Sådan kommer der flere kvindelige ledere Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 

De ordentlige mænd

hey 
Rigtig meget handler om sexisme og sex-chikane i denne tid og nu er de mandlige unge læger også kommet på banen med sex-chikane historier. Det sker naturligvis også for mænd. For det er kulturen den er gal med - og den går også udover mænd. Der enten føler sig tvunget til at adoptere en syg adfærd eller selv bliver ofre for den.
 
Derfor er den nye Netflix serie "The Queens Gambit" en total åbenbaring. For ikke alene har den en kvindelig hovedrolle, Berth Harmon, der både er interessant og kantet. Men de fleste af mændene i den er ordentlige, gode, hjælpsomme, kloge og sjove mænd. Fuldstændig som størstedelen af de almindelige mænd er. Og så er der noget mærkeligt fedt ved at taberen lægger sin konge ned på skakbrættet. 
 
Beth bliver en usædvanlig leder indenfor skakspillet i 60erne, dengang kvinder ikke spillede mod mænd. Men det virkelig vilde er, at der stadig er brug for at skrive bøger, der har fokus på kvindelige ledere.
 
Fordi en kvindelig leder stadig er "det andet". Jørgen Høg står bag bogen "Sådan kommer der flere kvinder på ledelsesgangen" hvor 14 kvindelige ledere fra dansk erhvervsliv deler tanker og erfaringer. Selv har jeg bidraget med kapitlet: Findes kvindelig ledelse overhovedet?
 
Her et mikrouddrag:
 
Den indvending som jeg oftest har hørt, når talen går på kvindernes manglende repræsentation i ledelseslaget, er nemlig: Jamen, det er kvinderne selv, der ikke melder sig ind i kampen!
 
Underforstået: Hvad er der galt med kvinderne, siden de ikke gider at gøre det, der skal til, for at blive ledere. Især topledere!  
 
Men det er det forkerte spørgsmål at stille. For det er ikke kvinderne, den er gal med. Det er systemet. Så det spørgsmål enhver begavet CEO bør stille sig selv er:  
 
Hvad skal der til i vores virksomhed for at kvinderne har lyst til at blive ledere hos os?
Og hvordan udvikler vi organisationen, så de også har lyst til at gå helt op til toplederniveau?
 
Læs mere om bogen og køb den evt.
 
hey

On the fly

Ting du ikke vidste, at du burde vide om mænd:
 
Hvert år ryger 2202 mænd en tur på skadestuen fordi lynlås og penis kommer for tæt på hinanden 
 
Motorsave købes i næsten alle tilfælde af mænd. Og gennemsnitsbrugstiden er under 3 minutter.  
 
Vil du have en mands opmærksomhed, så klæd dig i rødt! Vi er dyr. Og i dyrenes verden er rød et parringssignal ift hunnernes menstruationscyklus
 
Jo højere uddannelse eller indkomst de nybagte fædre har, jo længere barselsorlov tager de.
 

Aktuelle artikler & TV

Artikler

Børsen: Når kønnet er en styrke i et fællesskab

Enhver klog leder frygter i denne tid at blive taget i udøve en sexistisk kultur på sin vagt og udøver derfor rettidig omhu ift at eliminere det. Men dette opgør er kun optakten til, at vi generelt vil få en mere bevidst kønskultur i organisationerne, hvor bias bliver fortid, og hvor kønnet både bruges som et stærkt aktiv, og samtidig også forsvinder. 

For 25 år siden blev jeg selv freelancer. I dag er jeg det stadig. Og vi bliver flere og flere. Så hvordan integrerer man freelancere og hvad kræver de af ledelsen? Selvom vi danskere i dag har den laveste andel af freelancere i EU, søger mange unge denne arbejdslivsform og ikke mindst har virksomhederne brug for dem til at øge deres kreativitet og innovationskraft.  

Videoer
 

I vores tid er kønnet særligt aktuelt. Køn bliver i dag i stor grad defineret af diversitet og i sær de unger gør oprør mod den binære forståelse. Som leder i dags samfund skal man forsøge at opløse kønnet når man skal kigge på kompetencer og opgaver. Man skal være opmærksom på er at organisere mennesker, og anerkende at alle har egenskaber, der er uafhængig af kønnet. Kønnet opløses og egenskaberne kommer i fokus.

 
Vi går en tid i møde, hvor de unge i højere grad vælger at være selvstændige. De prioriterer uafhængigheden og vil hellere arbejde freelance end at undergå den hierarkiske struktur.  
 

Pop op til hjernen

 
Inspiration til dig fra en verden fuld af vidundere :-) 
 
Artikler
 
Sidste år var jeg så heldig at være med i juryen til at udvælge vinderen af Alt for Damernes Søstersindpris. I år kårer vi en kvindelig iværksætter og jeg glæder mig helt vildt til at se, hvem vi kan vælge imellem. Følg linket hvis du har én, du gerne vil nominere. 
 
Podcast
 
Underholdene tilgang til at få vendt de nyheder, der ofte har et negativt fokus til noget positivt. Værterne Anders Lund Madsen og Sanne Cigale Benmouyal tager fat i alt. Intet er småt eller stort og det er altid underholdende :)
 
Film og serier
 
Berlin 1929 genskabt i den dyreste ikke-engelsksprogede tv-serie i den mest fantastiske historie, der både er interessant for hovedpersonerne (min nye tv-heltinde er uden tvivl Charlotte Ritter!) og for historiens skyld. Uhyggeligt at se hvordan nazisterne og deres bøllemetoder i coop med et korrupt politi efterhånden får fodfæste - og vi ved alle, hvordan det endte! Vanvittigt godt tidsbillede, der er en øjenåbner ift verdens tilstand i dag. En total must-see!
 
Se ovenfor. Men pyyyh hvor er det en befriende serie om et forælderløst barn, der med sit store talent for skakspil, skaber sig et liv, der både har fremtid og overskud, men som også er en kamp mod misbrug. Og det bedste er, at også de mandlige karakterer er sympatiske!
 
Sherlock Holmes ustyrlige, charmerende, selvstændige teen-søster Enola tager ud for at finde sin forsvundne geniale mor. Og ja, Sherlock og Mycroft er også med (den første ret lækker, den anden også lækker, men er til gengæld vanvittig irriterende) og så møder Enola også kærligheden og så røber jeg ikke mere. Dejlig søndagsfilm, når man bare vil underholdes og ikke kun vil have gentagelser. 
 
Hvad der skulle have været en fredsfyldt protest i under den demokratiske nationalkonvention i 1968 endte i et voldigt sammenstød med politiet og nationalgarden. Det viser sig at politiet er bundkorrupt og meget andet går fuldstændig galt. Men men men - det ender heldigvis anderledes end man umiddelbart tror. God film om grotesk hændelse, der udfordrede demokratiet. God at se lige præcis i dag den 3.11 med blikket rettet mod USA!
 
Behøver nok ikke nogen intro - men har du ikke set den endnu, kan du med stor fordel gøre det. Totalt underspillet med fokus på efterforskning (sjovt nok!) og giver heldigvis ikke morderen nogen opmærksomhed. Til gengæld en masse indfølende og troværdige karakterer. Kunne godt gå hen og vinde mange priser.
 
Først er den super mærkelig og jeg troede hele tiden, at jeg havde misset noget. Men efterhånden som man kommer ind i den, bliver den næsten genial. Jeg lagde mærke til den, fordi den vandt en masse Emmy'er og det viste sig at være velfortjent. En slags superheltedrama, der ikke er som nogen andre.
 
Must see i disse dage under det amerikanske valg! Intelligent og noget unuanceret (til Comeys fordel) serie om FBI's republikanske direktør, der bliver ansat af Obama og fyret af Trump. Se den i det mindste for Trumps karakter i serien - det er ubetaleligt!! 
 
Andet 
 
Denne bog fik jeg ind ad døren for et par uger siden og glæder jeg mig til at gå ombord i. Hun understreger bla. betydningen af gode relationer som sundhedsskabende i vores liv. Hvilket der er lavet tonsvis af forskning om, og derfor skønt at hun tager det med i sin bog, så det ikke "bare" handler om kost og motion.
 
Ifølge hende er det ikke alene vores livsstil, men også selve vores indstilling til livet, som ser ud til at påvirke vores aldring. Derudover er det et videnskabeligt faktum, forklarer hun, at vi selv kan vælge en livsstil, hvor celler og dermed kroppen i biologisk forstand bliver yngre.

»Din faktiske alder stiger, mens du fysiologisk bliver yngre. Du bestemmer selv i et vist omfang, om du vil dø som en rask 90-årig eller som en syg 80-årig. Spørgsmålet er hvordan.«

Linket fører dig til et interessant interview med Klarlund om baggrunden for hendes bog.

For nylig havde jeg 3 dage i Århus pga foredrag og noget af tiden brugte jeg på Shirin Neshats smukke, rørende videokunstværk "Women without men" på Aros. Den er bygget over en vidunderlig bog af samme titel af iranske Shahrnush Parsipurs, men består altså her af 5 videoinstallationer.  Den forgår i 1953, året hvor demokratisk valgte premierminister Mohammad Mossadegh forgæves forsøger at afværge et statskup iværksat af amerikanske og britiske styrker. Vi får 5 kvinders liv som alle sammen kædes sammen til sidst. 
 

Kalender

Oversigt over åbne foredrag:
 
30.11: Erhverv Vækst Himmerland. Den attraktive arbejdsplads.
 
1.12 Mor er den... ja, hvad er hun egentlig?! Nivaagaards Samling særforedrag om moderrollen. 
 
20.3.21 Fair Festival. Århus.
 
10.4.21: TEDx Talk: Unruly Women have more fun. St. Andrews University. (Hvis du er på de kanter - og UK har åbent igen).
 
6.5.21 Trends & Tradition. Holmriis konference og messe. København. 
 
27.10.21 Ustyrlige Kvinder har det Sjovere. Zonta. Silkeborg.
 
Og så holder jeg 14 foredrag for netværket Presidents Institute i løbet af 2020 - du kan læse mere om dem her og evt. blive medlem.
hey

Book et foredrag

 
Hvordan tiltrækker, fastholder og leder du de unge generationer? Hvad motiveres de af og hvordan skaber du en relation til dem? Det og meget mere får du svar på i foredraget. 
 
Et stærkt og meget underholdende foredrag om hvad man som kvinde med held kan frigøre sig fra og hvad der skal til for at man empower sig selv mere - så man bliver ustyrlig af andres og samfundets forestillinger om, hvordan kvinder skal være. Især mht skønhed, seksualitet og socialitet.
 
Kunsten af lykkes sammen i en forandringstid
Vi står midt i et paradigmeskifte når det gælder fremtidens arbejdsplads. Vinderne er de (hierarkiløse) organisationer, der har tillid til deres medarbejdere. Og som skaber et miljø, hvor kreativitet og gode relationer trives på tværs af alt - i et fantastisk fællesskab!

Send mig gerne en uforpligtende forespørgsel.

 
 
Følg mig på Facebook, InstagramLinkedIn og Twitter