3+1 Artikler & 27 anbefalinger (blame it on corona!) Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 

Hurra - jeg har fået 2 nye hjemmesider!

 
Først og fremmest: Godt Nytår!
 
Jeg håber du kom godt ind i det og allerede er glad over den første måned i det nye årti. Og ja, corona gør det til en tur på trekantede hjul, fremfor en smooth sortløjpe tur, men når jeg savner at kunne bevæge mig frit omkring og kramme alle de mennesker, jeg har lyst til, så tænker jeg på, hvor meget bedre vi trods alt har det ift de, der i 1939 stod overfor 6 års krig. 
 
Og således opmuntret ;) glæder det mig at dele med jer, at jeg har fået en ny hjemmeside. Faktisk to. En på dansk og en på engelsk (.com). For at gøre det lettere at finde frem til viden om de områder, jeg har specialiseret mig i, nemlig UNGE, KØN & FÆLLESSKABER, har jeg samlet det vigtigste materiale om de tre emner på tre undersider. Dem finder du på forsiden af emiliavanhauen.dk
 
Nu laver jeg et kluntet skift, for jeg kan ikke finde på en elegant overgang. Derfor spørger jeg bare direkte:
 
Tror du på, at din sjæl har en essens, som overlever det enkelte menneskelige liv?
 
Dalai Lama gør. Plus langt mere end en milliard mennesker i verden. En af dem er mig. Og det sker udenfor en religiøs kontekst. Min tro er baseret på så mange personlige oplevelser, at de har overbevist mig om, at sjælen transcenderer det fysiske legeme. 
 
For nogle år siden mødte jeg Sigrid Garfield, der laver det, der kaldes Akasha-readings. Ideen om akasha-arkivet går langt tilbage i teosofiske og esoteriske traditioner. Man kan beskrive det som en slags kosmisk vidensbank over alle begivenheder, tanker og følelser, der nogensinde har og vil finde sted - et levende skatkammer af energi og information om alting. Det betyder ikke, at man ikke selv kan påvirke sin skæbne eller livsbane, men blot at der en energisk tilgang til viden, der kan hjælpe os til at leve det liv, som vi selv ønsker.
 
Formålet er at omkode begrænsninger og blokeringer, som vi ikke kan ‘nå’ med selvudvikling og terapi og de ting, vi bla. kan få svar på er:
  • Hvem er du i sandhed på sjæleplan - og hvordan kan du leve det ud.
  • Hvorfor agerer og oplever du verden, som du gør.
  • Hvilke af din sjæls resourcer, har du ikke adgang til endnu - og hvilke skaber ubalance i dit liv.  
  • Hvordan integrerer du indsigterne og understøtter udfoldelsen af dit indre væsen.
Efter at vi havde talt om det længe, var jeg så endelig klar til at få min en akasha-reading af Sigrid - og det var sgu en helt fantastisk oplevelse! Super konkrete, interessante og meget brugbare informationer om alt muligt ift min personlighed og liv, og ja, også noget om tidligere liv. Samtidig lavede hun også en healing af gammel energi, så jeg kunne slippe af med det, der begrænsede mig.  
 
"Når vi bliver ved med at møde de samme udfordringer eller gentage de samme mønstre, er det tid til at lede efter løsningen et nyt sted: Dit sjæls helt unikke historie og struktur, hvor både skjulte begrænsninger og ressourcer gemmer sig.”
 
Sådan siger Sigrid selv og hvis du er blevet nysgerrig, kan du gå på opdagelse på hendes hjemmeside her Jeg kan naturligvis kun på det varmeste anbefale dig det :)
 
 
hey

On the fly

Naturen er kapitalist, som kan finde på at fordele goderne skævt. Også når det gælder skønhed. Hvilket kan virke meget uretfærdigt, for skønhed giver nogle helt konkrete fordele. Forskning viser nemlig: 
  • At smukke mennesker er lykkeligere
  • At høje mænd tjener mere end lave mænd 
  • At kvinder med smukke ansigter og slanke kroppe har mere socio-økonomisk status i løbet af deres karriere 
  • At mænd og kvinder med attraktive ansigter bliver gift i en yngre alder 
  • At ens egen skønhed ikke relaterer sig til ens partners løn eller socio-økonomiske status 
MEN.
 
