Smuk og levende i hele 2018

SMUKKE MENNESKER ER KUN SMUKKE, HVIS...

 
Kiggede du på dig selv i spejlet i morges?
 
Uundgåeligt, ikke? Selv hvis du vågnede både for sent og et fremmed sted og du måtte styrte ud af døren, nåede du nok alligevel lige at smide et par øjne efter dit hår. Dit tøj. Mens du måske lige glemte at tjekke tænderne.
 
Og derfor først sent på formiddagen opdager - efter at du nu i nogle timer har gået og smilet åbent til folk du mødte - at der sidder en birkes (eller noget mere klamt!) lige mellem fortænderne.
 
Ups. Pinligt. Tænker du måske.
 
Og så kan der ske det mærkelige, at du pludselig føler dig skamfuld over, at du har gået der og været glad og smilende og helt ovenpå, når du faktisk ikke har ret til at gøre det. Fordi du jo flasher noget, der ikke er smukt. Eller i hvert fald æstetisk acceptabelt.
 
Ret? Virkelig?
 
Ja. For mange vil det desværre være virkeligt. Fordi vi i vores samfund har nogle klare - og meget ødelæggende! - normer for, at vi kun må fylde i det visuelle rum, hvis vi har noget pænt at fylde med.
 
Og "pænt" er meget stramt defineret i vores kultur. 
 
Så hvis vi har "grimme" tænder, smiler vi ikke. Hvis vi har et BMI over 30, har vi ikke stramt tøj på. Hvis vi har bumser på armene, har vi ikke korte ærmer på. Og sådan kunne jeg fortsætte, med en masse "hvis"'er, der skal begrænse os i vores fulde og frie udfoldelse af vores egen fremtoning.
 
Fordi vi ikke må fylde på den forkerte måde. Istedet for at kigge sig selv i spejlet og sige:
 
Hey skønne - du er den smukkeste jeg kender!
 
For vi kender jo os selv på alle leder og kanter. Og ved derfor også, at vi er smukke. Både indeni. Og udenpå.
 
Ja, ja - ikke hver dag. Og hele tiden. Men de fleste mennesker synes dybest inde, at vi er helt ok. Og når vi har den følelse med os, er det også meget lettere at give noget positivt med til andre mennesker.
 
Når vi er glade inden i os selv, fordi vi har en god følelse om os selv, gør vi meget lettere andre glade. Og det gælder ALLE mennesker.
 
Derfor er det selvfølgelig noget gedigent bullshit, at der er en forkert måde at fylde på!
 
Forleden dag kom jeg ud på gaden, efter at have været til en konference, hvor 99 procent af os havde sort jakkesæt på. 
 
Det første jeg ser, er en lettere buttet mand med spredt skægstilling, iført en flad kedelig dynejakke OG et par mægtige Buffalostøvler. Samt et par stramme sorte lakbukser, der bestemt ikke overlod så meget som en glad centimer til fantasien!
 
Noget i stil med dem her lige nedenfor. Bare endnu mere overdrevne faktisk.
 
Jeg blev simpelthen så PAF, at jeg bare udbrød:
 
"Hvor ER du dog FLOT!!! Sejt outfit!!!"
 
Det var simpelthen så befriende at se noget helt andet, end det jeg havde kigget på i nogle timer, hvor vi (ja, jeg også selv sort på!) lignede hinanden med bittesmå variationer. 
 
Hvis ikke han havde haft de støvler og de bukser på, havd jeg helt sikkert aldrig lagt mærke til ham.
 
Men nu, nu fik vi lejliged til at sige hej og udveksle lidt sjove kommentarer om mode og udseende, og vi gik begge derfra i bedre humør end før vi mødte hinanden.
 
Der er nemlig det ved det, at æstetik -  vores fremtoning - betyder enormt meget. For vores kommunikation med andre mennesker.
 
Og ja, smukke mennesker bliver lagt meget mere mærke til end så mange andre. Det viser adskillige undersøgelser. 
 
