Se dette nyhedsbrev i en browser

SCOR DIG SELV (OG MÅSKE EN KÆRESTE!)


"Sådan finder du hurtigt ud af, om du er feminist: (Mænd, hæng på et øjeblik endnu)

a) Har du en vagina?
b) Ønsker du at bestemme over den?

Hvis du svarer ja til begge dele, så tillykke! Du er en feminist"

Ordene er britiske Caitlin Moran, der har haft stor succes med sin bog "Kunsten at være kvinde". Men...mange kvinder har slet ikke lyst til at kalde sig noget som helst andet end kvinde og menneske. Uanset om man er feminist eller ej, ud fra en teknisk definition af ordet. Og desværre har der vist sig en ret dødssyg tendens til, at nogle selverklærede feminister herhjemme synes, at de er de ægte feminister, mens (vi) andre, der også mener noget om moderne kvindelighed, ikke har de rigtige meninger. 

Suk.

Suk fordi jeg er meget enig med den afrikanske forfatter (mænd, hæng stadig på lidt endnu!) Chimamanda Ngozi Adichie, der kalder sig for en glad afrikansk feminist, som har vundet flere internationale priser, og som synes det er farligt, at hun skal dømmes ude som useriøs feminist, fordi hun gerne og ofte bruger seks timer på at sætte sit hår.

"Jeg bliver altid lidt nervøs, når nogle kvinder skal bestemme, hvordan andre kvinder skal være feminister! Så går vi jo bare fra et diktatur til et andet," er hun blevet citeret for at sige.

Jeg kunne ikke være mere enig! Som ambassadør for CARE Danmark, har jeg rejst i mange afrikanske lande og senest også i Nepal, og det er for mig helt tydeligt  at det der med rigtig og forkert feminisme er et overklasse/lande-problem. I bund og grund handler det nemlig udelukkende om en eneste ting - som mange kvinder over hele verden slet ikke har en chance for  - nemlig: 

Muligheden for selv at bestemme og udleve hvordan du vælger at være kvinde!

Om det er at bruge seks timer om dagen på at sætte håret eller søge at blive et lands præsident, er den enkelte kvindes valg. Og det skal vi andre respektere.

Med min nyeste bog, Ladycool, (om 12 linjer, mand, forstår du min overskrift) giver jeg et bidrag til at forstå og gøre sig fri af gamle normer omkring kvindelighed ved selv at tage ejerskab for dem og bruge dem, som vi hver især ønsker.

At skrive bogen var en fest! Selvom den bestemt  også var en ret svær fødsel. Men som foredragsholder er det normalt døden at skrive en bog kun til det ene køn, for teknisk set afskærer du dig fra 90% af dine kunder, som jo vil have et foredrag, som alle i organisationen finder spændende. Alle - ALLE - advarede mig mod det!

Men...miraklet er sket, og det viser sig, at der åbenbart er rigtig mange ude i landet, der gerne vil oplyses, provokeres og underholdes om hvordan kvinder kan tage ejerskab for at være elskede, frie, smukke og vigtige! Både hos virksomheder (med mænd og kvinder) og til åbne foredrag. Og det er jeg inderligt glad for og taknemmelig over. Er du blevet nysgerrig og får lyst til selv at booke mig, kan du gøre det her.  Og nu kommer det, mænd:

Hvis jeg var en singlemand og gerne ville have en hun-kæreste, så ville jeg da møde op til et arrangement, som tiltrækker mange kvinder!!! Og lige nedenunder, får du en lang liste over datoer og steder, hvor du faktisk får en skøn mulighed for at møde hende :-) Og tro mig, du bliver helt sikkert ikke den eneste, for der dukker ALTID flere mænd op til disse foredrag. For det meste ser de også glade ud bagefter ;-)

Servicemeddelelsen kommer her. For siden bogen udkom, har jeg nemlig løbende fået mails fra kvinder og mænd, der gerne vil høre foredraget, så hermed en oversigt over resten af årets foredrag. Men jeg starer lige med Chimamanda's hang til hårsætning, for Charlotte Torpegaard, Pernille Melsted og jeg gentager vores arrangement om at nyde og frisætte sig fra tabuerne omkring forfængelighed.

Det sker den 11. november atter engang på Kurhotel Skodsborg hvor du ikke alene får to timers indsigt, grin og underholdning - du får også en skøn goodiebag fra Karmameju (til en værdi af kr. 570) adgang til den lækre spa (værdi kr. 500) og en mulighed for at møde en masse andre vidunderlige kvinder, der forholder sig bevidst og interesseret til et emne, som kvinder til alle tider er blevet målt på.

Vil du med? Og din veninde? Mor? Søster? Datter? Svigermor? Bedstemor? Kæreste? Singlemand? Interesseret ægtemand? Så kan du købe billetter her....og opdage, at du kun skal betale kr. 495 for hele balladen :-)  

Og her har du så oversigten over resten af årets ÅBNE Ladycool-foredrag:

mandag kl. 19 er jeg i Hjørring for FOF Vendsyssel på Østergade 30 på biblioteket

torsdag holder jeg et webinar for Krifa kl. 20-21 hvor alle kan tilmelde sig for en afsindig lav pris

Skal du til bogmessen? Så optræder jeg om lørdagen den 8. november kl. 10.20 på Politikens Forlags stand, hvor jeg bliver interviewet af radioens Big Old Lady, Monica Krog-Meyer - og det glæder jeg mig meget til! Da vi talte sammen inden hun lavede et radiointerview på P4 med mig i forbindelse med lanceringen af bogen, fortalte hun mig, at hun jo var vokset op i en generation af kvinder, der slet ikke dyrkede kvindeligheden på den måde, som mange i min generation gjorde. Og at det derfor var spændende at læse om mine oplevelser, der var så forskellige fra hendes. Det skønneste ved hende er hendes åbenhed overfor ting/tanker, der måske umiddelbart er hende fremmede, men som hun ser som en inspiration, istedet for helt rutinemæssigt at tage afstand fra det. 

Inden vi mødtes skrev hun sådan til mig:
"Jeg er midt i din bog. Den er fremragende. Det er vidunderligt spændende at læse, jeg bliver meget klog og der falder 10-ører i et væk. Endelig en kvindesagsbog uden had og vrede, men med selverkendelse og stolthed. Power Virkelig godt gået Jeg glæder mig til at tale om den, når vi mådes på torsdag i DR Byen, og jeg håber du får masser af ros af andre end mig. Stor hilsen fra Monica"

Du er sgu vidunderlig, Monica - og så har du den mest fantastiske radiostemme ever!

Mandag den 10. november kl. 19 kommer Ladycool til Farvskov Bibliotek i Hammel 

25. november kommer jeg til Greve Bibliotek og 


12. og 13. december byder Hindsgavl Slot indenfor til et særligt arrangement for kvinder, nemlig "Kvinder på slottet" og om lørdagen har jeg fornøjelsen af at dele tankerne og grinene bag Ladycool med gæsterne. 


(Det her billede er taget hjemme hos mig selv foran min "bogreol" til bladet Status. Kigger stadig efter en reol.... :-)

Og nu til noget lidt andet:

Hvis du som kvinde smider blusen og viser dine bare bryster frem på Rådhuspladsen, bliver du arresteret.

Hvis en mand smider blusen og viser sit nøgne bryst frem, får han bare sol på det. Og han kan samtidig nyde synet af nogle helt åbenlyst smukke bryster, der kører forbi ham på buslangsiden, som en reklame fra Nygart Privathospital, der med lovens tilladelse gerne må vise bare bryster frem under teksten: "Få nye bryster".

Absurd. Mærkeligt. Uretfærdigt. Og noget vi har vænnet os til er helt normalt.

I et af programmerne i Lev Stærkt, som blev vist på DR, talte vi med Louise, der skrev feministiske budskaber på sine bryster og var den eneste kvinder herhjemme, der holder Femen-fanen højt. - og det synes jeg godt nok er modigt gjort! Ikke mange ville hverken turde eller orke at være helt alene om at være aktivist i en gruppe. Slet ikke en, hvor man skal vise sine bare bryster frem med feministiske budskaber - og lave ballade på Rådhuspladsen.

Femen er nok den feministiske gruppe, der har fået størst opmærksomhed i medierne de senere år og den 14 november skal jeg være moderator på en debat til Cph Dox efter visning af filmen: I am Femen!

Bliver du nysgerrig efter at vide mere, kan du læse om Femen-bevægelsen i en artikel i Information. Den påstår, at Femen i virkeligheden er startet af en mandschauvinistisk mand, der ikke respekterer medlemmerne.

Den 14. november har jeg både standpunkter og spørgsmål til paneldeltagerne klar!

Men allerede kl. 17 samme dag, går et andet arrangement i gang, nemlig "Usminket. Hudløst ærlige portrætter af kvindelige rollemodeller!". Vi er 60 kvinder, der er blevet fotograferet uden det mindste pudderkorn på huden og alle billederne bliver udstillet den dag under en fernisering, og allerede dagen efter er den åben for publikum i Bygning 55 i Kødbyen. Jeg er ret stolt over at være i selskab med så mange fantastiske kvinder og vil helst ikke nævne en fremfor en anden, og jeg synes det er så fint et initiativ, så tak til jer, der gjorde det muligt!

Jeg håber, at vi ses til noget af alt det ovenstående. Og så vil jeg ønske dig en dejlig søndag :-)
kh
Emilia

P.S. Er dit liv eller arbejde i ændring - og har du brug for noget rådgivning/coaching omkring dine ambitioner, ønsker, drømme er du velkommen til at kontakte mig. Mit speciale er, at jeg sætter din situation i sammenhæng med tiden og samfundet, så der kommer balance i den side af ligningen.

Du modtager dette nyhedsbrev, fordi du på et tidspunkt har skrevet dig op til det eller har taget en test på mit site www.emiliavanhauen.dk 
Frameld dig denne e-mail-liste