TEDx: Unruly Women Have More Fun! Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 

TEDx: Unruly Women Have More Fun!

 
Første gang jeg holdt en TEDx tale på engelsk var i København i 2010. Og jeg var simpelthen ved at skide grønne grise (siger man overhovedet det mere?!) inden jeg gik på scenen, for dengang var sjældent, at jeg holdt oplæg på engelsk og så var det jo...jamen, altså en TED-tale! Dette ikoniske format, som jeg tænker at nærmest alle foredragsholdere har som en milepæl, så der var noget at leve op til!
 
Det gik fint. Og i april i år fik jeg muligheden for at gøre det igen for University St. Andrews. Denne gang om de ustyrlige kvinder.
 
Det skulle imidlertid vise sig at være meget anderledes at lave en 20 minutters monolog på et fremmed sprog end det er at holde et foredrag. 
 
Men det var ikke den eneste udfordring, for...
 
Corona. Covid 19. VirusEN. Kom i vejen og udover at forsinke eventen et år, så skulle det stadig gøres virtuelt. Og da jeg havde set rigeligt med speakere, der stod mellem to bogreoler, mens de kiggede ind i kameraet, besluttede jeg mig for at gøre noget andet.
 
Også fordi ustyrlighed nok gør sig rigtig dårligt mellem netop to bogreoler :) Ikke meget SHOW IT, don't tell over det.
 
Derfor inviterede jeg nogle af mine nære veninder til Ustyrlige Kvinder Salon (og som heppekor, for det har man altid brug for) og spurgte Louise Opprud (super cool foredragsholder også, hun er ingeniør og ved alt om innovation) om vi kunne gøre det i hendes meget fancy lejlighed.
 
Heldigvis sagde hun ja, og resultatet af TEDxtalen kan du se lige her.
 
Men forud for dagen, gik der flere måneder, hvor min anden kære veninde Ilia Swainson havde trænet mig i stå endnu stærkere i mit budskab. Hun er ganske enkelt genial og selvom jeg har holdt foredrag siden 1998 (dvs i 24 år, hvis du ikke lige gider at regne det ud) fik hun mig ud på kanten flere gange og flyttede mig meget tættere på den måde, som jeg gerne vil optræde. Det er noget med at trække vejret ordentligt, at lave lyde, have fokus på hvad deltagerne skal FØLE og meget, meget mere. Tjek hende endelig ud, hvis du har brug for coaching til det.
 
Det var en kæmpe befrielse ENDELIG at holde den og jeg er dybt taknemmelig for alle, der gjorde det muligt. Og derfor skal der lyde en kæmpe tak til jer alle - Ilia, Louise, Louise, Louise, Grace, Charlotte, Rebekka og Susanne - og til Frederik Juulstrup for at filme og redigere bagefter, så hele talen får lov til at stå så flot, som jeg synes den gør.
 
Nu håber jeg bare, at den bliver set og delt så meget som muligt, for jeg har nemlig en mission:
AT GØRE MANGE FLERE KVINDER USTYRLIGE - så verden bliver meget bedre for mange flere. Også for mændene.
 
Hvis det ikke giver mening, så tjek talen ud ;) 
 
"Jeg vandt ikke.
 
Jeg var nomineret blandt 3, og var åbenbart meget få stemmer fra at vinde, men jeg vandt ikke.
 
Og jeg har gået og tænkt på, om jeg overhovedet skulle lave dette opslag, for hvad mon andre kunne bruge mine tanker og reaktioner på, hvad jeg følte, til?

Derfor delte jeg det først med andre i samtale - og wow, hvor er der overraskende mange, der i forskellige sammenhænge spejlede min erfaring! Som har bund i SKAM.

Og da skam kun i meget små mængder er god at have (fordi det sørger for at man ikke bliver udstødt og dermed ensom), så kunne det være meget givende, hvis vi kan komme udover den skam, der begrænser vores udfoldelse, ved at vi deler den, og dermed tager magten fra den.

SÅ ALTSÅ: Lige da mit navn ikke blev sagt højt som vinder, følte jeg ingenting. Heller ikke skuffelse eller fortrydelse. Jeg klappede bare og glædede mig over, at Benedikte Engel Christensen fra Kvindernes Bilmagasin vandt. Helt oprigtigt. For jeg synes, at hun er sej, og at det hun gør er cool.

Men min manglende reaktion gav faktisk ikke mening, for jeg ville jo gerne vinde. Havde håbet på at vinde. Havde gået og glædet mig til det. Ikke fordi jeg var sikker på at jeg ville, slet ikke, men fordi jeg havde forestillet mig, hvordan det ville føles, hvis jeg gjorde.
For nogle år siden vandt jeg prisen som "Feminas læserfavorit" og det var altså megafedt! Så derfor var det så super underligt, at jeg ikke var bare lidt skuffet.

Men så - få minutter efter - blev jeg pludselig ramt af netop skam. Over først at blive fremhævet, men så ende med at blive fremhævet som .....taber.
 
Og nej, jeg VED GODT, at det overhovedet ikke er det, der skete! For jeg er så utroligt taknemmelig og glad over overhovedet at blive nomineret af Kvindelige Virksomhedsejere!

Men følelsen kom ikke desto mindre og så blev jeg skamfuld over, at jeg overhovedet følte skam - og blev ramt af dobbeltskam!
 
Arggh!
 
I bilen hjem bankede virkeligheden på hos den lidt skrøbeligere side af mit ego, da jeg tænkte på, hvor utrolig rig, fantastisk og udviklende vores verden er netop FORDI en masse mennesker hver dag tager en chance, der kan ende i hån eller succes. Og hvor vidunderlig vi er som art, fordi der simpelthen findes mennesker, der gerne vil hylde andre mennesker, der forsøger at bidrage med noget til os alle.
 
Foreløbig er min følelse landet dér. Men til alle jer, der oplever skam over ikke at ende med at blive den udvalgte:
 
Du er med i en MEGET stor gruppe af mennesker, så ensom er du ikke i følelsen :) Og du, Pernille Sandberg Bech fra Goodtalks har om nogen sat spot på det også - tak for det!
 
Vi kan nemlig kun frisætte os selv af skammen ved helt anti-Voldemort-agtigt at sige den højt og dermed dele den med andre. Og - ahem - please lad være med at skamme dig over, at du skammer dig. Dobbeltskam kan kun kureres med et kæmpe kram af accept - og lysten til endnu engang at kaste sig ud i noget ukendt ;) Tak til min veninde Leanne Cecilie Johansen for at være med mig til prisuddelingen, det betød meget
 
Sådan skrev jeg på LinkedIn i sidste uge. Og det har givet en del reaktioner og heldigvis præcis den slags, som jeg håbede på, da jeg skrev det. For jeg er bestemt ikke alene om at føle sådan - og jo mere vi følges ad i at gøre op med skammen, jo bedre er det for os alle. Tak til alle jer, der har liket og kommenteret <3
 
Til sidst vil jeg blot minde dig om, at du kan få løbende opdateringer ved at følge med på instagramfacebook eller linkedin. Især i mine stories på insta og linkedin laver jeg anbefalinger og meningsmålinger.
 
Kærlig hilsen 
Emilia 
 
 
hey 

On the fly

Sexlysten stiger når solen skinner.
 
Nå, giver det nu mening at tage med her i nyhedsbrevet, når mørket sådan set er på vej?
 
Jo. Netop derfor!
 
For når det ikke kommer af sig selv, må vi selv gøre mere. Hvilket i øvrigt er ustyrlighedsprincippet ;)
 
Det har noget med P53 at gøre. 

For dette protein sætter gang i hormonelle, fysiologiske og adfærdsmæssige forandringer, som påvirker sexlysten hos dyr. Det samme gælder muligvis for mennesker.

Vil du have mere lyst? Og vide hvad du skal gøre? Så læs mere her
 

Aktuelle artikler & TV

 
Jyllandsposten: Har følelser et køn?
Fædre kan lære meget af deres sønner ift at give deres følelser værdi og status. Det samme kan samfundet. Især når vi kigger på fremtidens udfordringer. “Har I måske tænkt på, hvordan jeg har det?!”
Min første bog hedder "Eliten" og er fra 1998. Dengang var elite noget ret tabubelagt, især hvis det blev italesat som noget positivt. Og sådan er det åbenbart stadig. Det kan du høre mere om i denne Deadline, hvor Knud Romer og jeg er i studiet.
 
For nogle uger siden var jeg live med dette webinar, og hvis du gerne ville se det, men ikke kunne på det tidspunkt, er det nu du kan gøre det. Blot tilmeld dig linket, så får du det i din indbakke. 
 
I første episode af Teknosfærens tredje sæson, er Sebastian Lynggaard på jagt efter det, der karakteriserer måden vi er sammen. Hvordan vi taler sammen, hvad vi taler om, og hvad vi laver når vi er sammen. Kort sagt handler det om, hvordan teknologien forandrer vores kultur.
 
Når du føler dig overvældet, så prøv at skille følelserne ad og tag dem én ad gangen. Mærk dem. Giv plads til dem. Og beslut så derefter, hvordan du vil handle på dem! Kender du én, der har brug for denne reminder i dag?
Anna Bjerre fra girltalk og jeg har lavet en forældrebrevkasse, hvor vi svarer på spørgsmål om nogle af de problematikker, man kan stå over for, når man er forælder til en teenager. 
 
 

Pop op til hjernen

 
Inspiration til dig fra en verden fuld af vidundere.   
 
Film 

Beskrivelse: Da mystiske, fremmede rumskibe lander rundtomkring på kloden, sættes et ekspertteam bl.a. bestående af den førende lingvist Louise Banks og fysikeren Ian Donnelly til at kommunikere med dem for at finde ud af, hvad de vil.
Virkelig cool film, skal ses!
 
Beskrivelse: En dag vi aldrig glemmer. Indefra et rum som kun de så. Vær vidne til det kaos der skete den 11 september 2001 igennem præsidentens øjne og hans tætteste rådgivere i de skæbnesvangre timer og de store beslutninger på den historiske dag.  
Lidt vildt at høre, hvordan præsidenten og hans medarbejdere måtte ty til nyhedskanalerne for at følge med i hvad der skete - fordi der ikke var god nok internetforbindelse i deres panikroom (Air Force One) 
 
Serier
 
Beskrivelse: Prins Wilhelm vænner sig til livet på sin nye prestigefyldte kostskole, Hillerska, men det bliver sværere for ham at følge sit hjerte, end han havde forventet.
Den er faktisk rigtig fin og en god beskrivelse af sårbarheden hos unge, men også en smule irriterende politisk rigtig.  
 
Beskrivelse: På et stort universitet forsøger den første ikke-hvide kvindelige institutleder at opfylde de svimlende krav på et presset engelskinstitut.
Øv, var faktisk ret skuffet over denne serie, for den er både lidt kedelig og langsom på den "gør nu noget!" måden.
 
Netflix: Sex Education S3
Beskrivelse: Når dagens kolde lys rammer, kan sex så blive til fortrolighed og omvendt? Ruby giver igen til Otis. Maeve kommer tæt på Isaac. Afholdenhed bringer Moordale i oprør. 
DEN HER SKAL DU SE!!!! Sådan. En af mine ynglingsserier by far. 
 
Beskrivelse: En dokumentarfilm i fire dele, der byder på en visuelt gribende rejse gennem tiden ind i menneskehedens mørkeste stunder. Serien dekonstruerer skabelsen og iscenesættelsen af historien og udforsker kolonialismens udbytning og folkemord.
En vild serie! Skal ses, hvis man har den mindste interesse i umenneskelighed og diversitet.
 
Beskrivelse: Denne dokumentarserie i seks afsnit fra HBO er baseret på Ronan Farrows personlige, afslørende interviews med whistleblowers, journalister, privatdetektiver og andre, der blev udført i forbindelse med hans podcast og bestsellerbogen ”Catch and Kill”
Skal også ses, hvis man har den mindste interesse i #metoo og hvorfor det kunne ske.
 
Beskrivelse: ”Britannia” begynder i år 43 e.Kr., da den målbevidste, men også forfærdede, romerske hær vender tilbage for at knuse Britannias keltiske hjerte – et gådefyldt territorium, der regeres af vilde krigerkvinder og magtfulde druider, som kan kanalisere underverdenens mystiske kræfter. De keltiske rivaler Kerra og Antedia må konfrontere den romerske invasion, der anføres af den tårnhøje skikkelse Aulus Plautius, mens den skærer sig gennem den keltiske modstand.
Også en af mine ynglingsserier - den udvikler sig.
 
Beskrivelse: ”The Good Fight” begynder et år efter begivenhederne i sidste afsnit af ”The Good Wife”. I den nye serie har et omfattende tilfælde af økonomisk bedrageri knust den unge advokat Maia Rindells omdømme, og på samme tid har det ødelagt hendes mentor og gudmor Diane Lockharts opsparing. De tvinges til at forlade Lockhart & Lee og slutter sig til Lucca Quinn ved et af Chicagos mest fremtrædende advokatfirmaer.
Igen en af mine ynglingsserier og den holder niveauet hele vejen! SE DEN.
 
AppleTV: Ted Lasso
Beskrivelse: Ted LAsso er en amerikansk fodboldtræner, som flytter til England for at træne en fodboldklub med helt andre spilleregler. Men hvem behøver erfaring, når man har optimisme, beslutsomhed... og småkager?
VERDEN BEDSTE LEDELSESSERIE! Skal ses. Punktum. Elsker den. Også S2. 
 
Beskrivelse: Denne dramaserie tegner et hudløst ærligt portræt af det moderne arbejdsliv, fortalt af dem, der hjælper USA til at stå op hver morgen. Man ser hvad der virkelig sker bag kulisserne på morgen-TV. USA's største morgenprogram kommer i krise, da det selv trækker overskrifter.
Er igang med S2 - og S1 er fabelagtig. Men har også et meget svagt punkt for Reese Witherspoon. 
 
Beskrivelse: Pørni sætter altid sine kære først og opdrager sine to døtre og sin nevø alene. Samtidig bliver hun nødt til at tage sig af sin kriseramte far – men hvornår får hun tid til sig selv?
Ja, den er sjov og relevant. Se den.
  
Beskrivelse: Fra Den Spanske Armada til Den Franske Revolution. I denne serie afslører historiker Lucy Worsley, hvordan historieskrivning ofte er en blanding af fakta, overdrivelse, manipulation og mytologi.
For historienørder (også sådan nogle skabhistorikere som mig)
 
Beskrivelse: Australsk krimiserie fra 2012. (Miss Fisher's Murder Mysteries) I 1928 vender den glamourøse Phryne Fisher hjem til Melbourne efter mange år i udlandet. Den unge kvinde er dårligt stået af båden, før hun drages ind i en række mystiske sager. En ægtemand er blevet forgivet, en forbryderring smugler narko, og en kvaksalver foretager illegale aborter. Politiet er ikke i nærheden af at opklare de mange sager, men heldigvis er Phryne ligeså handlekraftig, som hun er skarpsindig, og hun beslutter sig for selv at tage affære
Var vild med den første udgave, not so much med denne, men se den første - den er sød og naiv på en god måde. 
 
Podcast
 
Beskrivelse: For første gang nogensinde har den amerikanske stat offentliggjort videoer af UFO'er. Ingen ved præcist, hvad der er på videoerne, men det ligner teknologi, der ikke er opfundet af mennesker. Der flyver altså noget rundt på Jorden, som vi ikke kan forklare, og vi har det på video. Flyvende tallerken undersøger, om der er liv i rummet, og om vi allerede har haft besøg
UFOer havde jeg ikke rigtig taget aktivt stilling til før - DET har jeg nu. Genial podcast!
 
Beskrivelse: Hvorfor er kærlighed så vigtig for mennesket, og kan Lone Frank selv leve uden? I denne podcast søger hun efter den videnskabelige forklaring på kærlighed. 
Fantastisk podcast!! Hør den. NU.
hey 
Andet
 
For en million år siden blev jeg ansat af Claus til at være såkaldt OPC på Tenerife - dvs hente folk ind fra gaden til at komme ind og høre om timeshare lejlighed. Men det endte mere med at jeg fik en gratis ferie og en ferieflirt, for i stedet for at kapre kunder, kaprede vi hinanden :) 
 
Claus har siden skrevet 16 bøger og han har begået denne fine smukke perle af en YOGA bog med digte og mandaler og anvisninger på yogastillinger - virkelig et genialt påfund. 
 
Og er perfekt gaveidé til alle, der har interesse for yoga. 
 

Kalender

Oversigt over åbne foredrag:
 
27.10.21 Ustyrlige Kvinder har det Sjovere. Zonta. Silkeborg. 
hey

Book et foredrag

 
Hvordan tiltrækker, fastholder og leder du de unge generationer? Hvad motiveres de af og hvordan skaber du en relation til dem? Det og meget mere får du svar på i foredraget. 
 
Et stærkt og meget underholdende foredrag om hvad man som kvinde med held kan frigøre sig fra og hvad der skal til for at man empower sig selv mere - så man bliver ustyrlig af andres og samfundets forestillinger om, hvordan kvinder skal være. Især mht skønhed, seksualitet og socialitet.
 
Kunsten af lykkes sammen i en forandringstid
Vi står midt i et paradigmeskifte når det gælder fremtidens arbejdsplads. Vinderne er de (hierarkiløse) organisationer, der har tillid til deres medarbejdere. Og som skaber et miljø, hvor kreativitet og gode relationer trives på tværs af alt - i et fantastisk fællesskab!

Send mig gerne en uforpligtende forespørgsel.

 
 
Følg mig på Facebook, InstagramLinkedIn og Twitter