Ellers kan du blive medlem om 6 dage

FRIGØRELSE & EMPOWERMENT (+ præmie til dig, der har et bedre ord!)

 
♥ Sommerkursus NU på SØNDAG den 19. august: Fri. Smuk. Elsket. Vigtig.
♥ Trænger DU til at være mere ustyrlig?
♥ Femina: Jeg er sådan én, som...
 
Dronningerne Elizabeth I af England og Kristina af Sverige giftede sig aldrig. De gad ikke dele magten med en mand. Coco Chanel tog mænds undertøjsstof og lavede det om til en ikonisk kjole (LBK, Littel Black Dress), der befriede kvinderne fra korsettet. Hun giftede sig heller aldrig og boede for det meste på et hotel, mens hun byggede sin forretning op. Amelia Earhart fløj rundt i hele verden indtil hun ville flyve hele verden rundt og døde (tror man) under forsøget. Karen Blixen havde en kaffefarm i Afrika og kunne ikke få sine romaner udgivet i Danmark og derfor gjorde hun det i USA. Og blev verdenskendt. 
 
Og sådan kunne jeg blive ved. Med både historiske kvinder. Og kvinder af i dag.
 
Det der er fælles for dem er nemlig, at de er fuldstændig USTYRLIGE.
 
Altså af andres forestillinger, tidens strukturer og værdier, mænds forventninger og alt andet, som kunne bokse kvinder inde - både dengang. Og nu.
 
Heldigvis har vi altid haft en lang række af ustyrlige kvinder til at minde os om, at styringen måske nok kan ske udefra. Men at styringen kun kan ske, hvis vi selv tillader det.
 
Det skrev jeg en klumme om i Femina i februar 2015. Som starter sådan her:
 
De kunne simpelthen ikke holde op med at snakke. Hver gang jeg smed et spørgsmål ud i salen, startede stemmelarmen, og jeg måtte op til flere gange forsøge at få ro i salen igen, så vi kunne komme videre. På et tidspunkt ryger det ud af munden på mig: ”Sikke en samling ustyrlige kvinder I er!” – og jeg véd, jeg lader bemærkningen følge af et stort smil. Jeg synes nemlig, det er fedt, de ikke nemt lader sig styre. Hallo – de er til foredrag om at bruge deres køn som en styrke!
 
Reaktionen? De begynder at undskylde. Giver forklaringer på, hvorfor de lige skulle være færdige med samtalen. Holder sig for munden. Griner flovt. Og så bliver jeg overrasket, for hvorfor bliver de skamfulde over at blive kaldt ustyrlige?
 
Jeg tager den op med salen, og det viser sig, at de fleste følte, de fik en reprimande. Kvinder må altså ikke være ustyrlige, for så er de forkerte. Og jeg kunne ikke lade være med at tænke på, at når mine sønner og visse mænd, jeg kender, får at vide, at de er komplet ustyrlige, gnægger de lykkeligt og stråler!
 
Der er nemlig en meget større tolerance for, når mænd fucker op, end når kvinder gør det. Faktisk er det til tider tegn på personlig styrke, at en mand tør være hæmningsløs og uregerlig, mens en kvinde ikke skal træde meget (socialt) forkert, før hun oplever direkte fordømmelse.
 
Det synes jeg, vi skal gøre noget ved! For jeg synes nemlig, ustyrlige kvinder er super inspirerende, sjove, levende og spændende at være sammen med. Og personligt kunne jeg godt tænke mig at låne lidt ustyrlighed fra kvinder som... Du kan læse videre her
 
Nu er det store spørgsmål:
 
TRÆNGER DU TIL AT VÆRE MERE USTYRLIG? 
 
Mere fri? Have det sjovere? Føle dig mere levende? Mærke din egen inspiration? Opleve dig mere spændende?
 
Så vil jeg foreslå, at du straks melder dig til mit LADYCOOL KURSUS som er på søndag. Jeps - NU på søndag! Altså den 19.8.
Vi kommer (nok) ikke til at danse sådan her - men hvem ved? Måske finder vi alligevel på det :-)
 
For det du får - ved at få en masse viden om det kulturelle og historiske blik på kvinder og deres værdi - er en mulighed for at SELV at beslutte, hvad DU synes er vigtigt i dit liv. Hvordan DU ønsker at bruge det, som alle kvinder får med sig. Fordi vi alle er en del af netop en historie og en kultur og et samfund.
 
Så det du basalt set får med dig er en mulighed for både at FRIGØRE dig selv fra de overbevisninger og forventninger, som du ikke gider slæbe rundt på mere. Og samtidig også en vej ind i din egen EMPOWERMENT.
 
Og det er her jeg har en lille konkurrence.
 
For jeg kan godt lide ordet EMPOWERMENT, men jeg er lidt træt af, at vi ikke har et godt DANSK ord for det.
 
Derfor udlodder jeg et eksemplar af min bog, LADYCOOL. Dit køn er en styrke - brug det til den person, som kan komme op med et godt dansk ord for det.
 
Har du et forslag, sender du til emilia@emiliavanhauen.dk 
 
 
 
Det ustyrlige er også et udtryk for, at man ikke kan sættes i bås. Og det kan INGEN af os. Selvom nogle tror vi kan. Eller at vi selv tror, at vi skal! Det har jeg også skrevet en klumme om. Linket får du længere nede. Men her har du et billede af den, som den var i Femina. 
 
På søndag kan du også øve dig i at komme ud af din egen bås. Og undersøge, hvordan du kan elske dig selv mere. Ved at hengive dig til det fuldstændig grundlæggende sandhed om, at bare fordi du eksisterer, er du værdifuld.
 
Det er en sandhed, som mange flere kvinder end mænd, har svært ved at give sig over til.
 
Men det kan du altså øve dig på, på søndag i mit sommerkursus, som du - og din veninde, søster, mor, svigermor, svigerdatter, datter, bedstemor, chef - kan komme med til den 
 
fra kl. 10 og 5 timer frem.
 
Hvad får du ud af kurset?
  • Du får en fin forståelse af årets første 8 måneder og en afrunding, så du har frisk energi og klarhed til resten af 2018.
  • Du får en historiske og kulturel forståelse for hvad der er knyttet til kvinder. Både forventninger og fordomme. Og får dermed en mulighed for at forholde dig bevidst til dem.
  • Du får mulighed for at tage ejerskab for sætningerne:
           Jeg er elsket / Jeg er fri / Jeg er smuk / Jeg er vigtig
  • Du får sat dig nogle ønsker og mål baseret på LYST i forhold til dem alle fire
  • Du får en konkret plan for det næste år. Ikke bare på hvad du vil opnå. Men i endnu højere grad, hvem du har lyst til at være. Og hvad du har lyst til at opleve.
  • Du får en buddy, som du kan sparre med i hele 2018. Hvis du altså har lyst!
  • Du får medlemskab af en eksklusiv Facebookgruppe, hvor vi kan sparre sammen
Kurset koster kr. 995 og inkl. bla. en let frokost. Det afholdes i København K, 5 minutter fra Nørreport Station.
 
Du kan melde dig til her LADYCOOL kursus. Og har du nogen spørgsmål eller har brug for at vide mere, så skriv endelig til mig på emilia@emiliavanhauen.dk 
 
Jeg glæder mig til vi ses! 
  
Kærlig hilsen
Emilia
 
PS: Er I to, der melder jer til sammen, får I det til kr. 895 per person, så I sparer kr. 200. Ladycool kursus for to

ON THE FLY

Den her film glæder jeg mig vildt meget til at se!
 
Fire damer (og total vidunderlige skuespillere!) i 70erne og 80erne har en bogklub, som en dag har Fifty Shades of Grey på programmet.
 
OG SÅ SKER DER ELLERS NOGET!
 
Jeg elsker elsker elsker film der gør op med stereotyper og det lader til, at det gør denne film :D
 
Her er der også tale om total ustyrlige kvinder og det er altid befriende at se den slags.
 
Se traileren her. Filmen havde dansk premiere den 9.8.18.
 
PS Jeg holdt åbningstalen da Fifty Shades of Grey havde premiere og skrev senere en kronik om det i Jyllandsposten (som du kan læse her) - for der er så meget snobberi med ikke at kunne lide hverken bøgerne eller filmen. Personligt synes jeg at bøgerne var lidt kedelige - men jeg synes stadig, at de er en vigtig milepæl i kvinders historie, for den satte virkelig fut i mange kvinders seksualitet. Og det sætter gang i vores kreativitet - hvilket altid er godt!

ARTIKLER OG ANDET

 
 
Jeg er sådan en, som altid køber økologiske citroner, skummetmælk og æg, og jeg er også sådan en, som altid smider en af Nettos kæmpepakker af oksehakker i kurven, hvis de er til at finde. For mine sønner kan fortære en kvart ko under et måltid og så dur det ikke med 400 forsigtige økologiske gram.

Jeg er sådan en, som elsker at gå i hammam på Tuborgvej og blive skrubbet af arabiske kvinder med gyngende bryster seks millimeter over min krop, som elsker at høre om fremmede kulturer og selv rejse til eksotiske lande. Og jeg elskede også, at vi år efter år tog til det samme sted i Sverige i påsken og til Spanien hver sommer med min søsters familie, dengang vi endnu var far-mor-børn.

Jeg er sådan en, som elsker at uddanne mig, strække mit sind og bevidsthed, som læser hele tiden og som har ophøjet den israelske historieprofessor Yuval Harari til en af mine personlige guder, fordi han skrevet to af årtiets vigtigste bøger, nemlig Sapiens og Homo Deus. Jeg er også sådan en, som synes at Fifty Shades of Grey er en vigtig milepæl i litteraturhistorien, fordi den satte millioner af kvinders seksualitet og liderlighed fri, selvom jeg selv måtte høre den som lydbog mens jeg trænede, fordi den kedede mig på alle planer. Og derfor er jeg sådan en, som sagde ja til at holde åbningstalen til premieren – og som var mere vild med Anastasia end den ulideligt lidende Grey. Læs videre her

 

KALENDER OVER ÅBNE ARRANGEMENTER

 
Her har du en oversigt over de åbne arrangementer, som du kan løse billet til, hvis du har lyst: 
 
23-25.8: Kulturmødet på Mors
         Jeg er ordstyrer på flere debatter. Programmet følge snart.
 
9.10: Generationerne Y&Z 
         Et spændende konference med Kold College om mad og ledelse 
 
I løbet af efteråret er jeg både ordstyrer og indlægsholder på Lederne Tour, som er en række seminarer. Når programmet er klar, følger mere info. 
 
Og så er jeg igang med at planlægge en del nye foredrag og kurser, som løbende vil blive annonceret.

BOOK ET FOREDRAG

 
Bestsellerforedraget og bog SUCCESTYRANNIET. Og vejen ud handler om få mere balance og samarbejde ind i hverdagen i en tid, hvor vi alle forventes at være ûbermennesker. Hvilket ingen jo er - heldigvis!
 
Relationer er Gud i fremtiden. Og det har jeg udviklet et foredrag om: UDEN DE ANDRE - ER VI INGEN. Relationer og fællesskaber i (det digitale) samfund. 
 
Formålsgenerationerne Y&Z er for dig, der enten arbejder eller lever sammen med unge under 39 år. Hvem er de? Hvad vil de? Og hvordan får I det godt sammen - både i privaten og på arbejdspladsen? Underholdende og informativt...og meget aktuelt.
 
"LADYCOOL. Dit køn er en styrke - brug det!" er et stærkt og meget underholdende foredrag om de fordele, som kønnet giver os... hvis vi vil bruge dem! Det er baseret på min bestseller af samme navn og er for en bred målgruppe af kvinder. Og mænd!
 
Det underholdende foredrag EROTISK KAPITAL. Bliv troværdig, rig, magtfuld - og elsket! er for begge køn - og giver hårde facts en ny drejning.
  
Læs her om de andre foredrag jeg udbyder og send mig gerne en uforpligtende forespørgsel.
Frameld dig denne e-mail-liste