Jeg har en kæreste. Jeg har bare ikke mødt ham endnu. Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 

Hvis jeg findes - findes han også

 
Den første og eneste gang jeg var på Roskilde, var jeg inviteret af en humanitær organisation, som jeg var ambassadør for. Og udover at jeg glædede mig til at opleve festival numero uno her i DK, glædede jeg mig også helt vildt til at opleve Rihanna.
 
Jeg havde en fest med mine venner, men det endte med at jeg forlod koncerten før tid (gæt selv hvorfor) og i stedet begav mig mod toget ved midnatstid. Hvor jeg blev passet op af en ung gut, som jeg troede ville spørge om vej. Men næh - han prøvede simpelthen at score mig. Jeg blev så paf, at jeg udbrød:
 
"Jamen, du er jo på alder med min søn!"
 
 
Det skræmte ham ikke. Tværtimod, for han var meget ihærdig. Måske er det bare sådan Roskilde er :)
 
Dengang havde jeg en kæreste, hvilket jeg ikke har i dag. Til gengæld er jeg slet ikke i tvivl om, at han er på vej. For hvis jeg findes, findes han naturligvis også.
 
Det handler min seneste kommentar i Berlingske om og den kan du læse her 
 
Hvis man er over 40 og single, er antallet af andres råd og pessimistiske overbevisninger man bliver udsat for nærmest uendelige. I et samfund styret af materialisme glemmer vi, at kærligheden er en magi, der sker for dig – især hvis du er klar til at modtage den. 
 
Siden jeg blev forelsket i engelske Johnny med det lange pandehår og de sårbare øjne i det meget trekantede hoved første gang i femte klasse, har jeg stort set været forelsket hele mit liv. Det er ikke fordi det sker let for mig; det er mere fordi jeg holder ved i meget lang tid, når jeg først er faldet i kærlighedsgryden. Men de seneste fem, seks år, har jeg ikke været det. 
 
Der gik tid før jeg lagde mærke til det. Havde travlt med meget andet, og jeg har kun sjældent benyttet mig af ”med pik skal pik fordrives” princippet, så jeg arbejdede både terapeutisk og på anden vis med det sidste brud, fordi jeg godt var klar over, at jeg nok var ved at sige farvel til den type partner og forholdsdynamik, som jeg indtil da havde praktiseret. En fast elsker blev det dog til i flere år og sikke en befriende og healende ny oplevelse dét var.
 
I de her fem, seks år har jeg gået og troet, at jeg var helt klar til at møde en ny partner, som jeg gerne ville dele resten af livet med. Indtil min kloge terapeutveninde for et halvt års tid siden sagde: ”Jo, måske er du faktisk endelig ved at være klar.” Jeg blev helt paf (og lidt sur) for det havde jeg jo været i flere år. Indtil det gik op for mig, at hver eneste gang jeg mødte en mand, om det så bare var en mand jeg så på gaden, inde i mig selv sagde: Nej. Nej nej nej nej nej!
 
Du kan læse videre her
 
Lige om lidt har du sikkert ferie og hvis du har lyst til lidt mere inspi, har jeg her samlet de 12 mest populære artikler i år, som du kan læse når det regner og er koldt.
Top 12 artikler
 
I sidste uge kom resultaterne fra den Danske Sundhedsprofil 2021, der viser, at de unge er mere stressede end nogensinde før. Som samfund har vi ikke brug for unge, der kæmper for at få succes tidligt i livet. Halvdelen bliver nemlig mindst 100 år. I stedet har vi brug for eksempler på nye begyndelser som 50, 60, 70, 80, 90 og 100 årige.
  
Ungdomsoprøret handler om et mere menneskeligt samfund og en bedre balanceret arbejdskultur. Tag det til dig som leder! Og få nogle redskaber til at skabe bro mellem generationerne.
 
Mange virksomheder og organisationer bløder deres unge medarbejdere, der ikke ser nogen værdi i at være fastholdt i et traditionelt hierarki og rigidt system. Slet ikke med ledere, der ikke fatter, hvordan de skal tage vare på deres (unge) medarbejdere.
 
Manblaming burde blive til et begreb, som vi i fællesskab kan bruge som værn mod mænd, der bryder reglerne, men giver de andre skylden for det. Mens de samtidig forsøger at opdrage på ”de andre”, så mændene selv kan blive ved med at gøre det forkerte.
 
44 procent af de unge trives ikke, og det skal have indflydelse på valget. For vi har skabt et samfund, der ikke er egnet til mennesker. Og de unge har selv svaret på, hvordan man skaber bedre balance.
 
Mange ledere oplever, at det er en ny udfordring at forstå og lede moderne, unge mænd. De er nemlig ikke drevet af det samme, som deres fædre var. Her får du et crashkursus, inspireret af blandt andre Jonas Vingegaard, Tobias Rahim og Jonas Risvig.
 