Du kan bla. læse mere om det i denne artikel fra Politiken, som refererer til en undersøgelse, hvor forskeren bla. udtaler:
 
»Resultaterne bekræfter det, de fleste nok tror, men som overraskende få forskere faktisk har undersøgt. Nemlig at fysisk skønhed har positiv betydning for vores velbefindende. Vi ved, at der er sociale og økonomiske fordele i at være smuk, men de her resultater viser, at smukke mennesker også har det bedre rent psykologisk«, siger Professor Mads Meier Jæger fra Sociologisk Institut, der har været med til at lave undersøgelsen.
 
MEN.
 
For der er et stort men. Skønhed handler langt fra kun om du ser ud på en bestemt særlig smuk måde. For det der er meget vigtigere er, om du føler dig smuk. Attraktiv. Tiltrækkende. Skøn. Dejlig. Osv.
 
For gør du det, udstråler du det også.
 
Og det er i høj grad det, som andre mennesker reagerer på. Din udstråling.
 
Værd er det også lige at huske på, at smukke mennesker altså kun ER smukke, hvis de også opfører sig smukt.
 
Tænk bare tilbage på sidste gang, hvor du mødte et smukt menneske, som du instinktivt følte dig tiltrukket af. Og hvis du så fandt ud af, at den person faktisk var en idiot, så forduftede din tiltrækning garanteret ret hurtigt. Ikke?
 
Det afgørende ved at føle sig smuk er, at du på den måde også giver dig selv plads til at fylde lidt. Og når du tillader dig selv at fylde lidt, giver du også samtidig dig selv plads til at bidrage. 
 
Derfor er det vigtigt at kunne sige:
 
Jeg er smuk.
 
Fordi vi bliver grundglade af det.
Fordi vi gør andre glade, hvis vi deler ud af os selv, når vi føler os godt tilpas.
Fordi vi på den måde sørger for at skabe plads til os selv, så vi faktisk kan komme til at bidrage med noget til fællesskabet.
 
Så: Synes du selv, at du er smuk?
 
Jeg håber, du svarer ja. Måske ikke hele tiden. Men forhåbentlig det meste af den.
 
Kunne du tænke dig at lege lidt mere med hvordan du egentlig har det med din fremtoning. Mere end dit udseende. Altså hvordan du oplever, at du præsenterer dig selv overfor omverdenen. 
 
Så kan det være, at mit nytårskursus  er noget for dig. 
 
I løbet af de 5 timer, som det varer, vil vi også komme ind på, hvad der kulturelt og historisk ligger i sætningen: Jeg er smuk.
 
Vi kigger mere indgående på, hvorfor kvinder har været knyttet til især skønhed, mens mænd i højere grad bliver vurderet på deres styrke. Og hvorfor det faktisk er super smart fra naturens side, at det er sådan.
 
Der bliver også tid til at DU kan opdage, hvordan du selv har det med den sætning. Hvorfor. Og hvad du kan gøre, for at tage ejerskab for de ord - på din måde. Så du bliver boostet og glad af det.
 
Lyder det som noget, du har lyst til? Så kom og vær med den 7. januar, meld dig til her og lad os gøre det til en fest :-)
 
Jeg glæder mig mere og mere efterhånden som I er flere og flere, der melder sig til, og jeg er helt sikker på, at vi ikke bare hver for sig, men også sammen, kan få meget ud af at udforske og lægge planer for, hvordan du kan komme til at føle dig smuk. Og fri. Og elsket. Og vigtig. Hele året!
 
Og tag endelig en veninde, eller en søster eller en mor eller en datter eller en kollega under armen og spar kr 200, når I melder jer til samtidig. Så har I også allerede en buddy, som I kan bruge som inspirerende sparringspartner i løbet af hele 2018, som kan hjælpe dig til at holde det fokus, som er vigtigt for dig.
 
Jeg håber vi ses.
 
