Digital bogreception 26. januar kl. 16.30 Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 

Generationen der skal redde verden

...med lidt hjælp fra os andre 
Forstå hvordan de unge Z'ere skaber vores fremtid 
 
YES! Endelig!!! I dag udkommer min syvende bog (som du kan købe lige her) og jeg tror aldrig jeg har været så spændt på at følge reaktionerne som med denne (og ja, jeg er præcis lige så glad som på billedet 😉 men jeg er faktisk også ved at dø i flere afdelinger, for uhhh, jeg ønsker jo bare at den bliver godt modtaget, men man ved jo aldrig🫢 og derfor vil jeg egentlig bare gerne have det overstået 😅).
 
På overfladen er den en fagbog, der er fuld af undersøgelser, teorier, statistikker, eksempler osv, men i virkeligheden er den en
 
kærlighedshistorie.
 
Det gik meget hurtigt op for mig, da jeg begyndte at skrive på den for mere end halvandet år siden. Især til generation Z selvfølgelig. Men også til alle de andre generationer, der jo har været med til at skabe verden, som vi kender den. 
 
Og måske aller mest til os mennesker, for det er jo os, der i fællesskab hver dag står op og skaber vores fælles samfund. 
 
 
Mit håb er, at den kan være med til at skabe en bedre forståelse og forbindelse mellem generationerne ved at få indsigter i hvem alle generationerne er, dog især generation Z, og ikke mindst hvorfor de er som de og hvad de bidrager med til verden og fremtiden. 
 
Bogen er både et meget personligt projekt - jeg har selv tre sønner fra den generation - og en faglig opgave, fordi jeg som sociolog gerne vil tage et opgør med generationsbashingen, som bare er super trættende, kontraproduktiv og nogle gange direkte ødelæggende for fællesskabet. Det kan du naturligvis læse MEGET mere om i bogen selv, som du stadig kan købe lige her
 
Men får du lyst til at høre mere om den inden du køber den, kan du i dag høre mig på Kulturen på P1 kl. 14.10 eller læse en artikel i Kristeligt Dagblad, i morgen kan du se mig i Go Morgen DK kl. 7.10 og snart kommer også en større artikel i Alt For Damerne - og meget mere er på vej, fx flere podcasts.
 
 
Det kan du også komme med til, hvor jeg i samtale med Frederikke Felding (ja, det er hende fra Ustyrlige Kvinder :) taler om bogen. Du kan melde dig til her
 
Og så er jeg selv i gang med at skrive flere kronikker og klummer om det, så det næste nyhedsbrev vil nok være pænt fyldt op med info om bogen.
 
 
Listehelvedet på linkedin
Men det hele skal ikke handle om bogen. Min seneste klumme i Berlingske, dykker nemlig ned i emnet om sociale mediers årsopsummeringer og den konstante strøm af succeslister. I en tid, hvor vi alle stræber efter at præsentere det perfekte, stiller jeg spørgsmålet: Er vores livsfortællinger virkelig så fejlfri, som vi giver udtryk for online? Læs med, som jeg udfordrer den traditionelle opsamling og opfordrer til ærlighed og autenticitet. 
 
FOTO: Netflix - Nyad.

Jeg skriver bla:

Faktisk synes jeg, at prale-lister som koncept er en god ting, for de kan virke inspirerende og tabu-nedbrydende. Men altså kun hvis de formidles med større menneskelig indsigt end et excel-ark og med mere passion og emotionalitet end støvbomberne i hushjørnerne. Det er altså ikke listeidéen, men indholdet, der er trættende. Derfor vil jeg gerne opfordre til, at vi i stedet deler en eller flere af nedenstående lister. Gang på gang har det nemlig vist sig, at når vi mennesker deler vores traumer, kan vi heale hinanden og på den måde opdage, at vi aldrig er alene om at fucke op eller føle os som en fiasko (som fx #metoo). Ligesom vi oftest bliver mest inspirerede af hinandens erfaringer.

Hvis du læser klummen, som der er link til under "aktuelle artikler" finder du også ud af, hvorfor der er et billede af Jodi Foster og Pussy Riot :) 

FOTO: Lousiana udstilling: Pussy Riot - Anatoly Maltsev/EPA/Ritzau Scanpix 
 
Til sidst: Husk at du kan få løbende opdateringer ved at følge med på instagramfacebook eller linkedin.
 
Denne gang vil jeg sende både dig og bogen en hilsen - for jeg håber nemlig, at I begge to får den mest fantastiske måned med en fuldmåne, der starter i dag 🌛🌑🌜
 
Kærlig hilsen
Emilia
 
P.S: Hvis du nu får lyst til at købe en hel masse af bøgerne, så skiv til mig direkte, for så kan jeg sørge for en ret pæn rabat til dig. 
 
 

✨Mille's memes✨

Følelsen af januar... 
Det er januar = nye begyndelser. Ergo New year, New me (læs: same old me) og den sunde livsstil skal atter genoptages efter at have blevet forvist til et sted i Nordsibirien. Men så alligevel fanger du dig selv i at liiiige skulle have en sidste snacky-snacky - bare en SIDSTE. 
 
Intensionen ved nytårsforsæt er en super god ide. I praksis not so much. Derfor forsøger jeg mig på at leve som min farmor plejede at sige: "Alt med måde" ✨  
 
 
FOTO: Apple TV+ - Foundation

Aktuelle artikler & TV

 
Jeg gerne ville dele noget anderledes end de sædvanlige succeslister. Lad os droppe det polerede og i stedet dele ægte øjeblikke, fejl og triumfer. Det er fundamentet for min seneste artikel i Berlingske, skrevet som en nytårssalut!  

”Tak til 2023, hvor jeg har været så heldig at hjælpe topledere i mange organisationer til at overvinde deres komplekse problemer med deres medarbejdere og i stedet finde sammen i fælles forståelse. Tak også til den lange række (I ved selv hvem I er) af hjælpeorganisationer, som jeg med frivilligt arbejde har fået lov til at ændre verden sammen med. Jeg vil også gerne fremhæve min fantastiske niece, som tillod mig at række hende en hånd, da hun havde det sværest…”

Tiden omkring jul og nytår drukner de sociale platforme (og især LinkedIn) i en massiv række af opslag med endeløse uendeligt kedelige lister over alt hvad folk har opnået af succes i løbet af året. Som det ovenstående. Helst fortalt i en humble-bragging stil, som bare skærper (fremfor slører) den virkelige årsag til at lave dem: Nemlig kalkunsk selvpromovering. Nogle (få) formår at gøre dem...

 
Jeg kommenterede i Kristelig dagblad på det kommende tronskifte, sideløbende generationers betydning heraf. H.M. og H.M. tilhører jo generation X og det skal måske vise sig at have sin effekt på det monakiske virke. 
 
”Frederik og Mary tilhører en generation, som er vokset op med en bevidsthed om, at der findes en finkultur, nogle samfundsinstitutioner og en akademisk viden, man bør kende til. Men de er også interesserede i, hvad deres børns generation har gang i.Det hænger sammen med, at der er sket et afgørende skifte i forholdet mellem generationerne.” 
 
 
FOTO: Netflix - The Crown

Pop op til hjernen

Inspiration til dig fra en verden fuld af vidundere. Og jeg har kun dem med, som jeg synes er fede, sjove, gode, cool eller bare værd at anbefale. 
  
Serier
 
IMDb rating: 7.6/10
Beskrivelse: Baseret på Isaac Asimovs prisbelønnede bogserie “Foundation” om en gruppe udstødte, som forsøger at redde menneskeheden og genopbygge civilisationen midt under det galatiske riges fald.
 
IMDb rating: 8.6/10
Beskrivelse: Denne serie er inspireret af virkelige hændelser og fortæller om dronning Elizabeth II og de politiske og personlige hændelser, der påvirkede hendes regeringstid.
Serien er generelt helt fantastisk, men S5 og S6 er absolut de svageste - pånær E10 i S6, som klart er det bedste afsnit af dem alle i hele sæsonen, selvom det ikke kommer op på niveau med de gode episoder i de andre sæsoner. Fx det med slaggerbjerget eller det med Kennedy.
 
IMDb: 8.1/10
Beskrivelse: Forestil dig en verden, hvor det globale rumkapløb aldrig ophørte. Ronald D. Moore (Outlander, Battlestar Galactica) udforsker det spændende scenarie i sin fiktive historiefortælling med fokus på NASA-astronauterne og deres familiers liv.  
 
IMDb: 8.1/10
Beskrivelse: Dette skarpsindige spiondrama følger et dysfunktionelt hold af MI5-agenter – og deres højst utiltalende chef, den berygtede Jackson Lamb – som prøver at navigere i spionagens bedrageriske verden for at beskytte England mod mørke kræfter.
 
 
Film
 
IMDb rating: 7.1/10
Beskrivelse: Atleten Diana Nyad sætter sig som 60-årig for at opfylde en næsten umulig drøm, hun har haft hele livet: at svømme fra Cuba til Florida over mere end 160 km åbent hav.
 
IMDb rating: 7.9/10
Beskrivelse: Efter et flystyrt i en fjerntliggende del af Andesbjergene bliver de overlevende hinandens bedste håb og samarbejder om at prøve at finde vejen hjem.
 
IMDb rating: 4.1/10
Beskrivelse: I den historiske hævnfilm følger man således Anne og Freja, der søger hævn over de mænd, som myrdede deres familie. Deres rejse ender i Stockholm, hvor de bliver draget ind i en politisk magtkamp mellem Sverige og Danmark.
 
IMDb rating: 7.4/10
Beskrivelse: Filmen 'Farven Lilla' er en filmatisering af Broadway-musicalen baseret på Alice Walkers litterære klassiker af samme navn fra 1982. 14-årige Celie udnyttes seksuelt af sin far og tvinges til at gifte sig med en brutal ældre mand. På trods af undertrykkelse og vold kan hun, blandt andet takket være stærke kvinder i sine omgivelser, alligevel begynde at tro på sig selv.
 
IMDb rating: 8/10
Beskrivelse: Ingen på forberedelsesskolen kan lide ham. Han har ingen familie og ingen andre steder at tage hen i julen 1970, så han bliver på skolen for at holde øje med de elever, som ikke har mulighed for at rejse hjem. Der går dog ikke mange dage før, der kun er en elev tilbage. Den utilpassede Angus, som godt nok er en dygtig elev, men hvis dårlige opførsel ofte er tæt på at få ham bortvist. Sammen med skolens køkkenchef Mary, hvis søn kort forinden er blevet dræbt i Vietnam, tilbringer den umage trio en meget begivenhedsrig jul sammen i New England.
 
 
Bøger og podcasts
 
Beskrivelse: I Min egen stemme fortæller Britney Spears for første gang sin utrolige livshistorie. Åbent og indlevende sætter hun fokus på musikkens og kærlighedens eviggyldige kraft – og på vigtigheden af, at en kvinde fortæller sin historie på egne vilkår.
 
Beskrivelse: Julia Louis-Dreyfus vil gerne vide, hvorfor i alverden vi ikke hører mere fra ældre kvinder, så hun sætter sig ned med Jane Fonda, Carol Burnett, Amy Tan, Diane von Furstenberg, Isabel Allende og Fran Lebowitz (og flere!) for at blive klogere på, hvordan man lever et fuldt og meningsfuldt liv. 
 
Beskrivelse: Et billede af to danske piger, der forsvandt på Englandsbåden i 1985, dukker op mange år senere i en gammel kuffert hos en britisk marskandiser. Det er den danske journalist Nora Sand, der finder fotografiet og straks vækkes hendes professionelle nysgerrighed. "Pigerne fra Englandsbåden" følger Nora, der arbejder for bladet Globalt i London, da hun begynder at grave i sagen. Før Nora ved af det vikles hun ind i en sag om en skræmmende seriemorder, der afsoner livstid i et berygtet fængsel. De bestialske mord viser sig at trække spor tilbage til Danmark, og snart frygter Nora for sit eget liv.
 
 William har læst i Valencia dette semester og ville blive dernede i julen og så tog jeg da bare ned til ham og holdt jul! Vi tilbragte først 3 dage i Barcelona og bagefter tog vi til smukke smukke Valencia. Billederne er fra Gaudi-værker - han er min nye helt ❤️

Kalender

 I samarbejde med LearnX holder jeg flere heldags kurser i foråret og efteråret 2024 - både i Aarhus og København. 

Book et foredrag

Hvordan tiltrækker, fastholder og leder du de unge generationer? Hvad motiveres de af og hvordan skaber du en relation til dem? Det og meget mere får du svar på i foredraget. 
 
Kvinder har altid været styret på deres skønhed, seksualitet og socialitet - og det har gjort kvinder ufrie og samfundet fattigere. Derfor er der brug for flere ustyrlige kvinder, der først og fremmest lader sig styre af sin egen lyst...til at leve deres liv, som de ønsker og til at bidrage med det, de synes er vigtigt.
Et skarpt og underholdende foredrag med mange interessante kvindehistorier om hvad man som kvinde med held kan frigøre sig fra og hvad der skal til for at man empower sig selv mere.
 
Kunsten af lykkes sammen i en forandringstid
Vi står midt i et paradigmeskifte når det gælder fremtidens arbejdsplads. Vinderne er de (hierarkiløse) organisationer, der har tillid til deres medarbejdere. Og som skaber et miljø, hvor kreativitet og gode relationer trives på tværs af alt - i et fantastisk fællesskab!

Send mig gerne en uforpligtende forespørgsel.

 
 
Følg mig på Facebook, InstagramLinkedIn og X
 
Og her kan du dele nyhedsbrevet med andre, hvis du tror de vil få glæde af det
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet