Premiere på podcasten Ustyrlige Kvinder den 8. marts Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 

Den skamløse in-effektivitet

 
"Jeg skriver dette med en ubehagelig følelse af skam og undren over, om jeg er den eneste, der slet ikke er lige så effektiv, som jeg plejer at være?
 
For det virker ikke sådan, når jeg læser de mange opslag om hvor fokuserede corona har gjort folk.

Som selvstændig i 25 år er jeg trænet i en pæn høj grad af selvdisciplin, men de seneste måneder har jeg gang på gang skrevet lister over de ting jeg skal nå i løbet af dagen, og så ender det med, at kun en enkelt er streget ud ved fyraften, selvom jeg faktisk har arbejdet i timevis. Jeg har tænkt på, om min hjerne ikke fungerer, som den plejer, fordi mit sanseapparat er understimuleret. Måske fordi den heller ikke bliver udsat for den befriende strøm af uforudsigelige oplevelser, som en almindelig hverdag normalt giver en?

Eller måske (øv!) er jeg bare ved at udvikle mig til en sofanisse med en kunstig intelligens på niveau med en gople, der lider af alzheimers? Hvis det er det sidste, dropper jeg på stedet punkt-listen og flytter i stedet ind i Netflix! Hvis jeg imidlertid ikke er alene om at have det sådan, skulle vi måske samle os i "Anonyme Corona Halvhjerner", så vi ikke skal føle os alene og isolerede i følelsen af skam og non-coping."
 
Sådan skrev jeg sidste søndag på LinkedIn og det viste sig, at jeg bestemt ikke var alene om at føle sådan, for opslaget er tæt på 140.000 visninger og har mere end 1800 likes. Det bestyrker mig bare i, at jo mere vi deler, hvad vi tænker - både det glædelige og det sårbare - jo mere kan vi skabe forbindelser og fællesskab <3
  
PREMIERE 8. MARTS: PODCASTEN USTYRLIGE KVINDER
 
Nu findes de ustyrlige kvinder ikke kun som foredrag. Fra den 8. marts kan du også få det i ørerne, for der starter jeg en podcast under Heartbeats. Jeg laver den sammen Frederikke Felding, som du allerede kender, hvis du har læst mit nyhedsbrev tidligere. 
 
Første afsnit er en samtale mellem Frederikke og jeg, hvor vi taler om hvad ustyrlighed er og hvorfor det handler om skønhed (at tage sin plads), seksualitet (at leve sin kreativitet og lyst ud) og socialitet (at turde være sig selv). Men fra afsnit 2 og frem har vi vidunderlige gæster i studiet:
  • Mia Wagner
  • Ulla Terkelsen
  • Signe Lindkvist
  • Iben Maria Zeuthen
er allerede optaget og i gang med at blive redigeret. Og de er GoddessDamn en fest at dele tanker med!
 
Lige om lidt er bla. Jeanette Varberg, Sara Omar og Lucia Odoom også i studiet. Og så har vi en live event på vej. Alt dette kommer du til at høre meget mere om i fremtiden.
 
Åhr, hvor vi GLÆDER os til at premieren! Og håber, at du vil nyde det lige så meget som vi allerede gør.
 
...og for at blive i universet, så giver jeg den 17. marts et gratis engelsk miniforedrag med titlen 
 
 
hey 

On the fly

Erfaringen
Seriøsiteten
Fagligheden
Intelligensen
 Professionalismen
 
findes naturligvis i tøjet...
 
Suk, Birgitte Erhardtsen, fik os lige smidt tilbage i 50erne med sin kommentar. Og fik en shitstorm ud af det. Som på mange måder var en gave. Fordi den viste, hvor meget vi har flyttet os på få år.
 
PS: Hun er vendt tilbage på min opfordring og synes det lyder spændende...
 

Aktuelle artikler & TV

 
Mine egne ord 
 

Social udtørrethed, ensomhed og mangel på energi er hverdagen for mange i dag. Men som befolkning har vi ikke lært det fundamentale om vores psyke og relationer, eller fået undervisning i, hvad det vil sige at være et menneske i et fællesskab. Det går særligt ud over de unge, der er pandemiens største ofre. Et fag, der ruster os til virkeligheden, er løsningen.

Girltalk: Den gode hjertesorg

”Det jeg frygter mest er, at jeg holder op med at elske hende!” 

Sætningen giver umiddelbart ingen mening i forhold til situationen. Og måske derfor har hans stemme en underlig tør klang. Som kom den fra en tom kagedåse. For ordene tilhører et menneske, der ugen før blev forladt af sin kæreste, og som nu er knust af hjertesorg. Men sætningen giver faktisk mening. For frygten for at miste kærligheden til den elskede, bunder i angsten for at opdage, at...

(I denne tid hvor så mange unge lider, vil jeg endnu egnang henvise til den vidunderlige forening GIRLTALK der giver anonym og gratis chatrådgivning for unge piger. Jeg er ambassadør for dem og kan kun anbefale dem på det varmeste.)

Bidrag til artikler & andet

Sexchikanefri kultur Hvad kendetegner en krænkelseskultur? Hvilke kompetencer skal du som leder have for at præge eller ændre en usund organisationskultur? Og hvorfor handler sexchikane ikke om køn?
 
Ledernes Hovedorganisation har lavet et fantastisk kursus til alle ledere om hvordan man kan håndtere sex-chikane. Og det er GRATIS! Det synes jeg er en ret fantastisk indsats at gøre og et ansvarligt lederskab at tage. Jeg deltager i panelet, der diskuterer hvordan man skal forholde sig til de forskellige problematikker.
 
Corona har lært danskerne at lave surdej, lægge puslespil og strikke - vi dyrker de gamle dyder, når verden ryster. Hvorfor vi gør det, giver jeg lidt ord med vejen.
 
En ny modetendens vinder frem i de større byer: Anna og Lotte-core hedder den, fordi de to dukker fra børne-tv er blivet stilikoner…
 
 

Pop op til hjernen

 
Inspiration til dig fra en verden fuld af vidundere. 
 
Film 
 
Beskrivelse: Emma er en rastløs, ung frue i 1800-tallets England. Hun må igennem flere misforståede stævnemøder og romantiske fejltrin, for at finde kærligheden, som viser sig at have været der hele tiden. Læs mere her
 
Jeg spolede mig igennem filmen - og kedede mig hele vejen. Havde ellers hørt, at den var god, men vi har nok ikke samme smag ;)
 
Beskrivelse: Efter ydmygelsen af at være bakket ud af en duel og miste sin kæreste arbejder fåreavleren Albert på at bygge sin selvrespekt langsomt op med lidt hjælp fra en gift kvinde. Læs mere her  
 
Det fede ved denne film er, at de vender kønsrollerne på hovedet, så hun redder ham, men på en lidt sofistikeret måde, så det ikke bare er en slags genderplay. Det var befriende at have en mandlig hovedrolle, der ikke gad det der seje cowboypis og som samtidig står ret godt i sig selv. Så er der de tusind prutter og andre platheder, men de passer egentlig fint til filmen.
 
Beskrivelse: En ung mand, der bliver sendt i omvendelsesterapi af sine religiøse forældre, kæmper for at forene sin seksualitet med sin families kristne tro. Læs mere her
 
Fuldstændig fantastisk film på ALLE måder! Hvis du ikke har set den endnu, så skynd dig, for den bliver taget af lige om lidt. Elsker simpelthen den måde, de vælger at fortælle historien.
 
Beskrivelse: Tre venner i tresserne holder polterabend i Last Vegas for deres bedste ven, der er en værre playboy, i et forsøg på at genopleve ungdommens fest og ballade. 
 
Elegant humor og klart sjovere end jeg frygtede. Bliver også snart taget af, så skynd dig at se den.
 
Beskrivelse: Efter at være blivet bidt af en radioaktiv edderkop får teenageren Miles Lorales fra Brooklyn et lynkursus i kast med spind af sine spidervenner fra en anden dimension. Læs mere her
 
Så den med min unge niece og forstår godt, at den har fået en slags kultstatus. Som mor til 3 sønner, har jeg set samtllige Spiderman-film fem trillioner gange og denne er helt anderledes og noget ganske særligt!
 
Beskrivelse: En filmskaber opnår et usædvanligt venskab med en blæksprutte i en sydafrikansk tangskov, og bliver klogere, da dyret indvier ham i mysterierne i sin verden. 
 
Har også fået lidt kultstatus og den er også virkelilg fin, men jeg blev altså lidt træt af den noget højstemte og meget patosfyldte stemning i den. Flere gange tog jeg mig i at tænke, at lidt selvironi og humor havde løftet den gevaldigt.
 
Beskrivelse: Filmen foregår i tiden op til Anden Verdenskrigs bygger på den sande historie om den opsigtsvækkende udgravning i Suffolk. Her følger vi arkæologen Basil Brown som bliver hyret af en velhavende grundejer, der længe har haft en fornemmelse af, at der ligger noget begravet under højdedraget Sutton Hoo på hendes gigantiske grund. Læs mere her
 
Fin lille film, men ikke gribende nok til at jeg ikke også sad og arbejde lidt ved siden af...
 
Beskrivelse: Filmen er bygget på den sande historie om den aldrende og slidte bokser Jørgen Hansen. Han bliver inspireret af sparringspartneren Ayub Kalule til at stille op i en EM-titelkamp. Læs mere her
 
Også en fin film, men - og det er super uretfærdigt det her! - jeg ville næsten hellere se Sommeren 92 en gang mere...
 
Beskrivelse: Netop da Linda og Paxton har valgt at blive separerede, kommer de til at hænge på hinanden på grund af tvungen lockdown. Det er svært at bo sammen, men poesi og masser af vin bringer dem nærmere på hinanden på overraskende vis. Læs mere her  
 
Altså - det er en af de første film om corona og jeg kan godt lidt twistet med kuppet, men har man virkelig brug for at se en film om mennesker, der er lukket inde af corona, når man selv er lukket inde af corona? Heldigvis er der lige så meget dybde som humor i den og det er befriende at se Anne Hathaway i en noget mindre pæn rolle.
  
Beskrivelse: Mary Shelley fortæller historien om Mary Wollstonecraft Godwin – forfatter af "Frankenstein" – og hendes lidenskabelige og stormfulde forhold til den berømte romantiske poet Percy Bysshe Shelley. Mary og Percy erklærer deres kærlighed for hinanden, og til hendes families store skræk løber de væk sammen, i følge med Marys halvsøster Claire. Læs mere her
 
Cool. Kendte ikke til hendes historie og den er godt fortalt. Den er klart seværdig hvis man vil se en film om en cool kvinde, der tør gå i mod tiden. 
 
Beskrivelse: En bankmand i en investeringsbank forsøger at forstå sin følelsesmæssige fremmedgørelse efter sin kones tragiske død og endevender sit liv i et forsøg på at se, hvor det hele gik galt, og reddes til sidst af en kvinde, som han møder ved et tilfælde.
Læs mere her
 
FANTASTISK!!! Se den. Punktum. Den er klippet som en drøm og overlader så meget til seeren, at man selv får lov at lave en masse konklusioner på den fedeste måde og samtidig fylder skuespillerne helt vidunderligt til kanten. Bedste film jeg har set i mange måneder.
 
Serier
 
Cmore: Yellowstone
Beskrivelse: Serien er et pompøst familiedrama pakket ind som en moderne western. Man følger den magtfulde patriark og enkemanden John Dutton og hans fire børn, men han mister tidligt i serien sin ene søn, da en strid om et eftertragtet landområde eskalerer drastisk. Læs mere her
 
Måske skal man være amerikaner for at kunne lide den, for den har fået skyhøje vurderinger på IMDB, men jeg kedede mig i den meget karikerede persontegning og det værste er, at ingen af hovedpersonerne er sympatiske. Okay - måske en enkelt, men det er ikke nok til en hel serie. Jeg så ikke engang første afsnit færdigt.
 
Beskrivelse: I det 14. århundrede i Barcelona er en livegren fast besluttet på at opnå rigdom og frihed, hvilket vækker foragt blandt de adelige og mistanke blandt inkvisitorerne. 
 
Min mor kommer fra Andalusien, så jeg begyndte at høre bogen for længe siden, men den fangede mig desværre ikke. Så da jeg lagde mærke til, at der var en serie, var det en nem løsning. Og selvom der sker virkelig meget, kedede jeg mig desvære igennem det meste, fordi alting virkede så...forudsigeligt. Jeg så den dog færdig, for at træne mit spanske (som virkelig er blevet ret jammerligt) og det var nok for mig. Men måske ikke for dig?
 
Beskrivelse: Det er 1981, og et nyt årti er begyndt. Ritchie, Roscoe og Colin indleder en ny tilværelse i London. Men en ny virus er begyndt at spredes, og inden længe vil deres liv blive udfordret på måder, som de aldrig har forestillet sig. Læs mere her
 
I 1981 kom jeg i 1.g og begyndte mit byliv og det var som at træde direkte ind i min ungdom at se denne serie, der fuldt fortjent har fået de vildeste anmeldelser. SE DEN. Barsk barsk historie med mange lysglimt og kærlighed om en barsk periode. 
 
Beskrivelse: I 1980ernes New York fortælles historien om det homoseksuelle trans miljøs balkultur, AIDS kirsen og kapitalismen i tiden med TrumpLæs mere her
 
Man skulle tro jeg havde gang i et tema her, men det er tilfældigt. Også denne er en ret fantastisk serie om 80erne og om et miljø, jeg ikke selv er særligt velbevandret i, men spændende at få lov til at træde ind i.
 
Beskrivelse: Danmarks stærkeste kvinder fortæller i denne serie om deres oplevelser med sexisme. De fortæller om hvordan vilkårene har været for kvinder i sport, komik, kunst, politik, erhvervsliv og seksuelt på tværs af politisk spektrum og generationer.
Læs mere her
 
Har set flere af dem, fine og godt skåret ind til benet. 
 
Beskrivelse: Historien om en dansk førtidspensioneret kok, der som en anden muldvarp infiltrerer et af verdens mest brutale diktaturer og dokumenterer alt med kamera. Styret af dokumentaristen Mads Brügger hvirvles Muldvarpen ind i hemmelige planer om oliesmugling, narkotika og højteknologiske våbensystemer. Efter ti års undercover operation kan verden nu for første gang på tv se, hvordan det nordkoreanske regime aktivt forsøger at bryde FNs hårde sanktioner mod landet. Læs mere her
 
Du har helt sikkert hørt om den før og det er faktisk længe siden jeg har set doku'en, men har bare glemt at tage den med. Først orkede jeg ikke at se den, fordi alle talte om den, men den er sgu virkelig tiden værd.
 
Beskrivelse: Ronald og Nancy Reagan er et af de mest magtfulde par nogensinde. Følg deres bemærkelsesværdige rejse fra Hollywoods sladderspalter til Det Hvide Hus.
 
Måtte lige med voksne øjne se min ungdoms USA præsident, bla. fordi Ulla Terkelsen talte så pænt om ham i sin biografi. Jeg må så bare konstatere, at jeg ikke er enig med hende, efter at have set denne doku. Men den virker til gengæld også til at være noget ensidig...
 
Beskrivelse: Under 2. verdenskrig flygter Norges kronprinsesse Märtha til USA. Et nært forhold til præsident Roosevelt giver hende mulighed for at påvirke krigens gang. Dramaserie med Sofia Helin og Kyle MacLachlan. Læs mere her
 
Ved den er hypet, især i Norge, og herhjemme kritiseret for ikke at være historisk korrekt nok. Jeg så den og kedede mig gudsjammerligt i første afsnit, fordi personer er så pap-agtige at man slet ikke kan mærke dem, og så alligevel med i flere afsnit, fordi en af mine veninder mente, den var fantastisk og der ville komme noget virkeligt godt med Elenor Roosevelt. Hun kom, hun sejrede og jeg skred lige efter. 
 
Beskrivelse: Serien foregår på det idylliske lille badehotel i sommeren 1928 og frem og skildrer sommerens gang, hvor hotellets københavnske gæster vender op og ned på hverdagen for hotellets medarbejdere med drama, sladder og andet godt. Læs mere her
 
En noget mere dyster udgave af serien denne gang, men ikke mindre interessant.
 
Bøger 
 
The New Science of Dating and Why Women Are in Charge

Modern romance is broken. It's time to flip the script. Apps have transformed dating from a mysterious adventure into a daily chore. Young, single, college-educated women are sick and tired of competing for a shrinking supply of guys. And marriage-material men, long expected to take the lead when it comes to asking women out, are suddenly balking at making the first move, fearing they'll come across as creepy or inappropriate.

En spændende podcast om et spændende emne. Måske mest for sociologi-nørder, men man behøver altså ikke være sociolog, for at forstå hvad de taler om. Og hvis du hører den, vil du samtidig blive udsat for den vildeste texas-stemme! Jeg følte nærmest, jeg fik en cowboyhat på af at høre den...og det var både forvirrende og ret sjovt!

Bog: FEJL - et opgør med nulfejlstyranniet og den usunde præstationskultur

Beskrivelse: I rigtig mange organisationer er det politisk korrekt at sige, at her har vi højt til loftet. Her kan du byde ind med dine ideer og eksperimentere, men er det reelt det, der sker? Det sker måske i et direktionslokale eller i en marketingafdeling, men sker det i hele virksomheden? Sker det hos hver enkelt medarbejder? Er det legalt at byde ind med ideer og tanker og bevæggrunde uden samtidig at kunne vise konkrete mål og resultater? Er der plads i uddannelsesinstitutionerne til at kunne fejle og eksperimentere og være nysgerrig på sin viden uden konstant at have murren i maven over, hvorvidt man rammer det rigtige gennemsnit – så man ikke afskærer sig fra præcis den karriere, man tror, man drømmer om?
 
Mød flere spændende ledere, forskere og kreative, der giver deres bud.
 
Andet
 
TEDx Talk: I let algorithms randomize my life for two years
Beskrivelse: Computerforsker Max Hawkins skabte algoritmer til at træffe alle sine beslutninger for ham - og blev hooked på oplevelsen i to år. Han fortæller, hvordan det frafaldende valg sendte ham over hele verden og åbnede ham for den smukke kompleksitet og rigdom i livet. Det får dig til at undre dig over: Hvad ligger lige uden for din komfortzone?
 
Super cool fyr, der tør noget, de fleste andre ser TED talks om! Og det sjoveste er hans ikke-afslutning...
 

Kalender

Oversigt over åbne foredrag:
 
 17.3.21: Unruly Business Women Have More Fun - and Power! Se ovenfor.
 
19.3.21 Fair Festival. Århus.
 
10.4.21: TEDx Talk: Unruly Women have more fun. St. Andrews University. (Hvis du er på de kanter - og UK har åbent igen).
 
21.4.21: Horsens Soroptimister - Ustyrlige kvinder har det sjovere (du kan blive medlem) 
 
6.5.21 Trends & Tradition. Holmriis konference og messe. København. 
 
19.8.21: Formland - Messe i Messecenter Herning - om de unge generationer  
 
27.10.21 Ustyrlige Kvinder har det Sjovere. Zonta. Silkeborg.
 
 
hey

Book et foredrag

 
Hvordan tiltrækker, fastholder og leder du de unge generationer? Hvad motiveres de af og hvordan skaber du en relation til dem? Det og meget mere får du svar på i foredraget. 
 
Et stærkt og meget underholdende foredrag om hvad man som kvinde med held kan frigøre sig fra og hvad der skal til for at man empower sig selv mere - så man bliver ustyrlig af andres og samfundets forestillinger om, hvordan kvinder skal være. Især mht skønhed, seksualitet og socialitet.
 
Kunsten af lykkes sammen i en forandringstid
Vi står midt i et paradigmeskifte når det gælder fremtidens arbejdsplads. Vinderne er de (hierarkiløse) organisationer, der har tillid til deres medarbejdere. Og som skaber et miljø, hvor kreativitet og gode relationer trives på tværs af alt - i et fantastisk fællesskab!

Send mig gerne en uforpligtende forespørgsel.

 
 
Følg mig på Facebook, InstagramLinkedIn og Twitter