Styr selv din skønhed, seksualitet og socialitet
♥ Gratis video: Myter om Generation Y&Z ♥
Få den fjerde af i alt 20 videoer om de unge generationer
 POP-OP til hjernen med gode anbefalinger 
 

DRUK. HOR. STOFFER. ANGST.

Lige nu er jeg igang med at se tv-serien Britannia på HBO, hvor en eminent Nikolaj Lie Kaas har en hovedrolle som en udstødt druide, der vælter sig i modsætninger: Han er både sej/alvorlig og ret sjov (hvilket er lidt skønt i en serie, der ellers er meget dramatisk), og samtidig er han både ret lækker og temmelig ulækker. Klam faktisk.
 
Serien myldrer med myter og der er rigeligt af det, som de fleste kalder for overtro, med besøg i underverdnen og ånder og hekse og mærkelige øjne og fingre med små ringe for enden og og og...., så jo, fortællinger er der nok af. 
 
Sådan er det faktisk også med de unge generationer.
 
Der er masser af myter i omløb om de unges identitet, adfærd, normer, værdier, relationer osv. Og især er der mange, der mener at vide, at de unge vælter sig i vild sex fra de er meget unge, at de ryger som skorstene, at de tager masser af stoffer og ryger sig skæve hele tiden. 
 
At de basalt set er både uansvarlige og egoistiske.
 
Kigger man imidlertid på fakta, er der mange, der bliver overrasket! Måske også dig?
 
Du kan i hvert fald få styr på fakta ved at se video 4, der netop handler om myter og fakta om de unge. 
 
Husk at jeg udgiver en ny video hver uge, og du kan se første 3 videoer på min youtubekanal , som du kan abonnere på, så du bliver opdateret med det samme. 
 
Når du har set video 4, kan du trygt overlade myterne til det gamle Britannia. Som iøvrigt er en serie, der er værd at se, ikke kun pga lækre/ulækre Nikolaj. 
 
Den byder nemlig på noget mere.

I billedet ser du to kvinder i midten. Og det er naturligvis ikke tilfældigt.
 
For ikke at spoile serien for dig, hvis du nu ikke har set den og nu har fået lyst til det, så lad mig nøjes med bare at løfte sløret for, at de to kvinder er fuldstændig ustyrlige! 
 
Og derfor MEGET inspirerende :)
 
For jeg vil så gerne, at vi får lavet en bevægelse af flere ustyrlige kvinder. Kvinder der ikke lader sig styre af hverken samfundets, tidens og andres normer, og i stedet lader sig styre af deres EGNE værdier, overbevisninger, erfaringer og ønsker.
 
Helt grundlæggende handler det om, at kviner tager ejerskabet over deres egen skønhed, seksualitet og socialitet tilbage. Og hvad der ligger i de tre begreber, kan du snart læse mere om i en kronik, jeg er ved at skrive for Jyllandsposten.
 
Har du lyst til at være en del af den bevægelse, og har du brug for lidt inspiration til at blive det, er mit nytårskursus "Ustyrlige kvinder har det sjovere i 2019" måske noget for dig? Hvor du også vil høre mere om de tre begreber.
 
Kurset afholdes søndag den 6.1. kl. 10-15
 
Og tag gerne din veninde, søster, mor, datter, tante, moster eller en helt syvende. I sparer kr. 200 ved at tilmelde jer sammen.
 
Blot til info: Der er ved at være udsolgt, så hvis du alligevel ved, at du gerne vil med, men er som mig og tænker, at du ikke lige orker at forholde dig til det lige nu, for der er også en trillion julegaver, der skal købes ind, plus mad og pynt osv....ja, så vil jeg nu opfordre dig til bare at gøre det alligevel. Der er kun plads til 40 og vi er ved at være der. 
 
Læs mere her om hvad kurset indeholder - og en af de ting du i hvert fald får, er en masse inspirerende eksempler på ustyrlige kvinder.
 
Gad vide om jeg ikke tager nogle fra Britannia med ;-)
 
I dette nyhedsbrev finder du også min kronik i Jyllandsposten: "Derfor er kvinderne bagefter" og min kronik i Børsen om hvordan karakterræset smadrer de unges karakter. 
 
Og så er der lidt lækkerier under Pop-op til hjernen.
 
Kærlig hilsen
Emilia 
 
PS: Vil du og dine kollegaer vide mere om generationerne YZ, kan I også booke mig til et foredrag om dem. Læs mere her
PPS: Dette udgave af mit nyhedsbrev giver dig alt, hvad jeg sender ud og finder interessant. Hvis du ønsker kun at modtage et om måneden, og kun med artikler og videolinks, så skriv til mig og jeg flytter dig over på den liste.

AKTUELLE ARTIKLER & TV

 
For nogle uger siden havde jeg en samtale med min ene søn om vores måde at være familie på. Og jeg gjorde, som jeg plejer, når jeg taler:

Åbnede skuffer af muligheder for at prøve at finde frem til den bedste fælles løsning. Samtidig med, at jeg gav udtryk for, hvad det var jeg ønskede.

Efter en ret frustreret samtale, hvor vi ikke nærmede os hinanden...

Børsen: Karakterræs smadrer de unges karakter

Uddannelse giver karakterer. Dannelse giver karakter. Det første skaber en præstationskultur, mens det andet skaber en mestringskultur. For at klare sig godt i både skolen og livet, er der brug for en balance mellem begge.

Desværre er der i dag et alt for ensidigt fokus på måling af præstationerne, som træner eleverne i at føre (usunde) overlevelsesstrategier, hvilket giver alt for mange unge med psykiske lidelser og en overfladisk læringskultur. Det kan den gode lærer – og leder – være et effektivt bolværk imod.

”Hvad gør en lærer god? For jer? I er jo en generation, der er vokset op med spændende, korte og nogle gange ret vilde læringsvideoer fra Youtube om alt hvad, hvad I vil vide noget om, og I er også vant til at game jer til skills, så jeg er nysgerrig efter at høre, hvad der i dag gør en lærer god?”

POP OP TIL HJERNEN

Verden er fuld af spændende mennesker, gode organisationer, skønne produkter og vidunderlige oplevelser! Her har du nogle af mine udvalgte til inspiration.
 
Yayyyy - en af mine ynglingsmennesker, som jeg ikke kender, kommer til København den 9. April 2019 i Royal Arena - og det er TADAAA: Michelle Obama. 
 
I et samfund hvor det, at kvinder skulle have arbejdsansvar uden for hjemmets fire vægge er mere end usædvanligt, har Djouma taget teten. Hun er mor til syv, 50 år og har givet hende selv og kvinder i Burkina Faso mulighed for, at være med til at udvikle både lokalsamfundet og økonomien. Sammen med den danske NGO Societrees planter hun træer for sin børns fremtid. Projektet har sat et større lighedstegn mellem kønnene, og har bragt landsbyens kvinder i en stærkere position. Yes!
Frameld dig denne e-mail-liste