 

 
 
 
Vi har opdraget de unge generationer til at være kreative, ligeværdige, non-hierarkiske, samt følge deres følelser og lyster. Det konflikter med et arbejdsmarked der møder dem, som et system bygget på hierarkier, strategier, autoriteter, faste strukturer og bundne opgaveløsninger.
 
 Skal du leve op til tidens gode forældreideal, drømmer du aldrig om, at børnene flytter hjemmefra. Og bliver provokeret af dem, der glæder sig til at opdage, hvad livet byder på, når de er væk. Men den gode forælder gør sig selv overflødig – og lever i stedet et liv, der er inspirerende for deres børn.
 
I årevis har det været debatteret, hvilken indflydelse sociale medier og brugen af smartphone har på de unges mentale velbefindende. En undersøgelse fra USA viser nu endegyldigt, at det har en negativ påvirkning.
 
Det er befriende med flere af de nye kvinderoller i tv-serier, som er lynende intelligente og både kan være omsorgsfulde og slå fjender ihjel med et iskoldt overblik. Endelig er ligestillingen for alvor ved at slå igennem i de populære fortællinger.
 
Generationskløften er ikke dybere end en frugtbar plovfure, hvis vi forstår de grundlæggende menneskelige principper. Og den ustyrlighed, som mange unge Z’ere udfordrer samfundet med, er afgørende for vores fælles udvikling.
 
De ældre generationers ledere virker ikke inspirerende på unge, for de vil hellere bestemme over sig selv end andre. Især hvis de dermed ikke skal gå på kompromis med deres egne værdier. Tv-serien Succession viser skrækeksemplet – mens en anden serie viser vejen frem.
 
 
I november 2016 flyttede mine sønner og jeg til Nordhavn og dengang var der 236 mennesker.
 
I dag er vi nogle tusinder og tænk, jeg fik i år æren af at holde båltalen til Sankt Hans. Den handlede om hekse og fællesskab - derfor den sorte spidshat (som man næsten kan se på billedet). Elsker simpelthen min bydel og næste år kan du jo komme med :)
Til aller sidst: Husk at du kan få løbende opdateringer ved at følge med på instagramfacebook eller linkedin
 
Håber du får den bedste sommerferie nogensinde 😎 Indtil næste års 😊
Emilia
 

On the fly

Inkaernes Gud
 
Lige om lidt rejser mine tre sønner og jeg til Peru, hvor inkaerne levede for flere hundrede år siden og hvor deres hovedgud var Solen. Den er altså også helt fantastisk. Fx er den  
 
☀️ et af de vigtigste vitaminer for menneskets helbred 
 
😄 og kan gøre os i bedre humør. Solens lys har en gavnlig effekt på depressive symptomer.
 
 

Aktuelle artikler & TV

 
TID & tendenser: Sådan leder, tiltrækker og fastholder du de unge
En af de største udfordringer på mange arbejdspladser i dag er forskellen i adfærd og værdier mellem generationerne. Seks brillante tv-serier kan hjælpe dig til at forstå, hvad der er vigtigt for de unge – og hvordan du bedst forbinder dig med dem. Selvom jeg ikke kan henvise til Danmarks Statistik, er jeg ret sikker på, at dette spørgsmål må være et af de mest stillede blandt ledere og marketingfolk de sidste fem år... (Artiklen kræver abonnement hos Tid & tendenser)
 
Hvis man er over 40 år og single, er antallet af andres råd og pessimistiske overbevisninger, man bliver udsat for, nærmest uendelige. I et samfund styret af materialisme glemmer vi, at kærligheden er en magi, der sker for dig – især hvis du er klar til at modtage den. 
 
 
Foto: Netflix, fra tv-serien Black Mirror S6

Pop op til hjernen

 Inspiration til dig fra en verden fuld af vidundere.  
  
Serier
 
IMDb rating: 8.8/10
Beskrivelse: Surrealistiske fortællinger – og rædsler – spænder over flere tidsaldre og overrasker konstant i denne banebrydende antologiseries hidtil mest uforudsigelige sæson.
Helt uenig med flere anmeldere, for jeg synes det er en super fed sæson. Fx er Demon79 ret sjov og Loch Henry totalt scary.
 
IMDb rating: 8.2/10
Beskrivelse: Denne dokumentarserie går tæt på Arnold Schwarzeneggers mangefacetterede liv og karriere – fra feteret bodybuilder til Hollywood-ikon og politiker.
Jeg trænede i Sporting Health Club i 90erne, dén klub Arnold Svendsen (som min søn kaldte ham da han var lille) trænede i, når han var i Kbh. Alle var vilde med ham og jeg blev totalt blæst af banen da jeg så Terminator 2 første gang. Han er en legende og det forstår man godt, når man ser hans (noget ensidige) docs, som ellers er virkelig god.
 
IMDb rating: 7.9/10
Beskrivelse: Han var hele "Amerikas far". Elsket som lægen Cliff Huxtable på TV. Men da den afroamerikanske komiker Bill Cosby blev anklaget for voldtægt og overgreb af over 60 kvinder, krakelerede facaden.
Fy for pokker. Se den. Vigtig.
 
IMDb rating: 7.0/10
Beskrivelse: Et uopklaret dobbeltmord påvirker et lille nordsvensk samfund gennem 18 år. Dramatisering af Kerstin Ekmans roman, der indbragte hende Nordisk Råds Litteraturpris.
Her er jeg også uenig med anmelderne, der har givet den 6 stjerner, for jeg second-screenede undervejs, men dårlig er den dog ikke.
 
IMDb rating: 8.1/10
Beskrivelse: I en ødelagt, giftig fremtidverden lever tusinder i en gigantisk underjordisk silo. Efter at stedets sherif bryder en vigtig grundregel, og flere indbyggere dør på mystisk vis, begynder teknikeren Juliette at afdække chokerende hemmeligheder og sandheden om siloen. 
En af mine nye ynglingsserier, selvom den er så dystopisk. Fantastiske skuespillere og fed historie - faktisk så fed, at jeg nu er i gang med at lytte til trilogien. MÅ vide hvad der sker!
 
IMDb rating: 8.1/10
Beskrivelse: En kvinde opdager verdens største vinsamling, der er efterladt af hendes fortabte far, og konkurrerer mod hans protegé for at gøre krav på sin arv.
OGSÅ en af mine ynglingsserier pt. Du SKAL se den, hvis du vil have god og kompleks feelgood.
 
IMDb rating: 8.0/10
Beskrivelse: CIA-analytiker Jack Ryan og hans nye chef James Greer følger et mønster af mistænkelige pengeoverførsler, der ender i en dødelig leg som katten efter musen gennem Europa og Mellemøsten mod en ny terroristleder, der forbereder et stort angreb mod USA og deres allierede.
Solid underholdning.
 
IMDb rating: 7.0/10
Beskrivelse: Kom med bag lukkede døre og oplev historien om Helle fra Bruxelles, Borgen og beyond, inklusive kampen mod det chauvinistiske miljø, mediernes bias og dramatiske, interne kampe i Socialdemokratiet.
Damn, hvad hun er blevet udsat for! Se den. Vigtig. 
 
Film
 
IMDb rating: 7.9/10
Beskrivelse: Denne biografiske film skildrer Jane Fondas inderste personlighed gennem en kombination af hjemmeoptagelser og fotografier, uddrag fra hendes film og nyere interviews med familiemedlemmer, nære venner og Fonda selv
Også en total vild historie og et kæmpe ikon. Med selvkritik. Se den.
 
Diverse
Beskrivelse: 'KRIGER UDEN MASKE' af Hanne-Vibeke Holst er en dramatisk og engagerende skæbnefortælling om den unge billedhugger Sonja Ferlov Mancoba (1911-1984), en af de mest betydningsfulde danske modernister. Hanne-Vibeke Holst har som den første fået adgang til hendes efterladte papirer, bl.a. breve, fotografier og dagbøger, og med det som afsæt skrevet en roman om Sonja Ferlov Mancobas viljestærke ungdomsår, om hendes længsel efter frihed og hendes kompromisløse kamp for kærligheden og for at skabe universel kunst, der kan forene en menneskehed splittet af krig.
HVH kan fortælle en solid, gedigen historie der er vedkommende og vigtig.
 
Beskrivelse: I Iben Albinus' spændingsroman 'Damaskus' er året er 2011, og det arabiske forår spirer. Da regimet tager brutale midler i brug for at slå oprøret ned, siger Sigrid ja til en ikke ufarlig opgave for den danske efterretningstjeneste. I Syrien møder Sigrid samtidig ungdomsveninden Reem, der efter en dramatisk begivenhed skilte dem ad i studieårene i København. Nu genforenes de endelig i Damaskus, hvor jasmintræerne blomstrer om kap med håbet om politiske reformer. Men Reem viser sig at stå på den modsatte side i konflikten. Hun leder et sikkerhedsfirma og har tætte bånd til regeringen. 
God og intelligent underholdning.
 
Beskrivelse: I Iben Albinus' efterfølger til 'Damaskus' arbejder Sigrid Melin undercover på den danske ambassade i Beirut, da hun spotter en mistænkelig passager i lufthavnen på vej mod København. Manden viser sig at være terrorist med planer om at udføre angreb på både dansk og tysk jord, og sammen med sin kollega fra Berlin, BND-agent Felix Zobel, må Sigrid infiltrere og optrevle terroristens organisation. Et pengespor fører dem dybt ind i Beiruts sofistikerede og bundkorrupte finansverden, hvor ikke kun Islamisk Stat, men også fjendtlige spioner følger hvidvasken af penge.
...det fortsætter.
 
Beskrivelse: Rapporten 'Big Techs Soft Power i Danmark' stiller skarpt på Google, Microsoft og Meta og de metoder de bruger til at opnå indflydelse. Danmark har i det seneste årti inviteret tech giganterne helt indenfor uden at stille de nødvendige kritiske spørgsmål. Big Tech har i løbet af ganske få år fået meget stor indflydelse i vores samfund; de strukturerer og styrer den offentlige debat, lægger sky til mange danske data, sidder på politikernes nyhedsformidling og i folkeskole-elevernes computere og ikke mindst anbefaler de det indhold, vi taler om - med adgang til vores mest intime data. Så mens danskere har været i Big Techs søgelys har Big Tech holdt sig notorisk lukket for offentligheden.
Pernille Tranberg er et af de sejeste og mest idelogiske mennesker jeg kender - og hun ved ALT om hvordan tech påvirker os og hvor faldgruberne er ift den påvirkning, som de store spillere på markedet forsøger at udøve på os. Så når hun laver en rapport, kan man være sikker på, at den er både skarp, vigtig og helt uundgåelig. 
 
Gitte Just, sammen med Pernille Tranberg (hvis rapport du kan læse i linket lige ovenover) og jeg startede et netværk for kvinder i 2005, som stadig er stærkt kørende. Hun er også et af de sejeste mennesker jeg kender, og har altid haft en sikker finger på den puls, som sætter dagsordenen og det har hun også nu i sit nyeste firma, der handler rigtig meget om selvomsorg. Nu har hun udgivet en folder omkring selvomsorg, som du kan downloade og skrevet en artikel om søvn. Og så kalder hun på, at også arbejdspladsen tager ansvar for denne selvomsorg. 
 
iTunes rating: 4.3/5
Beskrivelse: Hver uge kan du følge med, når Vick Hope, prisvindende tv-vært, BBC Radio 1-vært, forfatter og journalist, og hendes inspirerende gæster fejrer de bedste bøger skrevet af kvinder. De vil diskutere årets udvalgte titler, udforske livsforandrende bøger, der pryder andre kvinders bogreoler, og tale om hvad fremtiden bringer for kvinder, der skriver i dag. The Women's Prize for Fiction er en af verdens mest prestigefyldte litterære priser og har eksisteret i over 25 år. Læn dig tilbage og nyd det.
 
Med min dejlige og kloge veninde Liselotte Lyngsø på Folkemødet
 

Kalender

 
 
LearnX holder 4 konferencer rundt omkring i landet i efteråret, hvor jeg optræder med indlæg om de unge og Imran Rashid og Henrik Dresbøl også siger noget. Du kan melde dig til via det røde link. Billetterne koster kr. 495:
  • 4. september 2023 i Musikkens Hus Intimsalen, Aalborg
  • 5. september 2023 på Bremen Teater, København
  • 13. september 2023 på Magasinet, Odense
  • 18. september 2023 på Hermans, Aarhus

Book et foredrag

Hvordan tiltrækker, fastholder og leder du de unge generationer? Hvad motiveres de af og hvordan skaber du en relation til dem? Det og meget mere får du svar på i foredraget. 
 
Kvinder har altid været styret på deres skønhed, seksualitet og socialitet - og det har gjort kvinder ufrie og samfundet fattigere. Derfor er der brug for flere ustyrlige kvinder, der først og fremmest lader sig styre af sin egen lyst...til at leve deres liv, som de ønsker og til at bidrage med det, de synes er vigtigt.
Et skarpt og underholdende foredrag med mange interessante kvindehistorier om hvad man som kvinde med held kan frigøre sig fra og hvad der skal til for at man empower sig selv mere.
 
Kunsten af lykkes sammen i en forandringstid
Vi står midt i et paradigmeskifte når det gælder fremtidens arbejdsplads. Vinderne er de (hierarkiløse) organisationer, der har tillid til deres medarbejdere. Og som skaber et miljø, hvor kreativitet og gode relationer trives på tværs af alt - i et fantastisk fællesskab!

Send mig gerne en uforpligtende forespørgsel.

 
 
Følg mig på Facebook, InstagramLinkedIn og Twitter
 
Og her kan du dele nyhedsbrevet med andre, hvis du tror de vil få glæde af det
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet