Se dette nyhedsbrev i en browser
Latter og Sex ♥ Langt dejligt forhold
Fremtidens arbejdspladser ♥ Balls & Sausage therapy 
 ♥ High Fashion modeller i kørestole ♥
3 dage der kan gøre dig klogere, rigere og sundere
 

HUN FORLADER DIG IKKE, HVIS...

I sidste uge havde jeg en kommentar i Berlingske Tidende om, hvad mænd med held kan have fokus på, hvis de gerne vil holde deres kvinde lykkelig.
 
Som altid, når man ikke lige har 4 millioner ord til rådighed, men kun et meget afgrænset antal, må vinklingen være lidt skarp, hvis pointen skal frem.
 
Jeg var derfor ret nysgerrig efter at se, hvordan den ville blive modtaget. Både af mænd (selvom jeg havde haft flere mandlige testlæsere på...bare for en sikkerheds skyld :-) og måske især af feminister, fordi jeg tænkte, at budskabet kunne være provokerende for nogle kvinder. Til min store overraskelse, har reaktionerne dog været overraskende positive og den fik over 50.000 visninger, da jeg smed den på Facebook i søndags.
 
Mest rørende var det, da en ældre mand i lørdags stoppede mig på gaden. Han havde læst kommentaren og fortalte mig, at det jo var det, han skulle have gjort overfor sin kone, istedet for at rejse rundt i hele verden og spise og bo dyrt...så havde de sikkert stadig været sammen, sagde han.
 
Du kan da nå det endnu, sagde jeg. Og tænkte på at i 2013 var den ældste mand, der blev gift, 89 år gammel! Meget inspirerende og livsbekræftende:D Præcis lige som ham, så mon ikke han når endnu et ægteskab i dette liv? Jeg tror det!
 
Til sidst vil jeg lige påpege, at bare fordi jeg skriver om det, er det altså ikke ensbetydende med, at det afspejler mit eget liv - og dermed heller ikke de mænd, som det kunne involere :-) Det er en generel kommentar til vores tid og ikke en dagbog (selvom det kan virke sådan)...og jeg har bestemt ikke noget ønske om at "oute" nogen som helst. Det er der ingen, der fortjener.
 
Uden yderligere intro, får du hermed kommentaren:
 
Helt ærligt – hvad pokker er det, I vil ha’ af os?!”   
 
Efter 21 år i parforhold blev jeg single for nogle måneder siden, hvilket har vist sig at være spændende på flere måder end jeg lige havde regnet med.
 
Blandt andet har jeg været ude og drikke lidt mere te (og drinks, heldigvis!) end jeg plejer, med mænd, hvor et af de mere faste emner på programmet har været forholdet mellem mænd og kvinder, og hvor denne bemærkning er faldet mange gange. Næsten ordret fra mand til mand. Også blandt (næsten) lykkeligt gifte mænd (nej, ikke alle møderne har været i datekategorien!).  
 
Muligvis er jeg røget ind i en statistisk usandsynlighed og udelukkende mødt ”de frustrerede”, men parrer jeg det med, hvad jeg ellers læser i div medier og i øvrigt opsnapper andre steder, er konklusionen vist valid: Den danske mand er ret desorienteret, når det gælder kvinder. Opsummeret i én sætning, sagt af en mand, der var på sammenbruddets rand:
 
”Hvordan fanden gør jeg hende lykkelig?!!!”  
 
Frustrationen er logisk. Og går begge veje. Mange kvinder er lige så forvirrede! Men i denne kronik tillader jeg mig at tage kvindens synsvinkel, for at prøve at give jer mænd nogle gode råd om (mange, men selvfølgelig ikke alle) kvinders indre anatomi. Jeg håber derfor på tilgivelse for den ensidige vinkling.  
 
Den generelle udfordring er, at kønnenes roller har udviklet sig afgørende de seneste generationer og efterlader få pejlemærker for, hvordan vi kan komplementere og gøre hinanden lykkelige.
 
Mændenes udfordring ses måske tydeligst ved, at cirka 75% af alle skilsmisser er initieret af kvinden. Og det er desværre oftest først, når hun går, at manden vågner op og siger:
 
”Hvorfor sagde du aldrig noget?”
 
Men tro mig, det har hun gjort. Længe! Når han (endelig) er klar til at kæmpe for forholdet, er hun som regel langt forbi det.  
 
Så hvordan gør du din kvinde lykkelig? Svaret er enkelt. Det er baseret på et hav af samtaler med veninder og andre kvinder, plus flere meter bogstakke, artikler, kurser, film, YouNameIt om kultur, køn og relationer. Og her kommer løsningen:  

 
Vil du gøre din kvinde lykkelig, så få hende til at grine og komme.  
 
Lyder det som en krævende opgave, så vid, at din bonus er en kvinde, der ikke blot elsker dig højt og vedvarende. Hun vil også give dig betragtelige mængder af frihed, overskud, glæde og ja, liderlighed.
 
Interesseret i at vide mere?   
 
Det handler om overgivelse og hengivelse. Latteren først. Når en mand får mig til at grine, gør han mig jo glad. Bag latteren og glæden ligger en befriende lyst til at overgive mig ved at sænke paraderne og bare tage imod hans opmærksomhed, fordi jeg både føler mig set og taget seriøst.
 
Når en mand gør en indsats for at få mig til at grine og blive glad, føler jeg mig nemlig vigtig og elsket, og det gør, at jeg netop tør overgive mig til ham. På den måde bliver han samtidig til en partner, som jeg har lyst og tillid til at dele det lyse og det mørke i livet med. For selv i mørke stunder, kan han give mig et lyst frikvarter, og i de lyse, gør han mig endnu mere frigjort og let. Og åben.  
 
Åben er samtidig det jeg skal være, for at komme. På flere planer. En mand, der får mig til at komme, er en mand, der forstår at tænde mig. Ikke bare i sengen (eller i køkkenet eller i bilen eller…) men i lige så høj grad i hjertet og i hjernen.
 
Når han begærer mig, udforsker mig og viser mig, hvor smuk han synes jeg er – både indeni og udenpå - giver han mig en uimodståelig lyst til at hengive mig helt og aldeles til ham.
 
Så åben din kvinde gennem dit nærvær og din ægte interesse, så du skaber det særlige intime rum, som kun I to deler og se hende hengive sig med krop og sjæl. Og tillad hende at udforske dig – for det går altså begge veje! Kun på den måde, kan du få hende til at komme. Og komme igen. På alle måder.  
 
Du får dog hverken overgivelse eller hengivelse uden tryghed. Vil du få din kvinde til at elske, begære og beundre dig, skal du få hende til at føle sig tryg. Gør hende sikker på, at du altid er der for hende, passer på hende og hjælper hende igennem alt, hvad hun end må igennem.
 
Også ved at stå stærkt i dit eget, så du ikke bare følger hende! Det handler ikke om enighed; det handler om gensidig respekt. Og det er ikke kedeligt og forudsigeligt. Eller svagt. At turde give den slags commitment i en tid, hvor intet er sikkert, er faktisk super sexet. Og langtidsholdbart. Lad hende vide, at hun er den eneste for dig, og se så hvilket mirakel, der sker.
 
For jer begge.  
 
Engang var en mand kvindens sociale og økonomiske forsikring. I dag er han vores ligeværdige partner. Og vi er frie til at give os selv over til et menneske, der får os til at stråle og føle os elskede, begærede og levende. Så få din kvinde til at grine og komme. Lykkes du med det, går hun aldrig fra dig. Aldrig.  
 
Kærlig hilsen
Emilia
 
PS: Succes kan opnås på mange måder - men fælles for det er, at man holder op med at se sig selv som en succes, for det er faktisk den direkte vej til fiasko. Hvordan hænger det sammen? Det kan du høre meget mere om i mit foredrag Fri os fra succestyranniet 
 
PPS: Min ældste søn er begydt i militæret og jeg fatter ikke, at han allerede er så voksen, at han lige om lidt er gammel nok til at blive udsendt! Han tilhører generation Y og mine to andre drenge er fra generation Z. Har du selv brug for at vide mere om dem, så er foredraget Formålsgenerationerne Y&Z måske noget for dig. Hvem er de? Hvad vil de? Og hvordan får du det bedst med dem? Underholdende og informativt foredrag for alle. 

AKTUELLE ARTIKLER & TV

Verden står på kanten af en teknologisk revolution, som fundamentalt vil ændre den måde, vi lever, arbejder, og relaterer os til hinanden

Verden ændrer sig i en hastigt accelererende tempo. Dette er vist ikke nyt for nogen længere. Det er heller ikke nyt at forandringen ikke er branchebestemt eller demografisk. Verden står lige på kanten af en teknologisk revolution, som fundamentalt vil ændre den måde, vi lever, arbejder, og relaterer os til hinanden. I størrelse, omfang og kompleksitet, vil den kommende forandring være ulig noget menneskeheden har oplevet før. Og i øvrigt i en hastighed som vil være svær at forstå, selv for dem som arbejder med teknologi, forandring og fremtiden. Vi står på kanten af Den Fjerde Industrielle Revolution.

Balls & sausage therapy - nu i Los Angeles  

Det startede med en gåtur hver morgen gennem en nudiststrand. På Facebook fik kronikken omtrent 110.000 visninger og pludselig lå der en mail fra en belgisk naturist/aktivist i min mailbakke: Om han måtte oversætte min kronik til engelsk, fransk og belgisk og publicere den forskellige steder? Øh...? Jo, det må du da gerne. Og så oversatte vi den sammen til engelsk, hvorfor den lige nu figurerer på fx en site for naturister i Los Angeles. Hvem ved hvor den nu ender :-)

High fashion modeller i kørestole 

flere handicappede i modebranchen spejler et øget fokus på fællesskab og diversitet. Læs den interessante artikel i Jyllandsposten om hvordan modeller med muskelsvind, lammelser, hjerneskader og amputationer ikke længere holder sig væk fra catwalken.

POP OP TIL HJERNEN

Verden er fuld af spændende mennesker, gode organisationer, skønne produkter og vidunderlige oplevelser! Her har du nogle af mine udvalgte til inspiration.
 
Der findes desværre mange tusinde børn, der lider af livstruende sygdomme. Fonden Make a Wish samler den 6. oktober ind under et storslået galla-arrangement, hvor du kan købe en plads! Jeg har doneret et foredrag til auktionen og håber på, at det kan give lidt ekstra i kassen. Måske en aften for dig? Og dine kollegaer? Tid til at lufte smokingen og danseskoene? :-)
 
Igen i år kan du melde dig til Elevate Konferencen, der giver dig 3 dage fulde af inspiration og opløftende møder med mennesker fra - ja, hele verden! Både på scenen og til frokost og i pauserne. Det er Danmarks og årets bedste konference med internationale topspeakere. Jeg glæder mig SÅ meget. Måske er det også noget for dig? 
 
 
Frameld dig denne e-mail-liste