Gamle krager eller frihedskæmpere? Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 

BLAME IT ON MINE SPANSKE RØDDER

 
Er du bange for vrede?
Din egen?
Andres?
 
For længe siden fortalte en veninde mig, at når hun blev virkelig vred - fx hvis hendes chef skældte hende uretfærdigt ud - så begyndte hun at græde.
 
Det virkede meget eksotisk på mig, for hvorfor græde, når hun var gal???
 
For når jeg var gal, så var jeg ikke bange for at råbe op og bruge hele min krop til at signalere det. Måske fordi jeg er vokset op som halv latiner. 
 
Det var først mange år senere, at det gik op for mig, at der er MANGE kvinder, der har det sådan. Fordi vrede er maskulint (altså, det er det jo overhovedet ikke, men det er bare mere udbredt i kulturen) mens gråd er feminint. Vrede er nemlig udadrettet og et tegn på styrke, mens gråd er indadrettet og appellerer til beskyttelse.
 
Til gengæld havde jeg i årevis et tilbagevendende mareridt om, hvordan jeg skulle forsvare mig selv fysisk, men havde de vildeste spaghettiarme, der kun kunne bevæge sig 1 centimer i timen, så jeg var totalt kraftesløs. Og helt utroligt bange.
 
Fælles for alt ovenstående er, at det er en måde at signalere følelser på. Og hvis man ikke får afløb for sine følelser løbende (altså dem, der passer på én) så kan man i stedet opleve, hvordan man gang på gang flipper ud. På tidspunkter og i situationer, som ikke nødvendigvis er logiske.
 
Fordi man i bund og grund føler sig magtesløs. I situationen. Eller generelt i sit liv.
 
Plus bagefter skammer sig, over man IGEN har tabt besindelsen!!! (vi kan lige tage et par !!!! mere, for sådan føles det ofte)....!!!!
 
Det har min überkloge og meget velskrivende og let forståelige veninde skrevet en bog om. Som jeg kun kan anbefale på det kraftigste. Både hvis du selv for ofte (ift hvad du selv ønsker) oplever at skabe drama og flippe ud. I vågen eller drømmende tilstand.
 
For der er nemlig ALTID en god grund til, at du gør det! 
 
Og hvis du ikke gider at vente på at flippe ud, så kan du jo passende bare begynde at opføre dig mere USTYRLIGT fra nu af - så får du slet ikke brug for at flippe ud! Selvom de andre måske netop synes, at det er DET du har gang i! (hvilket du vil være lodret ligeglad med...hvis du altså har taget mit kursus :D Eller læse om hvorfor vi har brug for flere ustyrlige mødre - lige nedenfor.
 
 
I bogen lærer du: 
  • Hvorfor drama er et psykisk redskab, du bruger igen og igen
  • Hvad de ubevidste årsager er til, at du ikke stopper med drama
  • Hvorfor det kan være så svært at komme ud af drama
  • Hvordan du kan slippe drama og svære konflikter
Du får også: 
  • Konkrete kraftfulde redskaber til at forstå din egen psyke
  • Masser af konkrete eksempler på de forskellige dramatyper fra terapilokalet
  • En forklaring på de psykologiske mekanismer, der ligger til grund for dramaet
 
Du kan købe bogen HER
 
Som noget helt særligt for abonnent af mit nyhedsbrev, får du 30% rabat ved at bruge denne rabatkode: flipperud frem til d. 16/6. 
Husk at du kan få løbende opdateringer ved at følge med på instagramfacebook eller linkedin
 
Kærlige hilsner
Emilia 
 
 

On the fly

Kender du udtrykket mikrokedsomhed?
 
Det er når du står i mindre end 3 sekunder i en kø, uden at lave noget, hvorefter du straks tager din smartphone frem og begynder at dimse rundt med den.
 
Men som din bedstemor helt sikkert har fortalt dig, så er det SUNDT at kede sig!
 
For det giver dig nemlig gode, originale idéer. Eller helt gratis terapi, hvor du får sat nogle af dine dilemmaer på plads. Eller du får ryddet op i gamle minder. Eller....
 
Se videoen og læs mere her om hvorfor du SKAL kede dig. 
 

Aktuelle artikler & TV

 
JP: Vi har brug for flere ustyrlige mødre
Alt for mange børn og unge lider. Traditionelt er det moren, der bliver holdt ansvarlig, for de forventes at have det følelsesmæssige ansvar for opdragelsen. Men fremfor mere ansvar, kunne mødrene blive mere ustyrlige. Det ville sætte både dem selv og børnene fri. Hvis jeg er en god mor, vil jeg i dag få mindst tre roser. En fra hver af mine sønner. Får jeg dem ikke, er jeg muligvis en dårlig og uelsket, i hvert fald uvæsentlig og overset, mor. For den gode mor, er også...
 
Berlingske: Gamle krager eller frihedskæmpere?
På trods af årtiers frisættelse, så er kvinders fremtoning stadig offentlig ejendom. Madonna har lige været i en shitstorm pga en video på TikTok, men er det hende, der er undertrykt – eller er det kritikerne? Denne klumme har jeg været ved at kassere mindst 166 gange. Fordi jeg er i tvivl, om det er mig, der er fordomsfuld overfor de tre kvinder, som præsenteres om lidt, eller om jeg tilslutter mig opgøret med en antikveret forestilling om kvinders værdi. Mit skriveri faldt sammen med sagen om...
 
Det er tid til at gøre op med den skam, der knytter sig til overgangsalderen, så vi kan begynde at tale mere åbent om, hvordan det egentlig ER at være i denne livsfase. Sådan lyder det fra kultursociolog Emilia van Hauen, der lige nu ser et særligt momentum for at ændre det syn, vi har på overgangsalderen.
 
Christina har besluttet at fortsætte sit feltstudie. Hun troede hun var klar til at face verden med sin forandrede identitet, men noget driller. Tilliden til andre mennesker er forsvundet. I den her første episode vil hun og kultursociolog Emilia Van Hauen tale om, hvordan hun genfinder tilliden både til sig selv og andre og om hvornår og hvordan, man lærer at sætte grænser uden at blive sat i bås som en gammel skrap dame.
 
 

Pop op til hjernen

 
Inspiration til dig fra en verden fuld af vidundere.   
 
Film 

Viaplay: Ready player one
Beskrivelse: År 2045, menneskeheden flygter ind i det virtuelle spil OASIS. En forældreløs teenager er en af spillerne på jagt efter det ”påskeæg” som er gemt i spillet – hvor vinderen arver hele VR-imperiet.

Interessant, hvis man interesserer sig for fremtiden.

Viaplay: Boyhood
Beskrivekse: Vi følger en familie i løbet af tolv år (2002-2013). I centrum står Mason, der sammen med sin søster Samantha tages med på en følelsesmæssig og grænseoverskridende rejse fra barndom til voksenliv.

Åh, den fineste mest fantastiske film, så vildt lavet!

Viaplay: The king´s man
Beskrivelse: Da en flok af historiens værste tyranner og forbrydergenier går sammen om at iværksætte en krig, der skal udrydde millioner af mennesker, må én mand indlede et kapløb mod tiden for at standse dem.

Fed action med hjerne.

HBOmax: Dumbledores hemmeligheder
Beskrivelse: Professor Albus Dumbledore beder magizoologen Newt Scamander anføre et frygtløst hold af troldmænd, hekse og en modig Muggler-bager på en farlig mission, hvor de støder sammen med den onde troldmand Gellert Grindelwalds voksende skare af følgere.

Jeg ELSKER dette univers, altså især Harry Potter, og jeg er en sucker for alt, hvad der ligner. Og ja, Mads er ret cool!

Apple TV+: The essex serpent
Beskrivelse: "The Essex Serpent" følger London-enken Cora, der flytter til Essex for at undersøge rapporter om en mytisk slange. Hun danner et overraskende bånd igennem videnskab og skepsis med den lokale præst, men da tragedien rammer, beskylder de lokale hende for at tiltrække væsenet.

Uh - spændende serie, som er svær at finde ud af, hvor den er på vej hen.

Biografen: Downton abbey 2
Beskrivelse: Denne gang bliver Downton Abbey gjort til kulisse for et filmhold, der skal filme et moderne drama, hvilket vækker stor nysgerrighed hos tjenerstaben. Samtidig chokeres alle af Enkegrevinden af Granthams mystiske fortid. Hun har nemlig arvet en villa i Sydfrankrig fra en gammel bekendt, som de aldrig har hørt om før. Derfor drager Grev Robert afsted til Sydfrankrig sammen med en stor del af Crawley-familien, mens Lady Mary må holde skansen derhjemme.  

ELSKER ELSKER også bare dette univers og filmen er så god, at jeg flux gik hjem og startede forfra på DA S1E1 :)

Serier
  
HBO: Billions
Beskrivelse: Paul Giamatti og Damian Lewis spiller hovedrollerne i Billions, som skildrer rigdommen og farerne ved at jage den amerikanske drøm i det 21. århundrede.
 
Første sæson var genial. Alle de efterfølgende er faktisk bare kedelige og stereoptype.
 
Beskrivelse: "Killing Eve" er baseret på romanerne af Luke Jennings og følger to kvinder: Eve er en knivskarp sikkerhedsofficer for MI5, der keder sig i sit administrative job og drømmer om at være spion.
 
Flot afslutnig på en original serie med dygtigt skuespil.
 
Beskrivelse: En historie, der viser, hvordan et helt liv kan forandres på en enkelt aften. Stewardessen Cassandra Bowden vågner på sit hotelværelse med tømmermænd fra aftenen inden i Bangkok med et lig ved sin side – og hun aner ikke, hvad der sket.
 
Sæson 1 var super cool. S2 var slet ikke det, jeg forventede, så jeg kan ikke finde ud af, om jeg synes den er god. Er bange for at jeg faktisk synes den er glumy på den kedelige måde. 
 

Kalender

17+18. juni: FOLKEMØDET på Bornholm. Jeg har flere debatter. For bla. KRIFA og PFA. Jeg er der fredag og lørdag.
 
23. juni, (Sank Hans) kl 9: Gratis live webinar: Seksualitet og hekse

20. august: Folkemødet Møn kl 10. få mere info her.
 
29. september: Business Kolding, aften. Mere info følger. 
hey

Book et foredrag

 
Hvordan tiltrækker, fastholder og leder du de unge generationer? Hvad motiveres de af og hvordan skaber du en relation til dem? Det og meget mere får du svar på i foredraget. 
 
Et stærkt og meget underholdende foredrag om hvad man som kvinde med held kan frigøre sig fra og hvad der skal til for at man empower sig selv mere - så man bliver ustyrlig af andres og samfundets forestillinger om, hvordan kvinder skal være. Især mht skønhed, seksualitet og socialitet.
 
Kunsten af lykkes sammen i en forandringstid
Vi står midt i et paradigmeskifte når det gælder fremtidens arbejdsplads. Vinderne er de (hierarkiløse) organisationer, der har tillid til deres medarbejdere. Og som skaber et miljø, hvor kreativitet og gode relationer trives på tværs af alt - i et fantastisk fællesskab!

Send mig gerne en uforpligtende forespørgsel.

 
 
Følg mig på Facebook, InstagramLinkedIn og Twitter
 
Og her kan du dele nyhedsbrevet med andre, hvis du tror de vil få glæde af det
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet