Ny serie om fællesskaber Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 

Uden de andre, er vi ingen

hey 
"Hvis jeg var alene på en øde ø, så ville jeg være KONGE!!!!"
 
"Over hvem?"
 
Det er en virkelig dårlig sociologjoke, som er mere sand end den er sjov. Men nu har vi jo lige oplevet en lang periode, hvor social distancering har været normen og en lidt kortere periode, hvor vi har måttet kramme med lukket mund igen, så alle har oplevet, hvor meget fællesskabet betyder for os. Og hvor lidt vi er, når de andre ikke er der. 
 
Måden vi dyrker vores fællesskaber på, var allerede før corona igang med et større paradigmeskifte, som kun er blevet forstærket af den elendige virus. For at få overblik over, hvad der er på spil, starter jeg på søndag en
 
ny serie i Børsen om de nye fællesskaber
 
som kommer til at køre året ud. 
 
Du vil selvfølgelig kunne læse alle kronikkerne løbende her i nyhedsbrevet.
 
Men du kan starte med den første i videoform, for jeg har også fået lavet en række videoer, der passer til alle kronikkerne. 
 
JOBNYT
 
Fra januar lancerer jeg podcasten USTYRLIGE KVINDER som kommer på den platform, som jeg synes har de sejeste podcasts pt, nemlig Heartbeats. 
 
Og da jeg så denne anmeldelse Én stjerne: »Alle hader feminister« er så slapt tænkt intellektuelt, at man bør få smudstillæg for at anmelde serien tænkte jeg, at vi også snart har brug for ustyrlige mænd!
 
For tænk at få en ældre hvid mandlig historiker til at anmelde lige denne serie. OG det kunne simpelthen ikke være mere uoriginalt at han så samtidig knuser den. Ikke ligefrem et woke valg. Hvad med i det mindste en ung mand? En ældre kvinde? Åh hvor man som læser savner en interessant vinkel på den anmeldelse...
 
hey

On the fly

Og jeg ønsker at alle små drenge
der bliver fortalt
at de ikke kan være
 
søde
triste
svage
smukke
sårbare
passive
modtagende
 
at de i stedet bliver fortalt
at de er menneskelige
 

Aktuelle artikler & TV

 
 
I denne udsendelse af Tillægstid sættes fokus på atleter fra generation Z, der har valgt at kombinere elitesport og uddannelse. Det er en snak mellem jeg, Christina Teller, dual career konsulent i Team Danmark, og Mette Eske, analytiker i Idrættens Analyseinstitut.
 
 
Corona-krisen har accelereret et paradigmeskifte i den måde vi organiserer os på. Det forstærkes af vores tids hyperudvikling og digitalisering, samt generationerne Y&Z’s indtog på arbejdspladserne og ledelsesgangene. Vi går fra at orientere os gennem hierarkier til at skabe i fællesskab.
 

Vi er til fest i en charmerende gammel kasse med skjulte trapper og hemmelig rum alle steder, og selvom vi ikke kender hinanden specielt godt, får vi midt imellem maden og dansen alligevel gang i en samtale, der rækker henover gængse begynderemner, og så siger han noget, der kommer bag på mig. Men som ikke burde gøre det: ”Jeg har uhyggeligt mange gange oplevet, at når en kvinde er lige ved at komme, så er det som om hun pludselig holder sig tilbage og så ender hun med ikke at komme. Overhovedet.” Når hans bemærkning ikke burde komme bag på mig, er det fordi...

Femina: Gå ud med skraldet

Sprængfarligt er det stadie, som posen hver gang når hjemme hos os, og derfor står jeg også hver gang og moser og maser for at proppe den eksplosionsparate pose igennem hullet til affaldsskakten, og hver gang irriterer det mig helt ud til næsefløjene, at jeg dog ikke kan finde ud af at gå ud med den, før den når dette kritiske punkt. Og det er altså ikke fordi, jeg ikke lægger mærke til, at nu er det meget snart for meget. For det gør jeg. Også hver gang. Men hver gang holder jeg mig tilbage og venter på, at den bliver så fyldt, at der ikke er plads til så meget som en flækket tandstik. Først troede jeg, at det var fordi jeg havde en barnlignaiv forestilling om, at der...

JP: For mange vælger forkert ungdomsuddannelse

75 pct. af de unge vælger gymnasiet, men 20 pct. dropper ud igen. I stedet kunne de med fordel vælge en af de ca. 100 erhvervsuddannelser, der undersælges i studievejledningen. Vi bør sige farvel til den akademiske snobbeboble og...

 
Erik Korsvik lader mig smide begreber som penetrationsenergi, relationel og produktiv kapital, organisk kreativitet og medmaskinelighed ind i podcasten, hvor jeg er i perfekt selskab med lektor ved Institut for Organisation på CBS Frans Bevort.
 
 
I god samtale med Imran Rashid om de unge generationer og deres særlige sårbarhed og hvorfor de har den, om behovet for er nyt fag i skolen “Identitet og fællesskab”, om den moderne verdens manglende forhold til lidelse og meget mere. 
 
 
Nej, de unge er stadig ikke super forkælede fordi de får hjælp af far og mor. Det er stadig vilkårene der har ændret sig... 
 

Pop op til hjernen

 
Inspiration til dig fra en verden fuld af vidundere :-) 
 
Tag med til et digitalt Kulturmøde, ja nu holdes det så ikke på Mors, men lige der hvor du er. Det er nemlig blevet digitalt, så du kan tage det med dig, hvor end du befinder dig i den danske sol. Der er linet op med 80 samtaler, paneldebatter, kunstøjeblikke, podcasts og meget mere. Du kan bl.a. møde Søren Brostrøm, Per Fly, Maren Uthaug, Lise Rønne, Svend Brinkmann, Ingvar Cronhammer, Lars Sandahl Sørensen, Ane Cortzen, kulturminister Joy Mogensen og Clement Kjersgaard. De bruger platformen Crowdcast til at sende på. Død smart og helt Corona-safe! 
 
For mange år siden mødte jeg den vildeste energibombe, nemlig Henriette Ergemann, der altid har levet og åndet for skønhed. For kort tid siden mødtes vi igen tilfældigt og nu er hun startet op for sig selv og har bla. fået agenturet for det lækreste veganermærke. Det er belgiske Isabelle Ulenaers, der står bag og jeg kan varmt anbefale det. Self hedder det og det har vundet flere priser i Belgien. Og hun giver jer et helt særligt tilbud - nemlig 20 procent rabat til jer abonneneter ved at bruge denne kode: emilia20. Du kan også tjekke hende ud på Facebook.
 
Han er så spot on! Genialt take, det med at vores liv er endelige (i hvert fald dette specifikke liv ifølge nogle) men at livet er uendeligt. Da jeg skrev Succestyranniet blev det så tindrende klart, at det ENESTE der virkelig er værd at bruge sit liv på er bidrag og relationer. Desværre er der alt for mange der bruger det på KPI’ere der er knyttet til økonomi og status...som i sidste ende gør dem ulykkelige. Fordi de ikke føler, at de har givet noget af værdi til fællesskabet og ej heller er elsket.
 
Vil du opdateres om de unges adfærd og værdier? Så tjek Deloitte Danmark's altid gode og interessante Millenial Survey, der også har Gen Z med.
 
BARE HØR DEN!!! Det er den sjoveste serie jeg nogensinde har haft i ørerne. Og jeg huske alt fra den tid :D Jeg var selv OPC (som var en slags indfanger af folk på gaden, der skulle med ud og kigge på en time-share lejlighed) på Tenerife i 1987 og det var virkelig en vild, sjov og mærkelig tid. De historier jeg har derfra, skal aldrig ud i en podcast... 
 
Fantastisk podcast-serie for alle os der står i spejlet og hiver os i mavedellerne inden en tur på stranden... For bliver vi lykkeligere af at være tynde? Og hvorfor er det så vigtigt for os? Seje Anna Emma Haudal har nogle fantastiske refleksioner om emnet.
 
Over hele verden udfører mennesker ritualer. Fra velkendte skikke til ekstreme indvielsesritualer. Ritualer markerer de mest betydningsfulde øjeblikke i vores liv. De lærer os, hvordan vi skal elske, give slip og finde det sted, hvor vi hører til.
 
Mit nyeste historiefix. Super cool serie - især sæson 2, der handler om Cæsar. Han var simpelthen for afsindig imponerende, men jeg er virkelig glad for, at jeg ikke var gift med ham :)
 
Der er virkelig mange kvinder, der sidder som den eneste i en bestyrelse. Selv har jeg gjort og gør det i tre bestyrelser. Men heldigvis er det ved at ændre sig og denne bog kan være med til at åbne visse forpersoners øjne for fordelene ved at have diversitet i en bestyrelse.  
 
Den sjoveste bog jeg længe har læst. Hun skriver ganske enkelt genialt og hendes iagttagelser af mennesker og adfærd er lige til et leksikon.
 
Fantastisk og rørende bog om den særlige udfordring som de unge generationer er ramt af. Læs den, hvis du har en ung. Og giv den til hen bagefter. Så føler de sig ikke isoleret i deres egen utilstrækkelighed.
 
Også en fantastisk bog om vores tids præstationspres og hvad vi kan gøre ved det, ved at sætte os selv fri af foretillingen om, at vi altid er centrum i andres liv.
 
Jeg hørte denne bog for snart længe siden, og blev fuldstændig bjergtaget af dens poetiske og fantasifulde univers. Den er nu kommet i en nyudgave og den måtte jeg simpelthen have i bogform, så nu står den i min reol og gør hele min stue smukkere. Det bliver en jeg kommer til at låne massivt ud...eller købe et lille lager til værtindegave.
 

Frederikkes Forhåbning

Frederikke Anastasia Felding
23 år og sociologi-studerende på Københavns Universitet. 
 
Ligesom så mange andre har jeg også fået mig et sommerprojekt.
 
Jeg er gået i gang med projekt: Lær at kitesurfe.  
 
Og mellem mine forsøg på ikke at drukne i Vesterhavet, eller blive slæbt over muslingebanker med 200 km/t, så kastede projektet lidt lys over min egen approach til livet.  
 
For kitesurfing er vanvittigt svært, men også ekstremt befriende, når først man formår at danse i takt med krop, vind, board og bølger.  
 
Fuldkommen ligesom, at det er en kunst at danse i takt med ens egne ambitioner, andres meninger og samfundets vilkår.  
 
Måske særligt som ung, hvor man sjældent ved, hvor man egentligt selv vil hen.  
 
Fordi ligesom Vesterhavets vindestød, så besidder det omkringliggende samfund en enorm power.  
 
En power, der synes at du skal DEN vej, og gerne RIGTIG stærkt, og uden at DU når at løfte et øjenbryn.  
 
Det slog mig derfor, at jeg burde bakse med livet, som jeg bakser med vinden.
 
Og heri ligger nogle tommelfingerregler:  
  1. Vinden er stærkere og hurtigere end dig. Overilede bevægelser, fordi du tror, at du er Kong Gulerod, fører dig kun i uføre eller over en asfalteret landevej i våddragt. 
  2. Selvom vindhuller sætter en stopper for festen, kan de være gode pusterum. Vær tålmodig. 
  3. Vindhuller er btw midlertidige og ofte en kort affære.
  4. Brug derimod energi på at navigere så godt du kan i det vejr, der nu er.
  5. En flyvetur er ofte ubehagelig og uforventet. Men du ved bagefter, hvad du ikke skal gøre igen.
  6. Hold altid fast i, hvilken vej du vil. Uanset hvad vinden mener.
  7. Resten er en tålmodig og konsekvent forhandling mellem egen retning og vindens retning.  
God fornøjelse :-) 
 

Kalender

Oversigt over åbne foredrag:
      
1.9 Mening - fryns eller nødvendighed? Videnscenter for God Arbejdslyst. Århus. 
 
17.9 Vor Frue Kirke. Ålborg.
 
23.9 HR Træfpunkt. Masterclass Øksnehallen. København. 
 
24.9 Fair Festival. Bæredygtighed. Århus. 
 
30.9 Mandag Morgen Businesskvinder. Ustyrlige kvinder har det sjovere. København. 
 
1.12 Mor er den... ja, hvad er hun egentlig?! Nivaagaards Samling særforedrag om moderrollen. 
 
26.1.21 Samskabelse og co-creation. HR og Ledelsesdagen Ålborg Kongrescenter. 
 
26.1.21 Lederne Årets Projektdag. Succestyranniet og vejen ud. Kolding.
 
28.1.21 Lederne Årets Projektdag. Succestyanniet og vejen ud. København. 
 
20.3.21 Fair Festival. Århus.
 
6.5.21 Trends & Tradition. Holmriis konference og messe. København. 
 
27.10.21 Ustyrlige Kvinder har det Sjovere. Zonta. Silkeborg.
 
Og så holder jeg 14 foredrag for netværket Presidents Institute i løbet af 2020 - du kan læse mere om dem her og evt. blive medlem.
hey

Book et foredrag

 
Hvordan tiltrækker, fastholder og leder du de unge generationer? Hvad motiveres de af og hvordan skaber du en relation til dem? Det og meget mere får du svar på i foredraget. 
 
Et stærkt og meget underholdende foredrag om hvad man som kvinde med held kan frigøre sig fra og hvad der skal til for at man empower sig selv mere - så man bliver ustyrlig af andres og samfundets forestillinger om, hvordan kvinder skal være. Især mht skønhed, seksualitet og socialitet.
 
Vi har i dag masser af frihed til at vælge, hvilket liv vi vil leve. Og det har også gjort os stressede, deprimerede og ensomme. Det opløftende foredrag giver god inspiration til hvordan vi sammen kan sikre, at det er resultaterne, arbejdsglæden, livskvaliteten og fællesskabet vi dyrker. Og det gør vi ved at have fokus på især to ting: Vores bidrag og vores relationer.
 
Underholdende og oplivende og nok også lettere provokerende foredrag om hvad der virkelig tæller i personlige relationer og hvordan man bidrager mest og bedst med sig selv til fælleskabet. Giver hårde facts en lidt ny drejning! 

Læs her om de andre foredrag jeg udbyder og send mig gerne en uforpligtende forespørgsel.

 
 
Følg mig på Facebook, InstagramLinkedIn og Twitter