Kurser den 11. april i Århus og 2. maj i København Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 

Anbefales bredt indkøbt

 
Nogle gange undervælder livet én (og så keder man sig så gudsjammerligt og kan føle sig ubehageligt fanget i en arrrgghh-situation, hvor ikke engang 14 flugtforsøg til toilettet kan afhjælpe kedsomheden) og andre gange overvælder det én. Det første havnede jeg i forleden dag, mens det sidste har været de sidste to måneder i mit liv. 
 
Bogen har befundet sig på bestsellerlisterne siden den kom ud og er stadig en af de mest solgte ledelses/businessbøger, hvilket kan forklare, at den gik i 2. oplag efter 5 uger. Det er hvad man altid drømmer om som forfatter, så mit ego har har det rigtigt godt!
 
Men min sjæl har det bedre ❤️ for det er jo et udtryk for interesse, omsorg og ønsket om forståelse for de unge og dét er i bund grund også et udtryk for kærlighed. Nok mere ovre i næstekærlighedsskuffen, men stadig kærlighed. Og dét kan vi ikke få for lidt af i verden.
 
Forleden kom så den længe ventede lektørudtalelsen (altså bibliotekernes egne anmeldere) og den var simpelthen så fin og gjorde mig endnu mere glad.
 
 
Martin Minka Jensen gav den de magiske ord: "Anbefales bredt indkøbt" 
 
Interessant og velskrevet værk, der på omfattende og nuanceret vis tager livtag med en hel
generations plads i verden og dens muligheder for forandringer. Bogen trækker teoretisk og analytisk på både sociologi og psykologi, hvilket giver et dybtgående indblik i vekselvirkningen mellem mennesker og samfund.
 
Så dette kan komme til at betyde, at de der ønsker at læse den, ikke skal vente mange uger på at få øjnene på den. Tak Martin ❤️
 
 
2024 har jeg udnævnt til at være mit lyst år
 
Alt det ovenstående er også et resultat af, at jeg har arbejdet som en myre 🐜🐜🐜 der er faldet ned i en sukkerkrukke 🍯🍯🍯 Og derfor lovede jeg mig selv, at når bogen var afleveret til tryk, SÅ ville jeg invitere lysten og det spontane og sociale og nydelsen ind i mit liv igen. 
 
Også fordi jeg to gange i løbet af det sidste år midt under et foredrag, pludselig ikke kunne huske, hvad pokker jeg havde startet sætningen med! Som så mange andre var jeg ved at blive ramt af stress, men fik altså afværget det - men kun fordi jeg gjorde noget meget radikalt. Synes jeg selv.
 
Det har jeg skrevet om i min seneste kommentar i Berlingske, hvor jeg bla. skriver:
 
Min fordel var, at jeg har holdt foredraget mange hundrede gange, og selvom der hele tiden kommer nye variationer til, er skabelonen den samme, og derfor ved jeg altid, hvor jeg er henne i helheden. Men sådan er det jo ikke i livet. Man kan godt tro, at man ved, hvad der sker i morgen, men pludselig en dag bliver man fyret, bliver forladt, bliver syg, mister sin bedste ven og så står man dér med alle sine tryghedsforudsigelser, der er lige så meget værd som en floppydisk. Den slags kriser, som kan være slemme nok alene, bliver forstærket, fordi vi lever i et højhastighedssamfund, hvor vi skal spæne alt hvad vi kan, blot for at blive stående. Det er derfor at ”Ærømanifestet” er blevet en bestseller og at ”Skærmsund” i dag ligger på manges spisebord, så man kan tage en snak i familien om, hvordan man skaber mere nærvær i en dagligdag, der føles som et hækkeløb over en tjekliste.  
 
Men tilstanden af travlhed skyldes ikke kun opgaverne. Den skyldes også et grundlæggende fravær af udlevet lyst. Ikke lyst som i ”jeg tager burgeren, selvom jeg burde tage salaten” eller ”jeg ser lige 1, nej 2, okay 3 afsnit af min serie inden jeg går i gang med arbejdet”. Det er ikke den hurtige og akutte behovstilfredstillende lyst jeg taler om. Det er den dybe lyst, der har rod i vores inderste længsel, som nogle filosoffer kaldes vores sjæl, andre vores ånd. Den lyst der er knyttet til en oplevelse af eksistentiel mening, som er svær at følge, fordi vi har skabt et samfund, hvor det materielle, det kognitive, det mentale og det produktive har en langt større synlig og socialt accepteret værdi end vores ånd og sjæl har. En overbevisning som den nye disciplin trivselsøkonomi stiller et sundt spørgsmålstegn ved og som begynder at få en større bevågenhed. Netop fordi vi i for stor udstrækning har skabt et samfund, der er ude af balance.
 
At min situation ikke udviklede sig til alvorlig stress skyldtes, at jeg i 2023 blev...
 
Du kan læse videre her 
 
 
Kan du se den stol der?
 
Den stol kan blive din i over en time ad gangen. Jeg har selv siddet i den mange gange - og det er noget af det bedste, jeg nogensinde har gjort i mit liv. Især når jeg har været i en periode, som har været særligt krævende (som nu).
 
Stolen befinder sig i Louise Leths konsultation midt i København og det er ikke første gang, at jeg anbefaler hende. For hun er simpelthen så stjernedygtig, at jeg ønsker alle der har brug for hjælp til at ikke at føle sig ensom, forladt, fortabt, fortvivlet og fremmed i sit eget liv får mulighed for at sidde i den. Stolen virker også for dig, der "blot" har lyst til at ændre retningen i dit liv, forstå dig selv bedre eller ændre dit forhold til relationer. 
 
Helt teknisk er Louise psykoterapeut, parterapeut og forfatter og derfor uddannet til at give dig en forståelse for dine skjulte mønstre og ubevidste adfærd og kan give dig redskaber til at forandre dem i et personligt og trygt rum. Hun kan også hjælpe par til at få kortlagt jeres relations dynamikker og adfærd og opnå redskaber til bedre kommunikation og løsninger på problematikker i jeres parforhold. Det samme gælder for jeres familie eller andre grupper
 
Så ja, hun er den dygtigste terapeut jeg nogensinde har været hos og har så indgående en teoretisk viden, at hun altid har skubbet mig endnu længere end jeg selv kunne forestille mig. Men hun er bare også langt mere end det. For hun har en særlig evne til helt intuitivt at forstå, hvad det er, der er på spil - og det kan du ikke lære på en uddannelse. Det er personlighed. 
 
Og så slutter jeg alt dette af med et skønt billede, som Mille har lavet. Hun er Z'er og det er også hende, der træner mig i at forstå emojis på hendes generations vegne. Det kommer der en serie om lige snart på instagram. Og det kan du se ved at få løbende opdateringer her instagramfacebook eller linkedin.
 
Kærlige lysthilsner ❤️🌱💃🤩 og god genopstandelse (om det er din egen eller Jesus, det styrer du selv ;)
Emilia
 
P.S: Hvis du ikke har fået købt Generationen der skal redde verden... med lidt hjælp fra os andre endnu, så kan du bestille den lige her
 
 

✨Mille's memes✨

Alright, den her kræver vidst lidt forklaring! 
 
Ser du, jeg har lagt mærke til på SoMe at det flyder med memes der siger "I got that dawgg (læs: dog) in me". Det kan oversættes til at man sammenligner sig selv med en hund der står standhaftigt og ikke virker til at "have a care in this world"... Sådan lidt de der ærketypiske hegemoniske maskulitets typer der drikker ketokaffe og dyrker crossfit, før de nærmest har slået øjene op.
 
Hm ja det kan jeg ikke genkende, istedet er den her mere mig. En cute lille markmus der spiser jordbær og passer på sig selv mens freden stadig hersker. I DON'T have that dog in me ✨This is me✨
 
FOTO: Alt For Damerne, artikel: Lær din Z'er at kende

Aktuelle artikler & TV

Der er stadig mange artikler og anmeldelser af bogen, så du får lige en lang række mere her:
 
 
Beskrivelse: Ud med generationsbashing. Når generationer peger på hinanden og siger, at »det er jeres skyld – hvorfor kan I ikke bare være ligesom os?«, så mister vi det dyrebareste, vi har, skriver forfatteren og foredragsholderen Ann-Christina Matzen Andreasen i anledningen af min nye bog. 
 
Beskrivelse: Du har måske hørt dem omtalt som sarte, følsomme, forkælede eller krænkelsesparate, og selvom de tillægsord kan være korrekte, når de bliver brugt, er det langt fra hele sandheden om den generation, der bliver rigtigt voksne i disse år. Der findes mange forskellige negative forestillinger om de unge, men de fleste er altså fejlantagelser, fortæller sociolog Emilia van Hauen. 
  
Beskrivelse: Vi taler om den unge generations værdier, generationsbashing, Alex Vanopslagh-effekten og meget andet. Og Emilia van Hauen kommer med gode råd til, hvordan de ældre generationer kan imødekomme og forstå de unge Z’ere. 
 
Beskrivelse: Gæster skuespiller Trine Pallesen og sociolog Emilia van Hauen, viser sig at have en fælles interesse for shamaner, og Trine Pallesen fortæller om at længes tilbage til en tidligere inkarnation, hvor hun var det, der engang hed indianer. Afsnittets store emne er den berygtede generationskløft, som måske kan blive til et generationsløft, hvis vi lærer at forstå hinanden.
 
Beskrivelse: “Noget af det, som generation Z insisterer særligt på, er netop mere menneskelighed, bedre balance og større transparens. De vil ikke foregive, at de er noget andet, end hvad der er, og de tør i højere grad at være sig selv og give udtryk for mange flere forskellige følelser, end deres forældres generation kunne og turde, da de var unge,”
 
Beskrivelse: Den unge generation vil enormt gerne fællesskabet. Giv dem lov at bidrage fra start og vær nysgerrig på, hvad de kan. Så er der større chance for, at de bliver. Og glem alt om fastholdelse. Generation Z vil nemlig ikke holdes fast – men de vil gerne tilknyttes. 
 
Beskrivelse: Generation Z'erne, der er født mellem 1995 og 2010, er for alvor på vej ud på arbejdsmarkedet. Og det skaber nye og ukendte udfordringer for arbejdspladserne.
 
Beskrivelse: Stigende mistrivelse - Ønsket om at spare op til at kunne arbejde mindre giver kultursociolog Emilia van Hauen en mulig forklaring på. I disse år ser vi nemlig en stigende mistrivsel.  
 
 
FOTO: Amazon Prime - American fiction

Pop op til hjernen

Inspiration til dig fra en verden fuld af vidundere. Og jeg har kun dem med, som jeg synes er fede, sjove, gode, cool eller bare værd at anbefale. 
  
Serier & film
IMDb rating: 7.3/10
Beskrivelse: En dreng kendt som avataren skal mestre de fire elementære kræfter for at redde verden i krig - og bekæmpe en hensynsløs fjende, der er indstillet på at stoppe ham.
Den er super fin og den flotte rating på IMDB forstår jeg godt, men jeg skulle nok se den med mine sønner, da de var yngre.
 
IMDb rating: 7.6/10
Beskrivelse: "American Fiction" er en amerikansk komedie-drama film fra 2023, skrevet og instrueret af Cord Jefferson i hans debut som instruktør af spillefilm. Filmen er baseret på den roman fra 2001, "Erasure," af Percival Everett, og følger en frustreret romanforfatter-professor, der skriver en vildsatire af stereotype "Sorte" bøger, kun for at den bliver fejlagtigt opfattet som seriøs litteratur af det liberale elitære og udgivet med høje salgstal og kritisk ros.
Virkelig virkelig god og skarp og klog og underholdende. Forstå godt den vandt en Oscar. Fordi den italesætter en vigtig problemstilling på en interessant måde.
 
IMDb rating: 7.4/10
Beskrivelse: Henry Sugar er pseudonymet for en ungkarl, der bruger sin arvede formue til at finansiere sine spillevaner. En dag støder han på en bog med en læges rapport om Imdad Khan, en mand der hævdede, at han kunne se og interagere uden at bruge sine øjne. Efter at have set Imdad udføre endnu større bedrifter i sit eget cirkusnummer, interviewede lægen Imdad, og han fortæller ham sin livshistorie.
Endnu en Oscarvinder - også helt fortjent. Original fortalt og scenografi - ser næsten ud som et teaterstykke med sceneskiftdelerium. 
 
IMDb rating: 7/10
Beskrivelse: Handlingen foregår i det 17. århundredes Amsterdam og følger den attenårige pige Petronella Oortman, der bliver gift med en velhavende købmand ved navn Johannes Brandt. På trods af det tilsyneladende luksuriøse liv finder Nella sig selv i et hus fyldt med hemmeligheder og mysterier. Titlen henviser til en miniaturmaler, som Nella bestiller til at skabe en lille kopi af sit nye hjem. Men miniaturmaleren begynder at sende Nella mystiske og uhyggeligt nøjagtige miniature, der synes at forudsige begivenheder i hendes liv og afsløre skjulte sandheder og hemmeligheder inden for husstanden.
Anya er en interessant personlighed og historien folder sig godt ud, også i overraskende vinkler.
 
IMDb rating: 7.8/10
Beskrivelse: En ung kvindes skæbnesvangre beslutning i 1960'ernes Kina sender bølger gennem rummet og tiden til en gruppe brilliante videnskabsfolk i nutidens verden. Mens naturens love afdækkes foran deres øjne, genforenes fem tidligere kolleger for at konfrontere den største trussel i menneskehedens historie.
I skrivende stund kun set 3 episoder, men daaaamn!!! den fanger virkelig og jeg har faktisk mere lyst til at se den end at skrive dette nyhedsbrev færdigt ;) Skabt af skaberne af Game of Thrones - og de er STADIG gode!
 
Bøger og podcasts
Beskrivelse: Da Helle Thorning-Schmidts mand Steven Kinnock i 2010 kommer på forsiden af B.T. med overskriften ‘Scorer kassen i skattely,’ begynder en årelang skandale, der også indbefatter rygter om Kinnocs påståede homoseksualitet. Vi jagter svar med manden, der skrev de opindelige artikler i B.T. Hvem lækkede parrets fortrolige skattepapirer, foregik der magtmisbrug helt oppe i toppen af Venstre, havde parret rent faktisk rod med Skat, og hvorfor var Kinnocks seksualitet relevant for sagen?
Desværre er værten nogle gange vildt upassende i sine grin, men ellers en faktisk virkelig spændende podcast.
 
  
Andet
Beskrivelse: “Jeg har konstant dårlig samvittighed over, at min mor sidder alene hele dagen, og når jeg kommer forbi, kan jeg ikke engang give hende det, hun ønsker sig allermest. Nemlig nærvær og samtale.” Maria Luisa Højbjerg gør opmærksom på, hvor meget det slider at være pårørende i dagens Danmark.
Min søster, der er kommunikationsdirektør for ÆldreSagen har skrevet dette kloge indlæg. Har du ældre forældre, så tror jeg du vil genkende situationen.
 
 
Når man er på randen af stress, er det en virkelig dejlig ting at gå. Bare vandre rundt - og helst med en hund. Det har jeg gjort en hel del de sidste måneder og da jeg bor i dejlige Nordhavn, hvor alting hele tiden ændres, får jeg set alt det nye løbende. Her et billede fra et nyt lille charmerende fyrtårn på en af de nye moler (og Tintin og min røde handske i forgrunden, det er altså ikke en pøller (som man måske godt kunne tro 😅) og et vinduesbillede af verdens bedste og fineste boghandel, nemlig Liljen & Fuglen, hvor jeg køber ALLE mine bøger. 

Kalender

I samarbejde med LearnX holder jeg flere heldags kurser i foråret og efteråret 2024 - både i Aarhus og København. 
  • 11. april 2024: Heldagskursus om generation Z sammen med LearnX: Hotel GUESTapart, Aarhus 
  • 2. maj 2024: Heldagskursus om generation Z sammen med LearnX: Scandic Sluseholmen, København
  • 12. september 2024, Odense: Diversity, Equity & Inclusion konference
  • 29. oktober 2024, København: Sammen med LearnX, heldagskursus om generation Z
  • 5. november 2024: Århus: Sammen med LearnX, heldagskursus om generation Z
Og den 1. oktober holder vi i København i fællesskab en stor konference om GENERATIONER. Jeg sender et ekstra nyhedsbrev ud om det næste onsdag - hvor jeg har brug for din hjælp! 😊

Book et foredrag

Hvordan tiltrækker, fastholder og leder du de unge generationer? Hvad motiveres de af og hvordan skaber du en relation til dem? Det og meget mere får du svar på i foredraget. 
 
Kvinder har altid været styret på deres skønhed, seksualitet og socialitet - og det har gjort kvinder ufrie og samfundet fattigere. Derfor er der brug for flere ustyrlige kvinder, der først og fremmest lader sig styre af sin egen lyst...til at leve deres liv, som de ønsker og til at bidrage med det, de synes er vigtigt.
Et skarpt og underholdende foredrag med mange interessante kvindehistorier om hvad man som kvinde med held kan frigøre sig fra og hvad der skal til for at man empower sig selv mere.
 
Kunsten af lykkes sammen i en forandringstid
Vi står midt i et paradigmeskifte når det gælder fremtidens arbejdsplads. Vinderne er de (hierarkiløse) organisationer, der har tillid til deres medarbejdere. Og som skaber et miljø, hvor kreativitet og gode relationer trives på tværs af alt - i et fantastisk fællesskab!

Send mig gerne en uforpligtende forespørgsel.

 
 
Følg mig på Facebook, InstagramLinkedIn og X
 
Og her kan du dele nyhedsbrevet med andre, hvis du tror de vil få glæde af det
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet