Hvad undrer dig mest ved de unge? Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 

Jeg skal aflevere 1. marts

 
Og det jeg skal aflevere er manus til min næste bog. 
 
Det er i hvert fald det, jeg har aftalt med min redaktør - og det mest gakkede er, at jeg ikke engang har en kontrakt endnu. For jeg mangler at skærpe vinklingen og indholdet, så det står heeeeelt klart.
 
Derfor er det måske også meget kækt ligefrem at udbasunere det her i kredsen.
 
Men det er præcis derfor, at jeg har brug for DIG!
 
For bogen handler naturligvis om de unge generationer og det jeg vældig gerne vil høre dig om, er:
 
HVAD UNDRER DIG MEST VED DE UNGE?
 
Bare det. Hvis du gider, må du meget gerne sende mig en mail på emilia@emiliavanhauen.dk 
Jo mere du skriver, jo federe, men du kan også bare skrive, hvad det er, der undrer dig.  
 
Tusind tak på forhånd ♥ 
 
Og det der med at forstå de unge, bliver sat lidt konroversielt på dagsordenen i den film, du kan se lige ovenfor.
 
For jeg troede, at jeg skulle ind og se en fortælling om, hvodan en midaldrende kvinde, der aldrig har fået en orgasme, efter sin mands tidlige død (og et sexliv, der er lige så uforudsigeligt som tyngdekraften - suk) beslutter sig for at leve sin seksuelle bucketliste ud med en sexarbejder. Jeps - ham du kan se på billedet.
 
Kigger du på det, kan du se, at han må tilhøre kategorien "ung mand". At han har en sjæl, der er lidt foran i alder, tror jeg roligt man kan sige, men altså - han er så ung, at han stadig har issues med sin mor. Som ikke helt forstår ham.
 
Jeg kan ikke fortælle mere uden at spoile, og det vil jeg ikke, for jeg synes virkelig, du skal gå ind og se det fine kammerspil, som filmen er.
 
Men det jeg ELSKER ved den er, at den ikke bare viser, hvordan kvinder i dag har befriet sig selv fra en masse begrænsende sociale normer om, hvordan de skal udleve deres seksualitete. Og viser OGSÅ at unge mænd både kan være meget vise og omsorgsfulde og have en høj integritet og arbejde som sexarbejdere, uden at det hverken bliver klamt, uværdigt - eller ødelægger skuespillerens karriere. Så hun købet naturligvis meget mere end "bare" sex - hun køber...ja, se selv, hvad hun ender med at købe!
 
Med andre ord: Begge køn er ved at blive sat mere og mere fri af begrænsende forventninger til, hvordan vi skal være i verden og livet - og halleluja for det :) 
 
Mere om de unge - kursus i 2023
I år holdt jeg et åbent kursus om de unge og der er allerede nu planlagt en hel dags workshop til næsten år, som du kan læse mere om her (og naturligvis tilmelde dig) 
 
  
Men inden da kan du den 6. december...
komme til gratis inspirationsevent (online) om fremtidens arbejdsplads, motivation og forandringer, hvor vi er 5 der siger noget om det. Jeg er sikker på, at det bliver en fest - og du kan tilmelde dig her
 
7 - 9. oktober er der gratis kursus for dig mellem 15 og 30 i at finde ro og mening i dit liv
Tre dejlige mennesker (og en fjerde, som jeg bare ikke kender) har startet INITIATIVET, som har til formål at lære unge, hvordan de selv kan arbejde med det at skabe mening i livet. Et fokus, som vi (for jeg synes det også) synes mangler i uddannelsessystemet, og som INITIATIVET stiller til rådighed gennem et fysisk fællesskab, læringsforløb, workshops, temaaftner m.m. Visionen er, at det skal have en plads på skoleskemaet på lige fod med matematik og samfundsfag. 
 
Det hedder Initiativet og hvis jeg var mellem 15 og 30, så sad jeg allerede oppe i Odsherred og ventede på at det startede!
 
Husk nu at sende mig en mail med hvad der undrer dig ved de unge (igen: tusind tak på forhånd) og huske også, at du kan få løbende opdateringer ved at følge med på instagramfacebook eller linkedin
 
Kærlige hilsner
Emilia 
 
 

On the fly

Ved du, at en mand kan få flere slags orgasmer, og at det ikke behøver være en naturlov, at han falder udmattet i søvn bagefter?
 
Er du nysgerrig?
 
Så læs XO's nyeste blog, hvor Jakob Kærgaard fortæller om mandens FEM orgasmer. (Og hvis jeg var dig og havde en mandeelsker, så ville jeg læse det hele højt for ham og klart teste alle fem slags sammen med ham :D)
 
Læs mere her
 

Aktuelle artikler & TV

 
Manblaming burde blive til et begreb, som vi i fællesskab kan bruge som værn mod mænd, der bryder reglerne, men giver de andre skylden for det. Mens de samtidig forsøger at opdrage på ”de andre”, så mændene selv kan blive ved med at gøre det forkerte.
 
Jeg synes, at en pæn pik er noget af det lækreste. Men jeg vil selv have lov til at udvælge den og vælge, hvornår jeg skal se på den. Jeg har cyklet på fortove, anset lyskryds for at være anvisninger mere end påbud, og gået med min hund uden snor. Med andre ord følger jeg ikke altid selv...
 
Ustyrlige Kvinders Klub har fået en søster, der er alt det modsatte - nemlig de usynlige kvinders klub. Sammen med UNICEF går Maria Jencel i studiet og taler med flere kvinder om, at vi jo ikke har ligestilling. Jeg får lov til at udbrede det ustyrlige og om magt, og 'bla. Emma Holten og Ida Auken kommer også med deres vinkler på det.
 
Jeg er kommet med i bestyrelsen for produktet XO (det, der både styrker lysten og fjerner trætheden bla.) og Nord Magasinet lavede en lille artikel om det. Her kan du læse mere om, hvorfor. Og hvad du kan bruge det til. 
- Jeg bruger det til at give mig klarhed og fjerne træthed. Det virker helt anderledes end de klassiske koffein-baserede produkter, fordi XO giver et blødt kick uden negative effekter. XO fjerner "bare" trætheden og giver en klarhed i hovedet, som jeg ikke har oplevet noget gøre før. 
 
Podcast: Dansk HR: Det fulde potentiale og talenterne, særligt med fokus på generationsledelse
Jeg er i studiet hos Ulrik Nerløe, hvor vi taler om vi bidrager til et stærkt fællesskab omkring virksomhedens formål og kultur, med særligt fokus på den yngre generation?  
 

Pop op til hjernen

 
Inspiration til dig fra en verden fuld af vidundere.   
  
Serier
 
Beskrivelse: Efter Liz forfremmes til toppartner i firmaet, tvinges hun til at acceptere Ri’Chard som ny navnepartner, der skal hjælpe med at lede hendes ansatte og håndtere hendes klienter.
 
Hurra - en af mine ynglingsserier er endelig retur med ny sæson og ja, dén er værd at se. Igen!
 
Beskrivelse: Serien, der foregår i 1943, handler om dannelsen af Rockford Peaches, et kvindehold i den begyndende All-American Girls Professional Baseball League. 
 
Den er cool nok, men som du måske også fornemmer, er jeg ikke helt oppe og ringe. Men fed en søndag aften, hvor man vil underholdes med kvalitet.
 
Beskrivelse: 2016-serien, Fleabag, er et morsomt og gribende vindue ind i sindet på en seksuel, vred og sorgfyldt kvinde, der kaster sig ud i det moderne liv i London. Den prisvindende dramatiker, Phoebe Waller-Bridge, har skrevet Fleabag og spiller hovedrollen som en ufiltreret kvinde, der forsøger at hele, mens hun afviser enhver, der forsøger at hjælpe hende, og hele tiden fastholder hendes facade.
 
Ved det godt - den er gammel, men jeg er først lige begyndt at abonnere på Amazon Prime og SÅ kunne jeg endelig se den og DEN SKAL SES! Fantastisk serie.
 
Beskrivelse: I New York i 1958 kører Midge Maisels liv på skinner – mand, børn og elegante Yom Kippur-middage i deres Upper West Side-lejlighed. Men da hendes liv tager en overraskende drejning, må hun hurtigt beslutte, hvad hun ellers er god til.
 
Elsker den! Punktum. Den er vidunderlig hele tiden at have til gode, når man kommer hjem en aften og bare lige vil se et afsnit. Højt tempo, masser af god humor og skarp og feministisk på den fedeste måde. 
 
Netflix: Conra Kai S5
Beskrivelse: Årtier efter turneringen, der ændrede deres liv, blusser rivaliseringen mellem Johnny og Daniel op igen i denne efterfølger til Karate Kid-filmene. I den nyeste sæson føres Cobra Kai videre af Terry til et nyt regime, mens Daniel, Johnny og en gammel allieret slår sig sammen i en kamp, der strækker sig langt ud over måtten.
 
Åh ja, altså, den serie burde nok have stoppet efter S1, men jeg ser den jo alligevel, så helt elendig er den jo ikke. Mest af alt fordi den tager så utroligt meget pis på sig selv :D
 
Film  
 
Beskrivelse: Nancy Stokes (Emma Thompson) er pensioneret skolelærer og enke. Hun længes efter eventyr, menneskelig kontakt og noget sex. GOD sex!
 
