Mia Wagner. Signe Lindkvist. Ulla Terkelsen. Iben Maria Zeuthen. Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 

Monologens hemmeligheder

 
Jeg troede, at det bare var et foredrag.
 
Og med "bare" mener jeg, at det har jeg gjort omkring 1500 gange i mit liv, så derfor var jeg ret fortrøstningsfuld, da jeg begyndte at træne den TEDx talk, som jeg skal holde for University St. Andrews i Skotland den 10. april.
 
Men.
 
For det første skulle jeg holde den på video (damn covid19!)
For det andet skulle den optages på forhånd.
For det tredje ville jeg ikke bruge powerpoint.
Og for det fjerde var den på engelsk.
 
De fire vilkår gjorde, at jeg i stedet tænkte, at jeg ville lave en rigtig tale. Sådan én man lærer udenad og fremfører. Og for at hjælpe mig med at træne den disciplin, tog jeg fat i min geniale veninde Ilia Swainson, som træner topledere i executive presence and performance. Og som også er sanger og selv har optrådt en masse gange. Hun var virkelig genial til at træne mig og jeg er hende dybt taknemmelig.
 
I mandags optog vi så videoen. Og i stedet for at stå mellem to bogreoler og tale ind i et kamera, inviterede jeg nogle få til salon, så vi kunne skabe det fællesskab, der er så fedt at opleve, når man ser en TED talk. Selvfølgelig med coronasikker afstand folk imellem.
 
Bagefter var jeg pænt træt. Og lidt utilfreds med mig selv, fordi jeg ikke havde kunnet køre det hele igennem uden at stoppe (hvilket jeg selvfølgelig havde kunnet mange gange i min egen stue). Og da jeg sagde det til Ilia, fik jeg nærmest skæld-ud.
 
"Hør her, Emilia, du har lige leveret på en helt ny disciplin og det gik skide godt! Du holdt jo IKKE et foredrag! Du har skrevet og fremført en MONOLOG!"
 
Det var først dér, at det gik op for mig, at hun jo havde fuldstændig ret og at det nemlig ikke "bare" var et kort foredrag på engelsk, jeg havde leveret. Hvilket man jo kan ryste på hovedet over at jeg ikke selv havde indset for læææænge siden. For hvis jeg havde det, havde jeg måske også været venligere mod mig selv og haft andre forventninger til hvornår jeg var lykkedes.
 
Og det bringer mig frem til DIG.
 
For hvor ofte er det, at du giver dig selv credit for det, du rent faktisk gør. Leverer. Bidrager med. Og hvor ofte er det, at du giver dig selv plads til at være ny og uprøvet og fejrer, at du lige har lært noget nyt?
 
Ikke alle er så heldige at have en Ilia, der på kærlig, indfølende og dygtige måde kan hjælpe én på vej ind i en større tolerance overfor sig selv. Og mangler du sådan en i dit liv, vil jeg foreslå dig at starte med SELV at stille dig til rådighed i den rolle overfor et andet menneske. Mange gange får man nemlig det tilbage, som man selv giver ud ;)
 
TEDx talken kommer på TED.com engang i maj (har de sagt) og når den gør det, får du link i nyhedsbrevet.
 
 
Marts måned har været helt særlig for mig, fordi vi har haft premiere på podcasten USTYRLIGE KVINDER og har endelig kunne dele ud af de samtaler, som vi har haft med disse vidunderlige ustyrlige damer (og som vil give dig svaret på hvordan skyldsvampe kan kvæles med kærlighed):  
 
Mia Wagner
Signe Lindkvist
Ulla Terkelsen
Iben Maria Zeuthen
 
Det er Heartbeats der producerer den og Always #keepherplaying kampagne sponserer den (den kan du høre mere om i Sarah Mahfoud og Jeanette Ottesen episoderne - meget interessante statistikker + super vigtigt budskab!), hvilket vi er super taknemmelige for, da det giver os mulighed for at få den længere ud i reach. Og det vil vi så gerne, for vi synes alle gæsterne har så mange vigtige pointer, der kan være med til at gøre andre kvinder (og mænd) mere ustyrlige (læs: ustyrede af tidens normer, værdier og adfærd, hvis de begrænser ens egne overbevisninger og talenter).
 
De kommende episoder byder på Sara Omar, Sarah Mahfoud, Drew Sycamore, Jeanette Ottesen, Jeanette Varberg, Le Gammeltoft og den 12. maj optager vi en ekstra-episode live sammen med Frederikke Smidt i hendes Roccamore-butik.
 
"Fuck den er fed! Ikke bare fordi emnet er super interessant og relevant. Men den er indsigtsfuld, morsom, lærerig og inspirerende. Tak for den og for jer."
 
Sådan lyder en af de beskeder jeg har fået fra en lytter - og jeg bliver bare så glad og taknemmelig for, at vores arbejde skaber glæde hos andre. For vi har i hvert fald en fest med at lave den :D Det håber jeg også, at du har, når du lytter til alle de dejlige kvinder!
 
Hvis du vil have mere ustyrlighed, kan du hoppe på, næste gang vi laver et rum i det nye sociale medie Clubhouse. Hvornår det bliver, vides ikke endnu - men hold evt øje med min LinkedIn profil; der skriver jeg hvornår det sker.
 
Til sidst vil jeg bare ønske dig en ustyrlig dejlig påske :)
 
Kærlig hilsen
Emilia 
 
 
hey 

On the fly

"Ungdommen er spildt på de unge!"
 
Sådan sagde Oscar Wilde med vanlig skarphed. Og lune.
 
Og umiddelbart har han jo helt ret! For hold kæft hvor er man blind for kroppens styrke, sindets åbenhed og hjertets smidighed, når man selv er ung.
 
Som en læge engang sagde:
Hvis du er over 40 og en dag vågner, og ikke kan mærke din krop - så er det fordi du er død!
 
I stedet har man som unge ofte blikket alt for meget rettet mod alt det, man ikke (endnu) er.
 
Men det er måske det særligt fine ved ungdommen - at man er så nysgerrig på livet og alt det man OGSÅ vil opleve, at det driver en fremad.
 
Alderdommen er i hvert fald helt klart spildt på en del af de ældre!
 
Der er nemlig desværre ALT for mange, der ikke er blevet klogere og mere tolerante efter et langt levet liv. Og lige de har virkelig brug for påskens genopstandelse :)
 
PS: Den irske dramatiker George Bernard Shaw bliver ofte tillagt æren for citatet, men det var altså Wilde, der sagde det først.
 

Aktuelle artikler & TV

  
Ustyrlige Kvinder Podcast  
 
Ustyrlighed kan være med til at udvikle et samfund mod større balance. Derfor skal du i denne podcast møde en masse kvinder, som kan være med til at gøre dig mere ustyrlig.
 
Løvernes dronning, Mia Wagner, er på mission for at finde ud af, hvilke begrænsninger, der er for kvinder i iværksætteri.
 
For Signe Lindkvist handler skønhed om at spille på de tangenter, man har. Nogle spiller i mol. Andre spiller i dur tilsat en eksplosiv cocktail af lyserøde fjer og glimmer.
 
Ulla Terkelsen lever ud fra princippet om at “get up and go”. Hun står aldrig stille – hverken fysisk eller tankemæssigt.
 
Som journalist er man forpligtet til at forsøge at forstå det menneske, man sidder overfor. Derfor er Iben Maria Zeuthen drevet af et stort behov for at forstå frem for at dømme.
 

Bidrag til artikler & andet

Imran Rashid laver en serie for Niels Brocks elever og jeg er inde og tale med ham og to unge om coronaens effekter på livet. 
 
75% af kvinderne foretrækker farkroppen med øltønde fremfor ham sixpack modellen. I hvert fald ifølge dating.dk. Og det går jeg så ind og kommenterer på, hvorfor det er sådan i det moderne samfund. Det har noget at gøre med, hvor man finder sikkerheden i en mand i dag. 
 

Pop op til hjernen

 
Inspiration til dig fra en verden fuld af vidundere. 
 
Film 
 
Den fineste kortfilm om Tove Ditlevsen. Har vundet mange priser - og det forstår jeg godt. Must see! 
 
Beskrivelse: Ved de olympiske lege i Berlin i 1936 ville Hitler demonstere den ariske races overlegenhed, men den sorte amerikaner Jesse Owens bevidste, at han tog fejl.
Fin fin film. Både lidt politisk og søndagsofahygge. 
 
Beskrivelse: Den unge dronning Mary vender tilbage for at regere sit fødeland, Skotland, og for at kæmpe mod sin kusine dronning Elizabeth 1. om englands trone. Læs mere her.
Jeg er VILD med Saoirse Ronan!!! Hun er fuldstændig fantastisk - også i denne film. Også sådan lidt søndagssofahygge.
 
Beskrivelse: En ærgerrig chauffør for en indisk familie bruger sit gode hoved og udspekuleret list til at slippe ud af fattigdom og blive iværksætter. Læs mere her.
Alt for overset film, der giver et godt indblik i Indiens kultur. Jeg har selv været der ad to omgange og kunne genkende en masse derfra. Must see.
 
Beskrivelse: Dette drama er den sande historie om en retsmedicinsk patolog, som opdager den kontroversielle sammenhæng mellem hjernerystelse og hjernesygdomme hos NFL-spillere. Læs mere her.
Også god søndagssofahygge - med en god historie. Jeg tjekkede op på historien og fandt ud af, at den måske ikke er helt så enkel ift hvem der fandt ud af hvad, men det gør ikke filmen mindre seværdig.
 
Beskrivelse: Hun var verdens rigeste kvinde og et society-ikon med ry for at være vanskelig og krævende. Han var hendes butler, der endte som bobestyrer og hovedarving til hendes enorme ejendom. Deres kærlighedshistorie havde ingen forestillet sig. 
Der står "komedie" men den er simpelthen så kedelig! Jeg holdt ud, fordi de to Fiennes og Sarandon jo er fantastiske skuespillere, men jeg skulle bare aldrig have brugt tid på den.
 
Beskrivelse: Verdens skæbne er endnu en gang på spil, og det er op til Wonder Woman at redde den. Da den nye historie indledes, lever Diana Prince fredeligt blandt de dødelige i de kulørte, elegante 1980'ere. Lær mere her.
Jeg ser gerne, at der kommer flere kvindeheltfilm på programmet og det bedste ved denne film er starten. Ellers er den lidt kedelig. 
 
Serier
 
Beskrivelse: Ted er en Amerikansk fodbold coach der flytter til England da han bliver hyeret som manager for et fodboldhold - til trods for at han ingen erfaring har. Kan han mon få de kyniske spillere og den mistroisk by oberbevist om 'the Ted Lasso way'? Læs mere her
DEN SKAL DU SE!!!! Den bedste serie længe jeg har set - og alle LEDERE burde se den :) Først virker den lidt naiv - men den er så fin og menneskeklog på alle måder og især kynikere burde tvangsindlægges til at se den, så de kunne få håb om menneskeheden tilbage.
 
Beskrivelse: Tully og Kate er bedste veninder og støtter hinanden i både op- og nedgangstider. Deres ubrydelige bånd hjælper dem igennem teenageårene til de er i 40'erne. 
Jeg holder et par episoder og så var jeg af igen. 
 
Beskrivelse: Der er masser af både kærlighed og løgne, da en DNA-forsker udvikler en metode til at finde den perfekte partner og opfinder en ny, dristig datingservice. 
Plottet er spændende og den fungerer godt. Alligevel ved jeg sgu ikke rigtig, hvad jeg skal mene om den, så tjek den selv ud. Der er noget i den, som jeg ikke er så vild med, men jeg kan ikke sætte fingeren på hvad det er.
 
Beskrivelse: Et hold udskud undersøger en række overnaturlige forbrydelser i det victorianske London for dr. Watson og hans hemmelighedsfulde makker: Sherlock Holmes. Læs mere her.
Mest for teens, tror jeg. Efter et afsnit var jeg videre.
 
Beskrivelse: Den legendariske Crooner Frank Sinatras liv og talent er omdrejningspunktet for denne dokumentarserie, der rummer venner, familiemedlemmer og kollegaernes gode minder. 
Cool at få hele hans historie. Værd at se, også hvis man ikke er total Sinatragal.
 
Beskrivelse: Teenagevennerne oplever pubertetens underværker og rædsler i denne kantede komedie. 
Det er min ene søn, der har introduceret mig for den og jeg ELSKER den! Elsker dens flabethed og totale mangel på berøringsangst. Og selvfølgelig humoren. Se den!
 
Beskrivelse: Hos et talentfirma i Paris kæmper agenterne med at sørge for deres stjerneklienter og holde gang i forretningen efter en uventet krise.
Fin fransk serie og sjov at se, når man selv har boet i Paris (jeg i 1988, så ja, det er læææænge siden!)
 
Beskrivelse: Personalet på Charité-hospitaler i berlin ser historien bliver skrevet og oplever bl.a. gennembrud i vacciner i 1880'erne og eugeniske tiltag under 2. verdenskrig. 
God tysk serie om et hospital og dets medarbejdere. 
 
Netflix: Jane the Virgin
Beskrivelse: Jane Villanueva har svoret, at hun vil forblive ærbar, indtil hun bliver gift, men erfarer, at hun er gravid på grund af en lægefejl og må genoverveje sin fremtid. 
Jeg troede, at der var 8 afsnit og syntes idéen var sjov til at starte med - og da jeg så opdagede, at der var flere sæsoner, gik jeg fuldstændig død i den.
 
Netflix: Dead to me
Beskrivelse: En enke, som leder efter den flugtbillist, der kørte hendes mand ihjel, bliver ven med en excentrisk optimist, der ikke er helt, hvad hun ser ud til at være. Læs mere her.
Første sæson var fin nok, men jeg kunne slet ikke overtale mig selv til anden sæson.
 
Beskrivelse: Machmaker Sima Taparia guider sine kunder i USA og Indien gennem forberedelserne til et aggangeret ægteskab og giver et indblik i denne skik i en moderne tid.  
Jeg holdt nogle få episoder og begyndte så at spole, for at se hvordan det endte med de enkelte par.
 
Beskrivelse: En tv-serie om moderne parforhold. Hvert afsnit foregår på en pub, umiddelbart inden Louise og Tom har deres ugentlig time med ægteskabsterapi. Da parret, der for nyligt er blevet separerede, indtager deres drikkevarer og forbereder sig på deres første møde med terapeuten, afsløres det gradvist, hvad der har forårsaget splittelsen i deres forhold: en affære. Læs mere her.
Original og god idé om et parforhold og gode skuespillere. Tror mange vil kunne genkende en del ;)
 
Beskrivelse: Ramy giver et nyt perspektiv på udfordringerne for en mand fanget mellem et muslimsk samfund, der ser livet som en moralsk prøve, og en generation, der tror, at livet ingen konsekvenser har. Læs mere her.
Super fin serie om en muslimsk ung mand i New York - og hans udfordringer med at finde en kone og et formål med sit liv. God humor, men jeg gik død efter 6-7 episoder. 
 
Beskrivelse: De er Oslos finanselite. De har penge, karriere og familie - og en umættelig appetit på grænseoverskridende opførsel og grov insiderhandel. Dramaserie inspireret af virkelige hændelser. 
Ja, okay - den her SKAL du se, hvis du vil følge med i nordiske tv-serier. Den er hæslig og fantastisk på samme tid og har fået det største antal seere nogensinde på en norsk tv-serie. Min ene søn og hans venner er vilde med den, fordi den er så overdrevet og sindssygt at tænke på, at den er baseret på virkelige hændelser. Man skal lige forbi bræk-refleksen først før man kan nyde håndværket.
 
Beskrivelse: En hvirvelvind af forandringer og nye muligheder. Dramaserien 'Lykkeland' er norsk tv's prisbelønnede storsatsning om Norges olieeventyr.
Virkelig god norsk serie om en særlig tid (selvom vi danskere konsekvent bliver kaldt idioter ;)
 
Beskrivelse: Dokumentar om kvindernes valgret. En ret, som millioner af kvinder i mere end syv årtier måtte kæmpe for at skaffe sig. 
Fin dokuserie hvis man interesserer sig for emnet. Jeg så ikke alle afsnit, for det blev for meget på amerikansk historie.
 
Beskrivelse: Han går fra at vinde paraolympisk guld til fængslet. I serien følger man oscar Pistorius live fra højdepunktet i hans karierre til at han bliver dømt for mord. Læs mere her.
Jeg husker første gang jeg hørte om Oscar og hvor bjergtaget jeg blev. Og så er det jo helt vildt ærgerligt, at han viser sig at være så syg i hovedet. 
 
Beskrivelse: Kvælende konventioner og oprør med omkostninger. Dramaserie om tre søstre i 50'ernes Vestberlin.
SUPER serie - med mange facetter. Den fede til søndagssofaen.
  
Bøger 
 
Kvindernes by er en sprudlende, historisk roman om 1940'ernes teatermiljø i New York fuld af glamour, krig og kærlighed. Det er en fortælling om modige livsvalg og kvindeligt begær af forfatteren til den internationale bestseller Spis, bed, elsk. Sommeren 1940 ankommer den nittenårige Vivian Morris til New York.
JEG ELSKER DEN BOG!!! Læs den og bliv glad og oplyst og meget mere...
 
Andet
 
Min kære veninde har den fineste og lækreste shop - både i virkeligheden og på nettet - med alt hvad man kan forestille sig af lækre boligting. Gør dig selv en tjeneste og besøg hendes site, hvis du overvejer noget nyt til dit hjem. Hun har også mange unika kunst, som hun selv laver. Da jeg blev 50 gav hun mig den smukkeste akvarel, som hænger over min seng i dag og som jeg elsker!
 
 

Kalender

Oversigt over åbne foredrag:
  
10.4.21: TEDx Talk: Unruly Women have more fun. St. Andrews University. <Når den bliver tilgængelig får du link
 
18.5.21: Horsens Soroptimister - Ustyrlige kvinder har det sjovere (du kan blive medlem) 
 
6.5.21 Trends & Tradition. Holmriis konference og messe. København. 
 
7.5.21: Code of Care: Uden de andre er vi ingen! Vemb
 
5.6.21: Fængsel i Horsens, Ligestilling mellem kønnene 
 
19.8.21: Formland - Messe i Messecenter Herning - om de unge generationer  
 
20-22.8: Kulturmødet på Mors. Bla. flere foredrag for Kirkebussen
 
27.10.21 Ustyrlige Kvinder har det Sjovere. Zonta. Silkeborg. 
hey

Book et foredrag

 
Hvordan tiltrækker, fastholder og leder du de unge generationer? Hvad motiveres de af og hvordan skaber du en relation til dem? Det og meget mere får du svar på i foredraget. 
 
Et stærkt og meget underholdende foredrag om hvad man som kvinde med held kan frigøre sig fra og hvad der skal til for at man empower sig selv mere - så man bliver ustyrlig af andres og samfundets forestillinger om, hvordan kvinder skal være. Især mht skønhed, seksualitet og socialitet.
 
Kunsten af lykkes sammen i en forandringstid
Vi står midt i et paradigmeskifte når det gælder fremtidens arbejdsplads. Vinderne er de (hierarkiløse) organisationer, der har tillid til deres medarbejdere. Og som skaber et miljø, hvor kreativitet og gode relationer trives på tværs af alt - i et fantastisk fællesskab!

Send mig gerne en uforpligtende forespørgsel.

 
 
Følg mig på Facebook, InstagramLinkedIn og Twitter