Hvorfor mit græskar brækker sig Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 

Der er 3 ting man skal vide om opdragelse af drenge

 
Da jeg var gravid første gang, vidste jeg, at jeg ville få en pige. Da jeg var gravid anden gang vidste jeg, at jeg ville få en pige.
 
So much for intuition! I dag er jeg mor til 3 drenge, hvoraf den første var en ekstragave jeg fik af min mand.
 
Jeg følte mig lidt på Herrens mark, for hvordan kunne jeg dog bedst opdrage de der drenge? Og faldt over svaret i en bog af Jeanne Elium, der havde skrevet: Jeg har en søn. I den stod der, at det var ret let at opdrage drenge, for de ønskede kun at få svar på disse 3 spørgsmål:
 
Hvem er lederen? 
Hvad er reglerne?
Forventer lederen at reglerne overholdes?
 
Tada! Så fik jeg styr på dét!
 
Der gik nogle år og jeg blev nysgerrig på, hvordan piger så skulle opdrages ifølge Elium, for jeg havde faktisk fået gode erfaringer med de tre første råd, jeg havde fået. Og i bogen Jeg har en datter blev det tydeligt, at det var langt mere kompliceret med piger, for det de gik op var at vide: 
 
Har vi et forhold til hinanden?
Hvordan er vores forhold?
Hvem er jeg i forholdet?
Hvad er nødvendigt for, at vi bevarer forbindelsen i forholdet? 
 
I dag tror jeg, at jeg ville udsætte begge bøger for det, som midtergræskaret i billedet gør (set på min morgentur med Tintin).
 
 
For de gode råd implicerer, at drenge ikke følsomme væsener, der både har brug for gode relationer og iøvrigt gerne vil tænke og skabe selv.
 
Og at piger ikke har ambitioner og handlekraft og at ALT handler om hvorvidt de er elsket eller ej. Af andre forstås.
 
Med mere end 26 års erfaring som mor til drenge OG en masse research i emnet "køn", kan jeg heldigvis konstatere, at vi mennesker - uanset køn - heldigvis er langt mere komplicerede og nuancerede end de to børneoprdragelsesbøger. Der blot vil opdrage en hele generation i et oldnordisk menneskesyn.
 
I min seneste kommentar i Lederstof tager jeg fat i emnet, for der er nemlig mange ledere, der har store udfordringer med at lede de unge mænd. Ledere og forældre skal til at se på alle køn med menneskelige briller, fremfor at presse dem ned i en kategori, der uundgåeligt altid gør det enekelte individ mindre end det kunne være, hvis det var fri for den slags forventninger. 
I min seneste kommentar i Berlingske (hvor du også finder ud af, hvorfor jeg har lavet emnelinjen om den sidste hun) påstår jeg til gengæld, at de unge ikke er særligt sarte, som de ellers ofte bliver anklaget for at være. Faktisk forholder det sig lige omvendt.
 
Hvilket gav denne rørende - og chokerende - kommentar fra Sine Larsen på Instagram. 
 
"Jeg oplever studerende som er glade for at jeg kan huske deres navn."
 
Tænk engang, at vi som samfund er nået dertil, at man som elev ikke længere forventer, at læreren kender ens navn. Jeg har selv hørt det fra flere studerende også. Også de mandlige. Så apropos opdragelse, så vil de 
BIG SUPRISE
sørme også vide, om vi har et forhold, hvordan det er osv.... :)
 
Til sidst: Husk at du kan få løbende opdateringer ved at følge med på instagramfacebook eller linkedin
 
Skræmmende & skrigende hilsner 🎃🎃🎃
Emilia 
 

On the fly

Kom du for hurtigt? 
 
En ny undersøgelse viser, at gennemsnitstiden for intravaginal ejakulation hos mænd er 5,4 minutter.
 
Med andre ord: Når penis bevæger sig ind og ud eller til siden til siden i vaginaen går der i gennemsnit 5,4 minutter, før han får udløsning.
 
