Det bedste billede af venskab Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 

Hvide midaldrende heteronormative mænd er...

 
FØRST:
 
TUSIND TUSIND MILLIARDER TAK for alle jeres skønne svar på min bogtitel! I aner ikke, hvor meget det betyder!! Jeg arbejder videre med titlen og ved ikke hvor den lander. Men bogen udkommer den 18. januar 2023, så hvis du har allerede nu ved, at du gerne vil med til et lille arrangement inden, så skriv dagen op.
 
Og nu noget temmelig andet. 
 
For de sidste mange uger, har jeg nærmest levet i et parallelt 2023.
 
I en virkelighed, der heldigvis ikke findes (i denne dimension i det mindste), hvilket jeg er umådeligt glad for, for så er jeg ret sikker på, at jeg ville være død. Eller måske kunne jeg rende rundt, som en clicker eller - endnu værre - en bloater 🧟😱  
 
Ja, jeg taler om den storhypede tv-serie The last of us (TLOU) som har besat mig, som om den var en cordyceps. Jeg har set introscenen mindst otte gange, fordi det er så genialt manus-håndværk, set alle afsnit flere gange, før det næste kom ud, hørt podcasts om det, undersøgt hvad den der cordyceps egentlig er og mere nørderi.
 
Jeg er VILD med den serie, fordi den aldrig er forudsigelig, har de fedeste og mest troværdige karakterer, udfordrer mig på min go-to moral og så er den simpelthen så smuk og så forfærdelig i perioder, at alle mine følelsestentakler bliver overstimuleret på den fedeste måde. 
 
Og det kommer altså fra én, som aldrig spiller computerspil (hvilket den er baseret på) og som hader zombiefilm. De eneste jeg faktisk har set, var med min søn og det var en dansk produktion der tog udgangspunkt i en flæskesteg, som det var gået galt for.
 
Men det, der overrasker mest i TLOU er faktisk noget helt andet.
 
 
Det er, at det er to midaldrende heteronormative hvide mænd, der står bag idéen og manus: Craig Mazin (der også har lavet Chernobyl, også en fantastisk serie) og Neil Druckmann.
 
Som har lavet en serie, der vælter sig rundt i diversitet - uden at det nogensinde bliver italesat. Det ER der bare. Og det elsker jeg den for. Fordi det er så befriende at se på. Og fordi det viser, at det i sidste ende altid handler om personlighed mere end kategori, når vi taler om at være medmenneskelig og åben overfor alle vores måder at være menneske på.
 
Hurra :D 
 
Men den kan også noget tredje.
For vi HAR faktisk en cordyceps-svamp i verden i dag, som har overtagtet vores hjerner og personligheder næsten lige så meget - og det har jeg skrevet en klumme om i Berlingske, som du kan læse her
 
Hint - det har noget med noget vi har i hænderne mange gange om dagen. 
 
Hint 2 - hvis du er forælder, vil jeg især opfordre dig til at læse den, for den giver dig nogle grumme fakta, som kan være godt at forholde sig til, så dit barn ikke ender i den statistik. 
Du skal også lige have dette vidunderlige billede med.
 
Det er nemlig Jamie Lee Curtis der jubler over en Oscar. Men det er ikke, da hun selv får en Oscar (for det gør hun faktisk også for bedste kvindelige birolle).
 
Det er da hendes gode ven og co-actor i filmen Everything everywhere all at once (der også vandt Oscar for årets film) Michelle Yeoh vinder en Oscar for bedste kvindelige hovedrolle.  
 
SÅDAN en ven har vi alle sammen brug for at have - og selv være! Og kæreste, forælder, barn, kollega osv....
 
Der er flere artikler nedenfor, bla om female empowerment og hvordan du bedst leder de unge under 30.
 
Til aller sidst: Husk at du kan få løbende opdateringer ved at følge med på instagramfacebook eller linkedin
 
Jeg prøver lige igen (for denne måned har det været noget sløjt) Kæmpe forårshilsner - for nu burde det altså komme 🍀🌻
Emilia 
 
P.S. Sidste udkald til mit kursus: 'De unge viser vejen til fremtiden' den 20. april. Læs mere og tilmeld dig her
 
 

On the fly

Er det muligt, at zombie-svampen fra The Last of Us kan overtage menneskers kroppe i virkeligheden?
 
I HBO-serien The Last of Us er samfundet brudt sammen da et udbrud af en farlig, hjernekontrollerende svampeinfektion har raseret hele verden og gjort mennesker til fjendtlige, kannibalistiske 'zombier'.

Svampen, der er skyld i pandemien, er baseret på den virkelige Cordyceps-svamp, der inficerer insekter.
 
Det kan du bl.a. læse om på Videnskab.dk.
 
Insekter inficeret med Cordyceps mister kontrol over deres handlinger, fordi svampen invaderer deres nervesystem, før den til sidst vokser ud af deres kroppe. 
 
