke, for den samler noget fuldstændig essentielt om vi mennesker, nemlig:

Uden de andre, er vi ingen!

Og vi ved det jo godt. Helt instinktivt ved vi godt, at det eneste, der virkelig tæller, er vores relationer. Det er blevet bevist i utallige undersøgelser, og et af de mest imponerende studier over deres betydning er nok Harvard Study of Adult Development, som har kørt siden 1938. Dengang samlede man 268 mandlige 2. års studerende fra Harvard University og 456 unge mænd fra Bostons fattigste kvarterer og fulgte dem i 75 år (!), hvor formålet var at finde svaret på det måske vigtigste spørgsmål, vi som art kan stille os selv...

Femina: Ustyrlige kvinder danser med lukkede øjne

Mit danseliv startede i 5. klasse, hvor vi til en fest dæmpede lyset og vrikkede prøvende rundt til Fox on the run med Sweet og Donny Osmonds bløde stemme. I gymnasiet tog jeg det et trin videre og snød mig ind på falsk sygesikringsbevis til natdisk på Montmartre, hvor funken burde have gået mig i blodet, men mest af alt bare irriterede min krop og gjorde mine bevægelser mere artige end jeg selv synes var sjovt.

Men så opdagede jeg yuppi-diskotekerne, der spillede Isla Bonita med Madonna, Two Tribes med Frankie goes to Hollywood og Let’s dance med Bowie og de satte min dansekrop fri. Magien opstod og i timevis kunne jeg lade musikken overtage min krop, mens mit sind vandrede hjem i seng. I mange år var musik en ekstra hud, jeg også boede i og som forløste alt fra tårer og glæde til vildskab og blidhed.

Og så fik jeg børn...

POP OP TIL HJERNEN

Verden er fuld af spændende mennesker, gode organisationer, skønne produkter og vidunderlige oplevelser! Her har du nogle af mine udvalgte til inspiration.
 
Min assistent Frederikke på 22 år (som iøvrigt læser sociologi - yay!) er vild med denne podcst serie - og hun skriver sådan om den:
Fra sex og onani til hadelister og mærkelige madvaner. Nogle gange har man bare brug for at høre andre sige det højt, man selv tænker. Så hvis du mangler noget at lytte til mellem jul og nytår, så er de to veninder Nanna og Josephine mit bedste bud. For det første er navnet på deres podcast-serie seriøst genialt - Fries before guys! For det andet går man rundt og smiler, når pigerne tager omtålelige emner op, og bryder med hverdagstabuer vi alle kender med humor og charme. Hver podcast har et tema, så du kan helt frit vælge efter humør! 
Frameld dig denne e-mail-liste