Man skal huske på, at smukke mennesker kun for alvor er smukke, hvis de også opfører sig smukt. Hvis ikke, så bliver de uvilkårligt indhentet. Enten af fortiden - eller af årene. 
 

Aktuelle artikler & TV

 
Mine egne ord 
 
Nogle gange kan man kropsligt mærke, hvornår et måske forvandler sig til et helt sikkert. Uden at ens bevidste vilje er involveret i bevægelsen. Da jeg for nyligt besøgte en veninde, der havde anbefalet mig at få...
 
En kronik for hundejere (som jeg håber jeg selv bliver engang i maj - for første gang i mit liv!)
 
Kvinder er stadig ”det andet” når det gælder ledelse. Og det der arketypisk knyttes til det feminine, har stadig en lavere status i vores samfund end det arketypiske maskuline. Verdens udfordringer og statistikkerne på vores psykiske velbefindende, viser os imidlertid, at vi har brug for en ny balance, der bør inkludere alle menneskelige egenskaber.  
 
Sådan starter jeg mit kapitel i Jørgen Høg's bog, Sådan får vi flere kvinder på ledelsesgangen. Du kan finde den her og kan varmt anbefales, hvis du interesserer dig for emnet, for han har 14 kvindelige ledere med i bogen plus andet godt guf.
 
Med knugende vidde omkring sig på bænken sidder den dukkede alpehue og holder om de store knæ med krogede hænder. Blikket hægter sig modvilligt på dig, da du går forbi i hastigt tempo, men inden du når at..
 
Bidrag til artikler
 
Mens skilsmissen sender mændene tidligere i graven, bliver kvinder sundere af at gå solo – blandt andet fordi... 
 
Vi er flere, der har udtalt os til denne glimrende artikel om kvinder og skilsmisse.
 

Pop op til hjernen

 
Inspiration til dig fra en verden fuld af vidundere. Og ja, der er godt nok mange tv-serier...blame it on corona ;)
  
Film 
 
Beskrivelse: Let them all talk er et komediedrama om fortælling om tre gamle venner, der beslutter sig for en reunion på et krydstogtsskib, som skal fragte den prestigefulde forfatter Alice fra New York til London, hvor hun skal modtage en pris. Læs mere her
 
En god film med næsten altid geniale Meryl Streep i hovedrollen, og med en slutning, man ikke lige forventer. Klart tiden værd.
 
Yes, så fik jeg set denne super underlige kombi af cowboy-film og alien-film - og den er faktisk overraskende god. Når man - som jeg - er vild med Daniel Craig, så er man også mere tilgivende. Men den var altså overraskende god, og jeg er faktisk vild med, at man overhovedet må have tænkt noget i stil med: Ja, ja, det kan godt være, at aliens altid har noget med fremtiden at gøre, men tænk nu, hvis der kom fremmede til planeten, og vi kun selv var nået til heste&køer-tidspunktet, hvad ville der så ske? Og det har de jo ret i :D 
 
Beskrivelse: Uden job og i bad standing med sin skuffede søn, beslutter kokken Carl at genopfinde sig selv ved hjælp af en Twitter-konto og en taco food truck. Læs mere her
 
Min søn på 18 elsker at se madvideoer og er genial i et køkken, og han har hørt mange kokke sige, at det her er den bedste film om emnet. Så den sad vi sammen i sofaen og så, og den er klart en hyggelig film. 
 
