5+1 Artikler / 4 TV / 12 Anbefalinger Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 

Ord du skal lære i 2021: Integral

 
En af de sjoveste kommentarer på året 2020 jeg har læst, kom lige før vi gik over til vintertid. Det var et tweet, der lød nogenlunde sådan her:
 
There is no way in hell I'm gonna set my clock back one hour tonite! I am not going to prolong 2020 with as much as one second!  
 
Jeg har en del spirituelle venner, der ved en masse om stjerner og energier, og flere af dem sagde, at 2020 ville være det sidste år, hvor det, der ikke længere kunne stå selv, og var med til at udvikle verden, ville falde. Bevægelsen var startet i 2012 og ville nå full circle med udgangen af 2020.
 
Jeg syntes det lød helt fantastisk, og var ganske overbevist om, at det kun var de sidste rystelser, der manglede, før vi var klar til for alvor at træde ind i en ny bevidsthed, efter at have arbejdet på det i 8 år. 
 
Så kom marts...
 
Nåmen, nu kan vi så glæde os over, at der kun er 2 dage tilbage til at ryste det sidste ubrugelige af os - og SÅ er vi klar til en helt ny vidunderlig epoke :D
 
Hvad den indebærer, har jeg skrevet om bla. i mine to seneste essays for Børsen om de nye fællesskaber. I nr 9 får du flere indsigter om de integrale fællesskaber, der er fremtiden og i nr 10 får du en komplet guide til de 9 vigtigste punkter et fremtidssikret fællesskab skal bygge på. Og hvad fremtiden kommer med, kan du se i mit tv-program De unge viser vejen hvor jeg bla. har megaseje Jesper Thomsen, en af founderne af Soundboks, i studiet.
 
TAK for at have været med på mit nyhedsbrev i år!
Og rigtig meget godt, fantastisk, magisk, vidunderligt, kærligt, sjovt, klogt, stærkt og ikke mindst socialt og krammesikkert nytår 2021!
 
Kærlig hilsen
Emilia 
 
 
 
hey

On the fly

Fællesbørn havde en anden betydning dengang man havde solhvervsfester, end i dag. Dengang drak alle og horede på kryds og tværs - og de børn, der kom ud af det, blev hele stammens.
 
Forgængerne for julefrokoster og festivaler gjorde det, som vi mennesker altid har dyrket:
 
At få kappet forbindelsen til frontallapperne og gå efter drifterne!
 
Mange har i år savnet den vilde julefrokost  og hvor den kommer fra og hvad den stadig giver os, kan du læse om i linket.
 
GODT NYTÅR!
 

Aktuelle artikler & TV

 
Artikler 
 
Lige til at printe ud og hænge op: 9 punkter at følge i 2021, så din organisation eller dit lederskab er klar til fremtiden. Her er alt fra co-creation, integral bevidsthed, diversitet og mange flere lækkerier i slikposen, der gør næste år SÅ meget sjovere end det år, vi siger tak og farvel til. 
 
I 2008 tog jeg til Massachusetts på et retreat for at lære mere om bla. integral bevidsthed og teorien om spiral dynamics, efter at jeg var blevet bekendt med den nogle år forinden. Det var en super spændende, men også provokerende og for nogle ret mærkelig teori, men jeg var meget fascineret af... 
Hvad er ligheden mellem en chef og en kartoffel?

Før corona gav denne sætning ikke lige så meget mening, som den gør i dag. For Rachele Clegg blev verdenskendt, da hun skrev følgende på twitter under den første corona-nedlukning:

”Min chef forvandlede sig selv til... 

 
TV
 
Vi var inde i marts, lige før Mette lukkede landet ned og vi var i Deadline igen den 18.12 for at se, hvordan det der samfundssind havde udviklet sig. Eva Secher Mathiesen, Dennis Nørmark og jeg har nu nogle erfaringer fra året 2020 at kommentere på. Damn et år! Starter 3.45 inde i udsendelsen.
 
Jesper Theil Thomasen, medfounder af Soundboks, er i studiet for at tale om hvordan de unge går efter co-creation, fremfor hierarki. Hør mere om hvad de unge selv arbejder ud fra og hvordan det kan hjælpe de fællesskaber (og arbejdspladser) som de er en del af. Få også et indblik i hvad co-creation er og hvorfor det er vejen frem for alle.
 
Hvorfor er de unge så anderledes end de tidligere generationer? Er det forældrene, samfundet eller …ja, hvis ansvar er det egentlig, at de ikke er som de ældre generationer. Og hvilke fordele giver det os alle. Kodeordene er: Flydende. Følelser. Frihed og FOMO.
 
I programserien DE UNGE VISER VEJEN giver Emilia van Hauen dig et kultursociologisk indblik i det paradigmeskifte, som samfund og arbejdspladser står overfor - der anføres af generationerne Y & Z. Derfor vil du høre om deres adfærd, værdier, bidrag og drømme, så du er godt klædt på til fremtiden.
 
 
Andet
 
Engang hed det solhvervsfester og der blev ædt, drukket og horet på tværs af alt og de børn, der kom ud af dette orgie, blev betragtet som fællesskabets. Mennesket har altid haft brug for at lukke hverdagskontrollens overtryk ud et par gange om året, hvor frontallapperne sættes i offline mode, og det gør vi stadig. I dag hedder det bare julefrokost og festival. Vældig god artikel at læse, hvis du vil vide mere - vi er mange der bidrager med viden og synspunkter. 
 
Videncenter for god arbedjslyst har begået en fantastisk rapport om hvordan mening er en nødvendighed og ikke bare fryns. Mit bidrag er to artikler om de unge generationer og hele rapporten er lige til at downloade og printe, hvis du følger linket.
 
Den 24. november gik vi også live og holdt en digital konference, som du også kan få adgang til - så skal du bare følge dette link
 

Pop op til hjernen

 
Inspiration til dig fra en verden fuld af vidundere :-)  
  
Film og serier
 
Åhr - lige hvad jeg havde brug for i juledagene! Fuldstændig og aldeles no-brainer med en smule bid og masser af æstetik, sanselighed, sidehistorier, forudsigelighed, små skarpe iagttagelser, og nok bid i til at den kun keder på den bedste måde, så hjernen kan få fri og sofaen blive trykket endnu mere i uform. Til den dag/uge hvor du bare skal nurses. 
 
Dramaserien om livet som sygeplejeelev på Fredenslund sygehus giver et indblik i tiden, hvor mændene for første gang trådte ind i erhvervet i 1950’erne pg.a. den store mangel på personale. Man følger en gruppe studerende i deres dagligdag med alt fra deres undervisning til deres kærlighedsliv… Når du bare vil underholdes med dansk tale og historie. 
 
Endelig! Har gået og ventet på sæson 2 og glæder mig allerede til sæson 3, som vist først kommer i 2022. Jeg ELSKER bog-trilogien af Pullman, som har skabt det vildeste fantasy-univers, og som godt nok sælges som en ungdomsbog, men er SÅ meget mere! Serien følger den unge, modige pige Lyra, der i sin søgen efter en bortført ven afdækker et dystert komplot, involverende stjålne børn. Det udvikler sig hurtigt til en søgen efter at forstå det gådefulde fænomen Dust og til en kamp for at befri sin verden fra magisteriumets greb, der undertrykker folks bånd til magi. 
 
Første gang jeg så sæon 1 hadede jeg denne serie. Mente den var alt for entydigt misandrisk, mandefjendsk, men tænkte at det skyldtes at Atwood havde skrevet bogen i 80erne, hvor verden så meget anderledes ud end i dag. Men så mange talte om den, og blev ved med at anbefale den, og så gav jeg den endnu en chance. Og nu elsker jeg den. Altså, jeg hader den stadig! Men jeg elsker den også og kan kun anbefale alle sæsonerne, selvom man også ind i mellem har lyst til at enten at kravle ind i sin hovedpude og aldrig komme ud igen - eller afmelde HBO. For det er fandme da en deprimerende serie - som samtdiig er vigtig, spændende, fantastisk og alt muligt andet.
 
Beskrivelse: Den spændende dystopiske serie finder sted i tiden efter Amerikas 2. borgerkrig. En totalitær magt der gør alle frugtbare kvinder til slaver i en mission om at genbefolke den ellers hærgede verden. I dette skræmmende samfund, hvor ét forkert ord kan medføre hendes død, følger man the handmaid Offred blandt kommandører, deres brutale koner, tjenestefolk og hendes medtjenerinder – hvor enhver kan være spion – med ét mål: at overleve og finde den datter, som hun blev frataget.
 
Total over-the-top, stjernespækket, hysterisk og overgearet amerikansk musicalkomedie om en gruppe selvoptaget broadway-stjerner, der er på en mission i en lille konservativ by i Indiana for at hjælpe en pige til prom - og helt sikkert pynte lidt på deres image! Jeg elsker ellers Meryl Streep, men jeg kedede mig desværre alt for meget undervejs. 
 
Bøger  

Bog: Lisa taddeo - 3 kvinder
Bogen afdækker intimt og detaljeret det kvindelige begær som drivkraft gennem tre sande historier om tre virkelige kvinder, deres følelser og sexliv i en litterær genre, som giver den undersøgende journalistik romankarakter. En af de bøger jeg fik tilsendt af forlaget, og som jeg er SÅ glad for de gav mig mulighed for at opdage - for den er vitterlig helt og aldeles fantastisk!

Den norske krimi har ikke sparet på spændingen i fortællingen om Kongeriet. Med en lige portion shakespearesk drama og græsk tragedie afsløres vores kollektive opretholdelse af løgnen om det romantiske begær. Sådan står der i præsentationen af bogen - men jeg brød mig faktisk ikke om den. INGEN af hovedpersonerne er sympatiske, spændende eller interessante og jeg synes det er den dårligste bog jeg har læst af Nesbø. Som jeg ellers er vild med. Hvilket du vil opdage lige nedenfor :)
 
Den mørke, voldsomme og dystre fortælling om et korrupt moderne Oslo i forfald tager udgangspunkt i narkomanen Sonnys mission om at hædre sin afdøde far. Med sine bibelske referencer og Jo Nesbøs uforudsigelige plot fanger bogen en, og krimien er slugt på ingen tid. Sådan skriver de om denne - og det er meget mere på linje med hvad jeg synes. Det vilde er, hvordan man kan komme til at heppe så meget på en....hov, det skal jeg ikke skrive, for det er alt for meget plotspileri ;)
 
Kniv er sidste bog i Harry Hole serien og den er bare pisse god! Sådan. Vil du have god scandi-noir krimi, så læs hele serien. 
 
Jeg hører helst engelsk bøger, så jeg kan træne mit engelske - og det har vist sig at være den smarteste engelskundervisning! Ken Follet er god, fordi man kan følge hans sprog og hans historier - og denne er også fin. Altså: Det er jo ikke skønlitterært imponerende på hverken den ene eller anden måde, men den gør sit, hvis man bare vil underholdes. Hans bedste serie er helt klart Århundredets Trilogi, der handler om det 19ende århundrede - den er god!
Her bogens præsentation: Det handler om kærlighed, ære, vold, ambitioner og drømme, der fylder året 997 i byen Kingsbridge i England. Landet er på tærsklen til middelalderen, og landet er under angreb fra alle sider. Kongens greb om landet er svækket, de magtfulde udnytter de svageste, og blodsudgydelser er en del af hverdagen. Denne skønne efterfølger til jordens søjler er fyldt med drama og er godt selskab til de ellers mørke tider vi er midt i. 
  
Andet
 
Verdens største dyr er blåhvalen, men er til trods for sine 150 tons ikke engang tæt på at være den største organisme efter vægt. Nej, den organisme svarer til ca 40 blåhvaler! Så, hvad er og ikke mindst hvor i verden befinder denne organisme sig? 
 
Bogen Untamed af Glennon Doyle er virkelig god! Læs den, hvis du interesserer dig for kvinder og selvudvikling. Og samme er i studiet hos en anden fantastiske dame, nemlig Brenee Brown. God podcast der får dem begge i spil og giver dig en intro til Untamed. 
 
Kender du navnet Emilie Sannom?
Nej?
Det skal vi have lavet om på!
Denne super seje kvinde hoppede ud fra fly, fri-klatrede på møllevinger og gik barfodet på spyd - Altsammen i en tid hvor det var underligt, at kvinder kørte bil. En vaskeægte stuntkvinde før sikkerhed var noget, der skulle skrives ind i en kontrakt. Og hun døde med sit job på tragisk vis...   
 

Kalender

Oversigt over åbne foredrag:
 
12.1: Liselund Højskole - om de unge generationer
 
26.1: Dansk HR konference - Ålborg 
 
28.2: Horsens Soroptimister - Ustyrlige kvinder har det sjovere (du kan blive medlem)
 
11.3: Formland - Messe i Messecenter Herning - om de unge generationer  
 
19.3.21 Fair Festival. Århus.
 
10.4.21: TEDx Talk: Unruly Women have more fun. St. Andrews University. (Hvis du er på de kanter - og UK har åbent igen).
 
6.5.21 Trends & Tradition. Holmriis konference og messe. København. 
 
27.10.21 Ustyrlige Kvinder har det Sjovere. Zonta. Silkeborg.
 
 
hey

Book et foredrag

 
Hvordan tiltrækker, fastholder og leder du de unge generationer? Hvad motiveres de af og hvordan skaber du en relation til dem? Det og meget mere får du svar på i foredraget. 
 
Et stærkt og meget underholdende foredrag om hvad man som kvinde med held kan frigøre sig fra og hvad der skal til for at man empower sig selv mere - så man bliver ustyrlig af andres og samfundets forestillinger om, hvordan kvinder skal være. Især mht skønhed, seksualitet og socialitet.
 
Kunsten af lykkes sammen i en forandringstid
Vi står midt i et paradigmeskifte når det gælder fremtidens arbejdsplads. Vinderne er de (hierarkiløse) organisationer, der har tillid til deres medarbejdere. Og som skaber et miljø, hvor kreativitet og gode relationer trives på tværs af alt - i et fantastisk fællesskab!

Send mig gerne en uforpligtende forespørgsel.

 
 
Følg mig på Facebook, InstagramLinkedIn og Twitter