I The Last of Us er de forskellige typer af inficerede "zombier", runners, stalkers, clickers, bloaters og The Rat King faktisk også baseret på svampens forskellige stadier. Det kan du lære mere om i denne YouTube-video.
 
Men don't worry, for selv hvis cordy kunne leve i vores kropstemperatur, ville den få læstelige klø af vores immunforsvar, så vi kommer ikke til at blive zombificeret indenfor overskuelig fremtid. Pyh.
 

Aktuelle artikler & TV

 
"Normalt knytter vi empowerment til noget aktivt - til selv at tage styringen og handle – men jeg synes, at mange i vores tid savner at kunne give slip. At vi slipper de forventninger, der er til vores adfærd, tanker, seksualitet og lyst. Vi er alle styrede af særlige forventninger, og kvinder er især styret af vores skønhed eller fremtoning samt vores seksualitet og socialitet."
 
I anledning af Kvindernes internaitonale kampdag den 8. marts, har jeg talt med XO om, hvad Female Empowerment betyder for mig. 
 
Den nye hypede tv-serie ”The last of us” om svampenes take-over af verden minder om den effekt, som smartphonen og de sociale medier har på især de unge. Ny forskning har sat tal på den negative påvirkning. Jeg prøvede engang at spille GTA med min søn – og inden der var gået 32 sekunder lå han og græd af grin henover joysticken. Nej, computerspil er så ikke lige mig. Det er zombie-film slet heller ikke. Så da jeg hørte om tv-serien The last of us, bygget på et computerspil om zombier, kom den absolut ikke på min (ellers omfattende) liste over tv-serier, som jeg bruger tid på...
 
“Ungdommen er altid blevet beskyldt for at være narcissistisk, egoistisk, overfladisk og uopdragen. Men dem, der bruger de ord, er oftest dem, der har været med til at opdrage de unge.” 

Jeg har talt med Vigeur.dk om, hvad de yngre genereationer ønsker ved et arbejde, og hvordan det i den grad stiller krav til lederne. 

 
 
Billedet er fra TV-serien Dansegarderoben 

Pop op til hjernen

 
Inspiration til dig fra en verden fuld af vidundere.   
 
Obs: Hvor jeg førhen har skrevet alt ind, som jeg har fået set/lyttet/læst i månedens løb, vil jeg nu - og fremover - kun skrive ting ind, som jeg vil anbefale :) 
  
Serier
 
IMDb rating: 7.3/10
Beskrivelse: Ny dansk dramaserie i otte afsnit om danserne i Cirkusrevyen. Vi er i midten af 1970'erne, og otte kvinder har fået drømmejobbet. Men det er ikke kun et job fyldt med spotlight, lutter smil, fest og farver, for det er også en helt speciel arbejdsplads med præstationsangst og benhård konkurrence. Serien er en fortælling om fællesskab, om at finde styrken i sammenholdet og ikke mindst om modet til at forandre. Serien er skrevet af Louise Mieritz og Ditte Hansen.
Virkelig god og underholdende og har et helt andet perspektiv på den verden end vi har været vant til at se. Hurra for Ditte og Louise!
 
IMDb rating: 7.9/10
Beskrivelse: Baseret på New York Times' bestseller-romanen følger Daisy Jones & the Six historien om et band i 1970'erne, anført af to uenige, men karismatiske forsangere, Daisy Jones og Billy Dunne. Til et soundtrack med original musik er dette historien om, hvordan et ikonisk band eksploderede på sit højeste.
Den ER god, rigtig stærke skuespilpræstationer, selvom jeg synes at Daisys rolle er pænt irriterende, er den også en nødvendig stemme i ligestillingsdebatten.
 
IMDb rating: 8.0/10
Beskrivelse: Shrinking følger en sørgende terapeut, der begynder at bryde reglerne og fortælle sine klienter præcis, hvad han mener. Ved at ignorerer sin træning og etik, begynder han at foretage enorme, tumultariske ændringer i folks liv ... også sit eget.
Finurlig, skarp og lun serie om sorg og kærlighed.
 
IMDb rating: 8.8/10
Beskrivelse: Ted Lasso er en football-træner, der står i spidsen for et britisk hold. Det, han mangler i viden, kompenserer han for med optimisme... og småkager. 
Èn af mine top-ynglingsserier - ELSKER Ted Lasso, hans måde at være i verden på og hele universet.
 
Film  
 
IMDb rating: 7.9/10
Beskrivelse: En udmattet Kinesisk-Amerikansk kvinde hvirvles ind i et skørt eventyr, da hun er den eneste som kan redde verden ved at udforske andre verdener og ved at gennemgå alle de liv som hun kunne have levet.
Ja, den er fandme underlige - og vildt underholdende.
 