Kærlig hilsen
Emilia
 
PS: Kurset tager udgangspunkt i min bestseller Ladycool. Dit køn er en styrke -  brug det! Og har du lyst til at teste dit eget niveau for ladycoolness, kan du gøre det her.
 
PPS: Bemærk: Dette nyhedsbrev giver dig ALT hvad jeg skriver og tilbyder inkl. kurser mm. Ønsker du kun at modtage en månedlig update på kronikker, artikler og anbefalinger, skal du framelde dig dette nyhedsbrev. Det gør du meget let i bunden af dette.
 

ON THE FLY

The Crown er lige kommet i 2. sæson og viser fødslen "and the making of the Queen" Elizabeth og hele hendes menageri. Den er den dyreste serie Netflix (og vistnok nogen anden) nogensinde har produceret -  og det ses på det visuelle, som er meget gennemført.
 
Og smukt.
 
Se trailer her
 
Historien går heldigvis også ret tæt på personerne, så de bliver til nuancerede mennesker med genkendelige problemer, som vi faktisk kan spejle os i.
 
De to søstre - Elisabeth og Margareth - har to meget forskellige tilgange til deres egen skønhed. Og alene det forhold er værd at følge. 
 
Jeg vil ikke lave spoiler her, så istedet vil jeg bare anbefale dig at se den, hvis du interesserer dig for det historiske, det dramatiske, det menneskelige og det smukke.
 
God fornøjelse :)
 

ARTIKLER OG ANDET

 

Hvis du tager en uddannelse, for at blive klogere. Og måske få nogle bedre jobmuligheder. Hvis du går i terapi for at ændre på nogle sider af din personlighed, som forhindrer dig i at opnå det du vil. Altså hvis du ”arbejder” med dig selv og udvider din viden.

Så er det godt!

Det er den mest udbredte overbevisning i vores tid og samfund, fordi det ses som et tegn på, at du tager ansvar for dig selv, og derfor også udviser ansvar overfor fællesskabet.

Og så er det jo godt, at du arbejder hårdt for det!

Men hvis du ændrer på dit udseende ved at blive opereret. Fx får større bryster eller mindre næse eller en fedtsugning. Eller hvis du begynder at bruge botox eller fillers. Så vil du hurtigt kunne få mange negative kommentarer.... Læs videre her

 
 

KALENDER OVER ÅBNE ARRANGEMENTER

 
Her har du en oversigt over de åbne arrangementer, som du kan løse billet til, hvis du har lyst: 
 
         København. Sted følger
 
13.3: Om tro, etik og moral
         Sengeløse Sognegård.
         Mere info følger
 
5.6:   Grundlovstale
         Hadsund. Mere info følger.
 
Og så er jeg igang med at planlægge en del nye foredrag og kurser, som løbende vil blive annonceret.

BOOK ET FOREDRAG

 
Bestsellerforedraget og bog SUCCESTYRANNIET. Og vejen ud handler om få mere balance og samarbejde ind i hverdagen i en tid, hvor vi alle forventes at være ûbermennesker. Hvilket ingen jo er - heldigvis!
 
Formålsgenerationerne Y&Z er for dig, der enten arbejder eller lever sammen med unge under 27 år. Hvem er de? Hvad vil de? Og hvordan får I det godt sammen - både i privaten og på arbejdspladsen? Underholdende og informativt...og meget aktuelt.
 
"LADYCOOL. Dit køn er en styrke - brug det!" er et stærkt og meget underholdende foredrag om de fordele, som kønnet giver os... hvis vi vil bruge dem! Det er baseret på min bestseller af samme navn og er for en bred målgruppe af kvinder. Og mænd!
 
Det underholdende foredrag EROTISK KAPITAL. Bliv troværdig, rig, magtfuld - og elsket! er for begge køn - og giver hårde facts en ny drejning.
  
Læs her om de andre foredrag jeg udbyder og send mig gerne en uforpligtende forespørgsel.
Frameld dig denne e-mail-liste