Premiere onsdag på nyt tv-program: De unge viser vejen Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 

Tv-program: De unge viser vejen

 
Først en lille hurtig én, der er aktuel i dag (der er også én i morgen aften kl. 20 lidt længere nede, men først den i dag:)
 
For kl. 15 kan du være med til et gratis seminar om MENING. I arbejdslivet. Og dermed i livet. Vi er flere, der har fornøjelsen af at sidde i et panel og diskutere de forskellige indgangsvinkler til emnet.  
 
VÆR OBS PÅ AT DU SKAL MELDE DIG TIL SENEST KL. 12 I DAG FOR AT NÅ AT FÅ DET RIGTIGE LINK TILSENDT.
 
Det er Krifa, der har lavet en rapport, som du kan hente her, der kommer ind på om mening er en nødvendighed eller bare fryns.
 
Du har sikkert gættet svaret, men du kan i rapporten få de nødvendige tal, næste gang nogen ryster på hovedet og mumler "...kunne de ikke bare tage sig sammen...". 
 
Mit bidrag til rapporten er to artikler om de unge generationer - og det fører mig direkte over til det næste.
 
Nemlig en verdenspremiere :D
 
For i morgen kl. 20 (onsdag den 25.11 hvis du ikke liiige får læste det her NB i dag) er der nemlig premiere på mit nye 
 
 
Fra i morgen og mange onsdage frem, vil jeg kl. 20.00 kunne komme ind i din stue, dit kontor, dit soveværelse, måske dit badeværelse (man ved jo aldrig helt, hvor folk placerer sig for at blive underholdt) og fortælle dig om de unge generationer.
 
I det første program vil jeg give en generel indflyvning på generationsbegrebet, samt hvem de forskellige generationer er og hvad forskellene er.
 
Her har jeg en helt ganske særlig gæst med i studiet - nemlig min ældste søn. Han har bla. været en tur i Irak som udsendt soldat, læser i dag teknoantropologi og... ja, det må han hellere selv fortælle, så jeg ikke fortæller noget om ham, som jeg ikke må. 
 
Du kan se en kort teaser til programmet her
 
Og når du ikke at se det live, kan du altid følge linket og se de tidligere programmer, når det passer dig.
 
Jeg håber vi ses :)
 
Kærlig hilsen og glædelig krammelovlig julemåned
Emilia
 
 
 
hey

On the fly

En amerikaner ville i 60erne købe en Rolls Royce.

Den britiske sælger fortalte fra ende til anden om bilens fortræffeligheder og til sidst åbnede han motorhjelmen og tog et håndsving frem og sagde:

"Den skal De bruge, hvis bilen ikke vil starte. Det vil den altid, men hvis det usandsynlige skulle ske, så har De en ekstra hjælp."

Amerikaneren lignede en muggen citron i ansigtet og udbrød:

"What!! Hvis der overhovedet er en risiko for at det kan ske, så skal jeg ikke have den!"

Hvortil sælgeren helt tørt og med stiv overlæbe svarede:

"Sir - når De kommer hjem og tager skjorten af, vil De kunne se to små prikker midt på deres brystkasse. De er der i tilfælde af, at de bliver gravid."

Jeg ville have købt bilen! :D

Men hvorfor har mænd overhovedet brystvorter? Fordi alle mennesker starter som... kvinder!

Først i sjette uge i fosterstadiet aktiveres det mandlige Y-kromosom og så er the nipples allerede i gang. 

Vil du have mere nipples, så tjek denne insta-konto @freethenipple 

 

Aktuelle artikler & TV

 
Artikler 
 
 
”Det er godt, at boldene bliver taget! For bolde der bliver stjålet, er bolde der bliver brugt!” Denne umiddelbart kontroversielle udtalelse kommer fra...

 
Virginity rocks! 

Den unge mand står med svedigt hår efter træningen og er lige trukket i en lyseblå sweatshirt med den tekst på.

”Sejt!”, tænker jeg. For der er nok ikke mange unge mænd, der ville reklamere for, at han er jomfru. Først senere slår det mig, at teksten også kan forstås anderledes: At han kun er til piger, der er jomfruer, og pludselig bliver sweatshirten en sørgelig gravsten over en mandekultur, der heldigvis er på vej i døden. Endnu senere tjekker jeg sloganet og finder ud af, at youtuberen Danny Duncan står bag, og at han faktisk...

Min seneste kronik i JP handler om hvordan den nye bølge af #MeToo har sat gang i en redefinering af maskuliniteten og hvorfor det er et HURRA hurra for det!  

 
Krisen går ud over de socialt svageste i samfundet, som i dette tilfælde er de unge. Uden arbejdsmæssig erfaring og en økonomisk opsparing i baghånden er det sværer for dem at etablere sig i samfundet og bliver derfor sat tilbage. Vi er fire eksperter, der har kommenteret på hvilke tendenser og udfordringer, som krisen fører med sig, og hvorfor ungdommen er særligt udsat. 
 
Andet
 
Speakerbee: De unge viser vejen
Hvis du er nysgerrig på de unge, hvad der driver dem, hvordan du får en relation til dem og hvordan man leder dem? Så følg med på SpeakerBee hver onsdag aften klokken 20 på linket her.
 
Sidste år blev jeg ambassadør for denne fantastiske organisation, som hjælper unge kvinder med gratis chat og mange andre tiltag (fx en podcast), så de aldrig skal føle sig alene og altid kan få hjælp. 
 
I år laver de en vidunderlig kampagne med navnet #ramt om alle de områder i livet, hvor man som ung kvinder kan føle sig ramt. Tjek den ud og støt gerne, hvis det taler til dig.
 

Pop op til hjernen

 
Inspiration til dig fra en verden fuld af vidundere :-)  
  
Film og serier
 
Film: Herself - I biografen d. 26/11 
Vidunderlig film, der sikkert er lidt smal - men som vil ramme alles hjerter! Stærk anbefalesesværdig for alle, der...næh, for alle!
På overfladen er Sandra en ung mor, der kæmper for at give sine to unge døtre et varmt, sikkert og lykkeligt hjem at vokse op i. Men under det hele er en fast besluttet kvinde der kæmper for at ændre deres liv til det bedre, og når det bliver klart, at kommunalbestyrelsen ikke kan stille et hjem til rådighed, beslutter hun at bygge det selv - fra bunden. Med meget lidt indkomst og ingen opsparing skal Sandra bruge al sin opfindsomhed for at gøre sin ambitiøse drøm til virkelighed, samtidigt med at hun prøver at undslippe grebet fra sin besiddende eksmand. Den løvehjertede Sandra samler et fællesskab af venner, der støtter hende og giver en hjælpende hånd, og det er venligheden og gavmildheden hos disse mennesker og kærligheden til hendes unge døtre, der hjælper hende med at opbygge sin egen styrke og følelse af sig selv.
 
Det er den mest fantastisk film jeg har set meget længe! Manus er totalt genialt, fordi det skubber til alle forestillinger om genrer og laver en kæmpefest ud af alle måder at fortælle historier på. Du vil blive rørt, frastødt, grine højt og længe, græde og meget meget mere undervejs - og så elsker jeg, at den ender godt (Anders har selv sagt det, så jeg må også :) Den må du bare ikke snyde dig selv for! 
 
Rystende og vigtig serie, der giver ondt i maven at se, men som sætter spot på en situation, som der vist aldrig findes et godt facit til, nemlig om børn skal anbringes eller ej. På søndag kommer sidste afsnit og jeg glæder mig meget til at se, hvordan den egentlig ender. Tør ikke skrive så meget, for ikke at spoile, hvis du slet ikke har set den, men lad mig bare sige, at skurken kommer i flere forklædninger.
 
