Ro * Retning * Og et rivejern

...ET REB OVER MIG!

 
♥ Børsen: Shrink it. Pink it. Damn it!
♥ Sommerkursus 19. august, der giver dig ro og retning og overskud
♥ Femina: Jeg græder, når jeg er gal. Fandens også!
 
Mens jeg skriver dette, sidder jeg på en hotelseng med pc'en på knæene og hvis jeg drejer hovedet lidt til højre, har jeg udsigt til Det Indiske Ocean. De sidste mange timer er vandet kommet endnu tættere på, for den tropiske regn har stået ned i stænger og vasket mudder, snavs og sjælefnidder væk, så alt og alle er toprenset og fine igen.
 
For 8 dage siden fløj jeg til byen med det mest fantastiske navn, Thiruvanathapuram (jeg kan stadig ikke sige det uden at stoppe op et par gange), hvor jeg blev hentet af den sødeste chauffør, som kørte mig til mit hotel, hvor jeg skal være syv dage endnu.
 
[En lille indskudt øvelse til dig: Lav en liste over de 5 mennesker, som du har ansvaret for i dit liv. Jeg vender tilbage til det om lidt.]
 
Jeg er her, for at slappe af - og blive taget af.
 
Især det sidste har jeg haft lidt dårligt samvittighed over. Hvilket jo er helt åndssvagt, for alle har selvfølgelig brug for at blive taget af. Men vi er desværre rigtig mange, der ikke synes, vi må synes, at det er ok at bruge tid og penge på "bare" at forkæle sig selv. For så er man enten egoagtig eller ødsel eller svag eller noget fjerde, som ikke er specielt flatterende.
 
Vi må kort sagt ikke synes, at vi er vigtige nok til at være lige så vigtige, som alle dem, vi passer på. 
 
Hvilket faktisk ikke tjener nogen. Heller ikke dem, vi har ansvaret for. For det første fordi vi også har ansvar for os selv. For det andet fordi vi passer bedre på andre, når vi også passer på os selv.
 
Og derfor er det, at jeg de sidste fem dage, har ligget på en madras, fuldstændig splitternøgen, indsmurt i rigelige mængder af olie, med en kvinde der hænger sig selv i et tov, mens hun bruger fødderne til at massere mig over hele kroppen. 
 
Er det grænseoversskridende?
 
Hell, yes!!! 
 
Er det godt?
 
Oh yes, mam!!!
 
Og hun er ikke den eneste, der dagligt tager sig af mig. Hver dag får jeg 3 timers forskellige ayurvediske massager, urter jeg skal drikke, konsultationer med læger, bandager med urteomslag (musearm og løbeknæ) og et hav af omsorg, så jeg for en gangs skyld kan læne mig tilbage....og bare tage imod. 
 
Og så ser man sådan ud bagefter :) 
 
Det der i panden, har jeg også på ørerne og halsen og i hovedbunden. "It's medicinpowder, madame! Not-cough powder!" siger min behandler og det stinker forfærdeligt, og jeg forstår ikke, hvordan det skulle hjælpe mod hoste, men jeg er heldigvis ligeglad, for jeg har fuld tillid til, at de ved hvad de gør. Så jeg nyder bare al omsorgen og læner mig ind i deres ekspertise.....hvilket føles SÅ godt :)
  
Ligeglad var jeg bestemt ikke da jeg sendte mit sidste nyhedsbrev. For jeg syntes overhovedet ikke, at jeg kunne få det til at spille. Alt hvad jeg skrev lød dumt. Ligegyldigt. Måske fordi jeg havde kigget i en bog om, hvordan man bør skrive nyhedsbreve. Som er super god, det er den, men som bare fik mig til at føle mig virkelig dum, uvidende og gav mig sved på overlæben, for der var godt nok mange ting, som jeg ikke har styr på.
 
Så jeg var inde og rette flere gange i det. Og til sidst måtte jeg bare sende det afsted.
 
Da jeg vågnede dagen efter, en time efter at det var sendt ud, så jeg, at der i min indbakke, var kommet en mail, som svar på nyhedsbrevet. Det var fra en mand - og mit hjerte sank. Han ville nok brokke sig over, at det havde været mest rettet mod kvinder.
 
Jeg trak derfor vejret - og åbnede mailen.
 
Kære Emilia,
Som ivrig læser af dine nyhedsbreve, må jeg indrømme at det er yderst vanskeligt at være uenig med dig, men jeg håber da at det må lykkes engang 😊  
 
Jeg vil gerne dele det her med dig, for at minde dig om det, jeg blev mindet om: At vi ofte er vores egen hårdeste og mest skånsesløse kritiker. Og at vi derfor også skal huske, at være vores egen bedste ven, når vi synes vi er håbløse. 
 
Just saying...
 
At kvinder er langt mere kritiske overfor sig selv end mænd er, er blevet bevist i talrige underesøgelser. Når vi kigger på graden af selvtiilid, slår mændene kvinderne på ALLE områder. 
 
Hvilket ikke er mærkeligt. For det er en naturlig følge af den position, som kvinder generelt har haft i samfundet de sidste mange tusind år. 
 
Hvorfor mange flere kvinder end mænd har svært ved at tro på, at det de tænker, har brug for, værdsætter, gør, drømmer om, er vigtigt. At de er vigtige. 
 
[Tilbage til øvelsen om de 5 mennesker, du skal tage dig af: Var du selv på listen?
For hvis du ikke er, så er du som især kvinder er flest. At være vigtig - og især vigtig nok! - er et af de fire centrale emner i mit sommerkursus og hvis du er nysgerrig på at arbejde videre med det, så kunne det måske være noget for dig.] 
 
Og nu vil jeg vise dig et billede, der illustrerer problemet, og som satte mit pis i kog, da jeg var til Womenomics konference i maj.
 
 
"Undskyld – må jeg stille dig et spørgsmål?”  
 
Jeg havde taget fat i Anand Vengurlekar efter hans indlæg på Womenomics konferencen. Han er strategisk innovationskonsulent ved INSEAD og havde efterladt mig med et stort spørgsmålstegn.
 
Eller rettere med let spændte kæber i vantro. For jeg fattede nemlig ikke, at han i ramme alvor havde sagt dette på scenen:  
 
”Jeg bruger meget tid på at fortælle corporate, at de ikke bare skal ”SHRINK IT, PINK IT” når de skal produktudvikle til kvinder. Faktisk bruger kvinder flere penge på elektroniske produkter end mænd. Helt præcis er tallene 41 mia USD for mænd, mens det er 55 mia USD for kvinder.”  
 
Det var ikke ham, jeg havde et problem med, for han havde et holdt et super indlæg. Det var virkelighed han åbenbart mødte ude i verden, som jeg var skeptisk overfor.  
 
”Er det virkelig rigtigt, at du bliver nødt til at fortælle ledelsen i corporate, at de ikke bare skal gøre tingene mindre og lyserøde, hvis de vil ramme en kvindelig målgruppe?” 
 
Ja.
 
Var hans korte svar, der blev serveret med en både opgivende og let stram mine. Det lidt længere svar er, at det er uhyggeligt hvor mange store virksomheder, der ikke aner en fløjtende fis om 
  • hvad kvinder i virkeligheden vil have
  • og hvordan de vil have det.
Og det er jo næsten til at rive sig selv hårløs af, for tænk, at virksomhederne, menneskerne der, ikke gider at sætte sig ordentligt ind i det. Det er så mærkeligt arrogant - og sindssyg dårlig markedsstrategi - blot at antage, at produkter rettet mod kvinder bare skal gøres lidt mindre og farves pink, så er den hjemme og fuldstændig uimodståelig for det kvindelige køn.  
 
Vi skriver 2018.
 
Det blev jeg så irriteret over, at jeg skrev en kronik til Børsen om det, og hvis du vil læse mere, kan du læse videre her.
 
 
Og nej - det er så ikke et billede af kronikken i Børsen. Det er et billede af en klumme jeg skrev for Femina, som OGSÅ har noget med ikke at føle sig vigtig nok, at gøre! Den får du link til lidt længere nede.
 
Alt det med ikke at føle sig vigtig nok, er noget jeg tager op i mit sommerkursus, som du - og din veninde, søster, mor, svigermor, svigerdatter, datter, bedstemor, chef - kan komme med til den 
 
19. august fra kl. 10 og 5 timer frem.
 
Her hvad en tidligere deltager sagde bagefter:
 
"Det var dejligt at svælge i fejring af kvindeligheden for en dag sammen med andre kvinder, og jeg elskede at høre om formlen for den erotiske kapital. Derudover også at blive mindet om at livet er et eksperiment og en ’ongoing lovestory’ med sig selv. Alt sammen meget berigende og bekræftende."
 
Hvad får du ud af kurset?
  • Du får afrundet de første næsten 8 måneder af 2018 på den bedste tænkelige måde, så du får masser af god energi med ind i resten af 2018
  • Du får fakta og indsigter i, hvad der kulturelt og historisk ligger i disse fire sætninger: Jeg er elsket. Jeg er fri. Jeg er smuk. Jeg er vigtig. Både som muligheder, vi vil booste. Og begrænsninger, vi gerne vil slippe.
  • Du opdager, hvad der ligger i de fire sætninger for dig  – og får sat dig nogle ønsker og mål baseret på LYST i forhold til dem alle fire
  • Du får en overskuelig og konkret plan for det næste år. Ikke bare på hvad du vil opnå. Men i endnu højere grad, hvem du har lyst til at være. Og hvad du har lyst til at opleve.
  • Du får en buddy, som du kan sparre med i hele 2018. Hvis du altså har lyst!
  • Du får medlemskab af en eksklusiv Facebookgruppe, hvor vi kan sparre sammen
Kurset koster kr. 995 og inkl. bla. en let frokost. Det afholdes i København K, 5 minutter fra Nørreport Station.
 
Du kan melde dig til her LADYCOOL kursus. Og har du nogen spørgsmål eller har brug for at vide mere, så skriv endelig til mig på emilia@emiliavanhauen.dk 
 
Jeg glæder mig til vi ses! 
  
Kærlig hilsen
Emilia
 
PS: Er I to, der melder jer til sammen, får I det til kr. 895 per person, så I sparer kr. 200. Ladycool kursus for to
 
PPS: Er du blevet nysgerrig på min rejse, kan du læse mere om den her. Jeg er afsted med Grace Tours, der har et samarbejde med Dr. Unni.
 

ON THE FLY

 
Det er en lidt mærkelig anbefaling det her, for filmen Oceans 8 er faktisk ikke fantastisk. Den er ok, men ikke lige så god som Oceans 11.
 
Og det irriterer mig, for jeg kan samtidig ikke finde ud af, hvad det er, der gør den dårligere end mandefilmene.
 
Se trailer her
 
Jeg er vild med Cate og Sandra og Rihanna og de andre, men på en eller anden måde, så trænger de bare ikke lige så blændende igennem her, som i andre roller, selvom skriptet til filmen er godt.
 
SÅ hvis du har set den, så lad mig høre, hvad du tænker???
 
Og du kan altså sagtens se den, for den er bestemt ikke dårlig :D

ARTIKLER OG ANDET

 

Blikket kommer ud under det lidt lange pandehår, og det er både direkte og skamfuldt på samme tid. Afspejler den dualitet, der også er i hendes spørgsmål.

”Jeg forstår ikke, hvorfor jeg nogle gange begynder at græde, når jeg er gal?! Det er SÅ pinligt, især da det skete overfor min chef. Jeg var jo overhovedet ikke ked af det, men pisse vred over det han havde gjort!”

Hun er ikke den første, der til en coachingsession, har siddet og dirret af frustration over denne særlige situation. Mange kvinder før hende har givet udtryk for den samme irritation. Flere af dem i høje positioner og med en overrepræsentation af selvtillid. De har alle hadet, at de ikke sendte spytdråber af vrede i et råb mod den anden, der havde pisset dem af, men i stedet mærkede hvordan tårerne trak våde stier på kinderne.

Især fordi den andens reaktion ofte var et ”nååååeee” i alle afskygninger, iført en kappe af (nogle gange befippet) omsorg med det resultat, at magthierarkiet med et føltes som om hun blev etableret nederst. Fordi synlig sårbarhed i denne situation blev anset for svaghed.

Aaaaarrrrgggghhhh!

For helvede altså!

Kvinder der græder, når de er gale, er ofte piger, der har lært, at de gerne må være kede af det, for.... Læs videre her

 

KALENDER OVER ÅBNE ARRANGEMENTER

 
Her har du en oversigt over de åbne arrangementer, som du kan løse billet til, hvis du har lyst: 
 
23-25.8: Kulturmødet på Mors
         Jeg er ordstyrer på flere debatter. Programmet følge snart.
 
9.10: Generationerne Y&Z 
         Et spændende konference med Kold College om mad og ledelse 
 
I løbet af efteråret er jeg både ordstyrer og indlægsholder på Lederne Tour, som er en række seminarer. Når programmet er klar, følger mere info. 
 
Og så er jeg igang med at planlægge en del nye foredrag og kurser, som løbende vil blive annonceret.

BOOK ET FOREDRAG

 
Bestsellerforedraget og bog SUCCESTYRANNIET. Og vejen ud handler om få mere balance og samarbejde ind i hverdagen i en tid, hvor vi alle forventes at være ûbermennesker. Hvilket ingen jo er - heldigvis!
 
Relationer er Gud i fremtiden. Og det har jeg udviklet et foredrag om: UDEN DE ANDRE - ER VI INGEN. Relationer og fællesskaber i (det digitale) samfund. 
 
Formålsgenerationerne Y&Z er for dig, der enten arbejder eller lever sammen med unge under 39 år. Hvem er de? Hvad vil de? Og hvordan får I det godt sammen - både i privaten og på arbejdspladsen? Underholdende og informativt...og meget aktuelt.
 
"LADYCOOL. Dit køn er en styrke - brug det!" er et stærkt og meget underholdende foredrag om de fordele, som kønnet giver os... hvis vi vil bruge dem! Det er baseret på min bestseller af samme navn og er for en bred målgruppe af kvinder. Og mænd!
 
Det underholdende foredrag EROTISK KAPITAL. Bliv troværdig, rig, magtfuld - og elsket! er for begge køn - og giver hårde facts en ny drejning.
  
Læs her om de andre foredrag jeg udbyder og send mig gerne en uforpligtende forespørgsel.
Frameld dig denne e-mail-liste