Se dette nyhedsbrev i en browser
Ny bog udkommer 2. maj  ♥  Boghandlerturné i hele landet 
 ♥ Frygt trygt fremtiden - Black Mirror er her. Nu! ♥
 ♥ Performance Management er død ♥
♥ En af de bedste TED-talks ever! ♥ 
 

SUCCESTYRANNIET. OG VEJEN UD

Det her er titlen på min nye bog. Der udkommer om præcis én måned, nemlig den 2. maj. Som du kan forudbestille her. Det er derfor, at du ikke har hørt fra mig i flere måneder. Fordi jeg har haft travlt med at skrive den. Og da jeg vil rigtig gerne have, at du hører om den, fordi den tager et vigtigt tema op om vores tid, og da jeg samtidig kan se, at du ikke har set mit første nyhedsbrev om den, tillader jeg mig at sende dig det igen Måske kan du bruge det nu her lige før påsken.
 
Det her er min sjette bog - og det er faktisk min femte bog, der er skyld i, at jeg overhovedet kom igang med den. Mere om det - og om den historie, som du ikke får i bogen - om lidt.
 
Først får du lige et billede af omslaget:

 
Og lige om lidt får jeg den i hånden. I et fysisk eksemplar. Hvilket jeg glæder mig helt vildt til!
 
Bogen har nemlig været tre år undervejs.
 
For det starter et andet sted. Med at jeg i marts 2014 udkom med bogen Ladycool. Dit køn er en styrke - brug det! som gik virkelig godt. Den kom på bestsellerlisten, fik 4-stjernede anmeldelser og massiv presse. Plus jeg blev booket til et hav af foredrag. Så jeg burde være glad. 
 
Men indeni mig var der mest mørke. Og skam.
 
 
Èn anmeldelse
 
For der var også én - én!! - anmelder, der gav den 2 stjerner og hudflettede både bogen og mig. Denne oplevelse trak tæppet væk under mig og jeg var helt uforberedt på, at jeg ville få så stærk en reaktion. Jeg gik nemlig i krise i flere måneder. Ja, på grund af én enkelt anmeldelse! Hvorfor det gik  galt, vil jeg fortælle om i de kommende nyhedsbreve.
 
Vi kan nemlig alle komme i den situation. Og du har måske allerede været det?
 
Men hændelsen satte også gang i en fantastisk rejse, hvor jeg begyndte at undersøge, hvad succes og fiasko egentlig er i vores tid. Og hvad der skaber et liv med nærvær, mening og værdi.
 
Denne historie har jeg i flere detaljer fortalt i bogen. Som en ramme for bogens indhold og for de vilkår, som jeg bestemt ikke er alene om at leve under.
 
 
Historien du ikke får i bogen
 
Det der ikke er bliver fortalt i bogen er, at jeg nogle måneder efter anmeldelsen holdt det første foredrag om det her med succes og fiasko.
 
Det skulle være på journalisternes fagfestival, hvor jeg ville være i konkurrence med bla. Jan Guillou og to andre, der holdt foredrag på samme tid. I parantes bemærket, er det i foredragsholderkredse kendt, at journalister - næst efter præster - er de mest frygtede at holde foredrag for! For de ved alt. Simpelthen. Og det de så ikke ved, det kan de finde ud af bedre end nogen andre ;-) 
 
Så jeg var ærligt talt noget presset. 
 
Især da jeg hørte, at de havde booket en sal med plads til 100 mennesker. Jeg var helt, helt sikker på, at der ville komme fire. Måske fem. Og på en eller anden måde ville det bare være så ufedt at stå og holde et foredrag om succes og fiasko, hvor jeg iøvrigt ville starte med at smække den 2-stjernede anmeldelse op på lærredet, når salen var nærmest tom.
 
Men miraklet skete og det endte med, at folk stod op langs siderne. Og bagefter blev jeg stoppet mange gange på gangene af folk, der havde brug for at vende flere tanker om succes og fiasko.
 
Især deres egen. 
 
 
Alle kender det!
 
Denne oplevelse overbeviste mig om, at det var et emne, som jeg burde bruge mere tid på. Fordi det ramte ind i et problem, som ALT for mange levede med i hverdagen.
 
I 2,5 år har jeg derfor testet og holdt og testet og holdt dette foredrag og da jeg i efteråret 2016 syntes, at nu var indholdet testet nok og på plads, begyndte jeg at skrive bogen. Sådan for alvor.
 
Og NU lige om lidt kommer den.
 
I måneden op til udgivelsen, vil du få lidt mere læsestof fra min side, hvor jeg fortæller mere om bogen. Og giver dig smagsprøver på den. Men altså også andre ting. Trods alt.
 
 
En gave til dig
 
Jeg vil også opfordre dig til at holde øje med det næste nyhedsbrev, der vil give dig en (gratis) overraskelse.  Men kun hvis du er hurtig! Så måske skulle du allerede nu sætte kryds i kalenderen den 4. maj.
 
Just saying :-)
 
 
Boghandlerturné i hele landet
 
Boghandlerkæden Bog&Idé har også planlagt en boghandlerturné rundt i hele landet. Og Politiken Plus afholder også et kombineret foredrag&interview med mig. Planen ser sådan ud:
 
 3.5 Bog&Idé      Odense, i samarbejde med Fynsk Erhverv. Kl. 18-20.30
 4.5 Surprise      København. Mere følger
 8.5 Bog&Idé      Charlottenlund. Kl. 16-17
 9.5 Bog&Idé      Køge. Kl. 17-18
10.5 Bog&Idé     Roskilde. Kl. 18-19
16.5 Bog&Idé     Esbjerg. Kl. 16-17.
17.5 Bog&Idé     Silkeborg. Kl. 17-18
18.5 Bog&Idé     Randers. Kl. 16-17
30.5 Pol Plus      København. Program følger snarest.
 
 
Hvordan står det til med dit succestyranni?
 
Jeg har også udarbejdet en test, hvor du vil kunne se din egen succestyranni-profil. Det kalder jeg det i mangel af et bedre ord. Så hvis du har et godt forslag, så kom gerne med det! Den er ved at blive programmeret og vil være klar op til udgivelsen.
 
Den bliver også gratis.
 
 
To andre kronikker
 
I dette nyhedsbrev kan du også læse en kronik jeg har skrevet til Børsen om Performance Management. For også det er en del af succestyranniet - og det bliver vi altså nødt til at gøre op med.
 
For at skabe en bedre arbejdskultur.
 
Og som det sidste, får du også en kronik som er en intro til (en udgave af) fremtiden gennem tv-serien Black Mirror - en serie som du bare må se! 
 
Rigtig god søndag. Vi læses - forhåbentlig - ved på tirsdag.
 
Kærlig hilsen
Emilia
 
PS: Har din arbejdsplads brug for et foredrag, der giver håb og minder jer om, hvorfor I arbejder og hvorfor I gør det sammen, så kommer jeg gerne og deler mine tanker med foredraget Succestyranniet. Og vejen ud 
 
PPS: Jeg er mor til 2 teenagere og 1 ungvoksen (hedder det vist), så de tilhører de to nye generationer, nemlig Y og Z. Har du - eller dinen kollegaer (og chef?) selv brug for at vide mere om dem, så er foredraget Formålsgenerationerne Y&Z måske noget for dig. Hvem er de? Hvad vil de? Og hvordan får du det bedst med dem? Underholdende og informativt foredrag for alle. 

AKTUELLE ARTIKLER & TV

 
Hvad har PostNord, Generationerne XYZ og en sci-fi tv-serie med hinanden at gøre?

Det finder du ud af lige om lidt. For jeg vil starte med at spørge dig, om du generelt er et optimistisk menneske? Med en god portion tiltro til menneskeheden og fremtiden? Well, hvis du er, er du ligesom jeg. Hver gang en sci-fi fortælling har malet fremtiden sort og fuld af klæbende død og undertrykkelse, har jeg med et let overbærende smil hevet fakta frem om verdens sande tilstand, der jo fx viser, at der siden 1990 er kommet 1.2 mia mennesker ud af ekstrem fattigdom, så andelen på verdensplan er faldet fra 35 procent til kun 10 procent. Eller at antallet af mennesker, der sulter, er halveret på 25 år. Eller at langt færre mennesker dør i krig. At også piger i dag for størstedelen går i skole, så vi som art simpelthen bliver mere oplyste og selvstændige. Og at ozonlaget over Antarktis er ved at hele. Med andre ord er der virkelig meget der tyder på, at mennesket i store træk har fået det bedre og bedre med tiden, hvilket er langt fra det billede, som næsten alle sci-fi historier forsøger at iscenesætte. Noget der basalt set gør genren utroværdig, fordi fremtiden i nutid aldrig bliver en brøkdel så dystopisk, som de formidler.

Men det var før jeg så kult tv-serien Black Mirror....

Børsen: Performance Management er død. Næsten!

”Jeg er uenig i alt, hvad jeg hørte panelet sige!”

Sådan kan man godt starte et foredrag. Med held. Hvis man vel og mærke selv tilbyder et alternativ, der foreløbig har vist sig at virke. Det handler om performance management og dens død. Eller måske rettere dens revidering.

I tirsdags bød årets HRM-konferencen, Cranet, på 7,5 times indslag om performance management og det blev Zoologisk Haves direktør, Steffen Stræde, der kom med dagens nok mest overraskende indlæg. Han fik i hvert fald vores opmærksomhed ved at indlede sin talk sådan – og derefter fortsætte med at sige, at han jo havde forberedt et andet foredrag, men at han nu havde lyst til at holde et helt andet. Hvorefter han viftede lidt med et papir, hvor han havde taget noter.

”Men det kan jeg ikke, vel?”

Spurgte han forsamlingen. Som kvitterede med at råbe (på den pæne måde, for det var jo på CBS!) at det kunne han godt. Vi ville nemlig gerne høre hans kommentarer til panelet – og i øvrigt også høre, hvad han ellers havde at sige i sit programsatte indlæg: Afbureaukratisering og tillidsbaseret ledelse....

POP OP TIL HJERNEN

Verden er fuld af spændende mennesker, gode organisationer, skønne produkter og vidunderlige oplevelser! Her har du nogle af mine udvalgte til inspiration.
 
Hvis du ikke har set denne TED-talk endnu, så SKAL du simpelthen se den, for den er både sjov, spændende, oplysende, transformerende. Og han er altså bare genial, ham Ken Robinson.
 
Frameld dig denne e-mail-liste