Måden at kombinere hele balladen på!
♥ NYHED ♥ 
Ungdommens Røde Kors Juletræsauktion
Når døden gør livet levende: Kronikker og klummer om min fars død
Japan rundt med to teens + Børsenkronik om Japan-lektien 
 
 

ELLER.....

”Fuck, hvor er jeg SKUFFET over 2017!!!"
 
Ja, beklager at måtte starte nyhedsbrevet med et bandeord, men det var altså det han sagde. Ham den unge gut, der sad sammen med sin ven på en bar. Hvor jeg altså også befandt mig.
 
Hans udbrud kom helt dernede fra, hvor grundskuffelsen bor, for det var vist ment som et suk, men lød mere som et slags fornærmet nys.
 
Har du det mon på samme måde, som ham? Eller synes du bare, at 2017 var et fuldstændig fantastisk år, hvor du fik rigeligt med penge, sex, kærlighed og mad? 
 
Jeg spørger om de 4 ting, fordi det er nogle af de emner, som de fleste laver nytårsløfter om. Og lidt for ofte får folk ikke nok af de tre første. Men ALT for meget af det sidste!
 
Som så medfører endnu et nytårsløfte om at tabe sig og motionere mere.
 
Yes yes, der er måde at kombinere hele balladen på, så man får flere penge og mere sex og kærlighed OG mindre mad, men den finder du sikkert selv ud af...
 
Løsningen til hvordan du kan få et godt år - uanset hvordan det går i praksis - vil jeg til gengæld gerne ind på. Lige om lidt. 
 
For jeg har en tradition, som jeg har gennemført i årevis. Lige så længe jeg kan huske. Og med årene er den blevet mere og mere udviklet. Det kan være, at den metode også er noget for dig?
 
Jeg får i hvert fald brug for det i 2018. For mit eget 2017 var ikke ligefrem et jubelår. 
 

Jeg mistede nemlig min far for nogle måneder siden efter et par års sygdom og det har sendt mig steder hen i mine følelser og tanker, som jeg ikke havde fantasi til at forestille mig. 
 
Jeg har skrevet om hvad hans død betød for mig i flere klummer og kronikker. Og jeg vil blot advare om, at hvis man tror, at man kan forberede sig på døden, så kan man godt tro om igen.
 
Døden er helt sin egen. Og vi kan godt glemme at tro på, at vi kan styre noget som helst. 
 
I Jyllandsposten skriver jeg blandt andet sådan her:
 
Nogle dage senere var det kun din krop, der åndede på denne side af det kosmiske gardin, og din hånd blev koldere og koldere, og dagen efter blev jeg vækket af en sms fra sygeplejersken, der fortalte, at nu var det nu, nu skulle vi komme og sige farvel.
 
Og det gjorde vi så.
 
Hele familien var samlet omkring dig, da du trak vejret for sidste gang og du burde være væk.  
 
Men det er nemlig det, far, for du er jo ikke væk. Du er jo lige her. Og det er nok det, jeg ikke helt forstår.
 
Dit nærvær er nogle dage langt mere virkeligt end det var, da du var i live.
 
Det føles, som om du er mere hos mig nu, end de sidste måneder af din sygdom. Hvor det var helt tydeligt, at du snart ikke gad denne verden mere. For der var for mange smerter og for lidt du kunne bidrage med, når du bare lå der i sengen.
 
Jeg vidste ikke, at jeg kunne kalde på dig, og du så ville komme. Måske var det derfor, at du selv kom forbi sent om aftenen, den dag du døde. For at vise mig, at jeg stadig har adgang til dig.
 
For pludselig stod du der i dit nålestribede og en hvid skjorte og var lige så glad og fjollet, som du var på dine bedste dage, og let var du også, nok fordi du var befriet for din krops smerte og måske alle de roller, som vi tager på os i dette liv, og du fortalte mig, at du havde det godt, og at jeg ikke skulle være ked af det, for du var, hvor du nu burde være. 
 
Du kan læse hele kronikken her, hvis du har lyst.
 
I det nye medie, Point of View International, som jeg varmt kan anbefale (hvis du ikke følger dem på Facebook, så skynd dig at gøre det!), skrev jeg en dagbog over dagene op til hans død og dagene efter, og jeg blev meget rørt over at blive præsenteret så fint. 
 
Emilia van Hauens far døde i september. Her beskriver hun, hjerteskærende smukt, de sidste dage på hospitalet og de første dage i livet uden sin far. Om dagene hvor hun sad og holdt ham i hånden, tænkte over om han mon vidste, at hun var der og bare forsøgte at få det sidste med af sin elskede far.
 
De døde er gode til at minde os om at leve og elske, mens vi gør det. Banalt? Ja! Helt vildt. Men det er ikke desto mindre sådan, det bare er.
 
Heldigvis skete der også mange dejlige ting for mig i 2017. Fx at jeg udkom med min sjette bog, Succestyranniet - og vejen ud, der bla. fik 4 stjerner og dejligt meget presse, min yngste søn er blevet konfirmeret (det er SÅ vildt hvor hurtigt tiden går!) og min ældste er blevet udsendt til Irak (herligt for ham og hurraaa!!!! for fortrængningens kunst).
 
Så det har været et år med stor spændvidde.
 
Og om cirka en måned kan vi danse 2017 farvel og kaste os ud i en elegant og vild tango med 2018. Og nu er vi tilbage til starten af dette nyhedsbrev.
 
I mange år har jeg nemlig den 1. januar bladret min kalender igennem og genoplevet året, hvilket naturligvis er en blandet gryderet af sødt og surt, sjovt og sørgeligt, smukt og grimt, sanseligt og overraskende og alt muligt indimellem det, men øvelsen giver mig altså fred og ro til at sige ordentligt farvel til året.
 
Og tak for det jeg har fået og lært. For uanset hvor elendigt et år end måtte være, lærer jeg altid noget, som jeg kan bruge senere i mit liv.
 
I år har jeg som noget nyt også samlet invitationer, flybilletter, breve, souvenirs og andet gøjl, som jeg har fået i løbet af året, og lagt det i en skoæske, som jeg også vil dykke ned i den 1. januar for at genopleve året. 
 
Derefter bruger jeg noget tid på at sige goddag til 2018.
 
Hvad vil jeg gerne opleve i 2018?
Hvem vil jeg gerne dyrke i 2018?
Hvordan vil jeg gerne leve i 2018?
 
Det der med MÅL er meget godt, men jeg bliver ærligt talt også lidt træt af det, for alt for ofte udvikler det sig til kedelige pligter, så i stedet har jeg ret meget fokus på oplevelser, lyst og drømme. 
 
Kunne du også tænke dig det?
 
I mange år er der flere af mine veninder, der har bedt mig om at lave øvelsen sammen med dem.
 
"Emilia - din systemfreak! - kan vi ikke gøre det sammen??? Jeg vil så gerne gøre det, men hver gang jeg har tænkt, at NU skal det være, så orker jeg faktisk ikke rigtigt og ender med at se en tv-serie istedet for....og pludselig er det blevet november og jeg nåede aldrig at få det gjort!"
 
Okay! I år kan de faktisk få det gjort i tide.
 
Og det kan DU også.
 
For i år udbyder jeg nemlig et nytårskursus.
 
Et kursus der kan guide dig til at sige farvel og tusind tak for 2017 + give dig et klart overblik over, hvad du GERNE skal tage med dig fra året og hvad du skal EFTERLADE (dét er også meget vigtigt...he he!)
 
Så du er helt klar og renskuret til at tage imod 2018, som så har de bedste forudsætninger for at blive netop dit bedste år nogensinde.
 
Altså lige indtil 2019...ikke sandt?!
 
I næste nyhedsbrev vil du få mere konkret info om det. Men er du allerede nu nysgerrig og tænker: 
 
"Jeg har VIRKELIG meget brug for at tage afsked med 2017 på en GOD måde og kunne godt bruge en guide til et FEDT 2018," så kan du læse mere om det her og melde dig til her.
 
Kurset varer fra kl. 10 - 15 et sted i København og vil bestå af både indlæg fra min side og øvelser, hvor du selv skal på banen. Når du er færdig med det, vil du have en notesbog fyldt med en masse gode tanker og en konkret handlingsplan for, hvad du har LYST til at gøre for at nå derhen, hvor du vil. Og det begynder allerede samme dag!
 
Prisen for kurset er kr. 995 og inkluderer udover selve kurset, også tre mails fra mig gennem julen og over nytåret med øvelser, som optakt til kurset, et glas bobler, en let frokost, vand og varme drikkevarer, samt en notesbog.
 
Er I to der melder sig til samtidig, sparer I kr. 200, så den samlede pris bliver kr. 1790.
 
Og de første 10 der melder sig til og betaler, får min bog Ladycool. Dit køn er din styrke, brug det! gratis med i købet.
 
Du kan melde dig til her.
 
Jeg er ret spændt på det her, for jeg har aldrig før udbudt et kursus på denne måde. Derfor er det super spændende at se, om vi bliver 5 der kommer til at hygge sammen, eller om vi laver en kæmpe fest med over 100!
 
Men jeg ved, at uanset hvor mange I kommer, så vil jeg glæde mig meget til at dele tanker, oplevelser og historier med jer.
 
Kærlig hilsen
Emilia 
 
 
PS: Har I brug for en kick-starter på 2018 på din arbejdsplads, som skaber bedre sammenhold og mere mening? Så kunne foredraget Succestyranniet. Og vejen ud. måske være et bud?
 
PPS: Jeg er mor til 3 drenge i alderen 15-22 år, så de tilhører de to nye generationer, nemlig Y og Z. Har du - eller dine kollegaer (og chef?) selv brug for at vide mere om dem, så er foredraget Formålsgenerationerne Y&Z måske noget for dig. Hvem er de? Hvad vil de? Og hvordan får du det bedst med dem? Underholdende og informativt foredrag for alle. 

AKTUELLE ARTIKLER & TV

Et livstræ. Det er hvad jeg haft i tankerne, da jeg fandt sponsorer til at pynte træet for URK, så pengene kan gå til at støtte børn og unge, der ikke har det så let som de fleste.
 
Træet er fyldt med lækreste, skønnest, smukkeste sager, der alle sammen er med til at skabe et godt liv! Der er for kr. 25.000 i alt og de fordeler sig på:
 
Et "Brænd igennem!" kursus fra Mindjuice
Bootcamp hos Fitnessdk
Bøger fra Rosinante
20 mennesker med i biffen fra United International Pictures
Cashmere fra Naja Lauf
En klipning hos Mellow, Nikolaj Plads
Økolækkerier og vin fra Madkulturen
30 mennesker til rundvisning i det kongelige gemakker på Christiansborg
Stiletter - ergonomiske! - fra Roccamore
 
Skynd dig ind og byd på træet - og gør samtidig en god gerning <3
 

Spontan selvantændelse. Sådan føltes mit hjerte i det sekund jeg så dagbogen og jeg måtte bare eje den. Om natten drømte jeg mig ind i dens omslag, og stod på kysten med en spids bambushat på hovedet under de blomstrende kirsebærtræer, mens jeg kiggede ud på junkerne med de udspilede sejl og da jeg vågnede, var det med en dyb længsel efter dette fremmede land, som jeg vidste, at jeg engang måtte besøge....

Jyllandsposten: Ferier lærer os at leve før vi dør

Den suverænt mærkeligste video jeg nogensinde har set er japansk. Sagt på en pæn måde ville jeg virkelig aldrig ønske at være inde i det hoved, som har skabt den, for det kan altså ikke være helt raskt. Og hvis du nu er blevet nysgerrig, skal du bare skrive: ”Weirdest video you will ever see. Guaranteed!” på youtube og den kommer op.

Men jeg advarer dig: Du bliver aldrig helt normal igen!

Børsen: Vi giver japanerne baghjul - men de kan lære os 2 vigtige ting

”Sorry”, siger han bare.

Uden udråbstegn. Efterfulgt af et stort smil, flere nik og et buk. Jeg smiler også. Nikker lidt. Og kommer så med den sætning, som udvider hans øjne og får hans mund til at krølle sammen.

”Okay. Then I would like to speak to the General Manager, please!”

Hvilket jeg leverer med et stort smil og intet nik. Intet buk. Kun et meget vedholdende blik på receptionistens øjne. Well, en af de tre receptionister, der efterhånden er blevet involveret i vores lille sag.

Vi står ved lågen ind til et poolområde, som er lukket af.... 

POP OP TIL HJERNEN

Verden er fuld af spændende mennesker, gode organisationer, skønne produkter og vidunderlige oplevelser! Her har du nogle af mine udvalgte til inspiration.
 
Den israelske historieprofessor Yuval Noah Harari har skrevet 2 mesterværker.
 
Som du SKAL læse/høre, hvis du har den mindste interesse i vores historie. I vi menneskers fortælling om hvorfor vi blev den dominerende livsform på kloden. Og nej - gab - den starter ikke med at fisk får finner, der udvikler sig til ben og som går i land.
 
Næh - det hele starter med sladder! Sladder er det første vi gjorde og som samlede os i fællesskaber, der har udkonkurreret alt andet liv. 
 
Og herfra går det over stok og motorvej til den lander i kunstig intelligens, der kan ende med at eje mere end halvdelen af jorden.
 
Nysgerrig? Så start her og hør hans TED-talk
 
Og læs Sapiens, som du bagefter følger op med Homo Deus. Du vil ALDRIG fortryde det!
 
Microsculpture er....åh, jamen, bare se det! Det er for vildt et projekt :D Også selvom du får kryb af insekter. Det er Levon Biss, der har brugt en helt særlig fototekning til at portrættere kollektionen fra Oxford University Museum of Natural History.
Frameld dig denne e-mail-liste