Nu er det bevist, hvad sociale medier gør ved de unge Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 

Jeg forsøger at lytte til dens sjæl

 
I årevis har jeg villet skrive en bog om de unge generationer for at samle de vigtigste indsigter om dem - og nu er jeg endelig i gang. Hurra.
 
Men selvom jeg har al materiale, fordi jeg har holdt foredraget i noget nær en milliard år, så har hver bog alligevel sin helt egen sjæl. Og derfor kan jeg ikke "bare" skrive foredraget, bing, bong, og så er den bog klar til udgivelse.
 
Så jeg har gået i flere måneder og forsøgt at finde ud af, hvordan den bog faktisk selv gerne ville skrives. Uden helt at få de svar, jeg havde brug for.
 
Til sidst begyndte jeg så bare at skrive. På en meget lavpraktisk måde, for jeg er først og fremmest i gang med at skrive historien bag hver slide i mit foredrag (alligevel). Det er lidt ligesom at skrive Lego-klodser, hvor hver slide (eller samling af slides) udgør en klods.
 
Og når jeg er færdig med det arbejde, så kan jeg begynde at bygge bogen. Så den hænger sammen - og sådan at dens sjæl for alvor kan komme frem.
 
Sjæl? tænker du måske. Har sådan en bog en sjæl?? Er det ikke lidt...hmmm... prætentiøst??? Jo. Måske. For nogle.
 
Men ikke for mig. For hver morgen, når jeg går med Tintin, går jeg også tur med bogen, og ser om jeg kan få kontakt til den. Nogle gange kan jeg og så forsøger jeg at lytte til hvad den vil. Andre gange er den bare tavs.
 
Om det ender med, at jeg får skrevet bogen, sådan som jeg kan mærke, at jeg virkelig gerne vil have at den bliver, ved jeg ikke. Endnu.
 
Men det finder jeg jo ud af til sidst :)
 
Lige nu er jeg også meget optaget af dens titel.
 
Og måske har du lyst til at hjælpe mig? 
 
Jeg arbejder pt med disse to titler og undertitler, som du ser billede af nedenunder. Og du ville hjælpe mig meget ved at sende et lille pip om, hvilken af de to bøger (titler), som du helt spontant ville tage op - og vende rundt for at læse bagsideteksten.
 
 
Send mig meget gerne en mail til emilia@emiliavanhauen.dk hvor du bare skriver tallet 1 eller 2 for enten
 
1: GENERATION(z)LØFT.
Forstå og forbind dig med de unge Z'ere - og fremtiden
 
eller
 
2: TÆT PÅ.
Sårbarhed & Samskabelse. Sådan danner de unge Z'ere fremtiden
 
i emnefeltet. Du behøver ikke andet (med mindre du har lyst til det). Så kan jeg få en fornemmelse for, hvad der virker bedst.
 
TUSIND MILLIARDER TAK PÅ FORHÅND ❤️
 
Og her får du lige en meget ufærdig bagsidetekst, til titlen TÆT PÅ (for den kræver næsten en forklaring): 
 
De unge Z’ere (født 1995-2010) er vokset op med alting meget tæt på.
 
Deres forældre.
Deres venner.
Idoler og forbilleder.
Viden i alle kategorier.
Underholdning af al slags, alle sprog og mange kulturer.
Diagnoser, forklaringer og historier.
Og et hav af forventninger.
 
Det eneste de måske ikke har haft tæt nok på er ro til at danne deres egen identitet.
 
Denne bog giver dig et overblik over, hvem de unge Z’ere er. Hvordan deres opdragelse har dannet dem til at være mere fællesskabsorienterede og kreative end nogensinde før. Hvorfor de er mere sårbare og udsatte end deres forældre.
 
Og hvordan DU kommer tæt på dem – mens du styrker dem.
 
Z’ernes oprør insisterer nemlig på en større grad af menneskelighed og balance i vores samfund – og dét kan vi andre lære meget af. For verden har brug for en bedre fremtid og de er godt i gang med at vise os, hvordan vi kan skabe den.
 
At være medlem af UNICEFs præsidie, har øget min opmærksomhed på børns vilkår under en krig - og pga 1 års øv-læum (ja, for at kalde det et jubi-læum er jo en hån) for krigen, har UNICEF lavet en kampagne. Har du oså lyst til at hjælpe, så er der to enkle måder, som du kan gøre det på her: 
 
- SMS KRIG til 1900 (100 kr)
- Mobilepay 957575 (valgfrit beløb)
 
Du kan også læse mere og støtte her
 
Månedens artikler handler bla. om den nye kunstige intelligens, som jeg fik til at skrive en af mine klummer - og hvordan man nu endelig har fået lavet et studie, der beviser, at sociale medier øger de unges mistrivsel med 24 procent. Dem finder du lige nedenfor. 
 
Til aller sidst: Husk at du kan få løbende opdateringer ved at følge med på instagramfacebook eller linkedin
 
Kæmpe forårshilsner - for nu er det teoretisk set begyndt  🍀🌻
Emilia 
 
P.S. Mød 71 andre spændende mennesker den 20. april i Købehavn - til mit kursus: 'De unge viser vejen til fremtiden'. Læs mere og tilmeld dig her
 

On the fly

Stressen falder & produktiviteten stiger: 4-dages arbejdsuge, ja tak!
 
Et stort nyt studie fra bl.a. Cambridge University i England, viser nu, at en 4-dages arbejdsuge har positiv indflydelse på medarbejdernes arbejde.
  • 39 procent af medarbejderne følte sig mindre stressede.  
  • 71 procent oplevede at være mindre udbrændte (oversat fra ‘burnout’). 
  • 54 procent oplevede en bedre balance mellem arbejdsliv og familiemæssige og sociale forpligtelser.
  • 65 procent færre sygedage.
  • 57 procent fald i opsigelser. 
  • Omsætningen i den pågældende periode steg med 1,4 procent i gennemsnit.  
92 procent af firmaerne i studiet beholdt den kortere arbejdsuge, efter forsøget var endt.
 

Aktuelle artikler & TV

 
Jeg fik den mest hypede kunstige intelligens til at skrive denne klumme. Det tog den 26 sekunder. Her er noget af resultatet. For den ramte skiven, men ikke bullseye. Den første meddelelse jeg får er, at der er kø. ChatGPT er så populær, at den i perioder er optaget. Men da jeg endelig kommer igennem, har jeg min klumme på 0,18 procent af den tid, det i gennemsnit tager mig at skrive en. Opgaven var...
 
Jyllands-Posten: Sociale medier øger unges mistrivsel
I årevis har det været debatteret, hvilken indflydelse sociale medier og brugen af
smartphone har på de unges mentale velbefindende. En undersøgelse fra USA viser
nu endegyldigt, at det har en negativ påvirkning. Jeg husker stadig hvilket mirakel det var at sidde med min mobiltelefon i et tog og forsøge at finde et telefonnummer på en hjemmeside. Det gik utroligt langsomt, skærmen var lillebitte og meget pixeleret, men pludselig stod det der, og jeg kunne ringe op – wow! Men det var først...
 
Masser af sociale undersøgelser viser gang på gang, at det der virkelig skaber glæde – ja, ligefrem lykke – i livet er ”de andre”, altså at have gode relationer. Så det vigtigste er at sørge for at have nogle vidner i dit liv, som interesserer sig for dig – og omvendt. Den anden ting er...
 
Hvordan er det lige med Female Empowerment i dag – i den ydre verden og i os selv? Det er snart kvindernes internationale dag - onsdag d. 8. marts - og vi synes, det er en oplagt mulighed for at gøre status. Følg med inde på bloggen hos XO, hvor jeg i de kommende uger giver mit take på, hvad Female Empowerment er.
 
 
Billedet er fra dokumentarfilmen Pamela, a love story

Pop op til hjernen

 
Inspiration til dig fra en verden fuld af vidundere.   
  
Serier
 
Beskrivelse: Efter en global pandemi lægger civilisationen i ruiner, tager en hårdfør overlever en 14-årig pige til sig, som kan vise sig at være menneskehedens sidste håb.
SE DEN SE DEN SE DEN SE DEN SE DEN SE DEN SE DEN SE DEN SE DEN (computerspil er ikke mig og zombier er ligegyldige - men sæt det sammen og WOW en af de bedste serier ever!)
 
Beskrivelse: En gribende og provokerende ny dramaserie fra HBO, der følger en ambitiøs gruppe af folk i tyverne, der konkurrerer om fastansættelse ved Pierpoint & Co, en af Londons førende investeringsbanker.
Jeg læste, at den også indeholdt noget om forskellen på Y'erne og Z'erne, og det gjorde den. Men mage til ubehagelige og ucharmerende mennesker, skal man altså lede længe efter, så pyh, ikke en jeg synes du skal bruge din tid på, selvom den er godt lavet.
 
Beskrivelse: Mark er leder af et team af kontoransatte, der ved hjælp af et indgreb har fået deres hukommelse opdelt mellem arbejde og privatliv. Da en gådefuld kollega dukker op uden for arbejdspladsen, går de i gang med at afdække sandheden om deres job.
Den har fået super anmeldelser og jeg skulle lige godt ind i E2 før jeg så lyset, men så kom det også. Faktisk sprang jeg fra E1 direkte frem til det sidste - og så blev jeg sgu nødt til at se den hele alligevel ;)
 
Beskrivelse: Jamie Dornan spiller familiefar og seriemorder i den veldrejede britiske thrillerserie 'The Fall', der har Gillian Anderson i rollen som politikvinden, der jager ham.
Elsker Giliana (som hun kalder sig på insta) og det er pokkerme en god serie!
 
Beskrivelse: Klog, sarkastisk og lidt død indeni efterforsker Wednesday Addams et mordtogt, mens hun får nye venner — og fjender — på Nevermore Academy.
Fik hele tiden reklamer for den og undgik den længe, indtil jeg kapitulerede og den er faktisk overraskende god. 
 
Beskrivelse: Ambrose, der nu er pensioneret, tager på ferie i Maine. Men da en tragedie rammer en lokal familie, drages han ind i efterforskningen – og i et spind af hemmeligheder.
Uh, endnu en af mine yngdlinge, men altså, S1 er stadig den bedste.
 
 
Film  
 
Beskrivelse: Gennem private videoer og dagbøger fortæller Pamela Anderson historien om sin vej til berømmelse, de stormombruste forhold og skandalen med den berygtede sexvideo.
Endnu en SE DEN SE DEN - overraskende gode og heeeeelt vildt hvad hun er blevet udsat for. Helt og aldeles uacceptabelt. Virkelig god docu.
 
Beskrivelse: En pensioneret detektiv rekrutterer en skarpsindig kadet ved navn Edgar Allan Poe på militærakademiet West Point til at hjælpe sig med at løse et grusomt mordmysterium.
God. Værd at bruge tid på.
 
Beskrivelse: Fanget i fortiden rejser en sygeplejerske fra England til en afsidesliggende irsk landsby i 1862 for at undersøge en ung piges umiddelbart mirakuløse faste.
Er pænt vild med Florence Pugh og hun bærer filmen på en super fin måde.
 
Beskrivelse: Da en indisk familie rejser halvvejs rundt om kloden for at åbne en restaurant i en idyllisk fransk landsby, kommer de på kollisionskurs med indehaveren af den traditionelle Michelin-restaurant, der allerede ligger i byen.
Total feel good og med stjerne Helen Mirren i en af hovedrollerne.
 
Beskrivelse: Reynolds Woodcock er en anerkendt og meget krævende kjoledesigner, der får vendt op og ned på sit liv af unge, viljestærke Alma, som bliver hans muse og elskerinde.
Opgav den. Orkede ikke flere misogyne film.
 
Beskrivelse: Rivaliseringen mellem to bander, de fattige Greasers og de rige Socs, tiltager, da et bandemedlem dræber et medlem af den anden bande. Francis Ford Coppola (Gofather, Dommedag nu) har instrueret dette klassiske ungdomsdrama, baseret på en bog av S.E. Hinton.
Læste bogen da jeg gik i folkeskolen og den har aldrig forladt mig siden. Fik så endelig set filmen og den er meget rørende.
 
Beskrivelse: Hver dag venter Joe Fox og Kathleen Kelly på tre små og enkle ord - du har mail. De har brevvekslet via e-mail og kommet tæt på hinanden, dog uden at kende hinandens navne.
Fire milliarder år gammel, men fik pludselig lyst til at dykke lidt ned i de gamle rom-coms og den her holder faktisk på mange måder. Det er tydeligt at Nora Ephron vil mere end bare en overfladisk glasurfilm. 
 
Beskrivelse: Juleaften hører Annie i radioen den 8-årige Jonah ringe ind og ønske sig en ny kone til sin far. Snart bliver hans far, Sam, også lokket til røret. Annie bliver helt fortryllet.
Mindre fed end mail-filmen.
 
 
Diverse
Beskrivelse: I denne programrække vil fremtidsforsker Liselotte Lyngsø og iværksætter og forfatter Lars Tvede kigge ind i fremtiden for at se, hvilke tendenser, der lige om lidt vil skylle ind over os alle. Ved hjælp af Lars Tvedes Supertrendmaskine får vi masser af bud på, hvilke trends, der kommer til at ændre måden vi kommer til at leve på. 
DEN SKAL DU HØRE! hvis du altså interesserer dig det mindste for fremtiden. Liselotte Lyngsø er en dygtig og vidende vært, Lars Tvede meget inspirerende og gæsterne er bare gode.
 
Beskrivelse: Sølle 3 ud af 50. Så mange kvinder kunne det blive til, når vi ser på listen over mest benyttede ekspertkilder i danske medier. Det er ikke nok. Men hvorfor er der ikke flere kvinder repræsenteret i medierne? Hvad får de lov at udtale sig om, hvis det åbenbart ikke er ekspertviden? Og hvordan bliver kvinder beskrevet, når de er medvirkende i medierne?
Den skal du også lytte til, især dette afsnit. Man tager sig til hovedet...
 
 
Du kan opleve udstillingen Magic Materialism af Mille Kalsmose på Martin Asbæk Gallery indtil 11. marts 2023. 

Kalender

17. marts 2023, CFL, København: Er din organisation woke nok?
 
 
25. april 2023 kl. 17.00, CBS, IBC CBS medlemsforening: Ledelse af unge generationer
 
11. maj 2023, Finansforbundet: De unge viser vejen til fremtiden
 
19. september 2023, Aarhus: Heldagsworkshop: De unge viser vejen til fremtiden
 
2. oktober 2023, København: Heldagsworkshop: De unge viser vejen til fremtiden
 
LearnX holder 5 konferencer rundt omkring i landet i efteråret, hvor bla jeg optræder med indlæg om de unge. Der kommer mere præcis info løbende, men her har du datoerne:
  • 4. september 2023 i Musikkens Hus Intimsalen, Aalborg
  • 5. september 2023 på Bremen Teater, København
  • 13. september 2023 på Magasinet, Odense
  • 18. september 2023 på Hermans, Aarhus
  • 19. oktober 2023 i Bygningen, Vejle

Book et foredrag

Hvordan tiltrækker, fastholder og leder du de unge generationer? Hvad motiveres de af og hvordan skaber du en relation til dem? Det og meget mere får du svar på i foredraget. 
 
Kvinder har altid været styret på deres skønhed, seksualitet og socialitet - og det har gjort kvinder ufrie og samfundet fattigere. Derfor er der brug for flere ustyrlige kvinder, der først og fremmest lader sig styre af sin egen lyst...til at leve deres liv, som de ønsker og til at bidrage med det, de synes er vigtigt.
Et skarpt og underholdende foredrag med mange interessante kvindehistorier om hvad man som kvinde med held kan frigøre sig fra og hvad der skal til for at man empower sig selv mere.
 
Kunsten af lykkes sammen i en forandringstid
Vi står midt i et paradigmeskifte når det gælder fremtidens arbejdsplads. Vinderne er de (hierarkiløse) organisationer, der har tillid til deres medarbejdere. Og som skaber et miljø, hvor kreativitet og gode relationer trives på tværs af alt - i et fantastisk fællesskab!

Send mig gerne en uforpligtende forespørgsel.

 
 
Følg mig på Facebook, InstagramLinkedIn og Twitter
 
Og her kan du dele nyhedsbrevet med andre, hvis du tror de vil få glæde af det
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet