Kom med dine unge-historier. Tak. Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 

Det nødvendige ungdomsoprør

 
Yes. 
Vi er i familie :)
 
Det er min yngste søn, Silas, som jeg for nylig var i Paris med i en uge. (Billedet er taget på det smukke La Bourse de Commerce,hvis nogen skulle være interesseret).
 
Vi havde den mest fantastiske, hyggeligste, sjoveste og interessanteste uge sammen - og da vi kom hjem, var jeg helt fyldt op af kærlighed.
 
Men sådan har det ikke altid været at være mor til ham.
 
For han havde, som alle unge, også en periode, hvor han skulle forlade sin mor (sine forældre) for at finde sig selv, og det var uden tvivl den værste form for kærestesorg, jeg nogensinde har oplevet. Og jeg var samtidig ALT for langsom til at fatte, hvad der egentlig var på spil, så jeg holdt for længe fast i en forældet form for relation til ham.
 
Noget du kender?
 
Eller noget du frygter er på vej en dag?
 
Heldigvis går det jo over og så kan man finde hinanden igen. Og mødes på et helt andet niveau. Som vi har gjort i nogle år nu, og som gør, at jeg er begyndt at lære det menneske at kende, som før mest var min søn. Hvilket er den mest magiske oplevelse som forælder. Synes jeg. 
 
Men man behøver ikke kun at se det, hos sine egne børn.
 
For mange unge er ret generøse med dem selv. Med at dele ud af deres følelser, tanker, oplevelser og drømme.
 
Og noget af det bedste er, at de unge for alvor er i gang med et oprør. Et oprør som handler om mere humanitet, fordi de insisterer på en bedre balance i  - ja, nærmest alt.
 
Det har jeg skrevet om i Berlingske og i Lederstof. 
 
Men vil du vide mere om det, så meld dig til mit kursus den 16. maj i København. Der er stadig et par få pladser tilbage. 
Jeg vil gerne forstå de unge bedre
Husk at du kan få løbende opdateringer ved at følge med på instagramfacebook eller linkedin
 
Kærlige hilsner
Emilia 
 
PS: Jeg brækkede i øvrigt skulderen den første dag af vores ferie, fordi min snørebånd satte sig fast i de øverste hægter på skoen. Da Silas hjalp mig op, sagde han meget sødt: "Mor, pas på med dreje dig lidt til venstre, for der er en kæmpe hundelort lige ved siden af dit hoved". Jeg gik rundt med en brækket skulder i en uge og fandt først ud af, at den faktisk var brækket, da jeg kom hjem og tog på skadestuen. Men så gav det mig lidt streetcred hos de unge - hvilket jeg ellers synes sker alt for sjældent ;) 
 
PPS: Hvis du kan lide dette nyhedsbrev og tror en du kender, kan få glæde af det, så må du meget gerne sende det videre, så de kan melde sig på også. Tak :)
 
 

On the fly

Denne gang har jeg brug for dig.
 
For jeg begynder snart en kampagne på insta, FB og LinkedIn, hvor jeg kommer til at fortælle små historier om unge. Om hvad man forstår og ikke forstår, hvad man undrer sig over, og hvad man grinede over eller havde sammenstød over.
 
Eller omvendt!
 
Er du ung og synes du at de ældre er helt på månen, eller mega seje, så vil jeg også rigtig gerne have den historie med.
 
Så: Vil du dele dine historie med mig?
 
Så skriv til mig på emilia@emiliavanhauen.dk 
 
Tak <3
 

Aktuelle artikler & TV

 
Berlingske: Vi har jo selv opdraget dem til det
Mange voksne fatter ikke, hvad der foregår hos og i de unge. Og synes de enten er for sarte eller for krævende. I virkeligheden er de resultatet af et samfund og nogle ældre generationer, der endnu ikke har taget ansvar for, hvad de selv har sluppet løs.
Hvis du er født før 1980 og undrer dig over, hvorfor de unge er, som de er, så skal du hive din mobil frem og sætte kameraet på selfie, for dér begynder det. Det er nemlig de yngste boomere plus generation X, der er ansvarlige for, at vi i dag har en ungdomsgeneration, som er i gang med at lave et samfundsoprør. Et oprør der kredser mindre om de store ideologiske
 
Berlingske: Værdien af det uventede
Corona boksede vores liv ind i digitale kontakter, mens de spontane og uventede fysiske oplevelser og møder forsvandt – og gjorde livet usigeligt kedeligt. Måske kan det få os til at droppe generalprøvelivet i fremtiden og lære os at organisere samfundet bedre.
”Opening soon” står der på alle vinduerne i den kommende café lige overfor min opgang – og efter to år med corona, synes jeg, at det er de to smukkeste ord, der kan sættes sammen. Ordet ”åben” er til gengæld det aller smukkeste ord overhovedet
 
Lederstof: Her er det vigtigste du skal vide om dine unge medarbejdere
Ungdomsoprøret handler om et mere menneskeligt samfund og en bedre balanceret arbejdskultur. Tag det til dig som leder! Og få nogle redskaber til at skabe bro mellem generationerne.
Hvis du har unge ansatte i din organisation, har du måske undret dig over mindst én af disse situationer...
 

Pop op til hjernen

 
Inspiration til dig fra en verden fuld af vidundere.   
 
Film 

Biografen: Licorice pizza
Beskrivelse: Historien handler om den charmerende Gary og den temperamentsfulde Alana, der efter et tilfældigt møde finder sammen i et ganske særligt venskab i starten af 1970'erne.

Jeg må være den eneste op kloden, udover min ældste søn, som jeg så filmen med, der synes den er helt forfærdelig! Vi udvandrede simpelthen efter to meget lange og kedelige timer. Jeg kan sagtens se, at den kan noget - bare ikke noget for mig.

Netflix: Jeg har mistet min krop
Beskrivelse: Romantisk, mystisk og eventyr væves sammen, da en ung mand forelsker sig, og en afskåret hånd leder efter sin ejer i Paris i denne fasinerende animationsfilm. 

En virkelig særlig og rørende film.

Beskrivelse: Efter den tidsrejsende jagerpilot Adam Reed styrter ned i 2022, slutter han sig sammen med sig selv som 12-årig i en mission om at redde fremtiden.
 
Sjovere og mere charmerende end jeg tænkte, den ville være. Og klogere.
 
HBO film: The Tale
Beskrivelse: Laura Dern har hovedrollen i denne historie om en kvindes kraftfulde undersøgelse af sine barndomsminder, hvor hun tvinges til at se med nye øjne på sit første seksuelle forhold – og de historier, vi fortæller os selv for at kunne overleve.
 
Wow, den er en kæmpe overraskelse! Se den.
 
Serier
  
Netflix: Vikings valhalla
Beskrivelse: I denne efterfølger til Vikings er der gået hundrede år, og en ny generation af legendariske helte toner frem, klar til at forme deres egen skæbne - og skrive historie. 

Jeg er vild med Vikings og var lidt skeptisk overfor denne, men den holder.
 
DRTV: Borgen
Beskrivelse: Sidse Babett Knudsen spiller den danske toppolitiker Birgitte Nyborg i Adam Prices dramaserie, der blev en succes langt ud over Danmarks grænser.

Jeg kan ikke blive enig med mig selv om, hvad jeg synes om den. Altså den er jo god, no doubt, de spiller godt, historien holder osv. men på en eller anden mærkelig måde, kom den aldrig under huden på mig.
 
HBO: The Gilded Age
Beskrivelse: I 1882 flytter Marian ind hos sine formuende tanter Agnes og Ada, hvis nye naboer stræber efter at blive en del af New Yorks finere kredse.

MIN NYE YNGLINDSSERIE. Ja, det skal stå med store bogstaver, for jeg synes den er genial! Og jeg er vild med, at det mest er kvinderne, der har hovedrollerne i en tid, hvor kvinder mest var et lille kønt vedhæng til magtfulde mænd. Men som serien viser, var det slet ikke (kun) sådan.
 
Beskrivelse: Da Anettes nationale forskning peger på, at sex fremmer sundheden, begynder hun og hendes tre gamle venner at overveje, hvordan de kan forhindre, at deres sexliv ødelægges af karrierer, børn, partnere og livets realiteter.
 
Sjov, underholdende og glemt bagefter, men den tager nogle vigtige ting op.
 
Beskrivelse: Only Murders In The Building følger tre fremmede, der deler en besættelse af true crime, og som pludselig bliver en del af en sag, da de efterforsker en nabos mystiske dødsfald i deres opgang i New Yory City. 
 
Den er forholdsvis hypet, serien, og den er da også sjov og underholdende, men jeg er ikke helt oppe og ringe.
 
Podcast 
 
DRLyd: Er der liv på venus
Beskrivelse: I slutningen af 2019 udkom en stor undersøgelse af danskernes sexliv, der entydigt konkluderede, at kvinder har mindre og dårligere sex end mænd. Kvinder har mindre lyst, tager mindre initiativ og får mindre ud af sex end mænd. Det skal der laves om på!
 
Alt hvad Anne Sofie Allarp laver er interessant, klogt og vedkommende. Og det er denne også.
 
24syv: Varbergs Danmarkshistorie
Beskrivelse: Verden ændrer sig konstant, og måske mere end vi lige kan rumme: Hvordan vi er havnet lige netop her i en pandemi, i krig, i diskrimination, i en klimakrise? Spoler vi tiden tilbage, findes der mennesker, dramaer, konflikter og katastrofer, der ligner os og nu. I denne podcastserie vil Jeanette Varberg og hendes udvalgte gæster suge dig ind, i alle de historier der har skabt os, og som kan give os svar på i dag.
 
Super fed podcast med min ynglingsarkæolog!
 
Beskrivelse: Slut dig til TCM's Alicia Malone og Tom Meyers fra The Bowery Boys på HBO's officielle Gilded Age-podcast. Efter hver episode diskuterer de, hvad der skete på skærmen, de rigtige mennesker, steder og begivenheder der er med i showet. Hver uge får de selskab af nogle af de medvirkende, der bringer showet til live, og deler eksklusive interviews og sjove historier fra bagved kulisserne.

Jeg måtte bare have mere og podcasten holder heldigvis :)
 
Podimo: Styr på historien
Beskrivelse: Hvordan har Vladimir Putin formet Rusland? Hvorfor invaderede Rusland Georgien? Hvad skete der i Ungarn i 1956, og hvordan kom det til at præge resten af Europa politisk, helt op til vore dage? Hvordan var livet og døden i Sovjetunionen? Og hvordan præger den tankegang det moderne Rusland? Og hvad var Rusland før og under oktoberrevolutionen?
 
Der er hun igen, AS Allarp - mega god historiepodcast. Også de afsnit med Adam Holm, som starter den op. 
 
Bøger
 
Tove Ditlevsen: Barndom + Umgdom + Gift
De er naturligvis klassikere, men jeg har bare ikke læst dem før nu - og ja, der er en grund til, at hun er blevet et internationalt ikon.
 
Jeanette Varberg: Urtid
Beskrivelse: Grave, skatte og ofringer i moser er alt sammen efterladte spor fra dem, som var her før os. De er små brikker i et stort puslespil, som i sidste ende giver os et billede af den ældste historie for den lille plet på jorden, som vi i dag kalder Danmark.
Gennem arkæologi og historie er vi kommet tættere på vores egen urtid – og de seneste årtiers naturvidenskabelige forskning har på mange måder revolutioneret vores viden om fortiden.

Florence Given : Du skylder ikke nogen at være smuk
Beskrivelse: Florence  undersøger gamle og nye hjørner af den feministiske samtale og gør den let og sjov med sine personlige erfaringer og egne illustrationer, med samtaler mellem yngre Florence
og ældre Florence og med citater fra ikoniske figurer. Du skylder ikke nogen at være smuk giver plads til åbenhed, forandring og fejl

Haruki murakami: Drive my car
Beskrivelse: Enkemanden Kafuka lever i sorg over sin hustrus død af kræft. På grund af hendes utroskab, som han aldrig kommenterede, plages han af tvivl om, hvorvidt hun elskede ham. Men da han bliver venner med en af de tidligere elskere, dukker der hemmeligheder op fra fortiden.
 

Kalender

 
10. maj, foredrag, København (udsolgt): F5 konference om de unge viser vejen til fremtiden
 
16. maj, København: Workshop (næsten udsolgt): De unge viser vejen til fremtiden
 
17. maj, København: Ældresagens Samtalesalon om generationer. Gratis for alle. Vi er flere spændende talere.
 
30. maj, Ålborg: Girltalk konference: Mod et bedre pigeliv. Gratis tilmelding. 
 
17+18. juni: FOLKEMØDET på Bornholm. Jeg har flere debatter. Mere info følger.
 
23. juni, (Sank Hans) kl 9: Gratis live webinar: Seksualitet og hekse
 
29. september: Business Kolding, aften. Mere info følger. 
hey

Book et foredrag

 
Hvordan tiltrækker, fastholder og leder du de unge generationer? Hvad motiveres de af og hvordan skaber du en relation til dem? Det og meget mere får du svar på i foredraget. 
 
Et stærkt og meget underholdende foredrag om hvad man som kvinde med held kan frigøre sig fra og hvad der skal til for at man empower sig selv mere - så man bliver ustyrlig af andres og samfundets forestillinger om, hvordan kvinder skal være. Især mht skønhed, seksualitet og socialitet.
 
Kunsten af lykkes sammen i en forandringstid
Vi står midt i et paradigmeskifte når det gælder fremtidens arbejdsplads. Vinderne er de (hierarkiløse) organisationer, der har tillid til deres medarbejdere. Og som skaber et miljø, hvor kreativitet og gode relationer trives på tværs af alt - i et fantastisk fællesskab!

Send mig gerne en uforpligtende forespørgsel.

 
 
Følg mig på Facebook, InstagramLinkedIn og Twitter
 
Og her kan du dele nyhedsbrevet med andre, hvis du tror de vil få glæde af det
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet