Se dette nyhedsbrev i en browser

Virkelig?! Kurt Thorsen og Angelina Jolie i samme sætning?!


For 14 dage siden inviterede jeg som noget helt særligt til gratis foredrag. Først var det en lidt spændt oplevelse, for jeg havde aldrig prøvet det før. Så blev det en rodet oplevelse, fordi linket ikke virkede hver gang og jeg måtte skynde mig at sende et nyhedsbrev mere ud med mailadresse til tilmelding. Så blev det en meget glædelig oplevelse, fordi det viste sig at blive udsolgt på en time. Og så blev det rodet igen, for pludselig var der en masse, der havde fået en plads, som alligevel ikke havde fået det, fordi der jo havde været udsolgt i nogle timer. Og nu er alt (vistnok!) godt, for vi har flyttet stedet og derfor har alle på venteliste fået pladser. Måske også dig?

Jeg beklager meget det forvirrende forløb og håber, at det ikke gav anledning til større ballade. Og NU glæder jeg mig helt vildt meget til den 24. september, hvor vi alle kan mødes i en stor Erotisk Kapital og Elevate fest! 

Jeg vil også skynde mig at fortælle, at vi - som annonceret sidst - også kommer til Århus den 29. oktober og at vi nu har fået stedet på plads, nemlig Scandic Århus. Jeg holder foredraget om erotisk kapital og Thomas Rex fortæller om personligt lederskab. Du får altså to foredrag samme aften for et foredrags pris for kr. 250. Håber at se mange af jer i Smilets By!

Og apropos det at se: For flere år siden zappede jeg ind på nogle dansende afrikanerkvinder, der gav den hele kroppen. Lækre var de at se på, unge og faste.

Ind i kredsen danser pludselig en voksen kvinde på den sundhedsfarlige side af 100 kilo og med appelsinhud helt op til halsen. Alt hopper yppigt, så man bliver helt skelejet, og stille og roligt får hun manøvreret de andre kvinder ud til siden, mens hun tager hele scenen. Åh, hun var en æggende nydelse at se på – og jeg var fascineret! Hun ganske enkelt dampede – og vi andre mærkede effekten af det.

Det er lidt ligesom Kurt Thorsen.


Han har nemlig ret meget af det, som vi alle kan få mere af.

Hvis vi altså ønsker det! For det er samtidig et begreb, som kan rimpe munde og knibe øjne sammen, for det der med at skulle knalde sig til magt, er ikke liiiige sagen. Nåmen, det er så heller ikke det, der ligger i det. Erotisk kapital handler i bund og grund om en eneste ting:

At være super godt selskab!

Mere kompliceret eller frækt eller grænseoverskridende er det ikke. Og det består af seks klare elementer, som vi alle i større eller mindre grad kan dyrke og bruge til at være det gode selskab. Som jo har den skønne bi-effekt, at du ikke kun gør andre folks liv bedre og sjovere. Du gør også dit eget liv bedre og sjovere!

Erotisk kaptial hander om at besidde
  • skønhed
  • sex appeal
  • charme
  • livlighed
  • social præsentation
  • seksualitet
Og ja, indrømmet - skønhed er nok det element, hvor Thorsen står svagest! På den anden side er jeg ret sikker på, at når han står foran spejlet om morgen, siger noget i retning af: Du er lækker! Lækker! Lækker! og så giver han sig selv et kæmpe smil. Og på den måde udstråler han jo en slags skønhed.

Angelina Jolie giver nok mere sig selv. Hun har flere gange været kåret til en af verdens smukkeste og mest sexede kvinder, men det er jo ikke kun det. Hun ejer også den der udefinerbare uro omkring sig, der gør hende attraktiv, fordi du aldrig helt ved, hvor du har hende. Hun kan nok betegnes som en ret ustyrlig kvinde, og for mange er det ret charmerende. 

Men skønhed og sexappeal er altså langt fra nok! Hvis hun  opfører sig virkelig grimt, vil hendes EK dale væsentligt og hendes udstråling kan nemt ende med at være direkte negativ. Smukke mennesker er kun smukke, hvis de også opfører sig smukt. En sandhed som nogle fysisk smukke, men adfærdsmæssigt grimme mennesker, desværre har en tendens til at glemme...

Den 24. september og den 29. oktober kan du høre mere om, hvad der ligger i de seks elementer. Og høre hvad det syvende er. Man er faktisk ikke helt enig om det overhovedet skal med.

Men hvorfor taler vi først om det her nu? Har det ikke altid fandtes?

Jo! Men det er først nu, hvor vi er ved at nærme os ligestilling mellem kønnene i den vestlige verden, at vi kan tale om det på en måde, hvor kvinderne også kan bruge det positivt. Og hvor mænd kan blive bedømt ud fra det. Mænd er blevet til hunks, der gør sig til i reality tv-programmer og kvinder er begyndt at eje deres egen seksualitet på en måde, som vi ikke har oplevet det før. Ikke at det første nødvendigvis er en fordel (!) men det sidste er til gengæld. 

Det er den britiske sociolog Catherine Hakim der i 2009 lancerede det, og hun har selv måttet stå på skud mange gange, fordi hun blev anklaget for at promovere nogle dyder, som ikke alle finder entydigt positive. Og hver gang hun bliver konfronteret med det, svarer hun: Jeg siger ikke det er godt eller dårligt; jeg siger bare, at det er sådan det er!

Det bedste ved EK er, at du selv kan vælge om du vil have mere eller mindre af det. Det er - som Thorsen måske er et godt eksempel på - ikke (altid) medfødt. EK er i høj grad også et valg. Og det valg er altid op til dig. Og husk - at dyrke din EK, forhindrer dig ikke at i dyrke mange andre sider af dig selv. Som fx din medmenneskelighed; en egenskab som vi i disse dage, hvor mange stakkels flygtninge kommer til vores land, heldigvis kan se blive praktiseret på mange opfindsomme måder.

God weekend.
Emilia

PS / Du kan også booke foredraget Bliv rig, magtfuld og elsket med erotisk kapital  til din arbejdsplads. Det er naturligvis til begge køn!

KALENDER: ÅBNE FOREDRAG

21.9 / Ladycool. Dit køn er en styrke - brug det!  Vejle - hos Top Clinic

24.9 / Bliv rig, magtfuld og elsket med erotisk kapital. Med Speakers Club. København (udsolgt) 

30.9 / I dag er en god dag! Key-note speaker på Træfpunkt, Årets HR-messe i Øksnehallen i Power Corner kl. 13.30-14.00 (ny titel er: Farvel succestyranni. Og goddag til bidrag og relationer!)

29.10 / Bliv rig, magtfuld og elsket med erotisk kapital. Sammen med Thomas Rex om personligt lederksab. Speakers Club, Århus

24.11 / Kom sikkert i mål - sammen med Ulrik Wilbek. Speakers Club i København 

26.11 / Kom sikkert i mål - sammen med Ulrik Wilbek.  Speakers Club i Århus

Frameld dig denne e-mail-liste