Workshop 16.5 næsten udsolgt: De unge viser vejen til fremtiden Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 

Glimmerstøvletter og krigen i Ukraine

 
Da jeg skulle igang med at skrive dette nyhedsbrev, gik det op for mig, hvor mange store dagsordner, der pt kører i vores samfund. Og hvor vild tiden er lige nu!
 
Der er naturligvis krigen i Ukraine og alt det gode, den har affødt. Selvfølgelig er krigen en enorm hjerteskærende katastofe på absurd mange områder, men heldigvis har den også fået folk på tværs af en masse kategorier til at rykke sammen og vise deres storsind, gavmildhed og omsorg. På både storpolitisk plan, som på helt private måder. Og dén kurv er værd at lægge sit hjerte og sind i. Som præsidiemedlem i UNICEF har det været så rørende og opløftende at følge med i deres arbejde, for en krig går altid værst udover børnene og de unge, der om noget repræsenterer vores fremtid. 
 
Og netop de unge, er et andet stort emne, som har fået meget opmærksomhed de seneste uger, siden Den Nationale Sundhedsprofil 2021 kom ud. For igen igen viser det sig, at de kæmper med livet, sig selv og deres fremtid. 52,3% af de unge kvinder mellem 16 og 24 år og 31,2% af de unge mænd i samme aldersklasse lider af det, der betegnes som "høj stress", hvilket er det, der udløser en langtidssygemelding på en arbejdsplads. Det er altså også en katastrofe for os, som samfund og privat, og et tydeligt tegn på, at vi har valgt at organisere os på en måder, der faktisk ikke tjener menneskeheden. Og ej heller vores omgivelser, hvis man skeler til klimadagsordenen og biodiversiteten. 
 
Heldigvis er der virkelig mange, der ønsker at vide noget om de unge og forstå dem bedre, og det glæder mig langt ind i hjertet, for det eneste, der giver mening, er at bygge bro henover generationerne, fremfor at fremmedgøre os for hinanden.
 
Det er også derfor, at jeg den 16. maj laver en åben workshop om netop de unge generationer, så alle - forældre, ledere, unge selv, bedsteforældre, kollegaer osv - kan får 3 timers intensiv og (forhåbentlig :) underholdende viden om de unge. Og også lidt om de ældre generationer, der jo - skal vi lige huske - har opdraget de unge. Og skabt de vilkår, som de er født ind i og derfor er et resultat af!
 
Der er ved at være udsolgt, så hvis du overvejer at komme med, så skal du nok ikke vente alt for længe med at melde dig til. Klik på knappen og kom med den 16. maj!
Jeg vil gerne forstå de unge bedre
Den tredje dagsorden, der godt nok også har fået en kæmpe opmærksomhed de seneste uger, handler om køn.
 
Mere specifikt kvinder i bestyrelser. Lige da jeg skulle igang med at skrive her, ringede det på døren og den rare GLS-mand (ja, jeg kender ham rigtig godt, gæt selv hvorfor ;) stod udenfor med en kasse fra Roccamore. Den indeholdt de orange glimmerstøvletter, som har været deres signatur i en kampagne, der netop handlede om at få flere kvinder ind i bestyrelserne. Den kampagne har både affødt kæmpe ros og stor kritik og den kulminerede i sidste weekend, da de hostede en 2-dages gratis bestyrelsesuddannelse for kvinder. Vi var mange, der gav vores syn og erfaringer om at sidde i bestyrelser og hvad der skal til, og de 250 kvinder, der var mødt op, har siden skabt en masse larm alle steder på de sociale medier. 
 
Jeg synes det er så surrealistisk, at vi mere end 100 år efter, at kvinder fik stemmeret, stadig har brug for events, som disse. Og at der stadig sælges mundbind, krus og t-shirts med dette citat fra den seje og kendte og nu afdøde amerikanske højesteretsdommer Ruth Bader Ginsberg: "Women belong in alle places where decisions are being made!". Øhm - JA!!! Hvordan kunne man være i tvivl?! Heldigvis er de unge med til at skubbe gevaldigt på dén dagsorden, der også sætter mændene fri af deres stereotyper. 
 
I en mere normal periode af menneskehedens historie, ville bare disse tre dagsordener give rigeligt med stof til eftertanke, men der kører jo mange flere, bla. angsten for atomkrig, inflationen, post-corona vilkår, Kinas fremtidige betydning og dominans, klimakatastroferne osv osv osv. De fleste troede nok, at vi med tæmningen af corona var ved at være igennem det værste - og se os nu. 
 
Jeg har stor tiltro til menneskeheden og derfor er jeg sikker på, at vi nok skal ende et bedre sted end hvor vi er lige nu. I mellemtiden kan vi selv gøre verden lidt bedre ved at udvise en særlig omsorg for de andre - og for os selv. For det giver os som regel endnu mere overskud til at bidrage med endnu mere til resten af verden. Og dét er der brug for lige nu <3
 
Til sidst vil jeg blot minde dig om, at du kan få løbende opdateringer ved at følge med på instagramfacebook eller linkedin
 
Kærlige hilsner
Emilia 
 
 

On the fly

Frem med lænestolen, slumretæppet og et kys på panden! Hvis du altså vil have et barn.
 
For en ny undersøgelse viser, at stress giver færre sædceller i mænds sædvæske. 
 
Faktisk viser en ny undersøgelse, at de mest stressede mænd havde mere end 30 procent færre sædceller end demmed et gennemsnitligt stress-niveau. 

»Det positive ved vores fund er, at den enkelte mand, der oplever stress og har dårlig sædkvalitet, selv har mulighed for at handle. Han kan forsøge at undgå stresstilstanden og dermed måske bedre sin sædkvalitet,« siger forskningslederen.  

Du kan læse mere om det i artiklen her
 

Aktuelle artikler & TV

 
En god og informerende bog om forskellene på generationerne, og jeg har fået æren af at skrive forordet. Virkelig brugbar og oplysende for alle, der har med unge at gøre.
 
I sidste uge kom resultaterne fra den Danske Sundhedsprofil 2021, der viser, at de unge er mere stressede end nogensinde før. Som samfund har vi ikke brug for unge, der kæmper for at få succes tidligt i livet. Halvdelen bliver nemlig mindst 100 år. I stedet har vi brug for eksempler på nye begyndelser som 50, 60, 70, 80, 90 og 100 årige. 
”Jeg bliver ofte spurgt, om jeg har fortrudt noget. Og dertil er mit svar: Masser!”
Fran Lebowitz har lige været på besøg i Danmark, og jeg var én blandt flere hundrede, der hørte...
 
TV2: Må vi more os i Danmark når der er krig i Ukraine? 
Der er "absolut intet" moralsk forkert i at være glad, mens andre er i sorg, mener præst. Er det upassende, at vi i Danmark holder støttekoncerter og morer os med musik, mens der er krig i Ukraine? Er det usmageligt at danse og grine, mens andre mennesker får deres liv revet itu af krig i et land ikke langt fra os?
De spørgsmål har nogle danskere stillet i...
 
Har du problemer med at tiltrække de dygtige unge? Og især at fastholde dem? Så er du ikke alene! Her får du 20 indsigter om de unge og deres værdier, adfærd og motivation, så du er med til at skabe den arbejdsplads og være den leder, som de unge vælger at smide deres kreativitet og bidrag ind i.
Vil du have de unges energi? Så giv dem din sympati!
Så enkelt kan det siges, hvis du vil forstå, tiltrække og fastholde de unge. Her får du et...
 
Selektion F er en særlig platform for kvinder, som gerne vil ind i bestyrelser. Og de har nu en række podcasts om at være i bestyrelsen. Jeg fik fornøjelsen af at være med i den om at sidde i en offentlig bestyrelse (jeg sidder selv i Messecenter Hernings bestyrelse og har gjort det i 9 år). Le Gammeltoft styrer løjerne og vi er tre i studiet.
 
Når vi taler om bæredygtig ledelse, handler det faktisk om væredygtighed. Sådan siger sociolog og trendekspert Emilia van Hauen i månedens udgave af podcasten F5 Focus. Bæredygtig ledelse handler om at skabe en organisation, hvor der er plads til mennesker i balance. Det siger sociolog og trendekspert Emilia van Hauen i månedens udgave af podcasten F5 Focus. I dag og i fremtiden kommer det nemlig til at handle om, at vi skal være dygtige til at være til stede i et fælleskab, hvor vi tør være os selv. Og det handler bestemt ikke om bare at være... 
 

Pop op til hjernen

 
Inspiration til dig fra en verden fuld af vidundere.   
 
Film 

Netflix: kortfilm: Lærred
Beskrivelse: Efter at have et hjerteskærende tab kæmper en bedstefar for at genoptage sin passion for at male og bliver inspireret til igen at skabe noget.

Smuk kortfilm der efterlader hjertet blødt!

Beskrivelse: Den tilbageholdende, 60-årige Dpris tager et selvhjælpskursus efter sin mors død. Her bliver hun inspireret til at være mere åben og gå efter en meget yngre kollega. 
Den er bedre end jeg havde regnet med, en fin lille og hyggelig film med en bragende dygtig hovedrolleskuespiller.
 
Beskrivelse: En forfatter fra London kommer tæt på Guernseys farverige beboere, da hun hører om den læseklub, de startede under 2. verdenskrig, da øen var under tysk besættelse. 
Ikke ligefrem 4 brylluper og en begravelses afløser, men lidt derhenad.
 
Beskrivelse: Dyk med ned i svampenes magiske verden, lige fra svampe, der fjerner olieudslip, til netværk af underjordiske svampesporer, som hjælper træerne med at kommunikere. 
Super cool film om svampe - med mange vinkler og nuancer.
 
Beskrivelse: I Napoli i 1980'erne udlever den unge Fabietto sin kærlighed til fodbolden, da en familietragedie rammer og skaber ham en usikker men lovende fremtid som filmskaber. 
 
Beskrivelse: En menneskeforagter plager sin boligforening med sit gnavne væsen, indtil nyankomne i nabolager langsomt smelter hans iskolde facade. 
I know, gammel film, men en af de bedste jeg længe har set!
 
Beskrivelse: Han udgav sig for at være jetsetter og diamantmogul, da han efterstræbte kvinder på nettet og snød dem for millioner af dollars. Nu søger nogle af ofrene hævn. 
Skal jo ses, og så fedt at de går sammen om at hævne ham.
 
Beskrivelse: Dristig iværksætter eller svindler? En journalist undersøger historien om Anna Delvey, som fik overbevist New Yorks spidser om, at hun var tysk arving. 
Meget mere underholdende end jeg regnede med. Seværdig afgjort.
 
Beskrivelse: En succesrig forretningskvinde, der har været udsat for en brutal voldtægt, bruger list og sin erotiske fantasi til at finde voldtægtsmanden uden politiets hjælp. 
Meget fransk, overraskende og aldrig let tilgængelig - seværdig!
 
Beskrivelse: Rocklegenden Marianne Lane er taget på ferie med sin partner Paul til den idylliske vulkanø Pantelleria for at komme sig efter en operation.
Virkelig fantastisk film, der sad i kroppen i mange dage efter.
 
 
Serier
  
Beskrivelse: I 1882 flytter Marian ind hos sine formuende tanter Agnes og Ada, hvis nye naboer stræber efter at blive en del af New Yorks finere kredse.
MIN NYE YNGLINGSSERIE!!! jeg elsker den simpelthen!!! På så mange måder :D Og har også hørt hele podcasten, der hører til. Den er bare en must see.
 
Beskrivelse: Britisk dokumentarserie fra 2021, som tager dig med rundt på de smukkeste rejser i verden. 
God inspi til næste rejser...
  
Beskrivelse: I den nye sæson af ’Badehotellet’ er vi nået til befrielsessommeren 1945, og Amanda er klar til at slå dørene op for gæster og ansatte. Krigen i Danmark er slut, og landet skal finde ud af at leve i en fredstid igen. Det skaber på godt og ondt nye udfordringer for gæster og personale
De gør det igen og igen og igen og igen ....en af vores fineste serier. 
 
Beskrivelse: Den altid veloplagte og sjove talkshowvært Graham Norton er kendt for at gå til grænsen og nogle gange lidt længere, når han får besøg af tidens allerstørste stjerner i et skønt mix af interviews og livemusik.
Min guilty pleasure - elsker den stemning, han altid formår at skabe i studiet.
 
Andet
 
BeskrivelseHvor havner man, hvis man går til alt i tilværelsen med et ubetinget ja og kompromisløs hengivenhed? Hvis man i sin søgen efter mening i livet altid går lige til grænsen og lidt længere? Det her er den sande og usædvanlige historie om munken fra Nordhavn.
Vild historie og vildt menneske. Hør den!
 

Kalender

 
9. maj, konference, Tænketanken Fremtidens Arbejdsliv (næsten udsoglt): Fremtidens Arbejdsliv - 5 talere
 
10. maj, foredrag, København (udsolgt): F5 konference om de unge viser vejen til fremtiden
 
16. maj, København: Workshop (næsten udsolgt): De unge viser vejen til fremtiden
 
23. juni, (Sank Hans) kl 9: Gratis live webinar: Seksualitet og hekse
 
hey

Book et foredrag

 
Hvordan tiltrækker, fastholder og leder du de unge generationer? Hvad motiveres de af og hvordan skaber du en relation til dem? Det og meget mere får du svar på i foredraget. 
 
Et stærkt og meget underholdende foredrag om hvad man som kvinde med held kan frigøre sig fra og hvad der skal til for at man empower sig selv mere - så man bliver ustyrlig af andres og samfundets forestillinger om, hvordan kvinder skal være. Især mht skønhed, seksualitet og socialitet.
 
Kunsten af lykkes sammen i en forandringstid
Vi står midt i et paradigmeskifte når det gælder fremtidens arbejdsplads. Vinderne er de (hierarkiløse) organisationer, der har tillid til deres medarbejdere. Og som skaber et miljø, hvor kreativitet og gode relationer trives på tværs af alt - i et fantastisk fællesskab!

Send mig gerne en uforpligtende forespørgsel.

 
 
Følg mig på Facebook, InstagramLinkedIn og Twitter
 
Og her kan du dele nyhedsbrevet med andre, hvis du tror de vil få glæde af det
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet