Hvem er de unge og hvad vil de?

LEVER, LEDER ELLER ARBEJDER DU....

 
 ...sammen med en, der er født efter 1980?
 
Så har jeg en gratis gave til dig. Om de unge, som de fleste af os elsker. På den ene eller anden måde. Den får du om lidt.
 
For først vil jeg sige tak. Tak til alle jer, der deltog i mit Ladycool kursus den 7. januar. Det var virkelig en gave at dele tanker med jer og få jeres historier. Og derfor har jeg besluttet at gentage det.
 
 
"1000 tak for en super god søndag. Jeg var helt høj, da jeg drog tilbage til Fynsland. Jeg var/er mest udfordret på det at være vigtig. Det synes jeg, at jeg fik nogle gode inputs omkring og har allerede lavet handling på det. Jeg har indkaldt chefen, som liiiiige overså mig ved sidste omstrukturering!"
 
"Min energi var lav, da jeg tog hjemmefra. Ja, faktisk havde jeg overvejet at blive hjemme. MEN det er jeg SÅ glad for, at jeg ikke gjorde! For jeg var fyldt op med god energi og var blevet meget skarpere på hvad 2018 skal indeholde for mig. TAK!"
 
"Kære dejlige Emilia. Det var en gave at møde dig og du kan kun fra mig få 6 på en skala fra 1-5! Det var bare super godt!"
 
Dette var nemlig blot nogle få af de dejlige tilbagemeldinger, som jeg fik efter at have holdt nytårskurset - og dem er jeg naturligvis super glad og dybt taknemmelig for.
 
Der er selvfølgelig flere ting, der skal blive bedre og de vil være rettet op til den 19.august, når jeg afholder kurset igen. Som vil være både for nye deltagere og for jer, der var med i januar og som har lyst til at få en opfølgning midt på året. Følg linket hvis det er noget for dig. Og tag måske en buddy med. Jeg glæder mig allerede...
 
Og nu tilbage til de unge generationer
 
Igennem de senere år har jeg skrevet mange artikler om generationerne Y&Z og tusindvis har hørt mit foredrag om dem. Og jo mere jeg dykker ned i deres verden, jo mere både svulmer mit hjerte af stolthed. Og bløder. Desværre.
 
For de er nogle fuldstændig fantastiske mennesker, der kan alt muligt. Og vil en hel masse. Men som desværre også er afsindigt presset, så alt alt ALT for mange af dem er stressede (halvdelen), lider af angst, depressioner, selvskadende adfærd og ensomhed. 
 
De ældres opgave er derfor, at hjælpe dem til at blive en endnu bedre udgave af os. Og at passe på dem. Nok lidt mindre de 38-årige end de 17-årige, men altså...vi skal måske nok passe på hinanden alle sammen. 
 
Derfor har jeg lavet denne GRATIS E-BOG OM GENERATIONERNE Y&Z som du frit kan få. 
 
Den er en samling af 7 artikler, som jeg har skrevet indenfor de seneste år og som beskriver hvem de er og hvad de vil og hvordan vi bedst kan hjælpe dem til at finde et godt ståsted i deres liv. 
 
Som ledere. Kollegaer. Forældre. Og venner.
 
De 61 sider indeholder også fakta og pointers om dem, så du har det hele samlet i én bog. Som ser sådan ud :)
 
Jeg håber, at den kan give dig nogle konkrete indsigter til, hvordan du bedst forstår deres verden og hvordan du bedst kan leve, lede og arbejde sammen med dem.
 
For en ting er sikkert: Vi har brug forhinanden, så i stedet for at tale om generationskløfter, så lad os lave den største fest sammen :D
 
Ægte disruption
 
Effektiv sex er en kronik jeg skrev til Børsen, fordi jeg synes vi trænger til at disrupte vores samfundsmodel. Jeg ved godt, at det kan lyde meget naivt men jeg ved også, at det er det, der virkelig skal til, for at gøre os lykkelige. Og sunde. Og glade. Det var dejligt at se, at den var en af de mest læste artikler. Måske er jeg ikke ene om at mene, at nu er det nu.
 
Nedenfor finder du flere kronikker og klummer fra min hånd.
 
Til sidst vil jeg blot ønske dig en dejlig påske med masser af varme - i alle afskygninger <3
 
Kærlig hilsen
Emilia
 
PS: Ved du, hvad der driver de unge mest? Det kan du få svar på i bogen ;-)
 
PPS: Bemærk: Dette nyhedsbrev giver dig ALT hvad jeg skriver og tilbyder inkl. kurser mm. Ønsker du kun at modtage en månedlig update på kronikker, artikler og anbefalinger, skal du framelde dig dette nyhedsbrev. Det gør du meget let i bunden af dette. Og tjekke om du har fået 2 nyhedsbreve fra mig i dag, for så kan du bare beholde det andet, der primært giver dig artiklerne.
 

ON THE FLY

 
Kan et menneske blive til en drueagurk? Og derefter lykkes med at implantere rotteben og arme? For til sidst at smadre en hær?
 
Well - yes! 
 
Velkommen til Rick og Mortys univers. Det her er en af de helt store kultserier for de unge Y'ere og Z'erne. Hovedpersonerne er Rick, bedstefaren der er en skør opfinder, fuldstændig anarkistisk og som elsker at rejse i tiden, og så hans barnebarn, den forsigtige og fornuftige Morty.
 
Her er en lille snas af det vistnok mest vanvittige afsnit, hvor Rick har forvandlet sig til en pickle, så han slipper for at gå til familieterapi med sin datter og sine børnebørn. Deraf navnet: Pickle-Rick.
 
God fornøjelse! (Advarsel: Du bliver aldrig helt dig selv igen...)

ARTIKLER OG ANDET

 
Har du set dig selv i spejlet i dag? blev også bragt i Børsen. Og jeg vil lige høre dig ad, inden du læser vider: Sidst du bød på en 3-retters middag for nogen, hvordan gjorde du så:

Anrettede og serverede du retterne én ad gangen? Eller klaskede du al maden sammen på én tallerken og serverede den med ordene: ”Det går jo alt sammen samme vej, så… værs’go!”

Kronikken tager fat i den stigende mediering af vores liv og hvordan vi har brug for en bedre instinktiv forståelse af den æstetiske dimension i livet, så vi kan aflæse, indtage og selv sende de rette signaler. Både som individ og organisation. Og så er kronikken også et opgør med det fordrejde statushierarki mellem vores ydre og indre.
 
Kvinder er... er en kronik jeg skrev i Jyllandsposten i forlængelse af Kvinders Internationale Kampdag den 8. marts. Den er skrevet på trætheden over det afsindigt irriterende "kvinder er kvinder værst"-udsagn, som - i mine øjne - er både forhistorisk og meget ødelæggende for et godt kvindesyn. Sisterhood er fremtiden. Det viser alle tegn i samfundet på. Men det betyder IKKE en eksklusion af mændene eller en front mod dem; det betyder bare, at kvinder ikke skal shittalke andre kvinder, bare fordi de er kvinder.
 
Holder dit nytårsforsæt endnu? er min nyeste klumme i Femina. Den handler om forandring og frygten for den. Så hvis du ikke har fået overholdt dit nytårsløfte, har du masser af tid til at nå det inden året er omme. Og det der med at det tager 21 dage at ændre en vane, kan du godt glemme. Nyere forskning - der også er langt mere valid - viser et noget andet billede. Men det er super cool - læs selv hvorfor.
 
I november holdt Kraka og Deloitte en stor konference om hvad Danmark skal leve af i fremtiden. Der var indlæg fra en Harvardprofessor, en overvismand, en fondsformand, flere direktører, en fremtidsforsker og en sociolog :-) Der blev også lavet en del videoer og linket giver dig min - og herfra kan du klikke videre til alle de andre. Projektet er godt tænkt og er i fuld gang, så hold dig opdateret via deres nyhedsbrev, hvis du også tænker over, hvad Danmark skal leve af i fremtiden.
 
Point of View International er en frivillig og uafhængig portal med dygtige skribenter fra ind- og udland, der skriver om alt, hvad der er værd at beskæftige sig med. Følg linket og skriv dig op til et godt nyhedsbrev og hold dig orienteret.  
 

CARE Danmark, som jeg er ambassadør for, har i denne tid fokus på at stoppe krigen mod kvinder - og det er der god grund til. For eksempel oplever mere end to ud af tre kvinder vold eller voldtægt under konflikter og katastrofer. Pigerne er også de første, der bliver taget ud af skolen, når familien mangler penge. Og kvinderne er de første, der må undvære mad i landsbyen, når sulten trænger sig på.

Selv i hverdagen har både kvinder og piger ofte langt mindre frihed og færre muligheder end mænd og drenge. Kvinder står for eksempel for mere end halvdelen af det fysiske arbejde i landbruget i Afrika, mens de kun tjener under 20 procent af pengene. 

Følg linket og send din støtte, hvis det er en sag, der taler til dit hjerte. 

 

KALENDER OVER ÅBNE ARRANGEMENTER

 
Her har du en oversigt over de åbne arrangementer, som du kan løse billet til, hvis du har lyst: 
 
13.3: Om tro, etik og moral
         Sengeløse Sognegård.
         Mere info følger
 
21.3: Succestyranniet - og vejen ud
         Gl. Holte Kirke
 
         Slagelse Bibliotek
 
30.5: Fremtidens ledelse / Lederne / København
 
31.5: Fremtidens ledelse / Lederne / Århus
 
5.6:   Grundlovstale
         Hadsund. Mere info følger.
 
 
Og så er jeg igang med at planlægge en del nye foredrag og kurser, som løbende vil blive annonceret.

BOOK ET FOREDRAG

 
Bestsellerforedraget og bog SUCCESTYRANNIET. Og vejen ud handler om få mere balance og samarbejde ind i hverdagen i en tid, hvor vi alle forventes at være ûbermennesker. Hvilket ingen jo er - heldigvis!
 
Formålsgenerationerne Y&Z er for dig, der enten arbejder eller lever sammen med unge under 39 år. Hvem er de? Hvad vil de? Og hvordan får I det godt sammen - både i privaten og på arbejdspladsen? Underholdende og informativt...og meget aktuelt.
 
"LADYCOOL. Dit køn er en styrke - brug det!" er et stærkt og meget underholdende foredrag om de fordele, som kønnet giver os... hvis vi vil bruge dem! Det er baseret på min bestseller af samme navn og er for en bred målgruppe af kvinder. Og mænd!
 
Det underholdende foredrag EROTISK KAPITAL. Bliv troværdig, rig, magtfuld - og elsket! er for begge køn - og giver hårde facts en ny drejning.
  
Læs her om de andre foredrag jeg udbyder og send mig gerne en uforpligtende forespørgsel.
Frameld dig denne e-mail-liste