Man taler om orgasme-gabet mellem mænd og kvinder, og noget af det hentes i den tid, som det tager for en mand at komme modsat den tid, det tager for en kvinde at komme.
 
Og ja, jeg sidder i bestyrelsen for XO (!!) men grunden til at jeg sidder der, er fordi jeg nemlig gerne vil sætte fokus på seksuel lyst, og derfor synes jeg du skal vide, at XO har lavet deres eget dobbeltblinde kliniske forsøg, der viste, at mænd, der havde taget XO kosttilskud inden samleje, i gennemsnit holdt dobbelt så lang tid - altså op til 10 minutter før, de fik udløsning.
 
Dobbelt op på penetrationsglæden :D
 
Hint: Du kan få XO prøvepakke gratis. Til jer begge.... bare følg linket.
 

Aktuelle artikler & TV

 
For nylig blev en tv-serie om unge mænds dynamikker lanceret af den unge succesfulde instruktør, Jonas Risvig. Den har titlen Drenge og er faktisk et perfekt crashkursus i, hvordan du som mandlig leder både skal og ikke skal lede de unge mænd. For mens skuespiller Dar Salim...
 
44 procent af de unge trives ikke og det SKAL få indflydelse på valget, for vi har skabt et
samfund, der ikke er egnet til mennesker. Og de unge har selv svaret på hvordan man skaber
bedre balance. ”Dér røg vores sidste hun!”. I filmen Ice Age er det her et ikonisk citat, der bliver leveret med nasal konstatering af en af de ustyrligt dumme han-dronter. Fuglene har nemlig haft mere fokus på...

Deloitte BizzPod (Podcast): Hvordan tiltrækker man talenterne?
Evnen til at tiltrække og udvikle talenter er fuldstændig afgørende for fremtiden. Men når de yngre generationer vælger arbejdsgiver, er det ikke længere bare udsigten til høj løn og en snorlige karrierevej, der tæller, og virksomhederne må...
Jeg gæster Christian Jensbys podcast 'BizzPod' sammen med People & Purpose-leder Camilla Kruse til en snak om Millennials og Gen Z’ere på arbejdsmarkedet.
 
Børn har brug for tidligt at tage hensyn til egne og andres behov og følelser. Det bliver en stærk egenskab i en fremtid, der byder på flere globale og komplekse problemer, end vi nogensinde før har mødt. Gad vide,​ hvordan verden ville se ud, hvis Vladimir Putin og Donald Trump begge havde haft en barndom, hvor de var blevet lyttet til og respekteret. Ikke bare for deres synspunkter, men også for deres følelser og behov. Og gad vide, hvordan...
 
Der er mange flere livsområder, som de unge oplever, at de skal forholde sig bevidst til og have styr på. Fx har de ikke længere bare en krop – de skal være klar over, hvorfor de netop har den krop og hvilke valg, der ligger bag den. Derudover er eliteniveauet gået hen og blevet normalniveauet. Og normalniveauet er... 
 
De unge viser vejen til fremtiden - Gratis webinar den 24. januar 2023
Bliv klogere på den unge generation og de krav, de stiller til fremtidens arbejdsplads. Lær at forstå, hvad der driver den unge generation, og hvordan du skal motivere og arbejde sammen med dem, for dermed...
 

Pop op til hjernen

 
Inspiration til dig fra en verden fuld af vidundere.   
  
Serier
 
Beskrivelse: Dansk dramaserie inspireret af virkelige hændelser. Året er 1963 i en lille dansk provinsby. Den lokale tv-forretningsejer Axel får chancen for at investere i en elektrisk curler og ser en mulighed for at revolutionere skønhedsindustrien og opnå den store succes, han altid har drømt om. 
Den er et solidt historisk drama og jeg er vild med de fleste i historien og trænger virkelig til at se, hvordan de får succes'!
 
Beskrivelse: Kriminalkommissær Max Arnold og kollegaen Priya arbejder i Chelsea, Londons mest velhavende kvarter. Et skønt sted for smukke og rige mennesker. Men med en mørk bagside præget af grådighed og mord.
Detektivseriers svar på en mellemmad. Ok uden at være noget særligt.
 
Beskrivelse: Et chokerende mord - begået med en armbrøst - ripper op i fortiden i en lille tidligere mineby.
Men det er denne tilgengæld - move over, for her kommer MEGAULTRAHOVEDRETTEN!! Helt fantastisk serie fordi den har menneskelig dybde og laver et elegant og interessant tidsbillede.
 
Beskrivelse: Dopesick fokuserer på "epicentret for USA's kamp med opioidafhængighed" på tværs af USA, på hvordan enkeltpersoner og familier påvirkes af det og på de påståede interessekonflikter, der involverer Purdue Pharma og forskellige statslige agenturer.
Damn - tænk at en serie om noget så deprimerende kan være SÅ spændende og medrivende og opløftende?! For det er den. Se den!!!
 
Den pludselige forsvinden af hendes gamle veninde, Lila Cerullo, får den 60-årige forfatter Elena Greco til at reflektere over de tidlige dage af deres venskab i 1950'ernes Napoli, hvor Elena og Lila er to meget forskellige piger i toppen af deres klasse. 
Altså - jeg startede for mange år siden med at læse bøgerne og blev ikke fanget. Tænkte at den lette udvej ville være en tv-serie og jeg holdt ud i S1, og selvom jeg klart kan se dens kvaliteter (skarpt tids- og geo-billede også her) så fangede personerne mig bare ikke, fordi de på en sær måde blev for usympatiske og dermed uinteressante.
 
Beskrivelse: Efter mange år som fange drager Morpheus – drømmenes konge – ud på en rejse gennem flere verdener for at finde det, der blev stjålet fra ham, og genskabe sin magt.
Jeg er en sucker for fantasy og jeg har ELSKET Coraline (bogen, og filmen også) og Neil Gaimann er et geni - og det er serien nok også. Det fedeste afsnit var klart det med døden (hans søster) men ellers blev jeg faktisk ikke så fanget, som jeg havde håbet på. 
 
Beskrivelse: Efter 17 år i Kenya har Karen Blixen mistet alt. Foran hende ligger et liv dybt afhængigt af hendes familie. I sin søgen efter frihed begynder hun at genoptage sin ungdoms forfatterdrømme.
Skal love for, at det er en anden Blixen end den, der blev vist i filmen Pagten - og hurra for det! Selvom hun er en værre bitch, er hun heldigvis også meget mere end det. Fx genial. Vanvittig ambitiøs og tager sig selv alvorligt. Noget mange kunne lære en masse af. Og ja, Connie Nielsen er fænomenal i serien!
 
Film  
 
Beskrivelse: Den hårfine grænse mellem kærlighed og had bliver livsfarlig, da en dame (Sonja Richter) opdager sin mands (Dar Salim) affære — og de tager begge ekstreme midler i brug for at få, hvad de vil have.
Den skal jo ses og den var også timerne værd, men jeg råbte af Dar Salim flere gange, for at se ham så modcastet gav mig problemer - selvom han gjorde det godt. Og så er jeg bare vild med Sonja :)
 
Beskrivelse: Fire kvinder, der intet andet har tilfælles end den voldsomme gæld, deres afdøde og kriminelle mænd har efterladt sig, må udføre et kup for at betale gælden.
Gammel film, I know, men værd at se. 
 
Beskrivelse: I denne film fra 2003 spiller George Clooney en succesfuld skilsmisseadvokat i Los Angeles, Miles Massey, der ikke lader sig ikke stoppe af nogen eller noget. Men til trods for sin succes med både kvinder og kollegaer, er der stadig noget, som mangler.
Vi skulle have været i teatret og se Simone de Beauvoir, en veninde og jeg, men så blev det aflyst og i stedet så vi så denne gamle traver - som var overraskende god!
  
Diverse
 
Bog: Simpel lidenskab
Beskrivelse: I Simpel lidenskab fra 2021 
blotter Annie Ernaux med en lyrisk akkuratesse og stort mod fortællingen om sit livs affære, da hun var 50 år. I gennem to år havde hun et forhold til en gift mand, som hun var dybt forelsket i. I løbet af bogen beskriver hun krystalklart sin altfortærende kærlighed og begær til denne mand, men også hendes ensomme sårbarhed i at skulle vente alene på ham.
Det er ikke Nobelprisvinder 2022 nyeste, men jeg blev anbefalet at læse denne, og den er så vanvittigt godt skrevet, at jeg stadig får gåsehud, for hun formår virkelig at sætte ord på ALT hvad man kan føle og tænke og gør det både så følsomt og nøgternt og upersonligt, at alle kan være med. Jeg forstår godt at hun har fået prisen og jeg synes det er SÅ godt, at denne slags prosa også får en så vigtig pris.
 
Beskrivelse: Abdel Aziz Mahmoud virker på overfladen som en mand, der har fuldstændig styr på livet. Han er succesfuld TV vært og deler gavmildt ud af sit liv påsociale medier. Men han har holdt noget hemmeligt: Han har kæmpet med angstanfald og har været sygemeldt med stress. Hvorfor har det været så svært at være åben omkring? I denne serie taler Abdel med fem succesfulde mænd om de perioder livet, hvor de har haft det sværest psykisk. For det kan være en lettelse at finde ud af, at selv dem, der virker til at have allermest tjek på tilværelsen også kan knække - og rejse sig igen.
Hurra for Abdel og hans serie - apropos mænd og følelser. Bare hør den.
 
 Nå, så troppede Ida Auken og jeg op i nærmest identitiske outfit, da vi begge skulle komme med et indlæg på UNICEFs Børnetopmøde i år. Jeg syns hun har afsindig god smag :D
 
 

Kalender

1. november 2022: Finansforbundet, København: De unge viser vejen til fremtiden (morgenevent)
 
15. november 2022: Finansforbundet, København: De unge viser vejen til fremtiden (gå hjem møde)
 
6. december 2022: Gratis Online om Fremtidens Arbejdsmarked
 
 
2023: Jeg holder også mange foredrag for ledernetværket F5 i år og næste år - og måske kunne det være noget for dig? Du kan læse mere om hvordan du bliver medlem her 
(og helt tilfældigt (virkelig!) er min søn blevet sælger derinde, så hvis du får lyst til at høre mere, kan du også skrive direkte til Silas på silas.h@f5.dk eller ringe til ham på 30907262)
hey

Book et foredrag

 
Hvordan tiltrækker, fastholder og leder du de unge generationer? Hvad motiveres de af og hvordan skaber du en relation til dem? Det og meget mere får du svar på i foredraget. 
 
Et stærkt og meget underholdende foredrag om hvad man som kvinde med held kan frigøre sig fra og hvad der skal til for at man empower sig selv mere - så man bliver ustyrlig af andres og samfundets forestillinger om, hvordan kvinder skal være. Især mht skønhed, seksualitet og socialitet.
 
Kunsten af lykkes sammen i en forandringstid
Vi står midt i et paradigmeskifte når det gælder fremtidens arbejdsplads. Vinderne er de (hierarkiløse) organisationer, der har tillid til deres medarbejdere. Og som skaber et miljø, hvor kreativitet og gode relationer trives på tværs af alt - i et fantastisk fællesskab!

Send mig gerne en uforpligtende forespørgsel.

 
 
Følg mig på Facebook, InstagramLinkedIn og Twitter
 
Og her kan du dele nyhedsbrevet med andre, hvis du tror de vil få glæde af det
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet