Pakket ind i blomster Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 

Er du en Logan eller en Ted?

 
To meget vigtige serier er lige blevet færdige. Den ene i mandags og den anden i går.
 
De handler først og fremmest om hvad man stræber efter som menneske. Og hvordan man vælger at reagere på sin opvækst. 
 
Er du leder eller forælder, vil jeg klart anbefale dig at se dem begge. For de viser med skræmmende nøjagtighed, hvor meget forældre og ledere påvirker os mennesker.
 
De ældre generationers ledere virker nemlig ikke inspirerende på unge, for de vil hellere bestemme over sig selv end andre. Især hvis de dermed ikke skal gå på kompromis med deres egne værdier. Det viser en undersøgelse, som jeg skriver om i min seneste klumme i Berlingske.
 
Den handler om de to hovedpersoner, nemlig Logan Roy og Ted Lasso: Unge kan se to markante ledere i streamingserier – den ene inspirerer, den anden skræmmer. Du kan læse hele klummen her
 
Hvis du lige vil vente med at gå ind og læse den, får du starten her:

”Altså, hvad er folk egentlig?
Økonomiske enheder.
Jeg er 30 meter høj. De er pygmæer.
Men sammen danner de et marked.”

Disse ord bliver sagt i en samtale mellem den gamle patriark Logan Roy fra tv-monsterhittet Succession (i S4E1) til hans livvagt på en diner, hvor han er gået hen for at få noget fred fra gæsterne til sin fødselsdagsfest. Han er lederen fra helvede, selv overfor sine børn, som han konstant spiller ud mod hinanden ift hvem, der skal være hans efterfølger. Roy er på alle måder inkarnationen af managment by fear i djævlepotens plus psykologisk utryghed, nedgørelse, instrumentalitet og del&hersk mm. Han er tidens stærkeste fiktive eksempel på en dinosauragtig lederform, der måske kunne virke stærk på 80’ernes yuppieplanet, men som nu blot møder foragt hos unge talenter.
 
 
Og her er lidt om det gode og inspirerende eksempel:
 
Flere stemmer har været ude og sige, at det er et kæmpe problem for erhvervslivet, for vi kommer til at mangle mange ledere i fremtiden, hvis ikke der sker en ændring. Hvordan en god leder ser ud på et meget svært marked, og hvor konkurrencen viser sig sekund for sekund, kan findes i en anden knap så hypet, men præcis lige så højt ratet tv-serie (8,8 på IMDB), der til gengæld ikke er stopfyldt med usympatiske og bedrageriske åndskakerlakker, men tværtimod leverer et charmerende diverst galleri af elskelige, forvirrede og især menneskelige karakterer. Ted Lasso er både titlen på serien og på hovedpersonen, som er en amerikansk fodboldtræner, der er blevet hyret til en engelsk klub med det formål at få den til at fejle. Det lykkes dog ikke, for hans optimistiske og naiv-kærlige menneskesyn, der i virkeligheden er langt mere hardcore, ufortrøden og ubønhørlig end Roys afstumpede vindermentalitet, viser sig at motivere spillerne og alle andre omkring dem til at vinde. Som et hold.
 
Det startede med Soltemplet
 
Da jeg var 12 år gammel, kom min far hjem med albummet Soltemplet med Tintin - og så var jeg solgt. En dag, lovede jeg mig selv, ville jeg besøge inkaerne! Og det skal jeg faktisk endelig nu til sommer.
 
Men i år behøver du faktisk ikke at tage til Peru, for at besøge dem - for de kommer her til Danmark!  
 
Hvordan kan de gamle inka’ers visdom lære det præsterende moderne menneske at finde hjem til sin sjæl og finde ro i sind & krop?
 
Det kan du selv opdage i august, når vi får besøg af et par af deres efterkommere, som på 4 dage kan lære dig nogle af de praktiske og jordnære principper, som jeg selv i flere år har trænet. Jeg elsker hvordan de altid tager udgangspunkt i naturen og i bevidstheden om gensidighed. Du kan læse mere om det her
 
Selvkørende altankasser 
Jeg flyttede til Nordhavn for snart 7 år siden og fandt meget hurtigt ud af, at en altan er som at få sin egen have.
 
For nogle uger siden opdagede jeg på instagram Outplant der reklamerede med selvkørende altankasser og det lød lige som noget for mig. I går var han forbi mig og det har simpelthen fuldendt min altan - og gjort min sjæl SÅ meget gladere!
 
Problemet med Nordhavn er, at lokalplanerne ikke altid bliver overholdt og derfor har By & Havn taget en del af min udsigt, som ikke lige var planlagt, hvilket har gjort mig ret ærgerlig. I stedet for at kigge udover Nordhavn, fik jeg flere og flere bygninger at kigge ind i. 
 
Men NU er jeg simpelthen pakket ind i blomster og smukke farver og lige om lidt får jeg også den sidste altankasse til enden af altanen, og så har jeg kun skønhed at kigge på. Når jeg sidder på altanen. Når jeg sidder inde på mit kontor og kigger ud. Og når jeg sidder i min sofa i stuen og kigger ud.
 
Jeg synes Thomas koncept er genialt og derfor vil jeg rigtig gerne fortælle om det og hvis du savner liv og skønhed og blomster på din altan (måske også på dit arbejde?) så kan det være, at du lige skal give ham et kald 🌺🌱🌻🌷💮🌼🌹😄 
 
 Til aller sidst: Husk at du kan få løbende opdateringer ved at følge med på instagramfacebook eller linkedin
 
Rigtig god sommer (for nu starter den for alvor)🌺
Emilia  
 
 

On the fly

ER det en hånd??!!
Det viser sig, at kunstig intelliens er sindssygt dårlig til at lave...hænder.
 
Det har fået nogle til at spekulere i om kriminelle vil kunne bruge det til deres fordel. På Twitter har en bruger, @bristowbailey, delt et tweet, hvor han skriver: 

"Criminals will start wearing extra prosthetic fingers to make surveillance footage look like it's AI generated and thus inadmissible as evidence."
 
... og så kan de jo påstå i retten, at de jo kun HAR 5 fingre og ikke 6, og derfor må det være et AI-genereret billede. 
 
Hvorfor er det sådan? Det kan man læseBuzz Feed News, hvor Amelia Winger-Bearskin, der er kunstner og lektor i AI og kunst på University of Florida udtaler: "AI-genereret software ikke har været i stand til fuldt ud at forstå, hvad ordet "hånd" betyder, hvilket gør kropsdelen svær at gengive. Hænder findes i mange former, størrelser og former, og billederne i træningsdatasæt er ofte mere fokuserede på ansigter." 
 
Mon næste skridt så er at tage et ekstra ansigt på, når man begår kriminalitet?
 

Aktuelle artikler & TV

 
Først troede jeg det var en chatbot jeg skrev med. Så blev jeg starstruck og flov. Men så blev jeg træt. Og igennem hele forløbet var jeg mistænksom, mens jeg også forsøgte at være ordentlig. Sociale medier kan komme til at forrå os på en uønsket måde.

Hvis du har læst min forrige klumme, ved du, hvor vild jeg er med tv-serien Ted Lasso. Og da jeg lavede en story med klummen på instagram, hvor jeg taggede den officielle tedlassokonto, kvitterede han med en reaktion på den, som en privat besked til mig. Overrasket skrev jeg tilbage...
 
De ældre generationers ledere virker ikke inspirerende på unge, for de vil hellere bestemme over sig selv end andre. Især hvis de dermed ikke skal gå på kompromis med deres egne værdier. Tv-serien Succession viser skrækeksemplet – mens en anden serie viser vejen frem.
 
”Altså, hvad er folk egentlig?
Økonomiske enheder.
Jeg er 30 meter høj. De er pygmæer.
Men sammen danner de et marked.”

Disse ord bliver sagt i en samtale mellem den gamle patriark Logan Roy fra tv-monsterhittet Succession... 
 
 
Foto: Netflix, fra tv-serien Beef

Pop op til hjernen

 Inspiration til dig fra en verden fuld af vidundere.  
  
Serier
 
IMDb rating: 8.1/10
Beskrivelse: En hændelse med aggressiv kørsel mellem to fremmede – en falleret håndværker og en utilfreds iværksætter – udløser en strid, der bringer mørke sider frem.
Jeg orkede den ikke rigtig, men damn jeg er glad for at jeg overtalte mig selv, for den er virkelig interessant og går i mange retninger, som jeg ikke forventede, hvilket gør den nuanceret, spændende og overraskende. Se den hvis du er træt af din nabo.
 
IMDb rating: 8.1/10
Beskrivelse: I en international krise må en diplomat jonglere mellem sit højprofilerede job som ambassadør i Storbritannien og sit turbulente ægteskab for at gøre politisk karriere.
Orkede heller ikke denne (gab, endnu en klassisk spændingsserie...) men den er meget mere end det. Især hovedpersonen gør og siger hele tiden ting, som er uventet ift hendes ummidelbare karakter og dét er SÅ fedt. Og så er den elementært spændende.
 
IMDb rating: 7.2/10
Beskrivelse: En udforskning af tro versus teknologi og en dramatisk kamp af bibelske og binære proportioner. 
Den her orkede jeg godt til at starte med, men også denne er vildt anderledes end jeg forventede og er virkelig skør på den fede måde. 
 
IMDb rating: 8.4/10
Beskrivelse: Da bølger af sorg, mistænksomhed og mediernes overvågenhed oversvømmer byen Broadchurch, bliver den aldrig sig selv igen. Kriminalkommissær Alec Hardy og kriminalinspektør Ellie Miller skal afsløre byens hemmeligheder, før samfundet bryder sammen.
Åhhh, den er det bedste af engelsk krimi. Da jeg var færdig efter 3 sæsoner havde jeg abstinenser i flere dage bagefter og har det faktisk stadig. Karaktererne er de bedste og udvikler sig og tør fortælle noget om at være et menneske på godt og ondt, hvor det aldrig bliver forudsigeligt og banalt. 
 
Film
 
IMDb rating: 5.4/10
Beskrivelse: Skuespilleren og komikeren Celeste Barber går på scenen i Sydney med personlige indslag om ægteskab, psykisk sundhed, kendis-brandet sexlegetøj og meget mere.
Som så mange andre ELSKER jeg CB på insta, jeg er vild med hendes mod til at gå op imod "the male gaze" og gøre grin med måden kvinder gerne skal fremstille sig selv på, hvis de skal leve op til kedelige idealer - men faktisk synes jeg ikke, at hendes show her lever helt op til hende selv. Desværre.
  
IMDb rating: 8.3/10
Beskrivelse: Filmen, som inkorporerer elementer af dokument, arkivalier og manuskript, fortæller Foxs ekstraordinære historie med hans egne ord - den usandsynlige fortælling om en underdimensioneret knægt fra en canadisk hærbase, der steg til højderne af stjernestatus i 1980'ernes Hollywood. Beretningen om Foxs offentlige liv, fuld af nostalgisk spænding og filmisk glans, foldes ud sammen med hans aldrig før sete private rejse, inklusive årene, der fulgte efter hans diagnose, som 29-årig, med Parkinsons sygdom.
Fantastisk og lidt usædvanlig docu, som ikke gør det, en docu plejer at gøre, men hvor det den gør, viser sig at være ret fantastisk. Rørende og sørgelig og inspirerende. 
 
Diverse
iTunes rating: 4.5/5
Beskrivelse: Det er troldkvindernes skyld. Det siger Anna Barskiær, en kvinde i 1600 tallets Køge, hvis børn er blevet besat af djævlen. Hun bliver dermed igangsætter af en af de største trolddomsprocesser i Danmark i 1612-1615, hvor mindst elleve kvinder blev brændt levende, to begik selvmord og en forsvandt. Forfatter Olga Ravn dykker ned i tingbøger fra retssagerne og tekster fra tiden for at forstå hvad det var der skete, og hvad der drev Anna. Og forstå hvorfor vi ikke taler mere om trolddomssagerne i Danmark - og de omkring 1000 almindelige kvinder der blev udstødt og dræbt i perioden fra midten af 1500 tallet til slutningen af 1600tallet hvor trolddomsbålene brændte ud. Måske er det på tide, at historien om hekseafbrændingerne fortælles på en ny måde.
Interessant og vedkommende podcast om hekseforfølgelser i middelalderen. Godt skruet sammen og fortalt. Og så er det jo Sankt Heks lige om lidt, så måske skal du høre den op til?
 
iTunes rating: 4.8/5
Beskrivelse: Julia Louis-Dreyfus vil gerne vide, hvorfor fanden vi ikke hører mere fra ældre kvinder, så hun sætter sig sammen med Jane Fonda, Carol Burnett, Amy Tan, Diane von Furstenberg, Isabel Allende og Fran Lebowitz (og flere!) for at blive uddannet i, hvordan man lever et fuldt og meningsfuldt liv. Slut dig til den mest Emmy-prisvindende skuespillerinde nogensinde på hendes første podcast nogensinde, hvor hun hver uge har sjove, rørende, personlige samtaler med uforglemmelige kvinder, der altid er Wiser Than Me.
FEDESTE PODCAST LÆNGE!!!! Og SÅ underligt, for en uge før jeg blev den anbefalet, havde jeg tænkt på at lave præcis sådan en podcast!! Bare i Ustyrlige Kvinder regi. Hvilket jeg vil prøve, når jeg har afleveret min bog til min redaktør. 
 
Bog: Harold Frys usandsynlige pilgrimsfærd (2014)
Beskrivelse: Harold Fry er 65 år og alt imens han slår græsplanen udenfor sit hjem i Kingsbridge, modtager han et brev. Et brev fra en gammel kollega, som har fået kræft og som ligger på et hospice. I “Harold Frys usandsynlige pilgrimsfærd” kan du læse om Harold Frys pilgrimsrejse til den gamle kollega, Queenie Hennessy. Rejsen varer intet mindre end 87 dage og 1009 km, og der sker utrolige ting under denne fantastiske tur.
Rachel Joyce er en britisk forfatter og “Harold Frys usandsynlige pilgrimsfærd” er titlen på hendes debutroman. En roman som hun i december 2012 blev tildelt prisen “Årets nye forfatter” for.
Har en veninde, der fik totalt tudeflip over filmen og derfor aflyste en aftale med mig for at græde igennem (har selv været der engang, så forstod totalt!) og da jeg ikke kunne nå i biffen og se filmen (som går nogle steder nu) kastede jeg mig i stedet over bogen. Det er sådan en fin og usædvanlig fortælling, som heldigvis ikke er, som man kunne regne med. Overrasker og har dybde på så mange måder. Værd at læse - især hvis man vil gøre noget anderledes i sit liv, men ikke rigtig ved hvorfor eller hvordan.
 
Beskrivelse: I "Simpel lidenskab" blotter Annie Ernaux med en lyrisk akkuratesse og stort mod fortællingen om sit livs affære, da hun var 50 år. I gennem to år havde hun et forhold til en gift mand, som hun var dybt forelsket i. I løbet af bogen beskriver hun krystalklart sin altfortærende kærlighed og begær til denne mand, men også hendes ensomme sårbarhed i at skulle vente alene på ham.  
GENIAL GENIAL GENIAL GENIAL Det er naturligvis DERFOR at hun vandt Nobels Litteraturpris. Aldrig har jeg læst noget så konstaterende og tolerant ved totalt fravær af dom og forventning om kærlighedsforklaringen - det handler bare om lidenskab og hvad den gør ved os alle...hun tør bare skrive det helt råt og uden filter.
 
Min søn, Silas, var i Tanzania for at arbejde frivilligtpå et børnehjem og havde disse to smukke smukke bordskånere med hjem til mig."Det er en masaikvinde, der har lavet dem, mor, og det tog hende flere dage! Hver enkelt perle har hun lagt ind!" Længe har jeg savnet en lille bordskåner til mit tekrus på mit skrivebord (som faktisk er min fars gamle) og se bare, hvad der skete ❤️
 

Kalender

 
2. juni 2023, København: Kursus: Ledelse i advokatbranchen
 
 
16. juni 2023: Folkemødet Bornholm med KRIFA om ledelsesdilemmaer (kl. 16.45)
 
 
 
LearnX holder 5 konferencer rundt omkring i landet i efteråret, hvor bla jeg optræder med indlæg om de unge. Der kommer mere præcis info løbende, men her har du datoerne:
  • 4. september 2023 i Musikkens Hus Intimsalen, Aalborg
  • 5. september 2023 på Bremen Teater, København
  • 13. september 2023 på Magasinet, Odense
  • 18. september 2023 på Hermans, Aarhus

Book et foredrag

Hvordan tiltrækker, fastholder og leder du de unge generationer? Hvad motiveres de af og hvordan skaber du en relation til dem? Det og meget mere får du svar på i foredraget. 
 
Kvinder har altid været styret på deres skønhed, seksualitet og socialitet - og det har gjort kvinder ufrie og samfundet fattigere. Derfor er der brug for flere ustyrlige kvinder, der først og fremmest lader sig styre af sin egen lyst...til at leve deres liv, som de ønsker og til at bidrage med det, de synes er vigtigt.
Et skarpt og underholdende foredrag med mange interessante kvindehistorier om hvad man som kvinde med held kan frigøre sig fra og hvad der skal til for at man empower sig selv mere.
 
Kunsten af lykkes sammen i en forandringstid
Vi står midt i et paradigmeskifte når det gælder fremtidens arbejdsplads. Vinderne er de (hierarkiløse) organisationer, der har tillid til deres medarbejdere. Og som skaber et miljø, hvor kreativitet og gode relationer trives på tværs af alt - i et fantastisk fællesskab!

Send mig gerne en uforpligtende forespørgsel.

 
 
Følg mig på Facebook, InstagramLinkedIn og Twitter
 
Og her kan du dele nyhedsbrevet med andre, hvis du tror de vil få glæde af det
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet