Se dette nyhedsbrev i en browser
Kermit fik tæsk / Hvorfor er det mennesker, der har magten i verden / Cool parkering / Behagelige stiletter / Kvinder & Sko på DR K

Han får mig til at grine. Og komme!

Erotisk kapital har fyldt meget i de sidste nyhedsbreve - og her kommer en slags afslutning på emnet. Og så er det jo fredag og det bliver løssluppent måske (og jeg skal mødes med mine gamle sociolog-studiekammerater senere, for første gang siden vi blev færdige, hvilket jeg glæder mig meget til. Men det har jo intet at gøre med emnet for nyhedsbrevet. Eller har det....? som min yngste søn altid siger!)
 
Da jeg var 13 år gammel var jeg helt sikker på, at når jeg blev 15, så havde jeg i hvert fald en kæreste.
 
Hvad det mere konkret betød, var jeg ikke helt sikker på, men det var som minimum noget med at vi hørte sammen. Og noget med at være håbløst forelsket, hvilket jeg på det tidspunkt var i engelske Johnny med det lidt for store trekantede hoved og det lækre mørke hår. Han gav mig hjertebanken og ismave, hver gang jeg spottede ham på gangene i skolen, og jeg begyndte at gå til badminton, bare fordi han gjorde, og en dag gemte jeg hans skoletaske, blot for at være nær noget, der var hans, og fik hylende dårlig samvittighed, da jeg så ham løbe rundt og lede efter den, da det ringede ind.
 
Senere listede jeg den skamfuldt ud igen midt i en time, hvor jeg havde løjet mig på toilettet.
 
Jeg blev 15 og havde ikke skyggen af kæreste. Til gengæld var jeg håbløst forelsket i Kim fra min klasse og det var helt sikkert, at vi ikke ville blive kærester. Ever! Han var høj, blond, moden af sin alder, den sejeste dreng på skolen med metalkam i baglommen og jeg… ja, jeg var kommet et år for tidligt i skole, fnisede alle de forkerte steder og havde ingen attraktive buler i festhøjde, så jeg begyndte gymnasiet nogle få måneder senere som single.  
 
Der fulgte flere år, hvor jeg prøvede mig frem. Og mit billede af hvordan han skulle se ud (høj, muskuløs), være (virkelig klog og tjekket) og hvilket liv han skulle leve (meget mere spændende end mit!) var ret klart. Så jeg mødte forskellige muligheder og da jeg med tiden udviklede mig til at være mindre fnisende og mere langbenet, hjalp det også på det udbud jeg kunne vælge imellem.
 
Men jeg blev alligevel ved med at falde for han-pakker, der altid var skruet forkert sammen i forhold til at gøre mig glad. I stedet gik jeg efter målbare kriterier, der lignede successer, men som blot øgede min følelse af selv at være forkert.
 
Summa summarum: Jeg var helt vildt god til at vælge dårligt.  
 
Heldigvis blev det bedre med tiden. Meget bedre! Og det blev det, fordi jeg som voksen opdagede, at den mand, der gør mig lykkelig og glad, ikke er en, som jeg skal konkurrere med. Eller som skal redde mig. Eller gøre mig socialt acceptabel. Eller fjerne min ensomhed.  

Den mand der gør mig lykkelig, skal helt enkelt få mig til at grine. Og han skal få mig til at komme.  
 
En mand der kan få mig til at grine, gør nemlig mig glad. Og jeg vil egentlig bare gerne være glad og i godt humør det meste af tiden. Det er simpelthen så banalt, at det er lige til at tude over! Alligevel lykkedes det mig i årevis at have fokus på næsten alt andet.
 
En mand der gør mig glad, får mig nemlig til at føle mig vigtig og elsket, fordi det betyder noget for ham, at jeg er glad. Og derfor gør han en indsats for at jeg rent faktisk er det. Fordi han deler så generøst ud af sig selv, bliver han til en partner, som jeg har lyst til at dele det lyse og det mørke i livet med.  
 
Og en mand der får mig til at komme, er en mand, der forstår at tænde mig. Ikke bare i sengen (eller i køkkenet eller i bilen eller…) men i lige så høj grad i hjertet og i hjernen. En mand der får mig til at komme, giver mig lyst til at hengive mig til ham - på alle måder! Fordi han også formår at skabe nærvær og intimitet sammen med mig.  
 
Engang var en mand kvindens sociale og økonomiske forsikring. I dag er han vores ligeværdige partner. Og vi er frie til at give os selv over til et menneske, der får os til at føle os elskede, levende og givende. Så ja tak til latter og liderlighed efter kroppen, hjertet og livet. Og gerne i rigelige mængder! 
 
Sådan skrev jeg til Femina. Men faktisk er det også, hvad min seneste bog Ladycool. Dit køn er en styrke - brug det! handler om. At kvinder skal opdage, at de med god ret skal kunne sige disse 4 sætninger:
 
Jeg er elsket.
Jeg er fri.
Jeg er smuk.
Jeg er vigtig. 
 
...og virkelig føle det! Det kan du læse mere om her i introen - eller også kan du bestille mit foredrag med samme titel. Jeg kommer gerne ud til mindre kvindenetværk mm.
 
Kærlig hilsen og god weekend
Emilia
 
PS Elsker du TED.com? I en udgave hvor personligt lederskab og udvikling er i højsædet? Så er Elevate2015 lige noget for dig! 3 fulde dage med internationale stjernespeakere, du ellers skal rejse langt for at opleve. Det bliver uforglemmeligt!
 
PPS: Har du mere brug for en peptalk som fx Bliv rig, magtfuld og elsket med erotisk kapital eller et bredt foredrag som Farvel succestyranni. Og goddag til bidrag og relationer ind i virksomheden eller til en konference, så kan du booke mig til det foredrag, der passer dig bedst. Tjek dem ud her eller send mig gerne en mail herfra 

AKTUELLE ARTIKLER & TV

Kvinder har altid haft en passion for sko. Og nu går DR K all in og har lavet 6 - ja, seks! - udsendelser om kvinders forhold til sko. Jeg elsker det! Og jeg har fået lov til at optræde i en dobbeltrolle: Både som ekspert på kvindehistorie og mode og sko og som skosamler. Som det fremgår af udsendelsen, har jeg lidt mere end gennemsnittet på 25 par per kvinde. Og jeg viser dem frem i mit soveværelse, hvor de alle står stablet inde i mit skab. Mød også en masse lækre damer, der taler om sko og historie. Og i går kom afsnit 2: Kvinder og sko og sex. God fornøjelse! 
 
Mere om sko - og overskriften er ikke en joke! Søde skønne Frederikke står bag mærket Roccamore og hun er drevet af en hellig ild! Hun vil nemlig have kvinder til at gå i behagelige høje hæle i femimnint design til kvinder med en travl hverdag. Kernen i konceptet er de specialtudviklede ortopædiske indersåler, der er designet til at forme dine fødder til at gå så anatomisk korrekt som muligt i høje hæle. Roccamore blev lanceret i dec. 2014 med en Kickstarter kampagne der blev 220% funded - jeg var en af dem der fundede og jeg har allerede fået mine første 2 skønne par! De holder hvad de lover - tjek selv modeller ud og se hvor du kan købe dem. Hvis du altså også er vild med stiletter, der får dine fødder til at forblive pæne og ikke-knystede! Se foto af hende lige under Kermit...
 
Verdens næst-mest celebre par er gået fra hinanden og han gik ud og fandt sig en ny og yngre model. Det satte verden i brand og Politiken bragte en tilbundsgående artikel om bruddet og reaktionerne. Jeg får også lov til at udtale mig og påpeger bla: 

"Hvis en kvinde forlader en mand til fordel for en yngre, bliver hun oftest set som ’sej’, når en mand gør det, er han klam og i panikalderen. Hvorfor er den forskel socialt acceptabel?«.

POP OP TIL HJERNEN

Yuval Harari fortæller i denne TED Talk, hvordan vi mennesker - til forskel fra alle andre levende væsenere - er i stand til at lade fortællinger styre den objektive virkelighed og dermed blive verdens hersker! 
 
Hvis du kender til Waider Raides tarotkort, vil du elske dette! En prisvindende fotograf, Alice Smeets, har lavet et fuldstændig fantastisk værk, hvor hun har engageret kunstnere, der bor i en ghetto på Haiti, til at lave levende udgaver af tarotkortenes billeder af materialer, som kunstnerne har fundet lokalt - og så har hun fotograferet dem. Se det og nyd en vidunderlig rejse i stærke billeder! 
 
Naturen har ikke brug for os mennesker. Men vi mennesker har brug for naturen. En række seje - og meget følelsesfremkaldende - videoer, hvor en kendte amerikanske skuespillere optræder som naturens forskellige stemmer....
 
Ja, jeg ved det - den er gammel, men stadig sjov! 
 
Frameld dig denne e-mail-liste