Meget kærlighed og få løgne i 2018
♥ NYHED ♥ 
Kærlighed er kærlighed uanset hvor den kommer fra!
Hvis 51% af dig er kunstig intelligens, er du så stadig et menneske?
 

DET STARTER HOS DIG

[Først en lille praktisk reminder: Du får dette nyhedsbrev, fordi du har valgt, at du vil modtage ALT hvad jeg skriver og tilbyder. Hvis du kun ønsker at modtage skriverier som er mere samfunds- og erhvervsrettede, skal du framelde dig dette nede i bunden. Og så skal du ikke gøre mere, for så modtager du allerede det andet!]
 
Og nu tilbage til dette nyhedsbrevs overskrift.
 
For det med at føle sig elsket er noget fuldstændig basalt for os alle. Hvis vi skal kunne fungere ordentligt som mennesker. Og samtidig er det noget af det mest smertefulde, når vi ikke gør det.
 
Man skulle tro, at det er noget, de fleste af os føler os. Elskede. Sådan helt grundagtigt inde i os. For de fleste af os har jo ikke haft en af de der forfærdelige barndomme, som til tider rammer mediernes overskrifter. 
 
Men alligevel er der desværre uhyggeligt mange af os, der ikke har den der grundfølelse med os. Og jeg ser gang på gang hvor mange, der ikke har det, når jeg holder foredrag om Ladycool.
 
For på et tidspunkt i løbet af foredraget, beder jeg deltagerne om at rejse sig op, hvis de med indre overbevisning kan sige sådan:
 
Jeg er elsket.
 
Prøv at gætte, hvor mange der rejser sig op? 
 
Tror du det er halvdelen?
 
Eller måske kun hver tredje?
 

Jeg elsker det her billede af min yngste og mig, for hver gang jeg kigger på det, bliver jeg fyldt sådan op af kærlighed. Nu er det 4 år siden og jeg ville nogle dage ønske, at han ikke var blevet et minut ældre :-)
  
 
For nylig holdt jeg foredraget på Falster. Og ud af en gruppe på over 100 kvinder, rejste der sig to kvinder. Det viste sig, at de var mor og datter :-)
 
Men ud af 100 kvinder, rejste der sig altså kun to.
 
Og det er lidt under gennemsnittet, for normalt er det under 10 procent, der føler sig elskede nok til at kunne sige: Jeg er elsket.
 
Der sker også ofte det, at når kvinderne kigger sig rundt i salen, er der flere, der begynder at ryste på hovedet. Ikke i foragt. Men i sympati. 
 
For hvordan kan det være, at kun så lille en andel føler sig elskede?
 
Jeg er med på, at det kan virke grænseoverskridende at skulle rejse sig op, og det kan gøre, at man ikke lige tør gøre det. 
 
Men alligevel.
 
10 procent er meget lidt. Og jeg synes, at vi skal begynde at gøre noget ved det.
 
For jeg har også opdaget, at mange af de kvinder, der ikke rejser sig op, ikke gør det, fordi de ikke føler, at de er elsket af en anden.
 
De lægger altså deres kærlighedsværdi over i et andet menneske. Og hvis man er uheldig, og den anden person ikke kan se, hvor elskelig man i virkeligheden er, er man sgu noget på den!
 
For så er man pludselig et ikke-elsket menneske.
 
Virkelig? Skal det være konklusionen?
 
Jeg tror det ikke. Jeg tror nemlig, at mange flere er meget mere elskede end de selv går rundt og tror.
 
Og det er derfor, at det er det første, som vi skal arbejde med på mit nytårskursus. Fordi det er vores base for at kunne alt andet.
 
Men for at mærke det for alvor - altså at vi ER elskede - skal vi gøre op med nogle overbevisninger, som vi meget let kan hænge fast i. Fordi de også ligger i vores historie og i vores kultur.
 
For det første:
Kærlighed er kærlighed uanset hvor den kommer fra!
 
I vores ende af verden, har vi desværre et klart statushierarki i kærlighed. Og den fineste af slagsen er den romantiske kærlighed. 
 
Så hvis man ikke har en partner, er man ikke-elsket.
 
Sikke noget vrøvl!
 
Der er tonsvis af ægte kærlighed mellem selvfølgelig forældre og børn, men også mellem søskende, venner og kollegaer.
 
Det sidste har jeg skrevet en klumme om i Femina, som fik overskriften Kontorkærlighed.
 
For det andet:
Hvis vi elsker os selv, er det også lettere for andre at elske os.
 
Er det banalt? Ja - hvinende banalt! Faktisk så banalt (læs: indlysende!) at Dalai Lama engang udtalte, at vi i Vesten ikke er rigtig kloge, for vi ikke kan finde ud af at sætte os selv først - hvilket vi skal, hvis vi skal have et godt samfund. For hvis vi ikke er noget for os selv, kan vi ikke være noget for andre.
 
Jesus har sagt det samme med nogle andre ord: Du skal elske din næste som dig selv (se Markus 12:30–34). Og med det mener han, at vi ikke kan elske andre, før vi elsker os selv.
 
Med andre ord: Kærligheden starter hos os selv.
 
Og så kan det godt være, at vi ikke fik nok kærlighed af vores forældre, da vi var små, eller at vi blev svigtede som børn, men ingen får et godt liv ud af at holde fast i dén overbevisning.
 
Det kan i det lange løb ikke bruges som en undskyldning, for som et voksent selvstændigt menneske, må vi selv tage ansvar for at blive til det menneske, som vi gerne vil være.
 
Jeg siger ikke, at det er let. Jeg siger, at det er det eneste, der er værd at gøre.
 
Så derfor har vi alle en forpligtelse overfor os selv til at lære at elske os selv. Hvis vi ikke gør det i forvejen.
 
Ja, det kan godt tage nogle års terapi. Og ja, vi kommer også til at falde i dybe huller ind i mellem. 
 
Men jo mere vi giver os selv den kærlighed, som vi ønsker at modtage fra andre, jo større er chancen også for, at andre faktisk har lyst til at give os den.
 
Det er derfor, at første bud i min bog Ladycool er:
 
Jeg er elsket.
 
Hvis du vil med på nytårskurset den 7. januar, vil det være det noget af det første, som du kommer til at arbejde med. 
 
På kurset vil vi også kigge på hvilke 5 løgne, kvinder bruger mest. Fordi de ikke synes, at de er ok, som de allerede er.
 
Jeg kan fortælle, at kvinders to mest brugte løgne, også er mænds mest brugte løgne. Men at deres udgangspunkt er et noget andet end kvinders. Hvilket giver et helt andet resultat.
 
Du får også mulighed for at kigge på nærmere på, hvad det er for nogle løgne du fortæller dig selv. Om dig selv.
 
Så du kan slippe af med dem og i stedet åbne meget mere op for kærligheden til dig selv. Så andre også kan komme til at elske dig mere.
 
Og på den måde kan 2018 bliver dit mest kærlighedsfyldte år nogensinde! Altså lige indtil 2019 ;-)
 
Lyder det, som noget du godt kunne tænke dig? Og er det noget, som du kunne tænke dig lidt hjælp til at komme igang med?
 
meld dig til lige nu! Du får ikke alene et godt og bevidst udgangspunkt for mere kærlighed det næste år. Du får også tre andre gode sætninger med dig, der gør dig endnu stærkere og gladere.
 
Plus du får sagt farvel og tak til 2017 på en måde, så du ved, hvad du skal efterlade og ikke mindst hvad du skal tage med over i 2018.
 
Din investering? 5 timer af dit liv i selskab med blandt andre mig + kr. 995. Som falder til kun kr. 895 hvis du melder dig til sammen med en veninde. 
 
Måske er det den julegave, som du skal give dig selv i år?
 
Jeg glæder mig i hvert fald rigtig meget til at holde det - og håber vi ses.
 
Kærlig hilsen
Emilia 
 
 
PS: De første 10 der tilmelder sig får bogen Ladycool. Dit køn er en styrke - brug det! gratis. Så hvis du godt ved, at du gerne vil, men bare ikke lige orker at melde dig til nu, kan det være, at du bare skal gøre det alligevel. For så er det måske dig, der får bogen gratis.

AKTUELLE ARTIKLER & TV

Det menneskelige handler om relationer. Det digitale handler om forbindelser. Desværre har samfundet en tendens til at optimere og styre efter det sidste, mens det er det første, der skaber meningsfulde og lykkelige liv. Og hvad andet bør vi egentlig stræbe efter?
 
Min kronik i Børsen i søndags. Blandt de mest læste den dag. Og den handler også om kærlighed...
 
Et livstræ. Det er hvad jeg haft i tankerne, da jeg fandt sponsorer til at pynte træet for URK, så pengene kan gå til at støtte børn og unge, der ikke har det så let som de fleste.
 
Træet er fyldt med lækreste, skønnest, smukkeste sager, der alle sammen er med til at skabe et godt liv! Der er for kr. 25.000 i alt og de fordeler sig på:
 
Et "Brænd igennem!" kursus fra Mindjuice
Bootcamp hos Fitnessdk
Bøger fra Rosinante
20 mennesker med i biffen fra United International Pictures
Cashmere fra Naja Lauf
En klipning hos Mellow, Nikolaj Plads
Økolækkerier og vin fra Madkulturen
30 mennesker til rundvisning i det kongelige gemakker på Christiansborg
Stiletter - ergonomiske! - fra Roccamore
 
Skynd dig ind og byd på træet - og gør samtidig en god gerning <3

POP OP TIL HJERNEN

Verden er fuld af spændende mennesker, gode organisationer, skønne produkter og vidunderlige oplevelser! Her har du nogle af mine udvalgte til inspiration.
 
Esther Perel er genial. Hun har nemlig knækket koden for, hvad der skal til i et langvarigt parforhold, så man ikke kigger på hinanden og tænker på en anden - for at få lyst. Se denne TED-talk og genopliv dit eget forhold. Hvis det trænger. Men se den uanset hvad. Den er genial!
 
Frameld dig denne e-mail-liste