Do you fly as fuck or... Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 

Nåmen, så kommer jeg da endelig i bund!

 
Når du læser disse ord, er jeg tager på en meget lang sommerferie. Og selv bruger jeg ofte ferien til at læse både op på det jeg mangler og ind i det jeg har lyst til.
 
Måske har du det på samme måde og derfor får du her samlet de 8 mest læste artikler det sidste år.  
  • Nej er en hel sætning
  • Unge mænd er bedre end deres rygte
  • Unge kan se to markante ledere i streaming serier
  • 45 år efter gjorde jeg det endelig
  • Jyllandsposten: “generations dynamikken redder verden
  • Lederstof: Kære unge menneske
  • Stærke kvinder fryser også
  • Det er de klamme mænd, der bliver fjernet - ikke dokumentaren
Artiklen "Kære unge menneske: Derfor skal du være leder" opfordrer unge fra Generation Z til at påtage sig lederroller, selvom de ofte afviser traditionel ledelse på grund af dårlig erfaring med lederskab. Artiklen fremhæver, at Gen Z’s værdier og erfaringer med ansvar, kreativitet og fællesskab gør dem velegnede til at skabe en ny form for ledelse, der prioriterer menneskelighed og balance mellem arbejde og liv. Det understreges, at Gen Z-ledere kan transformere arbejdspladser og løse komplekse samfundsproblemer ved at lede på deres egne præmisser, i samspil med ældre generationer.

Berlingske “unge kan se to markante leder i streaming serier” (29/4/2023)
I kommentaren "Unge kan se to markante ledere i streamingserier – den ene inspirerer, den anden skræmmer" påpeger jeg, at unge ikke finder inspiration i ældre generationers ledere, som ofte tvinger dem til at kompromittere deres værdier. Tv-serien Succession illustrerer dette gennem karakteren Logan Roy, en skræmmende leder, der styrer med frygt og manipulation. Dette står i skarp kontrast til Ted Lasso fra serien af samme navn, der med sit optimistiske og menneskelige lederstil inspirerer sine omgivelser. Unge foretrækker at være selvstændige frem for ledere i traditionelle strukturer, da de vil have kontrol over deres tid, indsats og moral. For at tiltrække fremtidens ledere, skal nuværende ledere fra ældre generationer være bedre forbilleder og fremme menneskelighed og balance i ledelse. 

I kommentaren "»Nej« er en hel sætning" beskriver jeg, hvordan alder får højere status i samfundet. Podcasten "Wiser than me" viser, at ældre kvinder deler erfaringer og finder styrke i at sige "nej" uden forklaringer. Disse kvinder nægter at lade sig begrænse af stereotyper og skaber aktivt deres liv. Eksempler som Jane Fonda viser, at alder kan være en tid med vitalitet og kreativitet. Overgangsalderen ses nu som en tid med ny selvbevidsthed og styrke, og ældre kvinder pryder forsiderne af prestigiøse magasiner. Livet kan være vedvarende fornyelse og vækst.
 
 
 
I kommentaren "45 år efter gjorde jeg det endelig" skrev jeg om min livslange fascination af Machu Picchu, som blev vakt til live af Tintin-albums og min fars rejsefortællinger. Efter årtier med denne drøm, vågnede jeg en nat og indså, at tiden var inde til at realisere den. Sammen med mine tre sønner, alle i deres tyvere og midt i deres egne livsfaser, planlagde vi omhyggeligt rejsen gennem et år.

Det var ikke bare et besøg, men en dybt følelsesmæssig rejse. Fra den tidlige morgen, da vi begav os op ad bjerget mod Machu Picchu, til det øjeblik solen stod op over ruinerne og kastede sit gyldne lys ud over scenen, var jeg grebet af en ubeskrivelig glæde og beundring. Det var som at træde ind i en tidløs verden, hvor historien mødte nutiden på en måde, der rørte mig dybt.

På toppen af Wayna Picchu, med Machu Picchu spredt ud foran os, følte jeg endelig, at jeg havde opnået noget stort. Denne oplevelse var ikke kun min, men også en kilde til inspiration for mine sønner, som delte min begejstring og indsigt i, at drømme kan realiseres på alle stadier af livet. 

Jyllandsposten “generations dynamikken redder verden” (28/1/2024):
i artiklen "Generationsdynamikken redder verden" i JyllandsPosten beskrev jeg vigtigheden af at dyrke samarbejdet mellem generationerne i en tid med komplekse globale udfordringer. Jeg pointerede, at moderne ledelse og arbejdskultur må tilpasse sig unge medarbejderes behov for inddragelse og meningsfulde relationer, hvilket udfordrer traditionelle hierarkier.

Artiklen reflekterede også over de konflikter, der opstod under COVID-19-pandemien mellem generationerne og argumenterede for, at vi nu mere end nogensinde før har brug for at forene vores kræfter på tværs af generationer for at løse de vilde problemer, vi står overfor. Mit mål var at inspirere til en dialog om, hvordan vi bedst kan udnytte generationsmæssige forskelle til at skabe en mere bæredygtig fremtid. 

I kommentaren "De unge mænd er bedre end deres rygte" beskriver jeg, hvordan unge mænd fra Generation Z aktivt arbejder for ligestilling, balance og personlig frihed. De udfordrer traditionelle maskuline normer og viser sårbarhed og kreativitet, som Sebastian Lynggård og Harry Styles. Mange vælger balance og nærvær fremfor traditionelle karriereveje, som set hos Tobias Rahim og Jonas Vingegaard. På trods af nogle negative opfattelser af ligestilling, viser de fleste unge mænd en forståelse for og støtte til feminisme. Deres indsats bidrager til et mere balanceret og menneskeligt samfund. 
 

 

Berlingske "Stærke kvinder fryser også" (17/5/2024): 
I kommentaren "Stærke kvinder fryser også" i Berlingske reflekterede jeg over den uhyggelige podcastserie "Massøren", der afslører svigtet i det retslige system over for kvinders oplevelser af seksuelle overgreb. Jeg sammenlignede deres reaktioner med hundes "dæmpende kropssprog", der bruges til at undgå trusler. Kvinderne beskrev, hvordan de forhandlede med sig selv under overgrebene, præget af frygt og forsøg på at beskytte sig selv og deres ufødte børn. Artiklen argumenterede for nødvendigheden af at opdatere lovgivningen og retspraksis for bedre at forstå og støtte ofre, uden at de retraumatiseres ved retssager. 

Berlingske "Det er de klamme mænd, der bliver fjernet – ikke dokumentaren" (13/6/2024): 
I Berlingske-kommentaren "Det er de klamme mænd, der bliver fjernet – ikke dokumentaren" skrev jeg om DR-dokumentaren "Sexisme i musikbranchen". Jeg fremhævede, hvordan Simon Kvamm og Alex Vargas' åbenlyse støtte til kvindernes oplevelser af sexisme blev set som en bemærkelsesværdig handling, da mænd sjældent tager sådan afstand. koommentaren påpegede, at mænds traditionelle rolle i patriarkalske strukturer har været at opretholde magt gennem præstation og kontrol, hvilket har gjort det vanskeligt at bryde med et sygt system. Desuden diskuterede jeg vigtigheden af at inddrage magtfulde mænd i kampen mod sexismen, hvilket styrker kvindernes historier og understreger systemets omfattende diskrimination. kommentaren sluttede med en optimistisk tone om, hvordan nye generationer af mænd lærer at udfordre de destruktive normer og skabe en mere retfærdig og medmenneskelig fremtid for både mænd og kvinder. 

 

God fornøjelse med alle artiklerne!
 
Vil du følge med i min rejse rundt i Skotland, så kig især her instagram og bare generelt kan du også kigge her facebook eller linkedin.
 
Rigtig god sommer 🌞😎⛱️ 
Emilia
 
P.S: Du kan få 10% rabat på køb af Generationen der skal redde verden... med lidt hjælp fra os andre eved at skrive koden "generationz" på dette link
 

✨Milles memes✨

Det er blevet tid til en af mine yndlings memes ✨ Den får mig til at gigle lidt hver gang jeg ser den. 

Kender du det, når du har køb et nyt item som virkelig er knald eller fald - og så er du også lidt humble omkring det. Det er ikke lige dagen hvor du oser af selvtillid, men alligevel tager du chancen, og smiler lidt skævt tilbage når de gæve københavere giver dig 👀 blikket 👀. Omvendt er København også stedet for risky outfits. Her kan du sågar ifører dig Lady Gaga's meat dress fra 00'erne. Men lille tip hvis du kaster dig ud i kød klæderne, så sørg for guds skyld for, at den er vegan og bæredygtigt produceret!
 

Aktuel presse

Beskrivelse: I dokumentaren ”Sexisme i musikbranchen” er det interessant at iagttage, hvordan bla. Simon Kvamm og Alex Vargas opfører sig helt normalt medmenneskeligt, da de siger fra overfor både krænkeren i bandet og ledelsen af programmet ”Toppen af poppen” på kvindernes vegne. Det er interessant, fordi de kommer til at fremstå som særlige helte ved at gøre det. Og kommer også til at legitimere kvindernes opfattelse af, at det er en syg, uacceptabel og uretfærdig opførsel de bliver udsat for. Det er bemærkelsesværdigt af to årsager...
 
Beskrivelse: Det er vigtigt at mænd siger fra overfor sexisme i musikbranchen 
 
 
 
FOTO: DR TV - Sexisme i musik branchen

Pop op til hjernen

Inspiration til dig fra en verden fuld af vidundere. Og jeg har kun dem med, som jeg synes er fede, sjove, gode, cool eller bare værd at anbefale. 
 
Louise Leth: Kvinde - stå stærkt og kærligt i dig selv
Jeg har anbefalet hende før, psykoterapeuten Louise Leth, og nu gør jeg det igen, for hun udbyder nu et årsforløb med titlen: Stå stærk og kærligt i dig selv. Det er for dig, der er lidt udfordret på dine egne grænser og for ofte føler, at du giver mere til andre, end du har til dig selv. Du kommer til at træne en hel del og hører om Jungs kvindelige arketyper + meget, meget mere. Se det lile magasin om det her og få et godt indblik i hvad du kan opleve og meld dig til her. PS: Der er i skrivende stund faktisk kun  2 pladser tilbage - meeen hun afholder det nok snart igen, så hvis kurset er optaget, kan du komme med en anden gang. 
  
Serier & film
 
Beskrivelse: Den nye DR-dokumentar "Sexisme i musikbranchen" kaster lys over de udbredte problemer med sexisme og krænkelser, som kvinder i musikbranchen oplever. Dokumentaren undersøger, hvordan kvinder i branchen står over for både verbale og fysiske overgreb, samt hvordan magtstrukturer og hierarkier i branchen ofte understøtter og normaliserer sådanne krænkelser. Den fremhæver også vigtigheden af at mænd i branchen, herunder kendte figurer som Simon Kvamm og Alex Vargas, tager afstand fra denne adfærd og støtter kvinders rettigheder og oplevelser. Dokumentaren søger ikke kun at skildre problemets omfang, men også at inspirere til forandring og fremme af mere retfærdige og ligestillede forhold i musikindustrien.
 
IMDb rating: 8.3/10
Beskrivelse: "The Good Fight" følger Diane Lockhart og Liz Reddick-Lawrence, der efter en svindelsag mister deres opsparing og tvinges til at genopbygge deres karriere i et af Chicagos mest progressive advokatfirmaer. Serien udforsker politiske, sociale og kulturelle emner gennem deres juridiske kampe, herunder race, køn, magtstrukturer og retfærdighed. Med en skarp og satirisk tone navigerer karaktererne gennem en verden præget af kontroverser og udfordringer, der afspejler moderne samfundsrealiteter.
 
IMDb rating: 7/10
Beskrivelse: En desperat far, der kæmper med sine egne indre dæmoner, søger efter sin forsvundne søn i New Yorks gader i 1980'erne sammen med en stålsat betjent.
 
 
Bøger, podcasts m.m.
 
Beskrivelse: "The Signature of All Things" af Elizabeth Gilbert er en historisk roman om botanikeren Alma Whittaker, der udforsker livets mysterier gennem botanik. Romanen følger hendes liv og videnskabelige ambitioner i det 19. århundrede, præget af eventyr, kærlighed og intellektuel udforskning.
 
Beskrivelse: Den tredje bog i Bridgerton-serien af Julia Quinn, med titlen "An Offer from a Gentleman" (på dansk: "En fortryllende hemmelig"), fokuserer på den romantiske historie mellem Benedict Bridgerton og Sophie Beckett. Historien udspiller sig med en genfortolkning af eventyret om Askepot, hvor Sophie deltager i en maskebal og forelsker sig i Benedict, men forlader festen tidligt. De mødes senere under dramatiske omstændigheder, og deres kærlighedshistorie udfolder sig med hemmeligheder, lidenskab og følelsesmæssige udfordringer.
 
Beskrivelse: Elizabeth Gilberts roman "Big Magic" handler om kreativitet og den inspirerende rejse mod at følge sine kreative impulser og idéer. Gilbert udforsker forskellige aspekter af kreativitet og deler personlige erfaringer og filosofier om, hvordan man nærmer sig og lever sit mest kreative liv uden frygt eller hindringer. Hun opfordrer læserne til at omfavne deres kreative gnist, udfordre deres egne begrænsninger og frigøre sig fra bekymringer om perfektion og godkendelse.
 
Beskrivelse: En ny milliard-dollar industri vokser hurtigt med vægttabsmediciner som Ozempic, der bruges bredt mod fedme og relaterede sygdomme. Debatter om deres effektivitet og risici fortsætter, da de tilbyder potentiel livreddende virkning mod fedmerelaterede sundhedsproblemer, men også rejser bekymringer om langsigtede konsekvenser og manglende løsning af grundlæggende årsager til fedmeepidemien.
 
Beskrivelse: En række prominente og yngre kvindelige musikere frem og fortæller om den sexisme, som de mener gennemsyrer musikbranchen. Igennem en række konkrete vidnesbyrd fortæller kvinderne, hvordan sexisme har påvirket deres liv og karriere i en af de mest prestigefyldte, kunstneriske brancher.
 
Beskrivelse: Der findes en arabisk kvinde, som ikke bliver omtalt i medierne og som ikke bliver portrætteret på film, TV og i teater. Den selvtænkende, den seksuelt frigjorte, den kunstneriske, den entreprenante, den demokratiske – og den ikke-undertrykte kvinde. Hvor er hun?

Den anden arabiske kvinde kæmper med en uønsket identitet. Uanset hvor hun vender sig, kan hun opleve ikke at blive mødt som et individ, men som en anonym repræsentant for en kultur og en religion. Hun har brug for at fortælle et andet narrativ, men hvilket?

På scenen træder hun frem. Ord for ord afkræfter hun vores fordomme om det arabiske menneske, og skaber foran os et nyt selvportræt. DEN ANDEN ARABISKE KVINDE er her for at blive.

DEN ANDEN ARABISKE KVINDE er en rørende og hudløst ærlig forestilling om female empowerment. Forestillingen er iscenesat af Özlem Saglanmak og skabt i samarbejde med Blaagaard Teater.

 
Til en fødselsdag jeg var til for nylig gav vi fødselaren (som desværre ikke er på billedet) en stor kurv fyldt med parykker, briller og sminke - og som du kan se, satte det gang i festen på en måde, som ingen af os havde forestillet os. Alle - ALLE - tog parykker på i løbet af aftenen og udlevede deres indre beast - så bare et lille tip til sommerens fester 😎😂
 

Kalender

I samarbejde med LearnX holder jeg flere heldags kurser i foråret og efteråret 2024 - både i Aarhus, Odense og København. 
 

Book et foredrag

Hvordan tiltrækker, fastholder og leder du de unge generationer? Hvad motiveres de af og hvordan skaber du en relation til dem? Det og meget mere får du svar på i foredraget. 
 
Kvinder har altid været styret på deres skønhed, seksualitet og socialitet - og det har gjort kvinder ufrie og samfundet fattigere. Derfor er der brug for flere ustyrlige kvinder, der først og fremmest lader sig styre af sin egen lyst...til at leve deres liv, som de ønsker og til at bidrage med det, de synes er vigtigt.
Et skarpt og underholdende foredrag med mange interessante kvindehistorier om hvad man som kvinde med held kan frigøre sig fra og hvad der skal til for at man empower sig selv mere.
 
Kunsten af lykkes sammen i en forandringstid
Vi står midt i et paradigmeskifte når det gælder fremtidens arbejdsplads. Vinderne er de (hierarkiløse) organisationer, der har tillid til deres medarbejdere. Og som skaber et miljø, hvor kreativitet og gode relationer trives på tværs af alt - i et fantastisk fællesskab!

Send mig gerne en uforpligtende forespørgsel.

 
 
Følg mig på Facebook, InstagramLinkedIn og X
 
Og her kan du dele nyhedsbrevet med andre, hvis du tror de vil få glæde af det
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet