Så er generationskonferencen (næsten) på plads! Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 

Det er ikke kun Tintin, der laver dæmpende kropssprog

 
Om lidt under en måned, kører jeg til Skotland for at vandre i en måned sammen med Tintin.
 
Jeg har aldrig før været så uplanlagt, for jeg har ikke et eneste hotel på plads endnu - ja, faktisk har jeg ikke engang bilen på plads! Min egen er nemlig en Polo fra 2007 og selvom jeg gladeligt kører til Jylland flere gange om ugen i den, synes jeg det er for risky at køre hele vejen ned gennem Tyskland, Frankrig og op igennem England for at køre rundt i 3-4 uger i Skotland. Så: Derfor er jeg igang med at finde en anden bil.
 
Men det uplanlagte er faktisk noget af det vigtige for denne rejse. For jeg trænger til at træne min spontanitet og flydende åbenhed igen. Er sikker på, at det nok skal blive meget interessant på ..mange måder 😁 Og i det næste nyhedsbrev kan du få historien om det nu også var sådan en fantastisk idé - eller om jeg kom til at sove i bilen alt for mange nætter 😂😂
 
Har du i øvrigt nogle gode tips til smukke steder jeg skal besøge i Skotland, så kom endelig med dem :)
 
At jeg ikke flyver derover skyldes Tintin. Som også gav mig inspirationen til at skrive min seneste kommentar i Berlingske. Som er blevet endnu mere aktuel nu med DR-dokumentaren om sexisme i musikbranchen - for det kvinderne fortæller om der er præcis det samme.
 
 
Jeg starter den sådan her:
 
Mens jeg hørte alle seks afsnit af den creepy DR-podcastserie, Massøren, der er en true-crime serie om en anonymiseret mandlig massør, der angiveligt har begået hundredvis af overgreb på kvindelige klienter, tænkte jeg mange gange på min hund, Tintin.
 
For når han har gjort noget, han opdager er forkert, laver han det, der kaldes for ”dæmpende kropssprog”.
 
Det er den adfærd, som nogle mennesker fejlagtigt tiltror skam, men som hunde er ude af stand til at føle, fordi det kræver kognitiv bevidsthed – og det har man vist endnu ikke tilskrevet hunde.
 
Dæmpende kropssprog går ud på at dæmpe vreden og aggressionen hos den anden, der har overtaget, og som derfor kan true hunden på livet. For at overleve, gør den sig selv helt lille og ufarlig, trækker bagkroppen ind under sig, sænker hovedet og kigger med store babyøjne op på den stærkeste, som så gerne skulle undlade at slå ihjel.  
 
 
Dæmpende kropssprog er præcis det, som mange af kvinderne i podcasten fortæller om at de tyr til, uden dog at sætte begrebet på handlingen.
 
I stedet taler de om, at de ”bare” fandt sig i hans overgreb med fingre inde i skeden, berøring af bryster og kønslæber mm, mens de ventede på at han blev færdig, så de kunne gå igen.
 
Flere af dem fortæller, hvordan de hele tiden forhandlede med sig selv, om det nu var normalt, at en massør gik så tæt på, og løbende skubbede grænserne for, hvad de ville tillade. 
 
 
Du kan læse resten af kommentaren her hvor jeg understreger, hvorfor det private også er politisk og at det retslige ikke er fulgt med tiden og den opdaterede kønsrespekt.
 
Fx skal man stille nogle andre spørgsmål til kvinder, der bliver udsat for overgreb. De bliver nemlig stillet uretfærdige spørgsmål hvilket blot viser, at retssystemet ikke er fulgt med tiden. Det er på linje med at spørge en voldtaget kvinde om hvilket tøj hun havde på. 
 
FOLKEMØDET
 
Skal du med på klippeøen på næste fredag? Så har jeg 3 anbefalinger den dag - som sjovt nok liiige falder sammen med de tre debatter, som jeg skal moderere 😉 
 
Kl. 10.15-11.00: Carlsbergfamiliens telt, N17: Problem eller potentiale? Generationerne på arbejdsmarkedet
kl. 12.00-12-45: HK, J60 Kæmpestranden: Fra klasserum til karriere
kl. 14.15-15.00: Krifa, J24: Dilemmaspillet - kan du gøre det bedre end chefen?
 
Glæder mig til at alle tre debatter og der er sådan nogle folk med i dem, at jeg håber du har lyst til at opleve dem.
 
GENERATIONSKONFERENCEN: FRA FORSKELLE TIL FORDELE
 
Konferencen er snart ved at være færdigplanlagt og der er de mest fantastiske mennesker med til at sætte lys på det. Se bare:
 
Anders Dons fra Deloitte
Rikke Østergaard der er kendt for "Vi havde en fest på arbejdet, men så kom Preben"
Pede B der laver freestyle rap
Dennis Nørmark med Høvdingeledelse (hans nye bog der kommer til efteråret)
Naima Yasin fra "A seat at the table"
 
og mange, mange flere.
 
Meld dig til her - der er early bird rabat.
 
Til sidst er der bare at huske dig på, at du kan få løbende opdateringer her instagramfacebook eller linkedin.
 
Rigtig god sommer 🌞😎⛱️ 
Emilia
 
P.S: Du kan få 10% rabat på køb af Generationen der skal redde verden... med lidt hjælp fra os andre eved at skrive koden "generationz" på dette link
 

✨Milles memes✨

Åh adulthood!
 
Ikke at jeg føler mig helt grøn i voksenlivet men memes sætter sjove ord på det. 
 
Du kan mærke at du er blevet voksen når særligt denne rammer dig "jeg har ikke tid til at være [indsæt selv: træt, trist, presset, syg] idag, jeg har simpelthen for mange ting på todo-listen". Denne meme får mig til at trække på smilebåndet fordi jeg bliver mødt og får det vendt til tragikomisk situation, fremfor udelukkende semi-tragisk gråt. 
 
I min søgen efter fælleskab med andre Y'er og Z'er, gik jeg på reddit og stødte på andre adulting levels: 
Reddit læser 1: "You feel happy if the toilet is clean like they show in ads"
Reddit læser 2: "Why is there so much sugar in everything?"
 
Fra hvor jeg står, så er det lidt sjovt at stoppe op og tænke over at jeg for blot 10 år siden, ikke ville få optur over nypudsede vinduer eller en peberkværn fra Peugeot - eller pludselig ikke kan lægge mig syg fordi jeg har et ansvar.
 

Aktuel presse

Der er stadig mange artikler og omtaler af bogen, så du får lige en lang række mere her:
 
Beskrivelse: Andrea Hartung gik ned med stress og depression i jagten på succes. Derfor har hun skabt et åndehul, hvor folk kan komme og hvile sig. Kultursociolog Emilia van Hauen kalder tendensen en ”sund reaktion på en usund situation, som mange lever i i dag”.
 
Beskrivelse: Den uhyggelige og aktuelle podcast ”Massøren” viser, at det private også er politisk og at det retslige ikke er fulgt med tiden og den opdaterede kønsrespekt. Fx skal man stille nogle andre spørgsmål til kvinder, der bliver udsat for overgreb.
 
Beskrivelse: Som generation bliver vi formet af den tid, vi vokser op i. Men hvordan påvirker det arbejdsmiljøet, trivslen og kollegaskabet, at nutidens arbejdspladser skal rumme fire generationer, der ifølge eksperter har vidt forskellige behov og forventninger til deres arbejdsliv. Og hvordan undgår vi, at generationsforskellene bliver en kløft, når vi skal arbejde sammen på tværs. Fagbladet har talt med en bogaktuel sociolog og fem bioanalytikere fra de fire generationer – to fra den meget omtalte generation Z – for at høre, hvordan de oplever udfordringen.
 
Beskrivelse: Lyt med fra minut 15:30! To nye romaner sætter spørgsmålstegn ved kernefamiliens monopol på ideen om det gode liv. Vi dykker ned i de familieformer de skildrer i deres romaner sammen med forfatterne til dem - Linea Maja Ernst og Dy Plambeck, ligesom vi også får besøg af en kultursociolog Emilia van Hauen, som fortæller os om vores kollektive drømme om familien anno 2024.
 
 
FOTO: Apple Tv+ - Roar

Pop op til hjernen

Inspiration til dig fra en verden fuld af vidundere. Og jeg har kun dem med, som jeg synes er fede, sjove, gode, cool eller bare værd at anbefale. 
  
Serier & film
 
IMDb rating: 5.7/10
Beskrivelse: Denne stjernespækkende, genrrebrydende antologiserie sammenvæver otte sorthumoristiske, feministiske fabler med uventede tilgange til emner såsom kønsroller, autonomi og identitet.  
En virkelig interessant og ret skør serie, som du skal se, hvis du ønsker noget, der er pænt off og anderledes og fedt!
 
IMDb rating: 7/10
Beskrivelse: En studerende ved Oxford University bliver draget ind i verdenen af en charmerende og aristokratisk klassekammerat, som inviterer ham til sin excentriske families vidtstrakte ejendom for en sommer, han aldrig vil glemme. 
Fandme en syg film - eller: Fandme en syg hovedkarakter og en virkelig god og uhyggelig film.
 
IMDb rating: 8.9/10
Beskrivelse: En kvindelig jurist med forbindelser til store dele af den danske underverden beslutter sig for at bryde med sit gamle miljø. Hun bliver muldvarp for en gruppe journalister, og med skjult kamera begynder hun at afsløre alt fra rockere til advokater og store erhvervsdrivende.
Lige så syg og endnu mere uhyggelig, fordi den viser en virkelighed, som vi jo godt ved findes - men som vi nu har fået smasket lige i hovedet, så vi ikke kan lade være med at være bevidste om det. Heldigvis er det dog ikke størstedelen af DKs befolkning der snyder og bedrager og derfor synes jeg også det er vigtigt at være obs på, at vi jo HAR en høj tillid og ordentlighed i landet OGSÅ. Og så har jeg et lille problem med Mads Brügger nogle gange lidt for selvfede måde at præsentere spørgsmål og stoffet på - men han er jo også meget dygtig til at få de vilde historier frem.
 
IMDb rating: 7/10
Beskrivelse: En broget flok podcastere sætter sig for at efterforske mystiske forsvindinger fra årtier tilbage i en charmerende irsk by med mørke, rædselsfulde hemmeligheder.
God underholdning.
 
IMDb rating: 8.6/10
Beskrivelse: Paul Atreides forenes med Chani og Fremen, mens han søger hævn mod de sammensvorne, der ødelagde hans familie. Han står overfor for et valg mellem sit livs kærlighed og universets skæbne; en frygtelig fremtid, som kun han kan forudse.
Jeg var vild med del 1 og tror nok også jeg er det med del 2... hvis det lyder kryptisk, så er det fordi den er sådan lidt et mellemspil på en underlig måde, så jeg er sikker på, at når jeg har set del 3 og vælger at se dem alle tre i rap, vil del 2 opleves meget bedre.
 
IMDb rating: 8.2/10
Beskrivelse: En ung forfatter, der prøver at komme sig over en offentlig ydmygelse, accepterer modvilligt at arbejde sammen med en spydig komikerlegende, der oplever sin egen karrierekrise.
Den serie er bare blevert bedre og bedre og S3 er simpelthen så god!
 
IMDb rating: 6.4/10
Beskrivelse: Denne dokumentar dykker ned i mysterierne omkring neandertalerne, og hvad deres fossiler fortæller os om deres liv og forsvinden.
Lidt kedelig og uoverraskende docs, men ok hvis man interesserr sig for den slags. Og det gør jeg :)
 
IMDb rating: 7.6/10
Beskrivelse: Filmen følger Monroe Stahr, en talentfuld og ambitiøs filmproducent i 1930'ernes Hollywood. Han navigerer gennem personlige og professionelle udfordringer, mens han forsøger at hædre sin afdøde kæreste og skabe banebrydende film. Monroe står i kontrast til sin mentor og chef, Pat Brady, hvis pragmatiske tilgang til filmskabning ofte kolliderer med Monroes idealisme. Serien skildrer magtkampe, kærlighed og drømme i en tid præget af økonomiske vanskeligheder og stigende politisk spænding.
At den ikke fik en S2 er ufatteligt - super fed serie som både har dybde og glamour.
 
IMDb rating: 7.6/10
Beskrivelse: Serien følger Colin Farrell i hovedrollen som John Sugar, en privatdetektiv i Los Angeles. Sugars undersøgelse af den mystiske forsvinden af Olivia Siegel, barnebarnet af en legendarisk Hollywood-producent, Jonathan Siegel. Mens han dykker dybere ned i sagen, afdækker Sugar mørke og skjulte hemmeligheder inden for Siegel-familien, der forbinder dem med en farlig kriminel organisation. Serien blander elementer af neo-noir med en moderne indstilling og præsenterer en kompleks fortælling fyldt med intriger og spænding​.
Åh ja, hvordan skal jo dog fortælle, at den er meget mærkelige end man regner med, når man starter denne ret geniale serie, for den starter allerede mærkelig. Og god. Og mærkelig. Og virkelig virkelig god...
 
Bøger og podcasts
  
Beskrivelse: På en massagebriks i Hovedstadsområdet tager en lindrende oplevelse pludselig en drejning. Mens afslappende musik flyder ud af højttaleren, og der egentlig skulle tages hånd om de nakkesmerter, 'Pernille' har, ændrer massagen karakter.  I podcasten "Massøren" undersøger DR Dokumentar, hvor grænsen går mellem et overgreb og en alternativ behandling - og hvem der holder øje med de behandlinger, der er mere alternative end det almindelige sundhedssystem kan tilbyde.
Den skal du lytte til....
 
Tintin og mig på kajen i Nordhavn.
Lige om lidt: Tintin og mig i Skotland...😁
 

Kalender

I samarbejde med LearnX holder jeg flere heldags kurser i foråret og efteråret 2024 - både i Aarhus, Odense og København. 
  • 14. juni 2024, Bornholm: Folkemødet:
    • Kl. 10:15-11:00 hos Carlsberg Group - "Problem eller potentiale - Generationerne på arbejdsmarkedet"
    • Kl. 12:00-12:45 hos HK - "Fra klasserum til karriere"
    • Kl.14:15-15:00 hs Krifa - "Kan du gøre det bedre end chefen?"
  • 12. september 2024, Odense: Fyns erhverskonferencen- Viden til vækst
  • 1. oktober 2024, København: Generationskonference med LearnX
  • 24. oktober 2024, København: Forelæsning på Folkeuniversitet
  • 29. oktober 2024, København: Sammen med LearnX, heldagskursus om generation Z
  • 5. november 2024: Århus: Sammen med LearnX, heldagskursus om generation Z
 

Book et foredrag

Hvordan tiltrækker, fastholder og leder du de unge generationer? Hvad motiveres de af og hvordan skaber du en relation til dem? Det og meget mere får du svar på i foredraget. 
 
Kvinder har altid været styret på deres skønhed, seksualitet og socialitet - og det har gjort kvinder ufrie og samfundet fattigere. Derfor er der brug for flere ustyrlige kvinder, der først og fremmest lader sig styre af sin egen lyst...til at leve deres liv, som de ønsker og til at bidrage med det, de synes er vigtigt.
Et skarpt og underholdende foredrag med mange interessante kvindehistorier om hvad man som kvinde med held kan frigøre sig fra og hvad der skal til for at man empower sig selv mere.
 
Kunsten af lykkes sammen i en forandringstid
Vi står midt i et paradigmeskifte når det gælder fremtidens arbejdsplads. Vinderne er de (hierarkiløse) organisationer, der har tillid til deres medarbejdere. Og som skaber et miljø, hvor kreativitet og gode relationer trives på tværs af alt - i et fantastisk fællesskab!

Send mig gerne en uforpligtende forespørgsel.

 
 
Følg mig på Facebook, InstagramLinkedIn og X
 
Og her kan du dele nyhedsbrevet med andre, hvis du tror de vil få glæde af det
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet