Her er mantraet for 2022 Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 

ALT BLIVER TIL NOGET - HURRAAAAA!

 
Skal vi ikke bare sige, at det er mantraet for 2022?
 
Det er nemlig vist de færreste, der orker flere aflysninger. Nedlukninger. Afvisninger. I stedet må året gerne emme af liv, energi, møder, kram, fællesskab, dans, fest og især det uventede.
 
For det er faktisk det, jeg synes er det hårdeste efter næsten to år med låg på livet.
 
Frihed til fri bevægelighed og frihed til at opleve det uventede - det må gerne være det, der dominerer 2022 :D
 
Ellers vil jeg blot sige tak for at kunne dele så mange tanker og oplevelser med jer i løbet af 2021. Og ikke mindst tak for de mange beskeder, som I har sendt min vej, både som reaktioner på disse breve - og med historier om ustyrlighed.
 
Ustyrlige Kvinder Kalenderen (se bla. Instagram, hvis du ikke kender den) kører frem til den 9. januar, hvor jeg holder det online-foredrag, samt Q&A, for alle de, der har købt mit online kursus Ustyrlige Kvinder Har Det Sjovere! i hele december (så du kan nå det endnu). Hvis du kan lide den, har du altså stadig en del historier til gode. (Og har du selv en, så send den endelig til mig! Tak på forhånd <3)
 
NYT ÅR - NYT MIG?
 
Om 2 dage er det nytår. Nyt År. Og for mange er det også en anledning til at være et Nyt Mig. Ikke fordi det gamle mig er udtjent eller dårligt, men bare fordi man trænger til at blive fornyet. Især nu, hvor livet omkring én, ikke gør det lige så automatisk, som det plejer.
 
Lige præcis dét, kan du også bruge mit onlinekursus til - he, he, sjovt nok :)
 
Hvis DU trænger til at 
  • droppe nogle sider af dig selv, som du er pisse træt af
  • mærke livet i dig på nye måder
  • droppe nogle forestillinger om dig selv, som bare gør dig mindre...sjov, interessant, smuk, klog fx
  • få inspiration til at være noget mere, meget mere, fx smuk, sjov, interessant, klog
  • egentlig bare være DIG i en endnu mere cool, dejlig og FRI udgave
så vil jeg anbefale dig at bruge mindst 1,5 time (hvad det tager dig at se kursets 5 videoer) og maksimalt lige så mange dage, som DU har lyst til at udforske dig selv gennem bla. workbooken. For det hele handler om dig - JA!! Om de begrænsninger, som kulturen, historien og samfundet har indlejret i dig - og som du gennem bevidsthed og øvelser kan fyre lige op luften med nytårsraketten. 
 
HER kan du blive ny. Og HER kan du blive inspireret. Og  HER kan du blive fri!
 
Og så er der også lige knappen hernede  
Se kurset her
I mandags var jeg første gæst hos Anna Bogdanova i hendes nye talkshow - der handlede bla. om kvinder og styrke. Og lidt længere nede, kan du få adgang til at se hele vores samtale ved at følge linket. Personligt er jeg VILD med hendes tilgang til kroppen og træning på - og du finder ud af hvorfor, hvis du dribler forbi os.
 
Og så har der jo igen igen igen været gang i #metoo, ordentlighed og lederskab - hvilket har inspireret mig til at skrive et par kronikker. For jeg har 3 sønner, og jeg håber, at de også kan få øje på den lange, lange række af gode mænd, som kan inspirere dem til et liv i meget mere balance. Også med kvinderne.
 
BLADR BLADR BLADR er min sidste opfordring til dig. For jeg har en tradition hver den 1. januar - og det er at bladre igennem min kalender (yes, jeg kører både elektronisk OG papir) igennem for at genopleve mit år. Det er på mange måder en rørende oplevelse og nogle år har jeg opdaget, at det jeg ellers havde opfattet som et knap så fedt år (nogle gange ligefrem et gedigent lorteår!) også var en hel masse godt. Derfor vil jeg ønske dig en magisk årsbladring <3
 
Til sidst vil jeg blot minde dig om, at du kan få løbende opdateringer ved at følge med på instagramfacebook eller linkedin
 
Rigtig sjovt nytår med en masse fede uventede oplevelser :)) 
Emilia 
 
 

On the fly

Er du også ved at kaste op ad (og helst ikke i!) mundbindet, så er du bestemt ikke alene.
 
Apropos friheden til at mærke livet omkring én, som jeg skriver om lidt højere oppe. Men de har også noget med vores evne til at kunne afkode information fra ansigtsudtryk. Det viser en ny undersøgelse:
 
Ved at bruge nye analysemetoder kunne forskerne se på, hvordan forsøgspersonerne reagerede på et løftet øjenbryn, næserynken eller strukket mund  - og hvordan de placerede hvert træk i forhold til de emotionelle kategorier.
 
Kan man kun se den andens halve ansigt, ved man ikke, om de i virkeligheden synes, at man er en komplet klaphat eller den vildeste lækkerbidsken, og det gør os fremmede overfor hinanden. Hvilket er det SIDSTE vi har brug for.
 
Du kan læse om undersøgelsen her.
 

Aktuelle artikler & TV

 
De fleste har en indgoret forventning om, at kvinder skal være smukke, slanke, sexede og elegante - men sjældent robuste, stærke, muskuløse, ustyrlige eller standhaftige for dét er jo maskulint! Sådan står der som optakt til vores samtale om kvinder og styrke - og du kan få adgang ved at følge linket.
 
Gennem MeToo har kvinderne fået skabt et synligt fællesskab, der giver den enkelte kvinde styrke til blankt at afvise en individuel, uretfærdig og uværdig behandling. Hurra! Men som mor til tre unge mænd savner jeg stemmerne fra det fællesskab af ordentlige mænd – som jo udgør størstedelen – i debatten.
 
Der var dengang under modemessen, hvor jeg flygtede ud ad vinduet på 1. sal på d’Angleterre, fordi han på Weinstein’sk manér pludselig stod dér i en hvid badekåbe og forventede noget helt andet, end mit 19-årige jeg havde overvejet. Eller dengang jeg vendte mig om og stak en mand den mest velplacerede lussing i mit liv, fordi hans hånd havde haget sig fast i min røv, hvorefter jeg råbte ham ind i hovedet: ”Det dér – det gør du aldrig nogensinde igen over for nogen som helst!”...
 
For dig som leder handler #metoo om et opgør med en dårlig kultur på arbejdspladsen. Det er ikke spor tilfældigt, at det er de unge, der går forrest og insisterer på en ny arbejdskultur, hvor gensidig respekt og ligeværd er normen.
 
»Jeg troede det var min skyld. Jeg troede jeg havde sagt noget. Gjort noget. Et eller andet, siden han troede, at det var okay at gøre sådan«.
Ordene er Therese Philipsens. Den tidligere journalist og studievært på TV2, som er blandt de kvinder, der modigt trådte frem og fortalte om krænkelser pе tv-stationen i dokumentaren Metoo – Sexisme bag skærmen. Krænkelserne var så hårde, at Therese Philipsen endte med at gå så længe med tankerne om, at det var hendes egen skyld, at hun til sidst var tæt på selvmord...
 
Tv-serien "Sex and the city" blev så stor en succes, fordi den i virkeligheden handler om kvinders magt til at skabe deres eget liv og følge deres egen lyst. Det udfolder jeg i Danmarks Radio Deadline bla. værten Lotte Folke. Opfølgeren "And just like that" runder vi også og der er især et emne, som de SKAL tage op, hvis de på nogen måde skal have en eksistensberettigelse i 2021/22. Se med 17.45 inde i udsendelsen.
 
 

Ustyrlige historier

I 29 dage nu, har du på insta og FB kunnet følge en lang række historier fra Ustyrlige Kvinder, som har sendt dem ind til mig (og nogle af dem er også mine, men jeg fortæller ikke hvilke ;) Jeg har fået en lang række virkelig  sjove, søde, rørende beskeder fra kvinder, der har ønsket at dele deres historier, og så er der denne, som så meget langt, men samtidig så fin, at du skal have den her i nyhedsbrevet. Tak for den, X <3 
 
Hej Emilia.

Du efterlyser historier om ustyrlighed, og du skal da få min. Fordi det er så forfriskende at læse dine indlæg og fordi vi bare har brug for så meget mere af den slags. For livet er faktisk for kort til ikke at give den gas, og det er tid til at være ustyrlig på min hel egen måde.

Jeg er faktisk slet ikke det man vil kalde en ustyrlig pige, på nogen måde. Tværtimod har jeg været alt for "styrelig", men det er ved at være slut nu. Jeg arbejder ihærdigt på at transformere mit liv.

Jeg er 46 år, og da jeg blev 45 kunne jeg bare mærke at det var tid til at forandre nogle fundamentale ting i mit liv. Halvvejs gennem livet, og da jeg satser på at blive mindst 90, skal der arbejdes på at "have det godt" -faktisk have det super mega rigtig godt, for ikke at sige skide godt (og det gjorde jeg så alligevel).

Jeg kan sætte hak ved de fleste milepæle: Har opført mig (alt for) pænt i skolen og fået en masse flotte karakterer hele vejen igennem, blevet kåret til gymnasiets mest hjælpsomme elev (badr!), dobbelt mastergrad, taler 5 fremmedsprog, boet godt 8 år i udlandet (alle ophold med studie eller hårdt arbejde -man skulle da nødigt spilde tiden på at rejse med rygsæk!), 20 års karriere inden for marketing med nogle til tider forfærdelige chefer som har mast hver en dråbe ud af mig, blevet gift og fået 2 dejlige børn med en mand som arbejder alt for meget. Jeg har skabt et dejligt hjem og en tryg opvækst for mine børn og ydet den allerbedste (og for gode) service for hele familien, imens min mand har brugt al sin tid på sit arbejde, og totalt glemmer sin familie. Selvfølgelig ser jeg endda yngre ud end min alder, selvom jeg er i dårlig form, for det har jeg jo ikke haft tid til at tage mig af, vel?!
 
ALT for meget sød pige, alt for meget service for alle andre. En personlighedstest highlightede min største styrke: "tilpasningsdygtig"! Så F..., nu er det nok!

Jeg har sagt mit job op. Jeg forsøger at råbe min mand op (omkring hans manglende deltagelse i familielivet) ved at slæbe ham med til en terapeut (det er lykkedes!). Jeg øver mig hver dag i at lade "lortet ligge", så mine søde børn og min mand kan lære at hjælpe til, og så prøver jeg at passe godt/bedre på mig selv. "Mig først" har bare slet ikke været en del af mit væsen, og det er faktisk utroligt, hvor svært det kan være. Mht. job vurderer jeg om jeg skal være "herre i eget hus" eller hvad, men der skal lige ryddes op på hjemmefronten først.

Man ligger jo som bekendt som man har redt, så det gør jeg også. Og nu prøver jeg så ikke at redde så meget -i hvert fald ikke lige så pænt, men mere behageligt for mig selv. Samtidig er jeg både perfektionist (ja pyha, men det kommer nok ikke til at ændre sig) og æstetikker, så jeg (og mit hjem) skal stadig set "pænt ud" om end på en mere ustyrlig/hvile-i-sig-selv-agtig måde.
 
Så lige nu har jeg en flamme inden i mig, et temperament om du vil, der faktisk kan føles ustyrligt. Ustyrligt på den måde at jeg ikke længere vil lade mig styre af andres ve og vel før mit eget. Kompromisløst, oprigtigt, til tider fanden-i-voldsk. For jeg styrer det selv, og derfor har jeg ikke tidligere associeret mig med ordet ustyrligt, men jeg kan mærke at det godt kan bruges -det "kan" noget, som folk siger (lidt for meget) for tiden. Og så er der jo de dage hvor jeg er totalt forvirret (hvad nu med familien, job etc. hvis det slet ikke lykkes at få det som jeg vil?) og hvor jeg ikke ved om jeg kan gennemføre "transformationen".

De mest ustyrlige hilsner

Pop op til hjernen

 
Inspiration til dig fra en verden fuld af vidundere.   
 
Film 

Netflix: A castel for Christmas
Beskrivelse: For at undslippe en skandale rejser en bestsellerforfatter til Skotland, hvor hun forelsker sig i et slot og konfronterer den gnavne hertug, der ejer det.

En af de uendelige pølsefabriksjulefilm. Jeg holdt ud i 15 minutter og var så videre.

Beskrivelse: To astronomer tager på en presseturné for at advare menneskeheden om en altødelæggende komet med kurs mod jorden. Reaktionen fra en travlt optaget verden: nå!
Altså - den har jo fået meget blandede anmeldelser og skuespillet er ganske enkelt fabelagtigt, men damn jeg synes at historien er irriterende! Og ja, jeg VED godt at det er en ironisk kommentar til medielandet, især under Trump, osv, men den er sgu alligevel for langt ude til at den virkeig fanger mig.
 
Beskrivelse: En kvinde, dømt for mord, løslades fra fængslet til et samfund, der ikke vil tilgive hende, og leder efter den lillesøster, hun var tvunget til at forlade.
Sandra Bullock er eminent, selvom hun faktisk er lidt svær at genkende pga div behandlinger, men hun gør det så overbevisende og historien har et godt twist. Klart værd at se.  
 
Serier
 
Beskrivelse: De er et af vor tids mest ikoniske pigepopbands. Her fortælles historien om den britiske supergruppe Spice Girls.
#metto er så tiltrængt! Det bliver endnu klarere efter at have set denne vigtige dokumentar. 
 
Beskrivelse: Stå til søs med Colin Farrell og danske Roland Møller i det fejende flotte, ultrabarske hvalfangerdrama 'The North Water'. Serien bygger på Ian McGuires kritikerroste roman 'Nordhavet'.
Se den. Bare se den.
 
Beskrivelse: Hundredvis af spillere i pengenød siger ja til en mystisk invitation om at dyste i børnelege. Der venter en fristende præmie, men indsatsen er høj. 
Kun fordi min søn foreslog mig at se den sammen, så jeg den. Og det er jeg faktisk rigtig glad for. Havde ellers droppet den, fordi jeg ikke orkede den, men den har langt mere at byde på end dum og voldelig og overfladisk ultravoldsfjollerier.
 
Beskrivelse: Da marketingschefen Emily Cooper fra Chicago får tilbudt drømmejobbet i Paris, tager hun hul på sit nye liv, hvor hun skal balancere arbejde, venner og romantik. 
Darren Star, produceren, er mester i lette komedier med lækkert tøj og smuk æstetik. Og så en smule socialt provokation. Jeg har en veninde, der ELSKER den, og jeg er ikke helt samme sted, men den er som en sodavandsis på en varm sommerdag, når man trænger til at løfte sig lidt.
 
Beskrivelse: Singlepigen Johanne, der er træt af de evindelige kommentarer om hendes kærlighedsliv, påbegynder en 24-dages jagt på en kæreste, hun kan tage med hjem til jul.
Åh ja altså - den er sååå hyggelig og sjov, norsk på alle de gode måder, og tager også nogle alvorlige og hverdagsagtige emner op, så den kan du roligt bruge tid på. Især hvis du elske norsk humor.
 
Beskrivelse: Alex flygter midt om natten med Maddy og søger hjælp hos myndighederne. Hun får er job hos Value Maids, men hendes problemer er kun lige begyndt.  
Også en af de serier, der har fået meget opmærksomhed - og med rette. Men jeg er faktsk lidt flov over at indrømme, at jeg kedede mig flere gange og fik lyst til at råbe blidt til hende, at NU skulle hun altså TAGE IMOD den hjælp hun fik. Det ER en vigtig serie, der viser hvor afsindigt på kanten man kan gå...og hvordan viljen og relationerne kan redde en.
 
Beskrivelse: Dette nye kapitel af “Sex and the City” følger Carrie, Miranda og Charlotte, mens de navigerer fra deres komplicerede liv og venskaber i 30’erne til endnu mere komplicerede liv og venskaber i 50’erne.
Jeg var i Deadline og sige noget om Sex and the Citys indflydelse og lidt om denne nye serie. Jeg kan kun sige: E4 er bedre end E1 og E2 og måske ender den med at blive helt ok. 
 
beskrivelse: TV 2 Dokumentar har i halvandet år undersøgt kulturen i de danske ungdomspolitiske partier. Ni unge kvinder står frem og fortæller om grænseoverskridende adfærd, magtmisbrug og seksuelle krænkelser og overgreb. En kultur, de kalder syg, og som de nu vil til livs.
Rystende dokumentar, og sammen med den lige nedenfor, er det must see. For alle. Fordi den siger noget vigtigt om vores samfund.
 
Beskrivelse: Tidligere og nuværende ansatte fortæller om sexisme på TV2. 
Se den. Bare se denne også! 
 
Podcast
 
Beskrivelse: Hver måned bringer medstifterne, Amy og Charlie, Warrior Women Podcasten med en særlig gæst for at hjælpe dem med at kaste lys over de vigtige og relevante emner. Deres podcast har til formål at bringe dig tankevækkende, bemyndigende og "føle sig godt tilpas" indhold. Det er en podcast, der giver kvinder en platform, hvor deres historier kan fortælles, deres erfaringer deles, og som andre kvinder kan lære af. 
Tina er fantastisk og en veninde og hun kan noget ganske særligt med de der kvindelige krigere. Glæder mig til flere afsnit.
 
Beskrivelse: Hvis vi har sex, så bliver du fastansat! Hun havde egentlig ikke tænkt sig at stille op i dokumentaren "Sexisme bag skærmen", men samtaler med datteren overbeviste hende. Janni Pedersen er kendt som hårdtslående kriminalreporter, nyhedsvært på TV2 og krimiforfatter, alligevel er hun chokeret over de vidnesbyrd, der vælter frem om en krænkende og grov arbejdspladskultur, hvor chefer og kendisværter i lyseblå skjorter misbruger deres magt, og kræver sex af unge kvinder til gengæld for job på TV-stationen i Odense.
Du skal se de to dokumentarer og så skal du lytte til denne podcast.  
 
Beskrivelse: Podcasten sætter fokus på de faktorer, vi ved fra forskningen, der bidraget aktivt til arbejdslysten. Det er faktorer som mening, mestring, medbestemmelse, balance, ledelse, kolleger og resultater. Seniorkonsulent Rebekka Bøgelund ved Videncenter for God Arbejdslyst er vært på podcasten og har spændende samtaler med en række eksperter og ledere om, hvorfor barsel er karriereudvikling, hvorfor vi træffer bedre beslutninger, hvis vi giver plads til introverte, hvorfor unge skal se en højere mening i det, de laver, hvem der har ansvaret for den psykologiske tryghed på jobbet og meget mere.
Jeg har arbejdet sammen med Rebekka til en konference de holdt - og hun er dygtig og nysgerrig. Det kan man høre i hendes podcast - og det var en fornøjelse at være i hendes studie. 
 

Kalender

Den 9. januar holder jeg et (næsten) åbent online foredrag og Q&A om Ustyrlige Kvinder Har Det Sjovere! Der kommer en særskilt mail ud om det.
 
hey

Book et foredrag

 
Hvordan tiltrækker, fastholder og leder du de unge generationer? Hvad motiveres de af og hvordan skaber du en relation til dem? Det og meget mere får du svar på i foredraget. 
 
Et stærkt og meget underholdende foredrag om hvad man som kvinde med held kan frigøre sig fra og hvad der skal til for at man empower sig selv mere - så man bliver ustyrlig af andres og samfundets forestillinger om, hvordan kvinder skal være. Især mht skønhed, seksualitet og socialitet.
 
Kunsten af lykkes sammen i en forandringstid
Vi står midt i et paradigmeskifte når det gælder fremtidens arbejdsplads. Vinderne er de (hierarkiløse) organisationer, der har tillid til deres medarbejdere. Og som skaber et miljø, hvor kreativitet og gode relationer trives på tværs af alt - i et fantastisk fællesskab!

Send mig gerne en uforpligtende forespørgsel.

 
 
Følg mig på Facebook, InstagramLinkedIn og Twitter
 
Og her kan du dele nyhedsbrevet med andre, hvis du tror de vil få glæde af det
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del nyhedsbrevet