Bskrivelse: Bombshell er baseret på den virkelige historie om et opgør mod den sexistiske Fox-chef Roger Ailes, som igennem flere årtier har chikaneret kanalens kvindelige ansatte under mottoet: »If you want to get ahead you need to give a little head«. Læs mere her
 
Jeg har ventet længe på at se den her film, efter at have trawlet den fantastiske serie The loudest voice igennem og div dokumentarer, og filmen er klart også værd at se. De spiller godt, de tre hovedroller, og det er stadig så sindssyg en historie, at den fortjener mange film. 
 
Beskrivelse: Den handlingsparate super agent Ethan Hunt står altid klar til at tage missionen op for at rede verden - uanset hvor umulig den er!
 
Ja, altså - hvad skal jeg sige? Det er coronas skyld! Jeg faldt over en snas af den ene af filmene, og så blev jeg hængende. Og skulle også lige have den næste med. Og sådan fik jeg set næsten hele serien. Man keder sig ikke et sekund og bagefter tror man, at man både kan bekæmpe superskurke og har fuldstændig styr på de vildeste gadgets. Og det er faktisk meget rart, når man i virkeligheden er i en situation, hvor man nærmest ikke kan forlade sin sofa.
 
Beskrivelse: Filmen følger den midaldrende musiklære Joe Gardner, der ihærdigt prøver at klare den som jazzpianist. Dette er til trods for det usikre freelanceliv bedfører, at han stadig vasker tøj hos sin mor, som gerne benytter lejligheden til at påpege værdien i en pensionsopsparing. Læs en anmeldelse her
 
Denne film har fået fantastisk anmeldelser og den er også helt vidunderlig. Jeg er stadig mere vild med Inderst inde men den her er altså også et mindre mesteværk. Og apropos sjælevandring...
 
Denne film ledte mig videre til: 
 
Beskrivelse: 12-årige Miguel drømmer om at blive musiker ligesom sit idol, den afdøde crooner og filmstjerne Ernesto de la Cruz. Men hans familie har forbudt al musik i huset – en langstrakt overreaktion på, at Miguels tip-tipoldemor blev forladt af sin mand til fordel for en musikkarriere. Miguel øver sig på sin guitar i hemmelighed og planlægger at stille op til en lokal talentkonkurrence. Læs mere her
 
Åhr, hvor er det en fiiiin film! El día de los muertos - en tradition jeg selv gerne ville opleve i Mexico. Elsker at man er i kontakt med sine døde og tror på, at vi altid er forbundet, og så er den fuld af humor og ender naturligvis godt, og det er faktisk rart i en tid som vores.
 
Tænker du nu over, at det godt nok er mange disneyfilm jeg pludselig har med her, så er det altså fordi min ene søn har tegnet et Disney+ abonnement, og det var med ham, at jeg så den her film. Som fik mig til at grine højt mange gange! Mindst lige så fed, men med meget mere humor og uforudsigelighed, end Mission Impossible. Så den med min anden søn i sofaen, og efter at de er blevet voksne, kunne jeg se en dokumentar om broderi fra middelalderen, hvis jeg bare kan få lov til at rode dem lidt i håret undervejs! 
 
Serier
 
Beskrivelse: ‘Cobra Kai’ udspiller sig 30 år efter All Valley Karate-turneringen i 1984 fra ‘Karate Kid’. Nu kæmper Daniel LaRusso med at finde balance i sit liv uden rådgivning fra Mr. Miyagis, samtidigt med at han må stå overfor sin gamle fjende, Johnny Lawrence, der søger hævn ved at genåbne den berygtede Cobra Kai-karateklubben. Læs mere her
 
Uh - har anbefalet de tidligere sæsoner, og denne sæson er den bedste! Tænk at en spin-off på Karate Kid er værd at se! Det er næsten en umulighed, men på en eller anden måde formår de simpelthen at få lavet en serie med både kant og formål og budskab, og med masser af selvironi og humor. Klart værd at se. Også selvom du ikke er til kataer.
 
Beskrivelse: Den dygtige historiker Diana Bishop er en heks, der fornægter sin arv. Men da hun på Bodleian-biblioteket i Oxford utilsigtet fremmaner et ældgammelt, forhekset manuskript, som skulle rumme hemmeligheden om de magiske væseners eksistens og skulle være bortkommet, kastes hun ud i et gådefuldt mysterium.
 
Well, ja, den er ok. Jeg kan godt lide hekse (lidt heks er man nok altid selv) og Oxford er også cool. Fin underholdning. Men ikke noget, der hverken øger din lixgrad i hovedet, eller gør dig meget klogere på mennesker.
 
Den Japanske Miss Sherlock er en rådgivende efterforsker med uovertrufne evner, når det gælder observation og deduktiv tankegang. Hun løser sager, som Tokyos politi ikke selv kan opklare. Læs mere om den her
 
Ja, den kan jeg så ikke anbefale. Synes den er manieret, barnlig og bare...underlig. 
 
Beskrivelse: Serien handler om den fingernemmme hustler fra arbejderklassen, Diop, hvis far for 25 år siden blev dømt for at have stjålet en diamanthalskæde fra sine stenrige arbejdsgivere. Vel og mærke en diamanthalskæde til en værdi af små 40-60 millioner euro. Faren begik selvmord i fængslet – af skyldfølelse, lød forklaringen – men voksne Diop er overbevist om, at overklasseløgene orkestrerede et set-up. Og da halskæden pludselig dukker på auktion, udtænker vor hovedperson et dristigt svindelnummer. Læs mere her
 
Såååå fedt at se og høre fransk - og topunderholdning er det! Se den.
 
Hvorfor er det, at meget lange serier ofte ender lidt i mol? Det gør denne fantastiske serie også ...og dog. Det er godt, at jeg har fået en stepbænk herhjemme, når jeg ikke kan træne i fitness, for jeg får set en masse serier, når jeg går op og ned ad den, og de sidste 10 episoder fik jeg indtaget på den måde. Selvfølgelig skal den ses færdig - og slutningen har en rigtig dejlig overraskelse (så har jeg vist ikke spoilet).
 
Beskrivlse: Serien handler om radioværten Astrid, der en dag får et opkald, der rusker op i hendes fortid. Hendes storesøster var en af de 21 elever, der forsvandt ud af det blå på en studenterkørsel for år tilbage. Og opkaldet kommer fra en af de blot tre unge, der overlevede. Det sender Astrid ned i et harehul mod en mystisk kult med et særligt forhold til solhverv og jævndøgn, hvis kongeskikkelse kræver en selvopofrende Ostara-gudinde. Læs mere her
 
Den er cool nok. Faktisk overraskende overbevisende, når man tænker på, at den er dansk. Hvilket jo er et udtryk for en dum fordom hos mig, så kan kun anbefale dig at se den, hvis du er det mindste til mystik og suspense. 
 
Beskrivelse: En frygtløs, ærlig og provokerende ny serie, der udforsker spørgsmål om sex og samtykke, mens vi følger Arabella, en vittig og afslappet lovende forfatter, hvis liv ændres uigenkaldeligt, da hun udsættes for et seksuelt overgreb på en natklub. Læs mere her
 
Vanvittig godt anmeldt over hele verden og det forstår jeg godt. Se den.
 
Beskrivelse: Den prisvindende serie “Euphoria” vender tilbage med to specialafsnit. Efter Rue er blevet efterladt ved togstationen af Jules og får et tilbagefald, følger vi hende i første afsnit, mens hun fejrer jul. Læs mere her
 
Har tidligere anbefalet hovedserien på det varmeste og disse to afsnit er fuldt på højde i kvalitet med hovedserien. Især det første afsnit er et mesterstykke i dialog.
 
Beskrivelse: The Baker and the Beauty handler om kærlighedshistorien mellem to mennesker fra hver sin verden. Daniel Garcia er en helt almindelig mand, der arbejder i familiens bagerbutik i Miami. Noa Hamilton er topmodel, forretningskvinde og en af verdens populæreste kvinder. Skæbnen vil, at kærligheden fører dem og deres familier sammen og forandrer alles liv.
 
Åh ja, den skulle være hyggelig og sådan RoCom, og alle mulige har anbefalet den, og der er også en smule brødkrummer i den, men jeg er altså ikke den store fan. For endimensionel. Men måske er den alligevel lidt bedre end jeg giver udtryk for, for jeg kommer (nok) til at se den færdig.
 
Beskrivelse: I seriens femte og sidste sæson følger man endnu en gang Julie og Jesper og deres forsøg på at navigere i voksenlivet. Her kæmper Julie og Jesper med nye kærlighedsinteresser, fremtidsdrømme og ungdommens fristelser. Julie og Jespers venskab kommer samtidigt på prøve, da deres nye roller som forældre gør det svært for de to venner at dele deres kærlighedsfrustrationer med hinanden. For kan venskab og forældreskab kombineres? Læs mere her
 
Hvis du ikke er kommet igang med denne serie, så kan du roligt gøre det, for det er en fin beskrivelse af livet omkring de 30.
 
Bøger 
 

Beskrivelse: Historien følger Beth Harmon - et forældreløst skakvidunder - på hendes stigning til tops i skak verdenen. Alt sammen mens hun kæmper med stof og alkoholafhængighed.

Du kender måske tv-serien med samme titel? Den er genial! Men bogen giver en vinkel på hende, som IKKE kommer med i serien, og den vinkel er faktisk ret afgørende for, at man forstår hendes valg.

Alberte Winding: Kastevind
Beskrivelse: Albertes tidlige barndom er – trods moderens depressioner – tryg og god, og det er en omvæltning pludselig at flytte fra gode kår i hovedstaden til mildt sagt kaotiske tilstande på Ærø. Alberte får pludselig en helt ny familie og skal tilpasse sig et nærmest hippie-agtigt miljø samtidig med, at hun skal finde sin plads blandt nye skolekammerater. Med dem skal hun gennemgå puberteten og de første erfaringer med drenge, tobak og øller.

Hun skriver virkelig fint og med et poetisk sprog, der rammer hjertet. Men jeg blev faktisk lidt træt til sidst, fordi det blev næsten for meget af det samme. Men hør/læs den, hvis du har den mindste nysgerrighed på denne fine kunstner.

Michael Katz: Mørket kalder
Beskrivelse: Den nyudnævnte politikommissær Cecilie Mars involveres i en voldtægtssag. Den formodede gerningsmand har tidligere været i politiets søgelys, men beviserne mod ham er sparsomme, og også denne gang går han fri. I Cecilies kamp for at skabe retfærdighed, der hvor loven ikke længere slår til får hendes handlinger uforudsigelige konsekvenser.

Ok krimi. Kan næsten ikke huske den, selvom det er under en måned siden, at jeg hørte den, så den har sikkert været effektiv, men måske ikke så original?

Puk Damsgård: Arabica
Beskrivelse: Damsgård rejser i sporene på Den store arabiske Ekspedition (1761-67), som blandt andet inkluderede matematikeren, kartografen og botanikeren Carsten Niebuhr. De sejlede fra Europa til Yemen, og det gør Damsgård også, dog på et gigantisk containerskib. Om bord på »Titan« møder hun et væld af herlige søfolk og erfarer, at til søs er en regel kun en regel, så længe den fungerer, for man skal stadig kunne være et menneske.

Fin indføring i en fremmed verden, men jeg gik desværre død i den cirka halvvejs. Det gør den altså ikke ringere, så hvis du har den mindste interesse for området, så læs/lyt til den.