Netflix tv-serie: The crown S4
Diana irriterer mig grænseløst, men spilles til perfektion af Emma Corrin. Gillian Andersson spiller lige så mundvridende perfekt rollen som Mrs Thatcher og Olivia Colman er ganske enkelt formidabel som QEII. Hvis du ikke har set The Crown endnu, har du 4 fantastiske sæsoner til gode om en familie, man godt gider at se i fjernsynet, men som man for Guds skyld aldrig nogensinde ville ønske at være en del af. Endsige være afhængig af. De fleste er underlige amputerede mennesker, men man forstår hvorfor. Og tror serien har givet en enorm oprejsning til Elizabeth herself, der på en helt særegen måde formår at vække sympati og forståelse for hendes livsværk.
 
HBO tv-serie: The Undoing  
Bier ville have Hugh Grant i rollen som den mordanklagede utro ægtemand, og han spiller op mod og med geniale Nicole Kidman. Der – som en anmelder vittigt påpegede – har alt for meget botox og filler i ansigtet til virkelig at udtrykke alle udtryk, men at det jo faktisk er meget troværdigt ift rollen som upperclass newyorkerfrue. Fem afsnit er vi inde i serien nu – og jeg ville virkelig ønske alle lå der, for det er helt umuligt at gætte, hvem der er morderen og det gad jeg godt vide. Lige nu! Mesterligt skuespil også af altid diabolske Donald Sutherland. Men den måske bedste på settet er faktisk sønnen – gosh! hvor Noah Jupe spiller med en sprød sårbarhed og troværdighed (og pludselig tænker jeg, at han måske er morderen?!) 
 
Andet 
 
Jeg har hørt flere af Ken Folletts bøger på , fordi de er fortalt på et tilforladeligt engelsk, der hjælper mig til at træne sproget. Denne historie er fuldstændig forudsigelig, men underholdende og så er det godt at blive mindet om, at sociale klasser og køn var noget andet for 1000 år siden – og at vi heldigvis er kommet meget længere i vores menneskelige retfærdighedssyn. Denne bog er forløberen for Jordens Søjler. Min egen favoritserie fra Follett er serien om det 1900 århundrede, der starter med Giganternes Fald. Synes den har meget mere vid og bid end de andre. 
 
Har du børn? Træt af at skulle købe 24 bevidstløse dimser, der ender med at forurene? Og ville du elske at have 24 skønne oplevelser med ungerne i stedet for? Så er dette den perfekte løsning! En af mine super cool kollegaer har startet et firma der sammensætter fede oplevelsesgaver til dine børn. Prøv at tjekke det ud!
 
 

Kalender

Oversigt over åbne foredrag:
 
24.11: Krifa
 
1.12 Mor er den... ja, hvad er hun egentlig?! Nivaagaards Samling særforedrag om moderrollen. 
 
20.3.21 Fair Festival. Århus.
 
10.4.21: TEDx Talk: Unruly Women have more fun. St. Andrews University. (Hvis du er på de kanter - og UK har åbent igen).
 
6.5.21 Trends & Tradition. Holmriis konference og messe. København. 
 
27.10.21 Ustyrlige Kvinder har det Sjovere. Zonta. Silkeborg.
 
 
hey

Book et foredrag

 
Hvordan tiltrækker, fastholder og leder du de unge generationer? Hvad motiveres de af og hvordan skaber du en relation til dem? Det og meget mere får du svar på i foredraget. 
 
Et stærkt og meget underholdende foredrag om hvad man som kvinde med held kan frigøre sig fra og hvad der skal til for at man empower sig selv mere - så man bliver ustyrlig af andres og samfundets forestillinger om, hvordan kvinder skal være. Især mht skønhed, seksualitet og socialitet.
 
Kunsten af lykkes sammen i en forandringstid
Vi står midt i et paradigmeskifte når det gælder fremtidens arbejdsplads. Vinderne er de (hierarkiløse) organisationer, der har tillid til deres medarbejdere. Og som skaber et miljø, hvor kreativitet og gode relationer trives på tværs af alt - i et fantastisk fællesskab!

Send mig gerne en uforpligtende forespørgsel.

 
 
Følg mig på Facebook, InstagramLinkedIn og Twitter