DTU: Gratis webinar om diversitet i bestyrelser Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 

Hvad man aldrig må gøre!

 
I onsdags hentede jeg det lille levende tøjdyr, du kan se nedenfor. Hvilket er 14 år efter at jeg hentede min sølvgrå Polo. Og i lørdags eksploderede de to elementer.
 
Jeg har været til en skøn middag hos min veninde Carina og ved midnatstid, er det tid til at tage videre. Så jeg pakker nylonbur (ja, det hedder det, men det er i virkeligheden et slags transportabelt hundekollegieværelse), legetøj, hundemad, tæppe og min egen lille taske ned i den, som Pernille er så sød at bære ud til bilen, mens jeg sørger for at spænde lille Tintin fast på forsædet. Desværre er han tæt på at få min nøglehalskæde i hovedet, så jeg tager den af og sætter den i tændingen. Perfekt. Pisse tjekket. Nu er de på plads!
 
Pernille smækker bildøren.
 
Jeg smækker bildøren.
 
Klik. Klik. Klik.
 
Og jeg får en gletcher i maven. 
 
"Neeeej - det løgn!!!!!" udbryder jeg. Og tænker, at hvis jeg nu virkelig koncentrerer mig om at skrue tiden og min dumhed tilbage, så ophæves den nuværende situation, og jeg har stadig nøglerne hængende om halsen og kan nemt åbne døren og ae ham den lille.
 
Jeg ringer til Falck. Der vil gå halvanden time. Jeg ringer til en låsesmed, der med midnat i stemmen kategorisk afviser, at han er i stand til at åbne bildøre. Jeg ringer til min søn, der har ekstranøglen, vækker ham og fortæller ham, at han skal komme med nøglen nu. Til Hørsholm. Fra Østerbro. "Jamen!" siger han, det tager jo mindst en time med det offentlige. Jeg ringer videre til en anden låsesmed. Ringer til Falck igen og spørger, om de mon kan forklare mig, hvordan man bedst smadrer en bilrude. Damen i den anden ende pauser lidt før hun siger, at det kan hun nok ikke liiiige forklare mig. 
 
I mellemtiden er Carina kommet ud.  
 
Tintin er begyndt at klage. Hopper op og ned, så langt som hans fastspænding tillader. Kigger på mig gennem ruden, lægger nakken tilbage og hyler nu. Og så ser jeg, at han har lagt fire lange tynde lorte på forsædet. Nå, når jeg at tænke, det går nok. Indtil det går op for mig, at han jo ikke rigtig kan være andre steder end oven på de lorte.
 
Så er det endelig, at tiøren falder, og jeg ringer til William og siger, at han skal sende ekstranøglen op med en taxa. Det vil både være det hurtigste og det biligste ift Falck, låsesmed og smadret rude. Og nok også det mindst traumatiske for hvalpen.
 
I mellemtiden har jeg været bilen rundt og kigget på ruderne. For jeg har jo masser af gange set på film, hvordan man bryder ind i en bil: med en lang tynd metaldims. Og da jeg opdager, at en af bagruderne faktisk er lidt åben, begynder jeg at trække ned i den, så den åbner sig en smule mere. 
 
Carina og Pernille er hurtigt med på den og Carina løber ind efter en metalbøjle, mens jeg slår "How to break into a car" op på youtube.
 
Lidt efter står Pernille og bakser rundt med metalbøjlen, der nu er strakt ud og snildt når ned til både håndtag og vinduesåbneren, men til gengæld ikke rigtig vil tage fat. Endelig lykkes det! Hvorefter vi må konstatere, at det er den forkerte vej den trækker, for nu lukker den vinduet helt i.
 
Mens vi står der, må der være en anden middag på den ellers yderst respektable villavej, der er ophørt, for pludselig kører der 4 biler forbi - men ikke én stopper og går hærdebrede ud af bilen, for at forhindre det biltyveri, som Pernille og jeg er godt igang med. Det taler vi lidt om, mens jeg kan se, at Tintin nu er faldet til ro ovenpå sin egen lort, der er blevet godt trykket ned i sædet og spredt i tilfældig orden.
 
Taxaen kommer efter en halv time. Og Carina har forberedt den lykkelige døråbning med sulfovand, skraber og bunker af papir.
 
Tintin bliver hurtigt glad igen og vi triller hjem med let åbne vinduer, mens jeg sørger for kun at trække vejret ind gennem munden. 
 
Og det var jo slet ikke sådan, jeg havde tænkt mig at starte dette nyhedsbrev! For jeg havde egentlig tænkt mig at skrive en hel masse betragtninger om alt det, som vores vidunderlige række af gæster til Ustyrlige Kvinder har givet.
 
Dem får du til gengæld næste gang. Så er det også lige før sommerferien, hvor du måske får lyst til at binge hele sæsonen, hvis du endnu ikke har hørt den.
 
Du skulle også have hørt om det Ustyrlige Kvinder Kursus, som jeg er næsten færdig med. Men også det venter lidt.
 
Universalloven er nemlig, at hvalpe bare er mere nuttede end ustyrlige kvinder, så de vinder ;) 
 
Til gengæld er kvinder bedre i en bestyrelse end en hvalp, og hvor vigtig diversitet er i en bestyrelse, kan du få gratis indsigter i et webinar, som DTU udbyder mandag den 31. maj kl. 16 og hvor jeg har fornøjelsen af at give et indlæg i. Du finder det her
 
Tintin er en kromfohrländer og er bare verdens sødeste og klogeste hund. Selvfølgelig ;)
  
Til sidst vil jeg blot minde dig om, at du kan få løbende opdateringer ved at følge med på instagramfacebook eller linkedin. Især i mine stories på insta og linkedin laver jeg anbefalinger og meningsmålinger.
 
Kærlig hilsen
Fødselsdagshvalpemenneskemoren (nu med endnu mere bulede frakkelommer (maske, hundepose, godbider :) Og yes, jeg har nemlig fødselsdag i dag). 
 
 
hey 

On the fly

Denne gang får du en slags Ritter-sport til kvindelig nydelse.
 
Trekantet.
Praktisk.
God.
 
For der er tale om fire enkle og effektive teknikker til at få en kvinde til at få og mærke sin egen lyst meget bedre. 
 
Dyk her
 

Aktuelle artikler & TV

Lyt med til denne live-samtale om iværksætteri, køn, farven pink og meget andet, når ‘Ustyrlige Kvinder’ går live fra skobutikken Roccamore
 
25 procent af alle konstaterede graviditeter i Danmark går til. Derfor mener Le Gammeltoft, at vi mangler et bedre sprog til at tale om den sorg, som følger med at miste et ufødt barn
 
At kombinere moderskab med en svømmekarriere er ikke nemt. Da Jeanette Ottesen blev gravid, mistede hun sin løn og al økonomisk støtte. Nu hjælper hun andre kvinder mod drømmen om både at være mor og elitesportsudøver.
 
Dansk-walisiske Drew Sycamore er rock-and-roll’er ind til knoglerne. Hør hende fortælle om forsøget med at sætte sig selv fri fra det kønnede udtryk, som oftest kobles til musikbranchens sangerinder.
 
Sarah Mahfoud fortæller om, hvordan det føles at give en knock-out, om at leve i et psykisk voldeligt forhold og om forskellen på selvværd og selvtillid. 
 
Hvad kan vi lære om køn og ligestilling gennem arkæologien? Det kigger ‘Ustyrlige kvinder’ på denne gang gennem kvinders knogler og våben gennem tiden.
 
Undertrykkelse og ondskab i sin reneste form spiller en stor rolle i Sara Omars forfatterskab. Hun tager fat der, hvor det gør allermest ondt.
 
Som journalist er man forpligtet til at forsøge at forstå det menneske, man sidder overfor. Derfor er Iben Maria Zeuthen drevet af et stort behov for at forstå frem for at dømme.
 
Ulla Terkelsen lever ud fra princippet om at “get up and go”. Hun står aldrig stille – hverken fysisk eller tankemæssigt.
 
For Signe Lindkvist handler skønhed om at spille på de tangenter, man har. Nogle spiller i mol. Andre spiller i dur tilsat en eksplosiv cocktail af lyserøde fjer og glimmer.
  
Løvernes dronning, Mia Wagner, er på mission for at finde ud af, hvilke begrænsninger, der er for kvinder i iværksætteri.
 
Ustyrlighed kan være med til at udvikle et samfund mod større balance. Derfor skal du i denne podcast møde en masse kvinder, som kan være med til at gøre dig mere ustyrlig.

Bidrag til artikler & andet

 Jyllandsposten: Gravide vil ikke nøjes med to scanninger

Private scanninger er i stigning - og jeg forstår det faktisk godt. Jeg får lov til at give mit take på det i artiklen. 

 

Pop op til hjernen

 
Inspiration til dig fra en verden fuld af vidundere.  
 
Film 
 
Beskrivelse: En pyskolog, hvis agorafobi tvinger hende til at blive derhjemme, bliver besat af et observere naboerne - og af at opklare en brutal forbrydelse, hun ser fra sit vindue. Læs mere her.
Den er cool - se den. Godt kvindeportræt og for en gangs skyld en både klog og fair og også venlig politimand. 
 
Beskrivelse: Filmen har Frances McDormand i hovedrollen som en kvinde der forlader sinn hjemby Empire i Nevada, efter sin mands død og den eneste industri i byen lukker, for at være “husløs” og rejse rundt i USA. Læs mere her
Ahrmen for pokker!!! Den SKAL du se, hvis du overhovedet kan lide at se film. Det er så vildt, hvordan den formår at få os til at elske alt ved det hun gør og kommer til at leve i. For umiddelbart skulle man ikke tro det, når man hører handlingen.
Elsker hendes sætning: "I am not homeless.. I am houseless."
 
Beskrivelse: Historien foregår i 1930'ernes England, hvor den unge middelklassedreng, Charles, møder overklassen i form af den medstuderende, Sebastian. Sebastian lever livet med sprut og fester, og han hører til blandt skolens praktiserende homoseksuelle. Charles er fascineret af denne kultur, måske først og fremmest fordi han selv er kunstner og ønsker at leve et rigtigt "kunstnerliv". Læs mere her
Uha - slet ikke lige så god som den oprindelige serie, jeg husker fra min barndom. Og for én gangs skyld er Emma Thompson fejlcastet. Hun er slet ikke sådan "nervøs racehest" nok til at være Ladyen.
 
Beskrivelse: Et stjernespækket hold medvirker i dette dobbelt-oscarvindende drama, der skildrer Boston Globes undersøgelse af et historisk misbrug og mørklægning af den katolske kirke og dets etablissement. Læs mere her
ja, se den, hvis emnet overhovedet interesserer dig. Jeg er opdraget katolsk og var i kirke hver søndag til jeg blev myndig og derfor har den nok en særlig plads i mit sind. 
 
Serier
 
Beskrivelse: En ambitiøs forretningskvinde, en chamerende bandegorilla og en teenager med problemer tørner sammen i deres desperate - og dystre - stræben efter rigdom. Læs mere her
Hovedkarakteren er godt nok imponerende og slutningen er bare den bedste!!! Se den for hendes persontegning, se den for miljøskildringen, se den for historien og relationerne imellem dem alle, se den for slutningen.
 
Beskrivelse: Hans navn skabte et imperium. Hans stil definerede en æra. Den amerikanske modedesigner Halston stormer mod berømmelsens tinde, før hans liv løber af sporet. Læs mere her
Uh, umiddelbart virker den god, men hans talent fremstår på en underlig måde mere som et postulat end en ægte gave, og hans personlighed er godt nok ikke én man tænker: Ham MÅ jeg invitere til middag! Se den for perioden og mindre for ham. Og så er Liza Minelli karakteren et hit.
 
Beskrivelse: Denne afgrænsede serie er baseret på Wally Lambs prisvindende bestseller og har Mark Ruffalo i hovedrollen. Serien følger de enæggede tvillinger Dominick og Thomas Birdsey i en storslået familiesaga om forræderi, opofrelse og tilgivelse. Læs mere her
Den her kan du til gengæld roligt se! Han er afsindigt imponerende, Mark Ruffalo, i de to hovedkarakters roller. Og den bliver hele tiden bedre. Plus den ender (PLOTSPOILER!!!!)
 
godt og jeg elsker en film, der ender godt.
 
Beskrivelse: En kriminalassistent i en småby i Pennsylvania (Kate Winslet) efterforsker et lokalt mord, mens hendes tilværelse ramler om ørerne på hende. Serien skildrer et tæt knyttet lokalsamfunds mørke side og udforsker, hvilken betydning familie og fortidens tragedier kan have for vores nutid. Læs mere her
Yup - den er lige så god, som de mange anmeldelser har sagt. Punktum. Eller næsten punktum, for du skal se den. Punktum.
 
Beskrivelse: Advokaten Faiths søger  desperat efter sandheden. Da Faiths mand Ewan pludselig forsvinder, starter en ny tilværelse, hvor Faith gør alt i sin magt for at beskytte sine kære mod hjembyens dystre hemmeligheder. Serien udspilles i det smukke Wales, hvor moren til tre børn er omgivet af en verden af mystik og løgne. Læs mere her
Dén her havde jeg glædet mig til, men jeg faldt aldrig lige så meget ind i den, som de to forrige sæsoner, som jeg synes er super gode! Men dårlig er den atlså ikke, så hvis du kender Faith, så se den endelig! Overraskende slutning. Godt.
 
Beskrivelse: I dramaserien 'Charité' følger vi livet på Berlins vigtigste hospital. I første sæson er vi i 1880'erne, mens anden sæson foregår under 2. verdenskrig og tredje sæson i Østberlin under den kolde krig.
Mangler lige sidste afsnit, men også denne sæson har været klart seværdig. Synes det er ret godt gået af dem at lykkes med at skrive et vedkommende manus ud fra et eksisterende hospital.
 
Beskrivelse: Komediedramaet Guru er historien om life-coachen Andreas Mertz (Simon Kvamm), der vender hjem til sin barndomsby Silkeborg for at give silkeborgenserne modet til at tage deres skæbne i egen hånd. Med sit intense coachingprogram "Gå selv" og bogudgivelsen "Silkeborgvejen", følger vi den selvudnævnte supercoach i sin indædte mission på at forvandle byens indbyggere, og i særdeleshed sin gamle barndomsven Ralph. Læs mere her
Jeg gik død i første afsnit, hvilket ærgrer mig, for jeg synes Kvam er en begavet mand. Men det blev bare for gennemskueligt. Og respektløs undervurderende på en lidt åndssvag måde ift hvor vi egentlig er ift coaching i dag.  
 
Beskrivelse: Freja er flyvsk og lider af kronisk tvivl, men har dog opnået det meste med hjælp fra sin kæreste Sebastian. Så da Sebastian pludselig vil have en pause fra forholdet, smuldrer Frejas verden, og hun flytter midlertidigt ind hos sin gamle frenemy fra gymnasiet, Katrine. Katrine er Frejas modsætning: Ny-feminist, selvsikker og eksperimenterende, hvilket hun vil gøre hvad som helst for at bevise på Instagram. Sammen med den sidste i trekløveren, den perfekte Nadja, bliver deres forskelligheder og usikkerheder dog hurtigt viklet ind i hinanden gennem løgne og intriger. Læs mere her
Er du ung eller vil du forstå unge kvinder, så start her!
 
Beskrivelse: I Cold Hawaii møder vi Bjørn og Karla, som har været sammen i fire år og er klar til at blive forældre. De er derfor flyttet til Klitmøller ved Vesterhavet i Nordjylland for at få lidt fred. Alt går tilsyneladende godt, indtil Bjørns bedste ven Mads-Emil kommer på besøg sammen med sin nye kæreste Simone. De har slet ikke samme slags forhold, og det vækker et gammelt kompleks til live i Bjørn, der får den idé, at de måske kunne løse det hele ved at bytte partnere for en aften. Læs mere her
Bom bom - finnok, som min søn ville sige. 
 
Bøger 
 
Bogen er en fortælling om at vokse op i skyggen af amerikansk politik. Om at opleve sorg og synke ned i et misbrug af alkohol og stoffer. Om at blive skydeskive for en smædekampagne iværksat af staben omkring daværende præsident, Donald Trump. Og om at overvinde problemerne og rejse sig takket være et fasttømret sammenhold og en betingelsesløs kærlighed fra de allernærmeste – især faderen Joe Biden.
Okay - den havde jeg hørt en masse godt om. Og den er da også ok. Men det er som om han aldrig rigtig kommer i dybden med hverken sig selv eller sin situation. Når ikke Open med Agassi til knæhaserne. Men Joe lyder altså som en, man godt gad at være venner med.
 
Andet
 
Der tales omkring 7.000 sprog rundt om i verden - og de har alle forskellige lyde, ordforråd og strukturer. Men former de den måde, vi tænker på? Kognitiv videnskabskvinde Lera Boroditsky deler eksempler på sprog. 
 

Kalender

Oversigt over åbne foredrag:
 
31.5. DTU - diversitet i bestyrelser (se link ovenfor) GRATIS DELTAGELSE.
 
5.6. Grundlovsdag: Fængslet i Horsens om ligestilling.   
  
19.8.21: Formland - Messe i Messecenter Herning - om de unge generationer  
 
20-22.8: Kulturmødet på Mors. Bla. flere foredrag for Kirkebussen
 
25.8.21 Trends & Tradition. Holmriis konference og messe. København. 
 
29.9.21: Code of Care: Uden de andre er vi ingen! Vemb
 
27.10.21 Ustyrlige Kvinder har det Sjovere. Zonta. Silkeborg. 
hey

Book et foredrag

 
Hvordan tiltrækker, fastholder og leder du de unge generationer? Hvad motiveres de af og hvordan skaber du en relation til dem? Det og meget mere får du svar på i foredraget. 
 
Et stærkt og meget underholdende foredrag om hvad man som kvinde med held kan frigøre sig fra og hvad der skal til for at man empower sig selv mere - så man bliver ustyrlig af andres og samfundets forestillinger om, hvordan kvinder skal være. Især mht skønhed, seksualitet og socialitet.
 
Kunsten af lykkes sammen i en forandringstid
Vi står midt i et paradigmeskifte når det gælder fremtidens arbejdsplads. Vinderne er de (hierarkiløse) organisationer, der har tillid til deres medarbejdere. Og som skaber et miljø, hvor kreativitet og gode relationer trives på tværs af alt - i et fantastisk fællesskab!

Send mig gerne en uforpligtende forespørgsel.

 
 
Følg mig på Facebook, InstagramLinkedIn og Twitter