Tonny Vorm: Postkort fra Californien.
Beskrivelse: Tonny Vorm gør status over det år, familien brugte på børnekræftafdelingen, da hans søn på ti fik konstateret kræft og skulle igennem et års kemo- og strålebehandling. Mens han arbejder sig igennem papirer og dagbøger fra perioden, bliver han klar over, at hans søgen efter og tanker om sin egen far får et nyt perspektiv. Han er selv vokset op med en far, der kun var til stede langt ude i periferien. Så hvordan er man far på den rigtige måde, når man ikke har et forbillede at spejle sig i?

Rørende mande/farportræt. Har du sønner eller en mand i dit liv, er den værd at indtage.

Helen Hoang: Bryllupstesten
Beskrivelse: Khai Diep har ingen følelser. Eller … det passer ikke helt. Han bliver irriteret, når folk flytter på hans ting, og han bliver inderligt tilfreds, når et regnskab stemmer helt ned til sidste øre, men han oplever ikke store og vigtige følelser. Da han hårdnakket viger uden om alle romantiske forhold, tager hans mor sagen i egen hånd og rejser tilbage til Vietnam for at finde den perfekte brud. 

En anbefaling, der kom i Mofibo, og jeg hoppede lige i med begge ben. Men DON'T GO THERE! Den er simpelthen alt for triviel. Det eneste med en smule modstand er at hun er fra Vietnam (en kultur jeg ikke kender meget til) og at han er autist, og dermed er en lidt atypisk helt. 

Sara Omar: Skyggedanseren
Beskrivelse: Sara Omar fortæller om et mandsdomineret samfund, hvor kvinders eneste berettigelse er at føde sønner, som kan føre slægten videre. Hun beretter om social kontrol, sladder og seksuelt misbrug af små piger, sanktioneret af imamerne.

Jeg elsker hendes poetiske sprog, og hader at hun overhovedet kan fortælle de historier. Derfor er de så vigtige, hendes bøger. Must read.
 
Andet
 
Jeg synes den er sjov. Men måske har jeg bare en plat teenagehumor...
 
Nadja Pass står bag dette skønne initiativ, som du SKAL tjekke ud, hvis du har brug for energi i denne tid. Der er adgang til fede saloner og indsigtsfulde input.
 
 

Kalender

Oversigt over åbne foredrag:
 
28.2.21: Horsens Soroptimister - Ustyrlige kvinder har det sjovere (du kan blive medlem)
 
11.3.21: Formland - Messe i Messecenter Herning - om de unge generationer  
 
19.3.21 Fair Festival. Århus.
 
10.4.21: TEDx Talk: Unruly Women have more fun. St. Andrews University. (Hvis du er på de kanter - og UK har åbent igen).
 
6.5.21 Trends & Tradition. Holmriis konference og messe. København. 
 
27.10.21 Ustyrlige Kvinder har det Sjovere. Zonta. Silkeborg.
 
 
hey

Book et foredrag

 
Hvordan tiltrækker, fastholder og leder du de unge generationer? Hvad motiveres de af og hvordan skaber du en relation til dem? Det og meget mere får du svar på i foredraget. 
 
Et stærkt og meget underholdende foredrag om hvad man som kvinde med held kan frigøre sig fra og hvad der skal til for at man empower sig selv mere - så man bliver ustyrlig af andres og samfundets forestillinger om, hvordan kvinder skal være. Især mht skønhed, seksualitet og socialitet.
 
Kunsten af lykkes sammen i en forandringstid
Vi står midt i et paradigmeskifte når det gælder fremtidens arbejdsplads. Vinderne er de (hierarkiløse) organisationer, der har tillid til deres medarbejdere. Og som skaber et miljø, hvor kreativitet og gode relationer trives på tværs af alt - i et fantastisk fællesskab!

Send mig gerne en uforpligtende forespørgsel.

 
 
Følg mig på Facebook, InstagramLinkedIn og Twitter