Amazon Prime: Nocturnal Animals
Beskrivelse: I denne psykologiske thriller af Tom Ford med Amy Adams og Jake Gyllenhaal i hovedrollerne, modtager en ulykkeligt gift kvinde et manuskript fra sin eksmand. Det får hende til at revurdere sit liv og vækker forlængst tabte følelser.
 
Diverse
 
Endnu en samtalesalon, som ÆldreSagen afholder. Denne gang om vores forhold til alder: Hvorfor har alder fået så stor betydning? Menneskers syn på alder dannes helt fra barnsben og er dybt indlejret i vores tanker, følelser og adfærd. Alder er en faktor, vi hverken kan undgå at tale om eller flygte fra.
 
Hun fiksede min skulder på én behandling
Jeg brækkede min skulder i Paris i april og da den seks uger senere endelig måtte genoptrænes for alvor, kom jeg i hænderne på Charlotte Krog, som er fysioterapeut og også uddannet biomekaniker, som er en specialistuddannelse i USA, der er særlig god til udredning, undersøgelse, diagnostik og behandling af problemstillinger i kroppens muskel-skelet system – kendt som McKenzie Metoden (MDT).
 
Min venstre skulder er ved at være på plads, men som bonus fik jeg efter kun én enkelt behandling også fikset min højre skulder, der i nogle år ikke har fungeret ordentligt.  Jeg plejer ikke at lave denne slags anbefalinger, men jeg ved, hvor mange der har problemer med at bevæge deres krop og har ondt i nakken, lænden, knæ, albuer osv og Charlotte og hendes partner, Mette Justesen, er bare helt geniale og særlige, så jeg vil gerne udbrede kendskabet til deres ekspertise til alle.
 
Bog: Det blæksorte hjerte
Beskrivelse: Da en skræmt og forvirret kvinde en dag dukker op på detektivbureauet i Denmark Street og påstår, at hun bliver forfulgt og lagt for had på nettet af en ondskabsfuld, anonym person, der kalder sig Anomi, må Robin i første omgang afvise at tage sagen. Det viser sig, at kvinden er medskaber af den verdensberømte kulttegneserie Det blæksorte hjerte, og få dage senere læser Robin den chokerende nyhed om, at kvinden er blevet knivdræbt, og at hendes lig er blevet fundet på den selvsamme kirkegård, hvor Det blæksorte hjerte udspiller sig. Det blæksorte hjerte af Robert Galbraith er det sjette bind i serien om Strike og Robin. Robert Galbraith er pseudonym for J.K. Rowling.
 
Er i skrivende stund lige ved at være færdig med den og den er god, spændende osv, men jeg tror jeg er ved at køre lidt træt i universet. Men den virker altså.
 

Kalender

 
29. september: Business Kolding - Firmafesten. Annika Åkjær og jeg optræder. Få billet her
 
13. oktober: Erhvervshus Nord, Frederikhavn:  De unge viser vejen til fremtiden
 
1. november: Finansforbundet, København: De unge viser vejen til fremtiden (morgenevent)
 
15. november: Finansforbundet, København: De unge viser vejen til fremtiden (gå hjem møde)
 
6. december: Gratis Online om Fremtidens Arbejdsmarked
 
 
2023: Jeg holder også mange foredrag for ledernetværket F5 i år og næste år - og måske kunne det være noget for dig? Du kan læse mere om hvordan du bliver medlem her 
(og helt tilfældigt (virkelig!) er min søn blevet sælger derinde, så hvis du får lyst til at høre mere, kan du også skrive direkte til Silas på silas.h@f5.dk eller ringe til ham på 30907262)
hey

Book et foredrag

 
Hvordan tiltrækker, fastholder og leder du de unge generationer? Hvad motiveres de af og hvordan skaber du en relation til dem? Det og meget mere får du svar på i foredraget. 
 
Et stærkt og meget underholdende foredrag om hvad man som kvinde med held kan frigøre sig fra og hvad der skal til for at man empower sig selv mere - så man bliver ustyrlig af andres og samfundets forestillinger om, hvordan kvinder skal være. Især mht skønhed, seksualitet og socialitet.
 
Kunsten af lykkes sammen i en forandringstid
Vi står midt i et paradigmeskifte når det gælder fremtidens arbejdsplads. Vinderne er de (hierarkiløse) organisationer, der har tillid til deres medarbejdere. Og som skaber et miljø, hvor kreativitet og gode relationer trives på tværs af alt - i et fantastisk fællesskab!

Send mig gerne en uforpligtende forespørgsel.

 
 
Følg mig på Facebook, InstagramLinkedIn og Twitter
 
Og her kan du dele nyhedsbrevet med andre, hvis du tror de vil få glæde af det
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet