I morgen kl. 10.30 kan du få svaret på, hvad ustyrlighed i virkeligheden er! Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 

Min sidste klumme i Femina om "rigtige" kvinder

hey 
Altså. Denne gang starter jeg faktisk med noget reklame. For øjenbryn! 
 
Men gider du ikke læse om det, kommer der noget om min serie i Børsen, der handler om de nye fællesskaber længere nede :)
 
Tilbage til øjenbrynene. Æstetik er nemlig meget mere end overfladisk forskønnelse, som de fleste anklager det for at være. Faktisk har æstetik til alle tider været en overlevelsesstrategi for menneskeheden.
 
Det glemmer vi bare alt for ofte i en verden, hvor vi tror, at alt liv findes nord for øjnene. Kun det kognitive er godt nok som vidensgrundlag og det er naturligvis noget vrøvl. For vi har et hav af sanser (ja, nyere forskning viser, at vi helt sikkert har mere end de sædvanlige fem sanser vi plejer at operere med). Og de sanser fortæller os en hel masse meget væsentligt om os selv og verden.
 
Og derfor er æstitikken med til at skabe livskvalitet. Fordi det kan ændre dine emotioner.
 
Det er derfor det her handler om øjenbryn. For nogle måneder siden, begyndte jeg nemlig at tabe mine hår på øjenvipperne og øjenbrynene. Så meget at jeg troede noget var galt. At det ikke bare var almindelig slitage.
 
Velmenende veninder mente det havde med alderen at gøre. Og det har det sikkert også. Suk. Men lige gyldigt årsagen, synes jeg at jeg efterhånden så noget pillet ud. Hvilket jeg også følte var en smule skamfuldt. Både at det skete og at det irriterede mig så meget. Samtidig havde jeg jo ikke lyst til at ligne Marlene Dietrich eller Pamela Andersson med såden en lang tynd buet tegnet streg henover øjnene!
 
Så jeg kontaktede Diana Hvass, som jeg havde fået anbefalet. Og se så på billedet, hvad der skete! Al min frygt for at ligne en vred Manga-tegneserie med trekantede bryn blev gjort til skamme. Og jeg elsker, at jeg nu kun sjældent tager mascara på og sparer tid og kemikalier.
 
At jeg nævner det her i nyhedsbrevet skyldes, at jeg har opdaget, hvor vigtige øjenbryn er for overraskende mange, for hold op hvor har jeg fået mange interesserede spørgsmål og historier om manglende ansigtshår! Det kom ærligt talt bag på mig, men når det nu er så vigtigt for mange andre end mig, vil jeg ikke undlade at henvise til en, som jeg ved, gør et ordentligt stykke arbejde.
 
Om øjenbryn ligefrem kan skabe fællesskaber, tvivler jeg dog på. 
 
Men fællesskaberne er både udfordret og har mange nye muligheder i disse år - selvfølgelig forstærket af corona.
 
Og derfor er jeg nu i gang med en serie på 10 kronikker i Børsen, om netop disse nye fællesskaber. Sidste gang fik du den første. Nu får du de næste tre.
 
Og til sidst vil jeg invitere dig til
 
 
Det sker den 7.10. kl.10.30-11.00
 
Jeg vil naturligvis komme ind forbi sexisme og sex-chikane og det er i den forbindelse du vil høre mig referere til, at alt handler om sex. På nær sex. For det handler om magt! Det kan du høre mere om i morgen kl. 10.30.
 
Du kan melde dig til i linket. Lige nu er der over 1600 tilmeldte, så vi får en fest :D Skal du med? 
 
hey

On the fly

Ting du ikke vidste, at du burde vide om kvinder:
 
Minigolf blev opfundet fordi kvinder ifølge Victorianske manerer ikke måtte løfte golfkøllen over deres skuldre, når de svingede tilbage. Måske den minigolfkølle også blev brugt til at svinge lige i bærret på de victorianske mænd: "Se selv - jeg kan godt!" BUM!
 
En 43 årig kvindelig skolelærer var den første nogensinde til at tage turen over Niagara Falls i en tønde. Kan ikke finde ud af, om jeg synes det er mest dumt eller mest sejt!
 
Mere end 80% af alle kvinder bruger den forkerte BH størrelse. Måske du skulle tjekke din?
 
Bruger du læbestift? Så spiser du nok omkring 1,8 kilo læbestift i løbet af dit liv sammen med din mad. Mon det får maden til at smage bedre eller værre? Det kommer nok an på maden...
 
Næste gang mærkelige facts om mænd.
 

Aktuelle artikler & TV

 
 
”Man fødes ikke som kvinde. Man bliver det.” Sådan sagde den franske forfatter, feminist og filosof Simone de Beauvoir (1908-1986) for over 50 år siden. Og nogle vil straks indvende, at det jo ikke er rigtigt, for selv nøgenrotten ved, at der biologisk er forskel på kønnene. Men det er heller ikke det, hun taler om.
 
Forestil dig et direktionsbord. Hvilken form har det? Hvis du tænker, at det er lidt mærkeligt at få et borddesignspørgsmål i en kronik om ledelse, er det forståeligt. Men jeg kan forsikre dig om, at det er relevant ift hvordan både direktioner og bestyrelser bliver nødt til at tænke om sig selv, hvis man vil følge med den udvikling, som foregår i samfundet, og dermed på alle markeder. Reglerne for hvad der gør en CEO og en formand dygtig, har ændret sig i takt med samfundets udvikling. Selvfølgelig skal man stadig kunne...
 
 
Medarbejderne søger mening med arbejdet, relationer med deres kollegaer og ledere, samt balance i livet. Kunderne søger innovation, sikkerhed og loyalitet. De nye fællesskaber indeholder alt det. De ledes med nye principper. Og de unge går forrest. 
 
 
Coronakrisen har fået en generationskrig til at blusse op. Men hver generation har sit særlige bidrag at byde på og den dygtige leder forstår at få alle aldre og erfaringer i forening til at styrke fællesskabet. Her får du indsigt i hvad der driver de fire generationer på arbejdsmarkedet. Dette er kronik 4 ud af 10 om de nye fællesskaber. Var du en af dem, der var vild med...
 
 
I det vi forlader den hierarkiske tilgang og går mod de mere frie fællesskaber, er det ikke længere systemer der bestemmer over aktørerne, men i større grad aktørerne der har magten. Det bliver relationerne og den organisk solidaritet der er i højsædet. 
 
 
Vi er i en tid hvor vi forlader det bundne fællesskab: Fælles lokalitet, aktivitet og mentalitet. I stedet er vi på vej hen mod neo-tribale fællesskaber. Der er fokus på den flydende tilgang til at skabe frihed, diversitet, initiativ og dynamik, men dette medfører også flygtighed. Hvis det skal lade sig gøre, må fokusset ligge på at have tillid til hinanden.
 
Generationerne fungerer som repræsentant for udviklingen på arbejdsmarkedet. Man går fra jobsikkerhed og work-life balance til frihed og fleksibilitet men også sikkerhed og stabilitet. For det bedste resultat må de ældre generationers erfaringer og kendskab kombineres med de yngres samarbejdsvillige, innovative og kreative evner. 
 

Når man bliver angrebet, er man et offer. Uanset om man vælger at slå igen, som en kriger. For i det øjeblik vi afviser offerrollen, afviser vi samtidig, at der er en skurk, der har lavet et uacceptabelt angreb – og så risikerer vi, at skurken går fri. Det er heller ikke alle ofre, der kan være krigere, så vi har brug for helte, der kan sætte en ny dagsorden. Are you for real?!!! Det er ikke så tit, at jeg...

 

Pop op til hjernen

 
Inspiration til dig fra en verden fuld af vidundere :-) 
 
Det er en skøn udstilling om moderskabet og dets fortolkning, som Nivaagaard har lavet. Jeg har selv fået fornøjelsen af at skrive et indlæg om fremtidens moderskab i deres katalog og var derfor med til ferniseringen. Tag din mor, datter eller en tredje under armen og lav en smuk udflugt ud af det.
 
DR TV: Bruce Lee – Vær som Vand
Jeg har for nylig læst og anbefalet Celeste Ng’s bog Alt det jeg ikke fortalte dig, der handler om den racisme, som asiater oplevede i 60erne og år frem i USA. Denne fantastisk dokumentar, der følger Bruce Lee fra hans barndom i Hong Kong til han bliver en anerkendt Hollywood-stjerne, viser hvor slemt det var og hvor bevidst og dedikeret han var til at ændre på den opfattelse, som Vesten havde af asiater. Uanset om man interesserer sig for kampsport eller ej, er dokumentaren et rørende og oprørende billede af en diskrimination, som ville være utænkelig i dag. Eller…?
 
DR tv: Danish Dynamite 
I 1986 var jeg 20 år og interesserede mig ikke specielt for fodbold. Men jeg interesserede mig for Preben, Michael, Frank, Allan og alle de andre! Mange år senere interviewede jeg Preben Elkjær og viste ham en bog, som jeg havde læst om ham til research og da han så den, hev han den nærmest ud af hænderne på mig og løb ind på kontoret ved siden og så hører jeg ham nærmest råbe: Nå – er det gode ben, eller hva’?! Og det brugte jeg faktisk som indgang til artiklen, for det sagde bare så meget om ham, synes jeg. Han var på det tidspunkt blevet direktør for kanalen TVS(sport). Men i dokumentaren Danish Dynamite kan man over fire afsnit se holdet fra 1986, ”der jo ikke vant noget som helst, men som alligevel vandt en hel masse”, som der bliver sagt. Super fed serie. Se den alene for hår- og sportsmoden 
 
Sylvia Plath er en af det tyvende århundreders største kvindelige forfattere og lyrikere. I sin eneste roman, 'Glasklokken', skildrer hun vanskelighederne ved at være kvinde og leve med begrænsningerne i 1950'ernes USA. Om livet med depression og selvmordsforsøg. Her dykkes ned i historien bag hendes stærke beretning, suppleret med vidnesbyrd fra hendes venner og datter.
 
Imperiets sensommer foregår i Indien mellem 1932 til 1935 og beskriver en tid hvor Inderne drømmer om selvstændighed, men briterne har ingen planer om at rejse hjem. Super god serie for dem med historisk interesse og fling for drama.
 
Den rørende film er baseret på en virkelig historie om en lære på en radikal raceopdelt skole. Hun giver eleverne, hvad de altid har haft brug for - en stemme. Hun inspirerede dem til at takle bandemiljøet og det skolesystem der havde glemt dem. Så sæt dig tilbage, lad dig underholde og undervises af den inspirerende historie. 
 
HBO: Tell me a story
En neglebiddende psykologisk thriller der tager de klassiske eventyr som vi kender og elsker og skildre dem som nutidens thrillere. Og så skulle jeg hilse og sige, at Askepot, Tornerose og Snehvide på ingen måde er de små sarte prinsesser, som de ellers plejer at blive beskevet som. Glæd dig!
 
En unge officer og hans hustru ankommer til en britiske koloni  i det sydlige Arabien. Året er 1965, og i den buldrende ørkenhede forsøger det britiske militærpoliti at bekæmpe en voldsom opstand. Igen et interessant historisk drama.
 
Meget velanmeldt tv-serie, som har mange fine historier, men jeg synes at hovedpersonen faktisk er super irriterende og ucharmerende. Men det er netop det, der gør denne serie speciel. 
 
Min  dygtige og gode veninde og hendes mand tilbyder dette retreat, som jeg selv har været på for nogle år siden. Totalt magisk og vidunderligt. Heartmade Academy tilbyder et intenst natur retreat med træning i mindfulness, nærvær og personligt lederskab så DU kan lære dig selv bedre at kende. 
 
Bog: The Hunger Games: En fortælling om sangfugle og slanger 
Dette er forhistorien til Hunger Games trilogien og fortæller historien om præsident Snows ungdom og de første år efter den store krig mellem Capitol og distrikterne. Som forældreløs teenager er han både sympatisk og let at holde af og holde med, men som historien skrider frem….og så lader jeg det være cliffhangeren. Her kan du læse en anmeldelse af bogen. 
 
En super god artikel, der - hvis du som jeg var noget forvirret over Tenet (og fandt den lidt kedelig) - kan give dig svar på en masse.
 
Bodil Ismiris, CEO for Ledernes Hovedorganisation går forrest i en underskriftindsamling mod sexisme og for ansvar for ledere. Måske noget for dig?
 
Bog: Pilen peger på dig 
Da jeg i 1991 blev konsulent i Berlingske, mødte jeg Kirsten Hviid-Hansen og udover kollegaer, blev vi også veninder. Siden blev vi begge selvstændige, hun som coach for topledere. Det er der nu kommet denne grundige bog ud af, som går virkelig i dybden med de psykologiske aspekter af ledelse, men hvor det starter hos den enkelte leder. Den er derfor en sjælden kombination af dyb psykologisk indsigt, der går på personen, og dernæst hvordan det bruges som leder. Efter hvert kapitel er der en vældig brugbar opsummering. Den kunne godt gå hen og blive et stort hit, tror jeg. Du kan finde Kirsten her.  
 

Kalender

Oversigt over åbne foredrag:
      
 
8.10: HR Masterclass: Farvel hierarki - goddag co-creation.Video.
 
1.12 Mor er den... ja, hvad er hun egentlig?! Nivaagaards Samling særforedrag om moderrollen. 
 
20.3.21 Fair Festival. Århus.
 
6.5.21 Trends & Tradition. Holmriis konference og messe. København. 
 
27.10.21 Ustyrlige Kvinder har det Sjovere. Zonta. Silkeborg.
 
Og så holder jeg 14 foredrag for netværket Presidents Institute i løbet af 2020 - du kan læse mere om dem her og evt. blive medlem.
hey

Book et foredrag

 
Hvordan tiltrækker, fastholder og leder du de unge generationer? Hvad motiveres de af og hvordan skaber du en relation til dem? Det og meget mere får du svar på i foredraget. 
 
Et stærkt og meget underholdende foredrag om hvad man som kvinde med held kan frigøre sig fra og hvad der skal til for at man empower sig selv mere - så man bliver ustyrlig af andres og samfundets forestillinger om, hvordan kvinder skal være. Især mht skønhed, seksualitet og socialitet.
 
Kunsten af lykkes sammen i en forandringstid
Vi står midt i et paradigmeskifte når det gælder fremtidens arbejdsplads. Vinderne er de (hierarkiløse) organisationer, der har tillid til deres medarbejdere. Og som skaber et miljø, hvor kreativitet og gode relationer trives på tværs af alt - i et fantastisk fællesskab!

Send mig gerne en uforpligtende forespørgsel.

 
 
Følg mig på Facebook, InstagramLinkedIn og Twitter