IMDb rating: 6.7/10
Beskrivelse: Efter at have arvet et hus på en kroatisk ø tager en kvinde spontant ud på en rejse, der genantænder hendes livsgnist og åbner en dør for ny kærlighed.
Den er langt bedre end dens lave rating, men kun hvis du er i humør til at se en kvinde midt i livet sætte sig selv fri på alle måder.
 
IMDb rating: 6.2/10
Beskrivelse: Et fraskilt par rejser til Bali, hvor deres datter skal giftes med en mand, hun næsten lige har mødt. Undervejs slår de sig sammen for at forhindre deres datter i at begå samme fejl, som de mener, at de selv begik 25 år tidligere. Den romantiske komedie Ticket to Paradise har Hollywood-ikonerne Julia Roberts og George Clooney i hovedrollerne.
Bedre end sin rating, men hurtigt glemt.
 
IMDb rating: 6.7/10
Beskrivelse: I Wakanda, kæmper Dronning Ramonda, Shuri, M'Baku, Okoye og Dora Milaje-hæren for at beskytte deres land fra udefrakommende trusler. I kølvandet på King T'Challas død, forsøger Wakandianerne at acceptere livets næste kapitel, og de må stå sammen med hjælp fra Nakia og Everett Ross for at skabe en ny vej frem for Wakandas kongedømme.
Jeg er vild med begge film og synes det er så befriende at se denne verden ud fra den magtposition.
 
Diverse
iTunes rating: 4.9/5 
Beskrivelse: Den officielle podcast til den nye HBO Original-serie The Last of Us, baseret på det anmelderroste videospil af samme navn. Hver uge kan du slutte dig til værten Troy Baker (som spillede Joel i videospillet), mens han nedbryder episoder af tv-serien med Showrunners Craig Mazin og Neil Druckmann. Sammen vil de dykke ned i vigtige øjeblikke og afsløre "behind the scenes"-historier fra tilblivelsen af ​​denne action-overlevelsesserie med Pedro Pascal og Bella Ramsey i hovedrollerne.
Jeg er jo totalt bias altså, men jeg er vild med denne podcast. Og så har især værten den lækreste stemme...
 
Beskrivelse: Imagine that your life began as one of the planet's first humans. After dying, you're reincarnated as the second human ever to live. You then return as the third person, the fourth, the fifth, and so on – living the lives of every human that's ever walked the Earth. How will your actions in one life impact your future selves? Explore the ethics of the philosophy known as longtermism. 
 
 
 
TIl UNICEF's børnetopmøde for nogle måneder siden tog Louise Neupert dette - og mange flere billeder, som jeg er ret glad for. Hun kan bookes ;)
 
 

Kalender

 
25. april 2023 kl. 17.00, CBS, IBC CBS medlemsforening: Ledelse af unge generationer
 
11. maj 2023, Finansforbundet: De unge viser vejen til fremtiden
 
23. maj 2023 kl 9-12: GRATIS konference med Small Great Nation om de unge. 
 
 
Folkemødet Bornholm: Bla. 16.6. med KRIFA om ledelsesdilemmaer (kl. 16.45)
 
 
 
LearnX holder 5 konferencer rundt omkring i landet i efteråret, hvor bla jeg optræder med indlæg om de unge. Der kommer mere præcis info løbende, men her har du datoerne:
  • 4. september 2023 i Musikkens Hus Intimsalen, Aalborg
  • 5. september 2023 på Bremen Teater, København
  • 13. september 2023 på Magasinet, Odense
  • 18. september 2023 på Hermans, Aarhus

Book et foredrag

Hvordan tiltrækker, fastholder og leder du de unge generationer? Hvad motiveres de af og hvordan skaber du en relation til dem? Det og meget mere får du svar på i foredraget. 
 
Kvinder har altid været styret på deres skønhed, seksualitet og socialitet - og det har gjort kvinder ufrie og samfundet fattigere. Derfor er der brug for flere ustyrlige kvinder, der først og fremmest lader sig styre af sin egen lyst...til at leve deres liv, som de ønsker og til at bidrage med det, de synes er vigtigt.
Et skarpt og underholdende foredrag med mange interessante kvindehistorier om hvad man som kvinde med held kan frigøre sig fra og hvad der skal til for at man empower sig selv mere.
 
Kunsten af lykkes sammen i en forandringstid
Vi står midt i et paradigmeskifte når det gælder fremtidens arbejdsplads. Vinderne er de (hierarkiløse) organisationer, der har tillid til deres medarbejdere. Og som skaber et miljø, hvor kreativitet og gode relationer trives på tværs af alt - i et fantastisk fællesskab!

Send mig gerne en uforpligtende forespørgsel.

 
 
Følg mig på Facebook, InstagramLinkedIn og Twitter
 
Og her kan du dele nyhedsbrevet med andre, hvis du tror de vil få glæde af det
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet