Kom med til gratis live-event med Ustyrlige Kvinder Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 

6 PLADSER TIL LIVE-EVENT

 
Nogle gange ser jeg en film, som jeg ikke kan lægge fra mig i mange timer. Dage. Og sådan en film så jeg i mandags.
 
Promising Young Woman er nemlig den vildeste film jeg længe har set - og en inkarnation af ustyrlighed ift hele sex-chikane debatten. En usædvanlig hævn-film, der har den mest overraskende slutning. Og en film, som alle i gymnasiet burde se. For så ville der være en chance for, at historien (heldigvis) slet ikke kunne fortælles. Fordi der ikke ville være behov for det.
 
Måske vil den faktisk blive vist mange steder med unge, fordi den helt velfortjent vandt en Oscar i år for Bedste Originale Manuskript. Skynd dig ind og se den, så snart den har premiere!
 
LIVE EVENT - OG DU KAN KOMME MED!
 
Den 12. maj laver vi et Ustyrlige Kvinder LIVE-EVENT sammen med fantastiske Frederikke Antonie Schmidt, der startede Roccamorei 2014 og som jeg mødte første gang, da vi begge holdt et indlæg på et netværksmøde.
 
Jeg har altid elsket at gå i stiletter, men hadet det, de gør ved mine fødder, var jeg solgt i samme sekund jeg så den særlige sål, som hun har skabt sine sko op omkring. Derfor var jeg også med i første kick-starter kampagne, der satte gang i hendes virksomhed - og i dag har jeg en hel samling af hendes sko :)
 
For at slutte første sæson af podcasten af med manér, har vi derfor valgt at lave et live-event, hvor DU kan komme med! Men skynd dig at tilmelde dig, for der er kun 6 pladser (pga corona-restriktionerne). Du tilmelder dig her
 
Husk at jeg også har en Facebook gruppe: De ustyrlige kvinders klub. Alle kan blive medlem og vi poster lidt indimellem. Når vi får lidt mere tid, kommer vi til at gøre mere ved den. Men nu ved du, at den findes :) 
 
 VIDEO-BREVKASSE FOR FORÆLDRE
 
Jeg har i nogle år været ambassadør for den fantastiske hjælpeorganisation GirlTalk og i næste måned sætter GirlTalks direktør og jeg os sammen på en sofa og svarer på spørgsmål fra forældre.
 
Anna er psykolog og jeg er sociolog og sammen tror vi, at det kan give en god spændvidde for perspektiver på de problematikker, man som forældre kan opleve til teens og unge. 
 
HVAD KUNNE DU TÆNKE DIG AT HØRE OM?
 
Det er alfa omega for os, at brevkassen bliver vedkommende og interessant for jer forældre, som den jo er lavet til. Derfor kunne vi godt tænke os at høre, hvad der optager jer i øjeblikket, og hvad I synes kunne være interessant at høre om. Har du et spørgsmål, så skriv til mig på emilia@emiliavanhauen.dk. Og send gerne dette videre til andre forældre, som du tror kan have glæde af det. 
 
Til sidst vil jeg blot minde dig om, at du kan få løbende opdateringer ved at følge med på instagram, facebook eller linkedin. Især i mine stories på insta og linkedin laver jeg anbefalinger og meningsmålinger.
 
Vi ses den 12. maj :)  
 
Kærlig hilsen og godt forår
Emilia
 
 
hey 

On the fly

HEKSE & HUMLE
 
Det almindelige billede på en heks består af en kvinde med en:
 
* høj spids sort hat
* stor sort gryde
* kat
* kost
 
Men hvorfor er det egentlig blevet til symbolet på en heks? Pga ØL!
 
I middelalderen var det kvinderne, der dominerede øl-produktionen, og
 
* hatten kunne ses på lang afstand på markedet
* øllet transporterede de i en stor sort gryde til markedet
* katten holdt mus og rotter væk fra kornet
* kosten signalerede, at der var rent
 
Tadaaa! Men ikke tadaaa helt. For hvorfor blev det til symbolet på en hekst?
 
Pga misundelse, grådighed og reformationen. Nogle mænd ville have fingre i forretningen og pga reformationen, der ville have kvinderne hjem for at føde børn, havde de held til at hekse-gøre kvinderne. 
 
Det kan du læse mere om i denne herlige artikel. SKÅL!
 

Aktuelle artikler & TV

  
Verden står i fremtiden overfor endnu flere ”wicked problems”, som COVID-19, og hvis vi skal klare dem, bliver vi nødt til at sætte...
 
Ustyrlige Kvinder Podcast  
  
Undertrykkelse og ondskab i sin reneste form spiller en stor rolle i Sara Omars forfatterskab. Hun tager fat der, hvor det gør allermest ondt.
 
Hvad kan vi lære om køn og ligestilling gennem arkæologien? Det kigger ‘Ustyrlige kvinder’ på denne gang gennem kvinders knogler og våben gennem tiden.
 
Sarah Mahfoud fortæller om, hvordan det føles at give en knock-out, om at leve i et psykisk voldeligt forhold og om forskellen på selvværd og selvtillid. 
 
Dansk-walisiske Drew Sycamore er rock-and-roll’er ind til knoglerne. Hør hende fortælle om forsøget med at sætte sig selv fri fra det kønnede udtryk, som oftest kobles til musikbranchens sangerinder.

Bidrag til artikler & andet

Podcast: And she spoke: Finding your community and discovering where you truly belong with Emilia van Hauen 
I podcasten taler vi om hvordan samfundet har ændret sig og at mennesker nu har frihed til at skabe deres egen identitet og finde hvor de hører til, men det skaber også et pres. Et pres for at blive succesfuld. 

Girltalk: Succestyranniet smadrer også de unge
This too shall pass. 
Hun sad og mumlede det ind i sit hår, og kom til at hænge i mit ydre synsfelt, kun fordi hun havde røde sko på, der lyste op i alt det mudrede. Den brune gyngebænk, det grå underlag, hendes farveforladte tøj...

 
 

Pop op til hjernen

 
Inspiration til dig fra en verden fuld af vidundere. 
 
Kortfilm 
 
Beskrivelse: Fangevogteren Richard skal åbne og tjekke fangernes post, men bliver som besat af en bestemt fanges breve. Læs mere her
En rørende, langsom, dvælende og kærlig film med et spændende twist til sidst. Oscar2021.
 
Beskrivelse: I denne oscar vindende kortfilm sidder en mand, som prøver at komme hjem til sin hund, fast i en tidssløjfe, der får ham til at genopleve et sammenstød med en betjent. 
Vild film med vild slutning. Oscar 2021.
 
Netflix: If anything happens i love you
Beskrivelse: Et forældrepar i sorg bevæger sig i et følelsesmæssigt tomrum, efter de har mistet et barn i et tragisk skoleskyderi. 
Næsten ikke til at bære og helt fantastisk og med en voldsom slutning. Oscar2021.
 
Youtube: "yes people"
Beskrivelse: En morgen står en blanding af mennesker over for den daglige kamp - såsom arbejde, skole og opvask. Efterhånden som dagen skrider frem, testes deres forhold og i sidste ende deres evne til at håndtere det hele.
Fandme sjov!! Skal ses. Super mærkelig på den totalt fede måde :) 
 
Beskrivelse: Filmen handler om Joseph. En dreng der bor i et børnehjem og drømmer om at eje en gul paraply - indtil han møder en lille pige, der vækker hans minder fra fortiden.
Så fin så fin en film - se den med dit barn :) 
 
Film 
 
Beskrivelse: Traumatiseret af en tragisk begivenhed i sin fortid søger Cassie hævn i denne spændende og vildt underholdende historie om en lækker ny hævn. Læs mere her
 
Har kun én ting at sige om den: SE DEN!! Den er fuldstændig invaderende og interessant og overrumplende og meget, meget andet - og lydsporet sætter gang i mange følelser, som udvider billederne. Bedste film jeg har set meget længe.
 
Amazone prime: The Farewell
Beskrivelse: I denne sjove, inderlige historie vender Billis familie tilbage til Kina under dække af et falsk bryllup for snigende at sige farvel til deres elskede matriark - den eneste person som ikke ved, at hun kun har et par uger tilbage at leve i. Læs mere her
En fed antropologisk/sociologisk film for alle, der har en familie, de ikke altid forstår (læs: os alle ;)
 
HBO: Gia
Beskrivelse: Gia Carangi er mørk og anderledes og indtager New York med storm. Hun finder en moderskikkelse i agentur-chefen Wilhelmina og en elsker i makeupartisten Linda, men dette kan ikke redde den vilde pige, og hun kastes ud i et misbrug. Hun dør i 1986 af AIDS, som én af de første kvinder i Amerika.
Faldt over den, og den var helt sikkert god i halvfemserne, men jeg kedede mig lidt for meget og var lidt for meget i fortiden.
  
 
Serier
 
Beskrivelse: Da de unge nonner fra fra st. Faith prøver at grundlægge en mission på slottet, vækker dets gruopvækkende mysterier, som synes bestemte til at gentage en forfærdelig tragedie. Læs mere her.
Smuk og interessant serie, der har været lavet før, men som virkelig rører på mange områder i livet.
 
 
Netflix: Halfbrother
Beskrivelse: I denne skæve fortælling om en norsk familie forsøger en forfatterspire og hans halvbror at finde fodfæste i tilværelsen trods deres svære start i livet. 
Den er god. Ingen tvivl om det. Men virker også underlig distanceret ind imellem.
 
HBO: Bad Banks
Beskrivelse: ”Bad Banks” skildrer på fascinerende vis finansverdenens maskinrum. Det er et adrenalindrevet magtspil, der præges af manipulation, økonomiske interesser og politisk snusfornuft, personlige ambitioner og omskiftelige loyaliteter. 
Fik lyst til at trække alle mine penge ud af alle banker og skrev et opslag på LinkedIn om de ikke snart kunne lave en serie med gode bankfolk, for efter denne (som er den klammeste mest uhyggelige af de bankserier jeg har set) og Billions og Exit, er det fandme svært at tro på det gode i bankverdenen.
 
Beskrivelse: Delete Me' handler om de to synkronsvømmende veninder Marion og Marit, der er ved at færdiggøre gymnasiet i Norge, hvorefter de har ambitioner om at tage til Miami på et stipendium da en intim video af Marion begynder at cirkulere uden hendes samtykke. Læs mere her
MUST SEE hvis du har noget som helst at gøre med unge! Fantastisk og uhyggelig. Brug den til at forstå de unges vilkår og til at tale ordentligt med dine unge.
 
Beskrivelse: Ingen kan mærke en skid mere, og tiden skal jo gå med noget. Så i stedet for at gribe i egen barm er det nemmere at råbe...
Den er god de første episoder, men så gik jeg død i den. Er ellers vild med Emma Sehested Høeg.
 
Beskrivelse: Rane Willerslev fortæller den fantastiske historie om menneskets evolution fra abe til menneske.
Super fed serie om vores oprindelse. Cool lavet. Ikke bare en almindelig doku/oplysning.
  
Bøger 
 
Beskrivelde: I Klubben uddyber Matilda Gustavsson sin undersøgelse af den kulturelle verdens magt og hvor langt man kan gå i kunstens navn. Hun skriver om tiden omkring udgivelsen – i kølvandet på, at den kulturelle profil er (for?)dømt for voldtægt, og om modsigelserne inden for akademiet 
Wow - også en vild historie. Hvad sker der for folk i deres hjerner altså! Magt korrumperer, ja, men det starter et andet sted.
 
Beskrivelse: Den handler om ghettoen – om det liv, der leves dér; den kultur, der hersker. Den opretholdes gennem en stram kollektiv kontrol, som forhindrer individuel frihed og personlig udvikling – man ønsker at bevare status quo, at hver generation kopierer den forrige og i hvert fald ikke bryder med kulturen og finder sin egen vej.
Indsigtgivende bog, værd at høre/læse, men stopper lidt mærkeligt.
 
Beskrivelse: Baseret på fire års løbende samtaler udforsker musiker og forfatter Kristian Leth og professor og DNA-forsker Eske Willerslev videnskabens begrænsninger og åbner for en metafysisk verdensforståelse af alt det, der ikke kan måles og vejes.
Min ynglingsbog pt. Elsker at en videnskabsmand som Eske siger alt dette om spiritualitet højt, som vi er mange, der hver dag oplever.
 
Andet
 
Beskrivelse: Professionel sjov person Will Stephen viser idiotsikker præsentationsevner for at få dig til at lyde strålende - selvom du bogstaveligt talt ikke siger noget. 
Den er SÅ sjov!!! Se den. Især hvis du selv holder taler :)
 
Beskrivelse: Dette er en gruppe, hvor du kan følge med i udviklingen af inspirationsuniverset, KVINDE KEND DIN KRAFT, som udspringer af arbejdet med bogprojektet af samme navn, som lige nu er i sin spæde start.
Gode bekendte har lavet en spændende gruppe. Fælg den hvis du har brug for inspi.
 
 
 
 

Kalender

Oversigt over åbne foredrag:
  
18.5.21: Horsens Soroptimister - Ustyrlige kvinder har det sjovere (du kan blive medlem) 
 
6.5.21 Trends & Tradition. Holmriis konference og messe. København. 
 
7.5.21: Code of Care: Uden de andre er vi ingen! Vemb
 
5.6.21: Fængsel i Horsens, Ligestilling mellem kønnene 
 
19.8.21: Formland - Messe i Messecenter Herning - om de unge generationer  
 
20-22.8: Kulturmødet på Mors. Bla. flere foredrag for Kirkebussen
 
27.10.21 Ustyrlige Kvinder har det Sjovere. Zonta. Silkeborg. 
hey

Book et foredrag

 
Hvordan tiltrækker, fastholder og leder du de unge generationer? Hvad motiveres de af og hvordan skaber du en relation til dem? Det og meget mere får du svar på i foredraget. 
 
Et stærkt og meget underholdende foredrag om hvad man som kvinde med held kan frigøre sig fra og hvad der skal til for at man empower sig selv mere - så man bliver ustyrlig af andres og samfundets forestillinger om, hvordan kvinder skal være. Især mht skønhed, seksualitet og socialitet.
 
Kunsten af lykkes sammen i en forandringstid
Vi står midt i et paradigmeskifte når det gælder fremtidens arbejdsplads. Vinderne er de (hierarkiløse) organisationer, der har tillid til deres medarbejdere. Og som skaber et miljø, hvor kreativitet og gode relationer trives på tværs af alt - i et fantastisk fællesskab!

Send mig gerne en uforpligtende forespørgsel.

 
 
Følg mig på Facebook, InstagramLinkedIn og Twitter